SlideShare a Scribd company logo
1 of 11
Download to read offline
Tema:Rregullat e qarkullimit
Lenda:Qytetari
Klasa x1A
Punoi:Feride Fakaj
Shenjat e qarkullimit rrugor janë tabela në të cilat janë të vizatuara shenja ndërkombëtare të
standardizuara të cilat shërbejnë për rregullimin e trafikut rrugor.
Si mjete drejtimi në komunikacionin rrugor, përveç shenjave të komunikacionit, janë edhe: polici i
trafikut dhe semafori
Pozita e shenjave
Kthesë e
rreziksh
me në të
djathtë
Kthesë e
rrezikshme
në të majtë
Kthesë 90
shkallëshe
në të majtë
Udhëkryq ku
tëgjithë kanë
përparësi kalimi
Je në rrugë kryesore së
cilës i bashkohen dy
rrugë anësore.
le
Rruga rurale (rruga
lokale) është rruga që lidh
vendet rurale në mes tyre.
Zakonisht këto rrugë në
vendet tona janë për nga
vlera të dobëta dhe të pa
rregulluara mirë, kurse në
vendet e perëndimit janë në
nivelt më të larta, por
sidoqoftë rrugët rurale i
takojnë nivelit të ulët të
rrugëve që lidhin fshatrat me
njëri-tjetrin dhe në ndonjë
rast fshatin me qytetin.
Shenjat rrugore

More Related Content

What's hot

Te drejtat e femijeve
Te drejtat e femijeveTe drejtat e femijeve
Te drejtat e femijeve22062002
 
Autoshkolla (Pyetje - përgjigje) 2017
Autoshkolla (Pyetje - përgjigje) 2017Autoshkolla (Pyetje - përgjigje) 2017
Autoshkolla (Pyetje - përgjigje) 2017fatonbajrami1
 
Autoshkolla testi Pyetjet me pergjigje
Autoshkolla testi Pyetjet me pergjigjeAutoshkolla testi Pyetjet me pergjigje
Autoshkolla testi Pyetjet me pergjigjeArti Krasniqi
 
Energjia dhe burimet e riperteritshme dhe burimet e pariperteritshme FIZIKA 9
Energjia dhe burimet e riperteritshme dhe burimet e pariperteritshme FIZIKA 9Energjia dhe burimet e riperteritshme dhe burimet e pariperteritshme FIZIKA 9
Energjia dhe burimet e riperteritshme dhe burimet e pariperteritshme FIZIKA 9arbanhlalni
 
Hekuri ,elementi kimik me vlere...
Hekuri ,elementi kimik me vlere...Hekuri ,elementi kimik me vlere...
Hekuri ,elementi kimik me vlere...Xhesiana Muka
 
RENDESIA E UJIT NE JETEN TONE
RENDESIA E UJIT NE JETEN TONERENDESIA E UJIT NE JETEN TONE
RENDESIA E UJIT NE JETEN TONEEdlira Ekmekciu
 
Ekonomia e Shqiperise
Ekonomia e ShqiperiseEkonomia e Shqiperise
Ekonomia e ShqiperiseAron Neli
 
Roli i elementeve kimikë në jetën e njeriut
Roli i elementeve kimikë në jetën e njeriut Roli i elementeve kimikë në jetën e njeriut
Roli i elementeve kimikë në jetën e njeriut irena kotobelli
 
Teknologjia, ndikimi i saj ne jeten tone
Teknologjia, ndikimi i saj ne jeten toneTeknologjia, ndikimi i saj ne jeten tone
Teknologjia, ndikimi i saj ne jeten toneJugerta Poçi
 
Lidhja e matematikes me lendet e tjera
Lidhja e matematikes me lendet e tjeraLidhja e matematikes me lendet e tjera
Lidhja e matematikes me lendet e tjeraResli Zaganjori
 
Projekt kimie : ndotja e mijedisit nga karburantet (nafta)
Projekt kimie : ndotja e mijedisit nga karburantet (nafta)Projekt kimie : ndotja e mijedisit nga karburantet (nafta)
Projekt kimie : ndotja e mijedisit nga karburantet (nafta)Kejsid Mala
 
Sëmundjet e gjakut, të zemrës dhe të enëve të gjakut (Biologji)
Sëmundjet e gjakut, të zemrës dhe të enëve të gjakut (Biologji)Sëmundjet e gjakut, të zemrës dhe të enëve të gjakut (Biologji)
Sëmundjet e gjakut, të zemrës dhe të enëve të gjakut (Biologji)Fleurati
 
Prodhimi i energjise
Prodhimi i energjiseProdhimi i energjise
Prodhimi i energjiseroberto1723
 

What's hot (20)

Te drejtat e femijeve
Te drejtat e femijeveTe drejtat e femijeve
Te drejtat e femijeve
 
Autoshkolla (Pyetje - përgjigje) 2017
Autoshkolla (Pyetje - përgjigje) 2017Autoshkolla (Pyetje - përgjigje) 2017
Autoshkolla (Pyetje - përgjigje) 2017
 
Autoshkolla testi Pyetjet me pergjigje
Autoshkolla testi Pyetjet me pergjigjeAutoshkolla testi Pyetjet me pergjigje
Autoshkolla testi Pyetjet me pergjigje
 
Autoshkolla
AutoshkollaAutoshkolla
Autoshkolla
 
Energjia dhe burimet e riperteritshme dhe burimet e pariperteritshme FIZIKA 9
Energjia dhe burimet e riperteritshme dhe burimet e pariperteritshme FIZIKA 9Energjia dhe burimet e riperteritshme dhe burimet e pariperteritshme FIZIKA 9
Energjia dhe burimet e riperteritshme dhe burimet e pariperteritshme FIZIKA 9
 
Iliret
IliretIliret
Iliret
 
Hekuri ,elementi kimik me vlere...
Hekuri ,elementi kimik me vlere...Hekuri ,elementi kimik me vlere...
Hekuri ,elementi kimik me vlere...
 
