Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Vrv

641 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Vrv

 1. 1. V R V To je zgodba o planincu, ki se je želel povzpeti na najvišjo planino. V to pustolovščino se je spustil po dolgih letih priprav. Ker je vso slavo želel le za sebe, se je odločil, da se bo na planino povzpel sam.
 2. 2. Začel se je vzpenjati. Čas je tekel in mračilo se je že. Namesto, da bi poiskal prostor za prenočevanje, je nadaljeval z vzpenjanjem, dokler se ni popolnoma stemnilo.
 3. 3. Nepredirna noč je objela planinske vrhove. Okrog planinca je bila črna tema. Nebo in mesec sta bila prekrita s težkimi oblaki in prav ničesar ni bilo videti.
 4. 4. Ko se je tako vzpenjal, mu je, samo nekaj korakov pred vrhom, spodrsnilo in začel je z veliko hitrostjo padati. Lahko je videl le črne točke in čutil silo teže, ki ga je vlekla navzdol. V trenutkih pošastnega strahu so se mu pred očmi odigravali vsi lepi in slabi trenutki njegova življenja.
 5. 5. Njegovo telo je viselo v zraku... samo vrv ga je držala. V tem trenutku je lahko le vzkliknil: Bog, pomagaj mi! Ko je že mislil, da bo umrl, je nenadoma začutil, kako ga vleče vrv, s katero je bil privezan.
 6. 6. Nenadoma se je z neba zaslišal globok glas: «Kaj želiš, da storim?» Reši me, Bog!
 7. 7. “ Zares verjameš, da te lahko rešim?” Seveda verjamem!
 8. 8. TEDAJ PREREŽI VRV, S KATERO SI PRIVEZAN... Nastopil je trenutek tišine. Človek se je odločil, da se bo držal vrvi z vsemi svojimi močmi.
 9. 9. Reševalci pripovedujejo, kako so naslednjega dne našli planinca mrtvega in zmrznjenega. Njegovo telo je viselo na vrvi, ki se je je krčevito oklepal... SAMO TRI METRE OD TAL...
 10. 10. Pa ti? Koliko si navezan(a) na svojo vrv? Bi jo spustil(a)?
 11. 11. Nikoli ne dvomi v tisto, kar prihaja od Boga. Nikoli ne reci, da te je pozabil ali zapustil. Nikoli ne misli, da je pozabil skrbeti zate. Zapomni si, da te vedno drži v svoji desnici. (Biblija) Če je to sporočilo zate blagoslov, podeli ga s tistimi, ki jih imaš rad(a). Bog naj te blagoslovi...

×