Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

ΤΟΥΝΔΡΑ

2,228 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

ΤΟΥΝΔΡΑ

 1. 1. Ένα τούνδρα είναι μια τεράστια , χωρίς δέντρα πεδιάδα στην περιοχή της Αρκτικής . Η τούνδρα είναι ψυχρότερη από όλους τους βιότοπους.
 2. 2. 1. Εξαιρετικά ψυχρό κλίμα 2. Χαμηλή βιοποικιλότητα 3. Απλή δομή της βλάστησης 4. Περιορισμός της αποστράγγισης. 5. Σύντομη περίοδος ανάπτυξης και αναπαραγωγής. 6. Ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, με τη μορφή των νεκρών οργανικών υλικών 7. Οι μεγάλες ταλαντώσεις του πληθυσμού.
 3. 3. Υπάρχουν δύο είδη Τούνδρας, της Αρκτικής και των Άλπεων. Η Αρκτική Τούνδρα βρίσκεται κοντά στον Αρκτικό Ωκεανό. Περιλαμβάνει τη Γροιλανδία, βόρεια τμήματα της Αλάσκας, τον Καναδά, την Ευρώπη και τη Ρωσία. Η Αλπική ζώνη βρίσκεται στην κορυφή των βουνών σε όλο τον κόσμο.
 4. 4. Βρίσκεται στα βουνά σε ολόκληρο τον κόσμο σε μεγάλο υψόμετρο, όπου τα δέντρα δεν μπορούν να αναπτυχθούν. Η Καλλιεργητική περίοδος είναι περίπου 180 ημέρες. Θερμοκρασία νύκτας είναι συνήθως κάτω από το μηδέν. Σε αντίθεση με την τούνδρα της Αρκτικής, το χώμα μέσα στο αλπικό είναι καλά στραγγισμένο. Φυτά παρόμοια με την Αρκτική περιλαμβάνουν: χόρτα, δέντρα νάνοι, και χέρσα εδάφη Ζώα : Βουνίσιες αίγες (κατσίκες), άλκες, πρόβατα, πεταλούδες, ακρίδες
 5. 5. Είναι παγωμένη για σχεδόν όλο το χρόνο. Η μέση θερμοκρασία ανά έτος είναι 9 βαθμούς Κελσίου. Καλοκαιρινές θερμοκρασίες παίρνουν έως 14 βαθμούς Κελσίου (τελευταία 6-10 εβδομάδες) Χαμηλότερη θερμοκρασία που μπορεί να πάρει είναι -20 βαθμούς κελσίου.
 6. 6. Το μεγαλύτερο μέρος της καταβύθισης που πέφτει είναι χιόνι. Το καλοκαίρι πέφτει ως βροχή και περιστασιακά ως χιόνι. Βροχόπτωση ανά σεζόν είναι 4.5 χιλιοστά. Βροχόπτωση ανά έτος είναι 18 χιλιοστά.
 7. 7. Τα φυτά που αναπτύσσονται στην τούνδρα είναι συχνά μικρά και μεγαλώνουν κοντά στο έδαφος. Αυτό βοηθά να αντισταθούν στο κρύο και το χιόνι κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Λόγω των παγωμένων εδάφών, δεν υπάρχουν βαθιές ριζες στα φυτά. Στην αρκτική τούνδρα υπάρχουν 1.700 διαφορετικά είδη φυτών. Τα φυτά πραγματοποιούν φωτοσύνθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες.
 8. 8. Λέγονται και φυτά μαξιλάρι, επειδή μεγαλώνουν σε μια μικρή σφιχτή συστάδα και μοιάζει με ένα μικρό μαξιλάρι. Είναι πιο κοινά στην τούνδρα όπου η δομή τους τα βοηθά στην προστασία τους από το κρύο.
