Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Aplicació de les TICC

469 views

Published on

Aplicació de les TICC en Educació

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Aplicació de les TICC

 1. 1. El paper de les TICC a l'educació Per Azucena Vázquez http://www.transeducamundi.org
 2. 2. TIC Tecnologies de la Informació i la Comunicació
 3. 3. TICC Tecnologies de la Informació, la Comunicació i el Coneixement
 4. 4. NTIC Noves??
 5. 5. Universitat de Cambridge, 1949
 6. 6. TAC
 7. 7. TAC Introducció al Pla TAC:
 8. 8. TAC
 9. 9. TAC *Tecnologies d'Aprenentatge Col·laboratiu? *Tecnologies per a l'Aprenentatge i el Coneixement? *Tècniques d'Aprenentatge Col·laboratiu?
 10. 10. Si vivim en la Societat de la Informació i el Coneixement, no ens podem permetre que l'alumnat surti de l'escola essent un analfabet digital. Cal integrar les TICC a l'aula?
 11. 11. Sí, cal integrar-les... encara que a vegades no és fàcil...
 12. 12. “ Usted es profesora de literatura y no tiene porque enseñarle a mi niño a jugar con maquinitas”. “ Para perder el tiempo con el ordenador, se podría quedar en el cíber en vez de venir al cole”.
 13. 13. “ Qué bien que estamos los dos en el despacho, ¿eh? Tú jugando con el ordenador y yo leyendo el periódico”.
 14. 14. Alternatives a l’hora d’integrar les TICC a l’aula… 1. Utilitzar recursos ja creats (CD, internet…) .
 15. 15. Alternatives a l’hora d’integrar les TICC a l’aula… <ul><li>Utilitzar recursos ja creats (CD, internet…) . </li></ul><ul><li>2. Utilitzar recursos creats pel professor/a. </li></ul>
 16. 16. Alternatives a l’hora d’integrar les TICC a l’aula… <ul><li>Utilitzar recursos ja creats (CD, internet…) . </li></ul><ul><li>2. Utilitzar recursos creats pel professor/a. </li></ul><ul><li>3. Crear recursos amb l’alumnat. </li></ul>
 17. 17. Algunes propostes per integrar les TICC a l’aula… <ul><li>Cal tenir en compte que a més de consumidors podem ser creadors. </li></ul><ul><li>Podem utilitzar els avantatges del Web 2.0 per a crear material de manera col·laborativa. </li></ul>
 18. 18. Alguns conceptes a tenir clars en relació a les TICC: Integrar les TICC no significa deixar de banda altres bones pràctiques docents, sinó complementar-les amb tot allò de bo que ens poden aportar.
 19. 19. Alguns conceptes a tenir clars en relació a les TICC: Les TICC no són la solució a tots els nostres problemes!
 20. 20. “ Harás de la enseñanza algo interesante todos los días”
 21. 21. Alguns aspectes claus a l'hora d'integrar les TICC al currículum.... 1. ELS RECURSOS MATERIALS
 22. 22. Alguns aspectes claus a l'hora d'integrar les TICC al currículum.... HARDWARE
 23. 23. Alguns aspectes claus a l'hora d'integrar les TICC al currículum.... SOFTWARE
 24. 24. Alguns aspectes claus a l'hora d'integrar les TICC al currículum.... 1. ELS RECURSOS MATERIALS 2. LA FORMACIÓ
 25. 25. Alguns aspectes claus a l'hora d'integrar les TICC al currículum.... 1. ELS RECURSOS MATERIALS 2. LA FORMACIÓ 3. EL TREBALL COL·LABORATIU
 26. 27. Alguns aspectes claus a l'hora d'integrar les TICC al currículum.... 1. ELS RECURSOS MATERIALS 2. LA FORMACIÓ 3. EL TREBALL COL·LABORATIU 4. LA MOTIVACIÓ
 27. 28. Projecte de desplegament del llibre digital Més de 20.000 alumnes (745 aules de 202 centres) participaran a partir del setembre de la primera fase de desplegament del llibre digital. A partir del 2010/2011, un cop feta l'avaluació del proper curs, es farà el desplegament a la totalitat del centres de secundària. ESTEM PREPARATS?
 28. 29. *PRIMERA MODALITAT (76 centres) : - Els alumnes passaran tot d'una de treballar amb materials en formats paper a treballar amb llibres i continguts en format digital, la qual cosa suposarà fonamentalment un notable canvi en el mètode emprat per a la docència i per a l'aprenentatge.
 29. 30. *SEGONA MODALITAT (126 centres) : - Els centres hauran de garantir que els alumnes tinguin accés a ordinadors fora de l'horari escolar, bé sigui a casa, a l'aula d'informàtica, a la biblioteca del centre o a les biblioteques municipals (...).
 30. 31. IMPORTÀNCIA D'ESTAR ACTUALITZATS És important, però no ens hi capfiquem. Som mestres, no informàtics. El nostre primer objectiu és l'educació .
 31. 32. Moltes gràcies! [email_address]

×