Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Motive pentru care am parasit biserica baptista - marturie personala

23,808 views

Published on

Unul din primele semne care duce la o apostazie vizibila si necontestata este : Renuntare de a se mai predica vechea evanghelie a harului. Aceasta veche evanghelie ,inainte de toate ne spune cum Cristos a murit pentru pacatele noastre ,dupa Scripturi; ca a fost ingropat si a inviat a treia zi,dupa Scripturi.
Ea se adreseaza printr-o chemare generala,tuturor oamenilor nascuti morti in greselile si pacatele lor (Ef.2.1-3), dar facuta eficienta de Duhul , intr-un mod salvator in cei alesi neconditionat ,inainte de intemeierea lumii(Ef.1.4.) si scrisi in cartea Mielului injunghiat (Ap.21.27.) .
Ea declara ca toate pacatele alesilor au fost ispasite la Golgota (Is.53.5.) unde El a platit pentru fiecare pacat al lor (Mat.26.28.) si a stins mania lui Dumnezeu Tatal ,impotriva lor (Col.1.19-20) . Ca atare alesul va fi atras prin Duhul Sfant de Tatal cu funiile iubirii catre Cristos (Ioan 6.44.) si va merge perseverand pe cale prin puterea lui Dumnezeu,in cel mai responsabil mod (Ioan 10.28,29) .

Published in: Spiritual
 • Sex in your area is here: ❶❶❶ http://bit.ly/39sFWPG ❶❶❶
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Dating direct: ♥♥♥ http://bit.ly/39sFWPG ♥♥♥
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • da sora asa cred si eu
  daca nu se mai predica ev harului ,membrii care intra vor fi credinciosi ai mantuirii prin fapte
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here

Motive pentru care am parasit biserica baptista - marturie personala

 1. 1. Motive pentru care am parasit biserica baptista Marturie personala De Aurel Munteanu – 14 Oct 2013 Dupa ce am scris marturia cu privire la nasterea mea din nou si intrarea in Biserica Baptista Emanuel din Filiasi (http://aurelmunteanu.wordpress.com/category/administrator/marturie-personala/ ) , as dori sa explic in cateva randuri si motivele pentru care am parasit aceasta biserica . In ,, De ce (re)botezat “ am povestit cum am realizat ca nu aveam un botez valid ( articolpostat aici : http://aurelmunteanu.wordpress.com/2013/09/30/de-ce-rebotezat/ ) si cum am ajuns la concluzia aceasta . In articolul de fata o sa arat cateva motive care mie personal mi s-au parut ca semne certe de apostazie .Aceste motive m-au determinat intr-un final , sa parasesc pentru totdeauna aceasta biserica .Pentru ca apostazia nu s-a estompat in biserica dupa plecarea mea , o sa mai arat alte cateva aspecte negative , petrecute intre timp , care i-au departat si mai mult pretentia de a fi Mireasa a lui Cristos. Scriu aceste randuri pentru ca multi din membrii de acolo nu stiu nici azi motivul real al plecarii mele . La adunarea generala comitetul le-a spus ca m-am mutat la alta biserica si atat . Nu le-a spus nimic despre sedinta de comitet din 21 Aug .2003 si nici despre cererea mea de retragere si motivele invocate . Motivele reale le stiau doar cei care faceau parte din comitet si familiile lor . Nu scriu aceste randuri din ura sau din razbunare fata de vre-un om , deoarece nu avem de luptat unii impotriva altora . Sunt lucruri pe care eu le vad ca fiind gresite si daca ma insel rog sa fiu tras de maneca pentru a ma corecta . Principalul motiv ce m-a determinat sa parasesc biserica a fost unul doctrinar si considerat de mine cel mai important si anume :
