Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Övervakningens Paradox

2,557 views

Published on

Det finns inga system som kan identifiera terrorister utan att peka ut hundratusentals oskyldiga som terrorister.

 • Be the first to like this

Övervakningens Paradox

 1. 1. Det var en gång… Det händer nu… En skrämmande sann saga om vårt samhälle, våra politiker och deras förakt för demokrati och integritet. Läs! Det handlar bland annat om en kanon och några myggor.
 2. 2. Låt säga att: 1 person på 1 miljon är terrorist (ja, det är högt räknat men häng på)
 3. 3. Låt säga att det finns ett system som identifierar terrorister med 99% säkerhet. Övervakning av alla medborgares telefonsamtal, e-post, surfvanor, köpvanor, spårning av position via mobiltelefoner m.m.
 4. 4. 99% blir 99 rätt på hundra, eller ett fel på hundra.
 5. 5. Om ett sådant system används på en population på en miljon kommer det att identifiera 10 000 personer som terrorister. Japp. Ett fel på hundra.
 6. 6. Men bara en av de 10 000 människorna är terrorist. 9 999 människor blir alltså oskyldigt utpekade som terrorister.
 7. 7. Men bara en av de 10 000 människorna är terrorist. 9 999 människor blir alltså oskyldigt utpekade som terrorister.
 8. 8. För att fånga 10 terrorister måste du släpa in och förhöra 99 990 oskyldiga människor Du använder konstiga ord!
 9. 9. Det är som att skjuta myggor med en kanon.
 10. 10. Men du: Det finns inget system som identifierar terrorister med 99% sannolikhet. Och en terrorist på en miljon är högt räknat. Det blir vansinnigt många fler oskyldigt utpekade.
 11. 11. Och hoppsan: det har visst blivit så att film- och skivindustrin håller i övervakningssystemen och riktar kanonen. …och myggorna är vanliga medborgare som du och jag.
 12. 12. Systemen visade sig nämligen vara mer anpassade för att hitta fildelare. Det har bolagen räknat ut sedan länge. De vill tjäna mer pengar genom att skjuta sina kunder med en grov kanon och stänga av dem från internet utan rättegång.
 13. 13. …och privata bolag med vinstintressen - från ett annat land - har nu regeringens stöd för att övervaka medborgare och agera både polis och domare. Felbehandla Ni är avstängda från gärna våra samhället*. medborgare. Fire in all directions! Guilty!! *ja, en ökande andel samhälls- ärenden uträttas på internet
 14. 14. Det här är inget skämt. Tvärtom: Det är tunneln som Sverige nu med allt högre hastighet rusar in i med de integritetskränkande lagar som röstas igenom i både EU och Sverige.
 15. 15. Den enda ljusglimten som finns är möjligheten att rösta in Piratpartiet i EU-parlamentet den 7 juni.
 16. 16. Kryssa högst en kandidat om Du kan skriva ”Piratpartiet” på du vill kryssa när du röstar. en blank valsedel (inget annat) Du behöver inte kryssa. om Piratpartiets egna saknas. OBS! För att rösta i din vallokal på valdagen behöver du inget röstkort, endast leg.
 17. 17. På webbadressen http://valsedlar.piratpartiet.se hittar du din närmaste röstningslokal. Där kan du också anmäla dig för att hjälpa till med distribution av valsedlar. Valdagen är nu på söndag den 7 juni. Tack för ditt stöd!
 18. 18. Och så ett boktips Om du bara läser en bok i år så läs Little Brother - en roman som placerar övervakningssamhället i ett sammanhang som förklarar medborgarrätt och säkerhetskunskap. Du kan ladda ner boken gratis här: http://craphound.com/littlebrother/download/
 19. 19. Brought to you by lillebrorsan.se Tack för din uppmärksamhet!

×