Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Преглед на дейността на Светлана Караджова
за кметски мандат 2011 – 2015
1. Социални дейности
2. Доброволчество и дарители
3. Международна дейност
4. Спечелени проекти
5. Култура
6. Спорт
7. Друг...
 Оперативна програма
„Развитие на човешките
ресурси“ – проект на
Община Бяла Слатина;
 Поставяне на колчета в
парка – ин...
 125-годишнина на
Бърдарски геран –
създаване на Дарителски
фонд;
 Изработка на рекламни
материали за всяко
събитие с це...
 Поддръжка и възтановяване
на паметниците на
културата и символите на
Бърдарски геран;
 Създаване на мероприятия
за деца...
„Разкажи ми и ще
забравя,
покажи ми и няма
да запомня,
накарай ме да
участвам и ще
разбера.“
 Международен форум на
United Religious Initiative
гостува в Бърдарски геран;
проект за създаване на
лагер на религиите в...
 „Всички поколения заедно“ – ремонт на банкетната зала и смяна на част от
дограмата на Читалището – Фондация "Лале" – общ...
 Чествания на годишнина от основаването на Бърдарски геран;
 Фършанги;
 Балът ;
 Трета среща на банатските българи в
...
 Изложба „Късчета старинна
красота“;
 Изложба „Иваново през
годините“;
 Изложба на иконописно
творчество;
 Изгложба на...
 Учредяване на СК “Ботев –
Бърдарски геран“ – годишен
бюджет от Общината – 1000 лв.
- турнири по тенис на маса, шах,
табл...
 Участие на Танцов
състав „Палкенче“ в
предаването по БНТ
„Иде нашенската
музика“;
 Гостуване на Мира
Добрева и снимки з...
На всички хора, които през годините останаха
истински и работиха безкористно за каузата, зад
която заставам и днес – съхра...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Дейност на Светлана Караджова кметски мандат 2011 – 2015

945 views

Published on

Преглед на дейността на Светлана Караджова за кметски мандат 2011г. – 2015г. в село Бърдарски геран. Описание на всички постижения и спечелени проекти.

Published in: Government & Nonprofit
 • Поздравления и на добър час! Макар да не съм от Бърдаре и да не мога да гласувам, надявам се г-жа Караджова, с която съм имал честта да работя по проекти на United Religions Initiative, да бъде преизбрана за кмет. Банатските българи и всички наши сънародници се нуждаят от такива отдадени лидери! Представете си, ако на всяко ниво в държавата, имаше хора като г-жа Караджова и нещата се случваха като в Бърдаре...
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here