 2. 2. Schimbarea evangheliei harului intr-o evanghelie a salvarii prin fapte . Unul din primele semne care duce la o apostazie vizibila si necontestata este : Renuntare de a se mai predica vechea evanghelie a harului. Aceasta veche evanghelie ,inainte de toate ne spune cum Cristos a murit pentru pacatele noastre ,dupa Scripturi; ca a fost ingropat si a inviat a treia zi,dupa Scripturi. Ea se adreseaza printr-o chemare generala,tuturor oamenilor nascuti morti in greselile si pacatele lor (Ef.2.1-3), dar facuta eficienta de Duhul , intr-un mod salvator in cei alesi neconditionat ,inainte de intemeierea lumii(Ef.1.4.)si scrisi in cartea Mielului injunghiat(Ap.21.27.) . Ea declara ca toate pacatele alesilor au fost ispasite la Golgota(Is.53.5.) unde El a platit pentru fiecare pacat al lor (Mat.26.28.) si a stins mania lui Dumnezeu Tatal ,impotrivalor (Col.1.19-20) . Ca atare alesul va fi atras prin Duhul Sfant de Tatal cu funiile iubirii catre Cristos (Ioan 6.44.) si va merge perseverand pe cale prin puterea lui Dumnezeu,in cel mai responsabil mod(Ioan 10.28,29). La inceput cand a fost fondat baptismul modern in Romania toti misionarii veniti din Germania si Ungaria :Gerhard Oncken ,Heinrich Meyer , Mihály Kornya , erau ,, calvini “ in doctrina si predicau cu putere mantuirea prin har si nu prin fapte . In Marturisirea de credinta baptista de la 1927 , articolul 5 trateaza – alegerea si predestinarea (dupa bunul plac al lui Dumnezeu ) , pentru viata vesnica. Marturisirea o gasiti aici : http://centruldeistoriesiapologetica.wordpress.com/2011/06/10/marturisirea-de-credinta-1927/ Renuntarea la vechea evanghelie,a dus la adopterea uneia noi,de obarsie catolica.Ea inzestreaza omul mort spiritual cu o vointa glorioasa ,care daca ar lua o decizie inteleapta ,ar face primul pas inspre reconcilierea cu Dumnezeu.Ispasirea propusa de aceasta evanghelie este una universal valabila pentru toti oamenii nascuti din Adam,dar nu realizeaza iertarea pacatelor pana cand omul accepta de buna voie jertfa. Aceasta ispasire se aplica pacatosilor care au fost cunoscuti mai inainte de Dumnezeu,ca vor raspunde ofertei evangheliei si se vor decide ca sa fie salvati.Adeptii acestei pozitii spun pe de alta parte ca vointei lui Dumnezeu poti sa te impotrivesti in asa masura incat sa nu fii atras la Fiul si nici nascut din nou de catre Duhul Sfant. Intr-un final mantuitul,poate cadea din har ,pierzandusi astfel mantuirea castigata odinioara. Aceasta evanghelie de tip catolic este predicata din pacate in toate bisericile baptiste din Uniune . Astazi Marturisirea de credinta baptista sta marturie : http://uniuneabaptista.ro/rubenword/wp-content/uploads/2011/10/Marturisirea-de-Credinta.pdf La sectiunea Pastrarea sfintilor in har este concluzionata orientarea catolica de azi :
 3. 3. Folosirea trucurilor in evanghelizare si manipularea psihologica . Un alt motiv pentru care am parasit biserica baptita din Uniune a fost acela ca foloseau trucuri in evanghelizare si manipulau psihologic pe oameni . Odata schimbat mesajul evangheliei s-a schimbat si tehnica predicarii . Aceasta tehnica am aflat ca a fost promovatadeCharles Finneysi imbunatatita in secolul trecut de protestantismul American ,apoi preluata de toata suflarea neoprotestanta de pe intreg pamantul locuit.Ea promoveaza ideea ca omul este stapanul propriului sau destin , ca se poate regenera prin ,,decizia vointei libere “ cu ajutorul Duhului lui Dumnezeu . Important este doar sa voiesti , sa iei decizia inteleapta la momentul potrivit si sa faci pasul ! Unii spun celor nemantuiti ca trebuie sa „ia o decizie pentru Cristos” sau ca trebuie sa „se roage rugaciunea pacatosului” sau ca trebuie sa-L „invite pe Isus in inimile lor” sau sa „iasa in fata”sausa ,, ridici o mana sus “. Altii sperie auditoriul cu ,, groaza despre chinurile iadului “ , altii le povestesc,,istorioare lacrimogene “ oferindu-le ,, medicamentul “ , le predica sentimentelor manipulanu-I psihologic . Pentru cei de la tara , si pentru copiii , au ,, metoda de evanghelizare cu cubul “ . Aceste evanghelizari nu se fac fara o ,, trupa de inchinare “ profesionista . Dupa o scurta consiliere spirituala in care ,,evanghelistul ” s-a asigurat ca ai luat decizia inteleapta de a invita pe Isus Cristos in inima ta ,esti felicitat si asigurat de viata vesnica primita in dar.La final ,, predatii “ sunt fotografiati ca dovada a succesului misiunii si trimiterii de noi fonduri pentru lucrare .
