Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Minilliço: Text discontinu. Menú menjador escolar

5,541 views

Published on

Programació del taller de lectura : Llegir taules informatives.El menú del menjador escolar.

Published in: Education
  • Be the first to comment

Minilliço: Text discontinu. Menú menjador escolar

  1. 1. TALLER DE LECTURA ESTRATÈGIA QUE ES DESENVOLUPA: Cercar informació en un text discontinu: Taula informativa TEXT: Menú mensual escolar 1. MINI LLIÇÓ CONNEXIÓ El mestre comença la sessió: Pregunta: - Quants de vosaltres es queda a menjador ? - Quants de vosaltres mireu el menú de cada dia? Per saber què menjarem cada dia hem de saber llegir el menú del menjador. Avui aprendreu a buscar informació en un text diferent, són taules informatives. MODELATGE Projectar el text. Quan miro aquest text abans de llegir veig que té un títol ( MENÚ OCTUBRE 2013 ESCOLA DALMAU CARLES), també veig unes fulles de tardor amb el nom dels dies i el menú del dia. Aquestes fulles estan en un ordre: Horitzontalment número del dia del mes i verticalment cada dia de la setmana. Començo a llegir: “Dimarts dia 1 Espaguetis amb salsa de formatges Varetes de lluç Amb enciam i olives Iogurt Natural. El dia del costat a la dreta és dimecres 2 i a continuació dijous 3 i divendres 4. Ah! veig que té la forma del calendari! Verticalment,la columna, repeteix sempre el mateix dia de la setmana: dilluns, dimarts, dimecres... Bé jo vull saber que menjaré avui dijous dia 24 d’octubre: Miro verticalment la columna del dijous i miro horitzontalment, la fila, i busco el número fins trobar el dijous 24: Llegeixo: Fideus a la cassola, croquetes de bacallà amb tomata amanit iogurt de maduixa. 2. LECTURA INDEPENDENT (20’/30’) Beatriu Palau PARTICIPACIÓ ACTIVA Ara per parelles us expliqueu com heu de llegir un menú per saber que menjareu. Després de dos en dos ho fareu vosaltres: 1.- Trieu un dia de la setmana i un número i pregunteu-li al vostre company: Per exemple: Què menjaràs o vas menjar el dimarts 15? Quan us contesti comproveu que ho ha fet bé. 2.- Després us canvieu els papers. ENLLAÇ Ara ho fareu tots sols i practicareu amb les següents dies: Divendres 4 Dimecres 30 D’aquesta manera aprendreu a buscar informació en un text diferent, en una taula informativa : El Menú del menjador escolar. Totes les taules informatives es llegeixen igual: Verticalment i horitzontalment fins trobar la intersecció on hi ha la informació.
  2. 2. El professor va observant com van llegint individualment i ajuda els que no poden fer-ho tot sols. Falca oral: El docent interromp un moment per recordar que han de compartir-ho després amb els seus companys. Recordeu que haureu de compartir-ho i caldrà escoltar el que diuen els altres per veure si em fet el mateix o no.. El grup de diversitat: Els alumnes més avançats podran contestar altres preguntes de tipus interpretatiu : Quants dies mengem làctics? I derivats de la farina?. Altres alumnes amb dificultats poden comptar quants dies mengem fruita? Iogurt? 3. PARLEM DEL TEXT (COMPARTIR I REFLEXIONAR) (5’) Per grups de 4 posen en comú el resultats obtinguts a veure si coincideixen. Algun grup ho exposa al davant dels altres. Es pot fer un REFERENT d’AULA explicant els passos que han fet els alumnes Beatriu Palau

×