Дейност на Светлана Караджова кметски мандат 2011 – 2015

 1. 1. Преглед на дейността на Светлана Караджова за кметски мандат 2011 – 2015
 2. 2. 1. Социални дейности 2. Доброволчество и дарители 3. Международна дейност 4. Спечелени проекти 5. Култура 6. Спорт 7. Други 8. Въпроси
 3. 3.  Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ – проект на Община Бяла Слатина;  Поставяне на колчета в парка – инициатива на група пенсионери от Бърдарски геран с материали, осигурени от Общината;  Социална кухня за 29 души;  Грижа за улиците на селото – настилка и осветление;  Поставяне на ограда и почистване на гробищния парк.
 4. 4.  125-годишнина на Бърдарски геран – създаване на Дарителски фонд;  Изработка на рекламни материали за всяко събитие с цел подпомагане на каузи; базар;  Парк и зелени площи; ремонт на часовникова кула; осветление в парка; ремонт на фонтана; елха; дарения за озеленяване и техника за почистване на улиците;  «Да изчистим Бърдаре»
 5. 5.  Поддръжка и възтановяване на паметниците на културата и символите на Бърдарски геран;  Създаване на мероприятия за децата – летни кампуси; лагери; работилници; ден на спорта; танци; куклен театър;  Реновиране на волейболното игрище; закупуване на мрежа и топки; дарение на спортни съоръжения;  Нова трибуна на стадиона;  Дарения за Читалището – средства за хореография; костюми за Фършанги; музикални инструменти.
 6. 6. „Разкажи ми и ще забравя, покажи ми и няма да запомня, накарай ме да участвам и ще разбера.“
 7. 7.  Международен форум на United Religious Initiative гостува в Бърдарски геран; проект за създаване на лагер на религиите в Бърдарски геран;  Лагер в Липова – с подкрепата на Никола Миркович;  Международни турнири по тенис на маса (Стар Бишнов) и футбол (Марга Ауреа, с. Ореш).
 8. 8.  „Всички поколения заедно“ – ремонт на банкетната зала и смяна на част от дограмата на Читалището – Фондация "Лале" – обща стойност на проекта - 6 473 лв.  „Маскирани ръчички разказват“ – куклен театър – ФРГИ – 2664 лв. от Дарителски кръг и 780 лв. от лекари специалисти от FiHealth, с които закупихме професионално осветление;  Участие в проекта „Единство и многообразие на българската общност в Румъния“ – Съюз на българите в Банат;  „Комунитас“ – подкрепа на фестивала Фършанги - средства за закупуване на фотографска и видео-техника, сървър, който да пази все по-растящата база данни през годините; пълен ремонт на сцената и гримьорните – обща стойност на проекта – 13 340,00 лв.  „Балът – връзка между нас и другите” – Сдружение „Първи юни”, по Програма „Участвам – дарявам – променям”, с подкрепата на Фондация «Америка за България» - подкрепа на организацията и провеждането на Бала, закупуване на озвучителна уредба и усвояването на танци от страна на състави от Попица, Търнава и Бяла Слатина. Финансиране от Програмата – 2749,86 лв.
 9. 9.  Чествания на годишнина от основаването на Бърдарски геран;  Фършанги;  Балът ;  Трета среща на банатските българи в  София;  Участие в множество фестивали у нас и в чужбина ; «Живо наследство», «От Тимок до Искър»; «Врачанска пролет»; «Фестивал на сливата – гр. Троян»; «Кукурузени усмивки – с. Селановци» «Банатски вкусотии – традициите на моето село – с. Асеново»; Самостоятелни концерти и участия в празници – Чипровци, Търнава, Бяла Слатина; Събор на католиците в България – с. Ореш; Празник на религиите – гр. София; «Яко Ронков – Стар Бишнов»; Турнета в Румъния и Сръбски Банат.
 10. 10.  Изложба „Късчета старинна красота“;  Изложба „Иваново през годините“;  Изложба на иконописно творчество;  Изгложба на гоблени;  Киноложка изложба;  Наша носия в Историческия музей на гр. Харманли;  Дебора Братан, Лизи Трънколов и Астрид Велчов от Банат - изложба на изработени върху стъкло картини, както и прозведения в други стилове.
 11. 11.  Учредяване на СК “Ботев – Бърдарски геран“ – годишен бюджет от Общината – 1000 лв. - турнири по тенис на маса, шах, табла, карти;  Ден на спорта – инициатива на децата, подкрепена от Кметството и дарители;  ФК „Ботев – Бърдарски геран“ - ново ръководство; усвояване на средствата – 6300 лв. - среща „Ветерани – Младши състав“ - участие в аматьорската футболна лига и две поредни години в международния турнир „Марга Ауреа“ в с. Ореш;  Създаване на детски футболен отбор – участие в Общински детски футболен турнир;  С помощта на Община Бяла Слатина теренът се коси редовно;
 12. 12.  Участие на Танцов състав „Палкенче“ в предаването по БНТ „Иде нашенската музика“;  Гостуване на Мира Добрева и снимки за предаването „Денят отблизо“;  Филмът „Спомени от Бърдарски геран“ на Венета Николова;  Филмът "Където свършва пътят“ на Иван Николов;  Поход-поклонничество до Гостиля.
 13. 13. На всички хора, които през годините останаха истински и работиха безкористно за каузата, зад която заставам и днес – съхраняване на Общността и идентичността на банатските българи; на всички приятели, които подаваха ръка в трудни моменти и помагаха Бърдарски геран да придобива нов облик; на дарителите и доброволците, които даваха добър пример и без които много от постигнатото нямаше да се случи и за това, че отделяха време, средства, влагаха труд и сърце, и повярваха, че ако не си помагаме сами, няма да ни помогне и Господ. Благодаря ви!

×