 4. 4. Aceste tehnici sunt false deoarece invata ca tu trebuie sa iti faci partea ta , ca tu esti initiatorul mantuirii si nu Dumnezeu care este suveran . Te pune sa iei o ,, decizie pentru Cristos “ fara ca el sa stie daca tu esti intr-adevar nascut din nou si iti da o siguranta falsa facandu-te sa crezi ca esti mantuit . Aparitia clerului si straielor clericale . Acest subiect deocamdata este unul evitat cu multa grija in discutii , dar odata cu trecerea timpului tot laicul de rand isi va da seama de aceasta diferenta . Sper ca aceia care au ochi de vazut si ureche de auzit sa auda ! In cartea ,, Care este Adunarea adevarata ? pag. 41.“ , fratele Raul Enyedi a concluzionat destul de bine acest aspect : ,, Deşi unele denominaţiuni afirmă că nu au cler, se poate ca ele să aibă un cler neoficial, ceea ce este mai rău decât a recunoaşte în mod deschis existenţa acestuia. Cum identificăm clerul? -Avem un cler dacă persoanele ordinate formează o clasă aparte, diferită de membrii adunării, dacă au o autoritate superioară lor în luarea deciziilor, sau dacă iau decizii în numele adunării fără ca aceasta să ştie. -Avem un cler dacă pastorii nu pot fi traşi la răspundere şi excluşi, dacă este cazul, de adunare, ci de foruri alcătuite tot din pastori. -Avem un cler dacă pastorii nu sunt plătiţi în mod direct de adunarea în care lucrează, ci de alte instituţii. -Avem un cler pur şi simplu dacă putem identifica o clasă care se îmbracă diferit şi foloseşte un limbaj diferit decât membrii obişnuiţi.“ Unde vedem clara aceasta diferenta intre membrul de rand si cler ? Pai la binecuvantarea bebelusilor si la oficierea botezului ! Tu nu iti amintesti cum era pastorul tau imbracat cand te-a botezat ? Eu unul imi amintesc foarte bine . Chiar am fost surprinsca atunci si-a facut pe comanda odajdii noi :
 5. 5. Aici gasiti o monstra de straie clericale ale preotilor ce fac parte din Alianta Evanghelica Romana : http://aurelmunteanu.wordpress.com/2012/05/18/purtarea-odajdiilor-sau-robelor/ Conducerea bisericii era una de tippiramidal . In Matei 20.25 - 27 .sta scris : 25. Isus i-a chemat si le-a zis: "Stiti ca domnitorii Neamurilor domnesc peste ele, si mai marii lor le poruncesc cu stapanire. 26. Intre voi sa nu fie asa. Ci oricare va vrea sa fie mare intre voi sa fie slujitorul vostru; 27. si oricare va vrea sa fie cel dintai intre voi sa va fie rob. Aceasta este una din poruncilecele mai calcate in picioare . Fratii toti sunt egali intre ei si nu exista ,,unii mai egali decat altii” . Isus le-a spus ca cine vrea sa fie mai mare in ochii Lui si ai fratilor trebuie sa le slujeasca ca un sclav . Imaginati - va ca am coborîcu 4 000 de ani in urma in epoca sclavagista si am auzi ca in casa lui Potifar , sclavii au inceput sa domneasca . Acestia fac reguli , iau decizii fara ca Potifar sa fie consultat , trec peste sfatul stapanei , intorc spatele si astupa urechile la cererea fiilor stapanului casei . Ce ati spune voi in contextul de atunci daca ati auzi o asemenea grozavie ? Pai cred ca daca ati fi stapani peste sclavi , ati lua imediat pozitie .
