Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Xarxees!

1,024 views

Published on

yeeeeeeeeeeeeeeah

Published in: Technology
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Xarxees!

 1. 1. _________________________________________________________Xarxes informàtiques Xarxes informàtiques NOM: Teddy Santiago Lopez Montoya CURS: E4A
 2. 2. _________________________________________________________Xarxes informàtiques
 3. 3. _________________________________________________________Xarxes informàtiques INDEX Introducció - xarxes - xarxes informàtiques - LAN - Estructura d’ una LAN - Cablejat 1- Tipus de xarxes - 1.1. LAN (Local Area Network) - 1.2. WAN (Wide Area Network) 2- Parts d’ una xarxa - 2.1. Tipus PCI - 2.2. Concentrador (hub) - 2.3. Commutador (switch) - 2.4. Router - 2.5. Els cables de xarxa · El cable de coure de parells trenats · El cable de fibra òptica 3- Arquitectures de xarxa - 3.1. Bus - 3.2. Anell - 3.3. Estrella - 3.4. Cel·lular 4- Protocols de xarxa - 4.1. Adreça MAC - 4.2. Identificació d’ equips: adreces IP · Adreça IP · Mascara de subxarxa
 4. 4. _________________________________________________________Xarxes informàtiques Introducció Xarxes Sistema binari: Codi numèric que utilitza 0 i 1 1 bit= unitat mínima d’informació 1 byte= 8 bits 1 kbyte= 1024 byte 1 mbyte= 1024 kbyte 1 gbyte= 1024 mbyte 1 tbyte= 1024 gbyte Xarxes informàtiques Connexió entre ordinadors i altres dispositius (impressora,escàner), per afavorir la comunicació i l’ intercanvi d’arxius. LAN: Xarxa d’àrea local ( oficina, institut, hospital...) Estructura d’una LAN - Targeta de xarxa: tarja que trobem dins l’ordinador que permet connectar el cable de xarxa. - Dispositius d’interconnexió. ·Concentrador (hub): Envia un paquet de dades a tots els ordinadors. ·Commutador (switch): Envia les dades només a l’ordinador que les ha demanat. - Router - Cablejat Cable de parells trenats Fibra òptica
 5. 5. _________________________________________________________Xarxes informàtiques 1- Tipus de xarxes 1.1.LAN (Local Area Network) És un conjunt d’ ordinadors i dispositius de maquinari units entre ells amb l’ objectiu de compartir recursos en una zona geogràfica limitada. 1.2.WAN (Wide Area Network) És un tipus de xarxa informàtica que destaca per la seva grandària, capaç de cobrir distàncies des de 100 Quilòmetres a 1000, així acostumen a ser WANs aquelles xarxes que traspassen límits municipals, regionals o estatals. 2- Parts d’ una xarxa 2.1.Tipus PCI Ens permet connectar en xarxa equips que no inclouen la presa de la xarxa a la placa base o quan es fa malbé.
 6. 6. _________________________________________________________Xarxes informàtiques 2.2. Concentrador (hub) Actua com un simple enllaç i transmet totes les dades per tots els seus ports. El concentrador que observem a la imatge admet fins a quatre equips connectats directament. 2.3 Commutador (switch) Llegeix la informació que li arriba i la redirigeix només a l’ equip que l’ ha de rebre i no pas a tots els que formen la xarxa. 2.4 Router Comunica xarxes entre si. Per exemple, permet connectar la nostra xarxa a Internet. Determina quines dades surten de la xarxa d’ àrea local i cap a on, i quines altres dades s’ han de quedar dins, ja que van dirigides a equips de al mateixa xarxa. De vegades, el router també actua com a concentrador.
 7. 7. _________________________________________________________Xarxes informàtiques 2.5. Els cables de xarxa - El cable de coure de parells trenat. Es basa en la tecnologia Ethernet, amb connectors RJ45. És fàcil d’ usar, i per això es fa servir en xarxes domèstiques i en empreses. La informació es transmet mitjançant impulsos elèctrics pels cables. L’ estàndard més utilitzat és el cable de parells trenats de categoria 6 (2003), que permet velocitats de transmissió de dades de fins a 1 Gb/s. Estàndard 802.3 ab. - El cable de fibra òptica. La informació es transmet mitjançant petits impulsos de llum. És el mitjà més ràpid, però també és el més car. S’ utilitza, per exemple, en instal·lacions científiques d’ avantguarda. 3- Arquitectura de xarxes 3.1. Bus Els ordinadors surten d’ un punt central.
 8. 8. _________________________________________________________Xarxes informàtiques 3.2. Anell Els ordinadors que componen la xarxa formen un anell. 3.3. Estrella Els ordinadors es connecten a través d’ un dispositiu que forma el nucli de xarxa. Són les més utilitzades 3.4. Cel·lular La xarxa es compon d’ àrees circulars, com per exemple les xarxes sense fil. 4- Protocols de xarxa 4.1. Adreça MAC Perquè un ordinador es pugui connectar a una xarxa cal que tingui un dispositiu que “tradueixi” les ordres que s’ intercanvien entre l’ ordinador i el mitjà: cable, fibra o mitjà sense fil. D’ això, se n’ encarrega l’ adaptador de xarxa.
 9. 9. _________________________________________________________Xarxes informàtiques A cada d’ aquest adaptador se li assigna de fàbrica un número, o adreça MAC (Media Acces Control), que l’ identifica de forma unívoca. 4.2. Identificació d’ equips: adreces IP El més important a l’ hora de configurar una xarxa és conèixer la seva identificació i quins paràmetres s`han d’ establir perquè la connexió sigui perfecta. S’ ha de tenir configurats dos paràmetres: - Adreça IP: correspon a l’ adreça de l ‘ equip dins la xarxa. Es compon de dues parts: l ‘adreça de xarxa i l’ adreça de host. (un host és qualsevol dispositiu connectat a una xarxa) - Màscara de subxarxa: es tracta d’ un altre conjunt de quatre octets binaris que indiquen quina part de l’ adreça IP de l’ equip correspon a al xarxa i quina a l’ ordinador.

×