RENDESIA E UJIT NE JETEN TONE
RENDESIA E UJIT NE JETEN TONERENDESIA E UJIT NE JETEN TONE
RENDESIA E UJIT NE JETEN TONE
 
Djemtë e rrugës Pal
Djemtë e rrugës PalDjemtë e rrugës Pal
Djemtë e rrugës Pal
 
Ekonomia e Shqiperise
Ekonomia e ShqiperiseEkonomia e Shqiperise
Ekonomia e Shqiperise
 
Roli i elementeve kimikë në jetën e njeriut
Roli i elementeve kimikë në jetën e njeriut Roli i elementeve kimikë në jetën e njeriut
Roli i elementeve kimikë në jetën e njeriut
 
Teknologjia, ndikimi i saj ne jeten tone
Teknologjia, ndikimi i saj ne jeten toneTeknologjia, ndikimi i saj ne jeten tone
Teknologjia, ndikimi i saj ne jeten tone
 
Saranda
SarandaSaranda
Saranda
 
Lidhja e matematikes me lendet e tjera
Lidhja e matematikes me lendet e tjeraLidhja e matematikes me lendet e tjera
Lidhja e matematikes me lendet e tjera
 
Lakimi emrit
Lakimi emrit Lakimi emrit
Lakimi emrit
 
Projekt kimie : ndotja e mijedisit nga karburantet (nafta)
Projekt kimie : ndotja e mijedisit nga karburantet (nafta)Projekt kimie : ndotja e mijedisit nga karburantet (nafta)
Projekt kimie : ndotja e mijedisit nga karburantet (nafta)
 
Sëmundjet e gjakut, të zemrës dhe të enëve të gjakut (Biologji)
Sëmundjet e gjakut, të zemrës dhe të enëve të gjakut (Biologji)Sëmundjet e gjakut, të zemrës dhe të enëve të gjakut (Biologji)
Sëmundjet e gjakut, të zemrës dhe të enëve të gjakut (Biologji)
 
Prodhimi i energjise
Prodhimi i energjiseProdhimi i energjise
Prodhimi i energjise
 
Uji eshte jete
Uji eshte jeteUji eshte jete
Uji eshte jete
 
Ndotja akuustike
Ndotja akuustike Ndotja akuustike
Ndotja akuustike
 

Viewers also liked (11)

Projekt qytetari
Projekt qytetariProjekt qytetari
Projekt qytetari
 
Projekt.qytetari
Projekt.qytetari Projekt.qytetari
Projekt.qytetari
 
Semaforet (Sinjalet ne infrastrukture)
Semaforet (Sinjalet ne infrastrukture)Semaforet (Sinjalet ne infrastrukture)
Semaforet (Sinjalet ne infrastrukture)
 
Projekt Matematike
Projekt MatematikeProjekt Matematike
Projekt Matematike
 
Share product images with Hitachi Solutions Ecommerce
Share product images with Hitachi Solutions EcommerceShare product images with Hitachi Solutions Ecommerce
Share product images with Hitachi Solutions Ecommerce
 
木桐讀書會分享 灣生回家 20160412
木桐讀書會分享 灣生回家 20160412木桐讀書會分享 灣生回家 20160412
木桐讀書會分享 灣生回家 20160412
 
Disco duro
Disco duroDisco duro
Disco duro
 
Muhammad Siddiq_CV
Muhammad Siddiq_CVMuhammad Siddiq_CV
Muhammad Siddiq_CV
 
For.ppt
For.pptFor.ppt
For.ppt
 
Priya CV
Priya CVPriya CV
Priya CV
 
강연 Ppt
강연 Ppt강연 Ppt
강연 Ppt
 

Shenjat rrugore

 • 2. Shenjat e qarkullimit rrugor janë tabela në të cilat janë të vizatuara shenja ndërkombëtare të standardizuara të cilat shërbejnë për rregullimin e trafikut rrugor. Si mjete drejtimi në komunikacionin rrugor, përveç shenjave të komunikacionit, janë edhe: polici i trafikut dhe semafori
 • 4. Kthesë e rreziksh me në të djathtë Kthesë e rrezikshme në të majtë Kthesë 90 shkallëshe në të majtë Udhëkryq ku tëgjithë kanë përparësi kalimi Je në rrugë kryesore së cilës i bashkohen dy rrugë anësore.
 • 5.
 • 6.
 • 7.
 • 8. le
 • 9.
 • 10. Rruga rurale (rruga lokale) është rruga që lidh vendet rurale në mes tyre. Zakonisht këto rrugë në vendet tona janë për nga vlera të dobëta dhe të pa rregulluara mirë, kurse në vendet e perëndimit janë në nivelt më të larta, por sidoqoftë rrugët rurale i takojnë nivelit të ulët të rrugëve që lidhin fshatrat me njëri-tjetrin dhe në ndonjë rast fshatin me qytetin.