 9. 9. Το υπερβολικό κρύο και το χιόνι κάνει τη ζωή στην τούνδρα πολύ δύσκολη. Τα ζώα έχουν προσαρμοστεί για να χειριστούν πολύ κρύους χειμώνες και να αναπτυχθούν και να μεγαλώσουν τα μικρά γρήγορα το καλοκαίρι. Ορισμένα ζώα έχουν αναπτυξει πυκνό τρίχωμα που γίνεται λευκό το χειμώνα. Τα θηλαστικά και τα πτηνά έχουν επιπλέον μόνωση από το λίπος. Κάποια ζώα βρίσκουν περιοχές όπου πέφτουν σε χειμερία νάρκη, μιας και σπανίζει η τροφή. Τα ερπετά και αμφίβια είναι λίγα ή απουσιάζουν λόγω του εξαιρετικά κρύα θερμοκρασία.
 10. 10. Κατατάσσεται στα θηλαστικά Είναι γρήγορο και μπορεί να ξεπεράσει ένα καριμπού σε μικρή απόσταση. Κολυμπάει πολύ καλά. Τρώει μεγάλα και μικρά θηλαστικά, ψάρια, πουλιά, τα μούρα, τα φύλλα Τα σαρκοβόρα Περιβάλλον: ακτές, ογκόπαγοι Περιοχή: Αρκτικός Ωκεανός προς τα νότια όρια των πάγων
 11. 11. Έχουν πυκνό τρίχωμα και καταπληκτική αντοχή. Ξέρουν πώς να προσαρμοστούν στις ψυχρές συνθήκες της τούνδρας. Διπλώνουν το σώμα τους για να προστατευτούν από τον άνεμο. Εργάζονται ως ομάδα, προκειμένου να επιβιώσουν.
 12. 12. Οι ακραίες καιρικές συνθήκες έχουν ως αποτέλεσμα να κατοικούν πολύ λίγοι άνθρωποι.
 13. 13. Η τούνδρα αποτελεί μεγάλη ισορροπία για το οικοσύστημα και θα πρέπει να υπάρχει για τη διατήρηση της ζωής. Εάν η ανθρωπότητα έρχεται σε επαφή με την τούνδρα, τότε μπορεί να την καταστρέψει.
 14. 14. Πολλά ζώα ανταγωνίζονται για τις λειχήνες. Οι λειχήνες είναι το αγαπημένο φαγητό των καριμπού και των βοδιών. Οι λειχήνες είναι τα σπίτια για τις αράχνες, ακάρεα, ψείρες, και άλλα έντομα.
 15. 15. Οι λειχήνες είναι μια επιτυχημένη συμμαχία μεταξύ ενός μύκητα και ενός φυκιού. Αυτό τις κάνει καλύτερες, και ακμάζουσες, ως αποτέλεσμα μιας αρμονικής φυσικής συνεργασίας. Ζουν ως ένας ενιαίος οργανισμός στο ίδιο σώμα.
 16. 16. Ο μύκητας είναι έτοιμος να προσκολληθεί στο φύκι. Το κύτταρο του φυκιού είναι έτοιμο να υποδεχθεί το μύκητα. Οι λειχήνες δημιουργούνται από την ένωση μυκήτων και φυκιών.
 17. 17. •Μετά την πρώτη συνάντηση αν ο μύκητας και τα φύκια είναι συμβατά, μπορούν να κάνουν ένα σώμα λειχήνες. Αυτό σημαίνει ότι μόνο ορισμένα φύκια και ορισμένοι μύκητες μπορούν να ενωθούν μαζί για να σχηματίσουν ένα λειχήνες. •Το φύκι θα αρχίσει να χρησιμοποιεί το ηλιακό φως για να παράξει τα σάκχαρα και τα τρόφιμα τα οποία θα τροφοδοτούν τόσο το μύκητα και το φύκι. Ο μύκητας θα δημιουργήσει ένα σώμα που θα στεγάσει τα δύο οργανισμούς.
 18. 18. Τα ζώα της κάθε περιοχής τούνδρας δεν είναι πολύ διαφορετικά από αυτά στις τοποθεσίες τούνδρας σε όλη την υδρόγειο. Πολύ λίγα φυτά μπορούν να προσαρμοστούν σε τούνδρα κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το έδαφος είναι φτωχό και όχι βαθύ. Αυτό οδηγεί σε μια πολύ σύντομη περίοδο αναπαραγωγής και της ανάπτυξης. Πολλοί οργανισμοί αντλούν την ενέργειά τους από μία από τις πλέον άφθονες πηγές , αυτής της νεκρής οργανικής ύλης.

×