 6. 6. Oare astazi cand nu mai exista sclavie , ne este greu sa intelegem ca slujitorii spirituali ( prezbiterii , episcopii , pastorii , evanghelistii si diaconii ) trebuie sa slujeasca in acelas fel?Cum slujesc ei biserica cand ei sunt cei ce dau ordine si iau decizii fara ca memrii de rand (toti fratii si surorile ) sa fie consultati ? Argumentul adus de fiecare data este ca doar cei spirituali ( membrii din comitet ) trebuie sa stie anumite lucruri si doar ei trebuie sa ia anumite decizii pentru ca sunt mai maturi si intelepti decat ceilalti. Si asa se contureaza notiunea de cler si laic , ceea ce este calea catolica , cale pe care Cristos Domnul nu a poruncit-o . Stapani (slujitorii ) si supusi ( multimea ucenicilor ) . Aceasta este calea lumii .Cristos Stapanul , o condamna in Apocalipsa si are cuvinte grele de spus impotriva ei , catalogand-o ca si nicolaitism . Cuvantul nicolaiti desemna pe cei care s-au facut stapani peste mostenirea Domnului . Din aceasta structura piramidala deasupra bisericii locale mai fac parte si comunitatile ( foruri superioare ierarhizate la nivel de regiuni , formate din pastori ) si uniunea . Primii pionieri baptisti moderni, Incepand cu 1860 ,au fondat biserici autonome ,separate de oricefel de conducere omeneasca si separate fata de Institutia Statului .La un an dupa unirea Principatelor Romane cu Transilvania ,in anul 1919 pe 30 Decembrie ,conducatorii bisericilor baptiste, iau initiativa de a forma prima Uniune a Comunitatilor Baptiste de pe teritoriul tarii noastre.Comunitatile locale apar abia in 1933,arondate in subordinea Ministerului Cultelor .Toate bisericile baptiste care au decis sa intre in structuri situate deasupra biserici locale treptat si-au pierdut autonomia si au devenit sclave sistemului. Deciziile sunt luate in forurile superioare de conducere si toate biserici baptiste din tara devin executoare.Deciziile sunt preluate de pastori care cu ajutorul comitetului sunt puse in practica in bisericalocala. In tot acest sistem ierarhizat de multe ori a intervenit si Statul prin Ministrul Cultelor,propunand sau respingand anumite decizii. Acest sistem de conducere piramidal este unul starin principiului lasat de Domnul in Adunarea Sa si ca atare trebuie renuntat la el deoarce nu se ridica la standardul cerut de Cristos. Implicarea in ecumenism . Un alt lucru ce m-a convins sa parasesc biserica baptista a fost implicarea acesteia in ecumenism. Termenul provine din grecescul –oikoumene – însemnând lume, pământ, întreaga parte locuibilă a pământului,cuvântul indicand scopul principal al mişcării, anume, o singură biserică pe întreg pământul, universală şi vizibil unită, slujind la convertirea omenirii si grabind astfel venirea Domnului Isus. (definitie preluata din Miscarea ecumenica de Raul Enyedi : http://www.abaptistvoice.com/Romana/articole/MiscareaEcumenica.pdf )
 7. 7. Implicarea in ecumenism nu s-ar fi putut realiza niciodata daca nu ar fi existat ierarhii deasupra Adunarii locale. Daca initiatorii ecumenismului, ar fi venit la usa milioanelor de bisericilocale , sa le propuna acest grandios proiect ,in scurt timp s-ar fi ales cu un esec rasunator. Datorita structurilor de tip piramidal ecumenismul si-a gasit repede un mediu favorabil deoarece nu mai trebuiau sa merga la fiecare biserica in parte ci trebuia sa dialogheze doar la la varf . Miscarea ecumenica a luat fiinta in doua etape : prima in 1846 in Londra cand s-au pus bazele Aliantei Evanghelice Mondiale, a doua in 1910 la Edinburgh care mai tarziu (1948) a devenit Consiliul Mondial al Bisericilor.Organizaţia numără în prezent 127 de naţiuni de