DRUŽINA IN VZGOJA OTROKDdddddddddeeeIz knjige Janka Bohaka: Mladost med starši in samostojnost
Prvo, kar človek v življenju odkrije, zadnje, za čemer steguje roko,najdragocenejše, kar v življenju ima, pa četudi se ne ...
Vse življenje si boš grel roke ob ognju svoje mladosti.(G. Papini)  Nevzgojen človek je karikatura samega sebe. (Schlegel)
Kako pogosto dosežejo starši in šola            samo to, da so naše glave polne znanja,            ...
Vzgoja brez discipline je mlin brez vode.(J.A.Komensky)                      Če daš sinu lahko samo ...
Pobude mladih so toliko vredne kot izkušnjestarih. (Knorr)                Otrokom so bolj potrebni vzori  ...
Vzgoja, ki temelji zgolj na zahtevahin nasvetih, ne pa na zgledih, jeslaba vzgoja. (J.A.Komensky)             ...
Ali poznate najzanesljivejše sredstvo,s katerim lahko pahnete v nesrečosvojega otroka? Dovolite mu, da bopočel vse, kar se...
Leta 1969 so izvedli to vajo med dijaki v nemškem Freiburgu.Rezultati so pokazali tole:Idealna lestvica vrednot  Realna l...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Družina in vzgoja otrok

704 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
704
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Družina in vzgoja otrok

 1. 1. DRUŽINA IN VZGOJA OTROKDdddddddddeeeIz knjige Janka Bohaka: Mladost med starši in samostojnost
 2. 2. Prvo, kar človek v življenju odkrije, zadnje, za čemer steguje roko,najdragocenejše, kar v življenju ima, pa četudi se ne zaveda, je družinskoživljenje. (Kopling)Če si izgubil svoj dom, kje si poiščeš utehe!(Latinski pregovor)
 3. 3. Vse življenje si boš grel roke ob ognju svoje mladosti.(G. Papini) Nevzgojen človek je karikatura samega sebe. (Schlegel)
 4. 4. Kako pogosto dosežejo starši in šola samo to, da so naše glave polne znanja, o razumni sodbi in dobroti pa ni sledu. (Montaigne)Odvrzimo nasilje inpretirano strogost,zakaj po mojemmnenju ni ničesar,kar bi bolj zatrlo inoplašilo dobronaravo, kakor todvoje. (Montaigne)
 5. 5. Vzgoja brez discipline je mlin brez vode.(J.A.Komensky) Če daš sinu lahko samo eno darilo, mu daj navdušenje. (B.Barton)
 6. 6. Pobude mladih so toliko vredne kot izkušnjestarih. (Knorr) Otrokom so bolj potrebni vzori kot kritika. (Joubert)
 7. 7. Vzgoja, ki temelji zgolj na zahtevahin nasvetih, ne pa na zgledih, jeslaba vzgoja. (J.A.Komensky) Prve otrokove solze so prošnje; če jih ne boste preprečili, bodo postale ukaz. (Reusseau)
 8. 8. Ali poznate najzanesljivejše sredstvo,s katerim lahko pahnete v nesrečosvojega otroka? Dovolite mu, da bopočel vse, kar se bu bo zahotelo.(Rousseau) Preden sem se poročil, sem imel šest teorij, kako vzgojiti otroke. Sedaj imam šest otrok in nobene teorije več. (J.W.Rochester)
 9. 9. Leta 1969 so izvedli to vajo med dijaki v nemškem Freiburgu.Rezultati so pokazali tole:Idealna lestvica vrednot Realna lestvica vrednot1. Ljubezen do bližnjega 1. Znanje2. Znanje 2. Umetnost3. Vera 3. Življenjski standard4. Umetnost 4. Ljubezen do bližnjega5. Življenjski standard 5. Ugled in moč6. Ugled in moč 6. Vera

×