Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Kam svet drvi

1,425 views

Published on

Published in: Travel, Technology
 • Login to see the comments

 • Be the first to like this

Kam svet drvi

 1. 1. Upam, da se te bo ta mail dotaknil, kot se je mene!
 2. 2. <ul><li>Glede na vse vice in neumnosti, ki jih pogosto dobivamo, je ta mail malo drugačen: </li></ul>Naj te vzpodbudi k razmišljanju.
 3. 3. Hčerko pomembnega Američana so v “Early show-u” intervjuvali v zvezi z napadom 11. septembra in voditeljica jo je vprašala: “ Kako je lahko Bog to dopustil?”
 4. 4. Anne Graham je odgovorila prizadeto in prepričljivo. Rekla je:
 5. 5. „ Verjamem, da je Bog zaradi tega žalosten. Tako kot smo žalostni mi. Toda že pred mnogimi leti smo rekli Bogu, naj izgine iz naših šol , naj izgine iz oblasti in iz našega življenja.
 6. 6. Verjamem, da se je tiho in mirno umaknil. Kako naj pričakujemo od Boga, da nam bo dal svoj blagoslov in nam zagotovil svoje varstvo, če smo od Njega zahtevali, naj nas pusti same?”
 7. 7. Glede najnovejših dogodkov - napadov, streljanja v šolah itn. - mislim, da se je vse skupaj začelo, ko je Madeleine Murray O’Hare vložila tožbo na sodišču, ker ni hotela, da se na naših šolah moli... … In rekli smo PRAV.
 8. 8. Nato je nekdo rekel, naj se na šolah ne bere Biblije. (Bi blija pravi: ne ubijaj, ne kradi, ljubi svojega bližnjega kakor samega sebe…) … In rekli smo PRAV.
 9. 9. Potem je dr. Benjamin Spock rekel , da našim otrokom ne smemo dati eno po zadnjici, kadar se grdo obnašajo, ker bo s tem popačena njihova osebnost in ogrožena njihova samopodoba. ( Mimogrede, sin d r. Spocks -a je naredil samomor...) Mislili smo si, da strokovnjaki že vedo, o čem govore. In rekli smo PRAV.
 10. 10. Potem je nekdo rekel, naj učitelji in ravnatelji ne poskušajo disciplinirati naših otrok, če se grdo obnašajo. Šolski administratorji so rekli, naj se učiteljevo telo ne dotakne nobenega učenca, kajti ne želimo si slabe reklame in ne želimo biti toženi! ( Obstaja velikanska razlika med disciplinirati, dotakniti, prisoliti zaušnico, tepsti, poniževati, dati brco itn.!) In rekli smo PRAV.
 11. 11. Potem je nekdo rekel: naj naše hčere napravijo splav, če si tako želijo in ni jim treba tega povedati staršem. In rekli smo PRAV.
 12. 12. Potem je rekel modri član šolskega direktorata: ker so fantje fantje in bodo to itak počeli, dajmo jim kondome, kolikor jih bodo potrebovali. Naj se zabavajo, kolikor si želijo. In rekli smo PRAV.
 13. 13. <ul><li>Potem je rekel najvišji predstavnik oblasti, ki smo ga izvolili, da ni pomembno, kaj delamo zasebno, dokler bo naše delo opravljeno dobro. </li></ul>In strinjajoč se s tem smo rekli, da nam je popolnoma vseeno, kaj nekdo dela v zasebnem življenju, pa čeprav je predsednik, le da imamo delo in da nam gospodarstvo uspeva.
 14. 14. <ul><li>Nato je nekdo rekel: </li></ul><ul><li>Tiskajmo časopise s fotografijami nagih žensk saj je to zdravo in normalno občudovanje ženskega telesa. </li></ul>In rekli smo PRAV.
 15. 15. <ul><li>In potem je nekdo to občudovanje razširil in posnel fotografije nagih otrok in mladostnikov, da bi jih objavil na internetu. </li></ul>In rekli smo PRAV, Saj imajo vendar pravico do svobodnega izražanja.
 16. 16. <ul><li>Nato je prišla zabavna industrija in rekla: </li></ul><ul><li>napravimo TV showe in filme, ki prikazujejo vulgarnost, nasilje in pornografijo. </li></ul><ul><li>Napravimo glasbo, ki poziva k posilstvu, drogam, umorom, samomoru in satanizmu. </li></ul>In smo rekli, da je to samo zabava, in da nima škodljivih posledic. Poleg tega pa nihče tega ne jemlje resno.
 17. 17. In sedaj se sprašujemo, zakaj naši otroci nimajo vesti in zakaj ne morejo ločiti med dobrim in slabim in zakaj jim je popolnoma vseeno, če ubijejo tujca, sošolca ali sebe.
 18. 18. Za vse nas velja: <ul><li>„ ŽANJEMO, KAR SEJEMO .“ </li></ul>
 19. 19. Čudno, kako ljudje enostavno prekolnejo Boga iz ga zavržejo, nato se pa čudijo, zakaj svet drvi v pekel. Zanimivo, kako hitro verjamemo, kaj piše v časopisih in dvomimo, kar pravi Biblija.
 20. 20. Z lahkoto pošiljamo vice preko e-pošte. Kadar pa je govora o Bogu, jih večina dvakrat premisli, preden pošlje sporočilo naprej. Nenavadno , kako surove, vulgarne, neokusne in obscene zadeve krožijo po internetu , odprta diskusija o Bogu v šolah in javnosti pa se zatre.
 21. 21. Gre komu na smeh?
 22. 22. Ko boš pošiljal to sporočilo naprej, ga verjetno ne boš poslal na vse naslove kot običajno, ker nisi prepričan, kaj si bodo drugi mislili o tebi. <ul><li>Žalostno, da nas bolj skrbi, kaj si drugi ljudje mislijo o nas kot to, kar si Bog misli o nas. </li></ul>
 23. 23. Pošlji ta mail dalje, če misliš, da bo kaj pomagalo. Če ne, pa ga enostavno izbriši … ...nobeden ne bo izvedel. Vendar boš s tem nekomu vzel možnost, da se zamisli... Potem pa se tudi ne pritožuj, v kako težkem položaju je današnji svet!

×