pe toate continentele. În jur de 150 de milioane de oameni din întreaga lumefac parte din Alianţa Evanghelică. Ecumenismul s-a nascut din dorinta cultelor protestante de a se uni pentru a duce Evanghelia pana la marginile Pamantului, conform Marii Trimiteri din Matei 28:19-20. Mai tarziu la miscare au aderat catolicii si ortodocsii . In Romania Cultul Baptist a fost implicat in ecumenism inca din 1950 odata cu infintarea Federatiei Cultelor Evanghelice ,care era compusa din: Penticostali, Baptisti, Crestini dupa Evanghelie(incluzand si Tudoristii - Crestini dupa Scripturi), Oastea Domnului si Adventisti. Dupa Revolutie Adventistii si Tudoristii parasesc alianta si le ia locul Biserica Luterana din Bucuresti.Actualmente se numeste Alianta Evanghelica Romana(A.E.R.).La miscarea ecumenica internationala bisericile baptiste din Romania sunt afiliate din anul 1976. Iata un citat din Revista Crestinul Azi nr.3 pe anul 2007 pag.4.: „Pastorul Negrut a dezvaluit congresului faptul ca un document de arhiva arata decizia Comitetului U.B.R. ,luata anul 1976 , de a afilia Cultul la miscarea ecumenica internationala.Documentul arata ca pastorii Pascu Geabou si Iosif Serac au obiectat si au respins aceasta decizie.” Azi bisericile baptiste din Romania fac parte din Federatia Baptista Europeana( al carei presedinte este astazi , Presedintele Uniunii Baptiste din Romania, Otniel Ioan Bunaciu ) , din Alianta Baptista Mondiala ,toate afiliate la Consiliul Mondial al Bisericilor . Din acest consiliu fac parte aproape toate Bisericile Ortodoxe din întreaga lume numeroase Biserici care s-au format pornind de la Reforma protestantă din secolul al XVI-lea (Biserica anglicană , luterană, metodistă şi reformată) si un mare număr de Biserici unite şi independente . Detalii aici :http://www.ecum.ro/infoecum/Ro/oekumenische-organisationen/consiliul-mondial-al-bisericilor-cmb In primavara aceasta se pare ca s-a rostit pe fata , dorinta fiecarui baptist din Romania fata de ,, Vicarius Filii Dei” prin gura lui Tony Pecksecretarul general al E.B.F. (Federatia Baptista Europeana ) :
 8. 8. Articolul il gasiti in publicatia baptista :Revista Crestinul Azi :http://revistacrestinulazi.ro/2013/03/tonypeck-ebf-despre-alegerea-noului-papa/
 9. 9. Implementarea saptamanii mondiale de rugaciune . ,,Ideea de săptămână mondială de rugăciune aparţine abatelui francez Paul Couturier, care, în 1935, propune „Săptămâna universală de rugăciune pentru unitate creştină”. Anul 1964 aduce cu sine două evenimente extrem de importante în evoluţia săptămânii de rugăciune. Primul are loc la Ierusalim, unde Papa Paul VI se roagă împreună cu Patriarhul ortodox al Constantinopolului, Athenagoras I, ca „toţi să fie una” (Ioan 17:21). Al doilea se petrece la Roma, unde Decretul despre Ecumenism al Conciliului Vatican II subliniază că rugăciunea este sufletul mişcării ecumenice şi încurajează ţinerea săptămânii de rugăciune. În anul 1965, Comisia pentru credinţă şi ordine a Consiliului Mondial al Bisericilor şi Secretariatul pentru promovarea unităţii creştine (cunoscut acum drept Consiliul pontifical pentru promovarea unităţii creştine) din partea Bisericii Romano-Catolice încep pregătirea oficială comună a materialului pentru Săptămâna de rugăciune, material folosit pentru prima dată oficial în anul 1968. De atunci, aceste materiale au o utilizare tot mai largă, fiind folosite în prezent de aproximativ 550 milioane de creştini ecumenici. “ Sursa citata o gasiti aici :http://www.abaptistvoice.com/Romana/articole/miscarea_ecumenica.html Cel mai graitor eveniment de acest gen este intâlnirea ecumenică de rugăciune de anul acesta de la Lugoj din 25 ianuarie : ,, Anul acesta întâlnirea ecumenică din cadrul Octavei de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor s-a ţinut la Biserica Creştină Baptistă "Harul" din Lugoj. Au participat reprezentanţii cultelor din oraş, însoţiţi de credincioşi din comunităţile lor, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale în frunte cu primarul Francisc Boldea. În municipiul de pe Timiş, „Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creştinilor” a fost celebrată, începând din anul 1997, prin întâlniri ecumenice organizate la Biserica Română Unită, Greco-Catolică (în 1997, 2003 şi 2009), Biserica Ortodoxă Română (1998, 2004 şi 2010), Biserica Romano-Catolică (1999, 2005 şi 2011), Biserica Ortodoxă Ucraineană (2000, 2006 şi 2012), Biserica Creştină Baptistă „Harul” (2001 şi 2007) şi Biserica Reformată (2002 şi 2008). “
 10. 10. Informatiile le gasiti aici : http://www.bru.ro/lugoj/intalnire-ecumenica-de-rugaciune-2013-la-lugoj/ A te uni in rugaciune pentru lucrare pe plan spiritual cu toti idolatrii si schismaticii , pentru mine este tradare fata de Marele Imparat si apostazie pe fata ! Recunoasterea bisericilorapostate ca surori. Un alt motiv de apostazie depistat in biserica baptista unde am fost membru , este cel enuntat mai sus . La inceput nu am putut intelege de ce biserica mea recunostea ca valid botezul penticostalilor carismatici , ostasilor de la Oastea Domnului si crestinilor dupa evanghelie . Orice membru din aceste biserici daca vroia sa se transfere la biserica unde eram membru erau primiti daca faceau dovada ca fac parte din din una din bisericile ce compun A.E.R. . Acestea erau biserici cu doctrine dubioase , si nu intelegeam ce ii leaga , pe cei care strigau ,, sange sau slava “ ca sa ,, primeasca Duhul “ cu cei care aveau popi si icoane ( la Oastea Domnului ma refer ), de baptisti . Intr-un tarziu am inteles ca ecumenismul era cel care facea ca acest mecanism sa functioneze . Toate se tin lant si un compromis aduce dupa el un alt compromis .Vine o vreme cand chiar daca ai vrea sa te opresti , nu mai poti deoarece sistemul construit si oamenii crescuti si formati de el , nu iti mai permit . Implicarea in ecumenism si in aliante de tot felul este motivul pentru care vedeam la anvonul biserici baptiste ,tot felul de lucratori si misionari cu crezuri , ordinari si dotezuri diferite . In 2002 biserica mea intrase intr-un parteneriat cu o biserica anglicana ,( de pe langa Birmingham ) , care a sponsorizat cumpararea terenului si a pus fundatia noii capele ce avea sa fie construite . Popa anglican a venit si a predicat la noi la amvon si pastoral nostru i-a intors vizita . Acesta a fost punctul in care Domnul mi-a deschis ochii ca eram implicati profund in ecumenism si eram partasi Curvei celei Mari din Apocalipsa 17 . Pana atunci banuiam dar nu eram convins in inima mea , catot ce se petrece era adevarat . In 2003 urmarisem la T.V.R. 1 , intr-o duminica dimineata pe la 8.30 , la ,, Universul credintei “ cum Mitropolitul Banatului Nicolae Corneanu predica la anvonul bisericii baptiste unde era pastor – Petru Dugulescu . Am fost uimit sa vad un asemenea gest si ajungand la biserica , am intrebat pastorul si comitetul daca stiu ceva despre asemenea colaborari . Mi sa spus ca poate este o gresala dar cum emisiunea nu se mai redifuza si pe atunci nu aveam acces la informatii , subiectul a ramas ca temere nefondata . Dupa o perioada am gasit ca evenimentele erau reale si ca ecumenismul se maturizase mult intre timp . Domnul Dugulescu era chiar fondatorul miscarii ecumenice : ,, Marsul pentru Isus “ si ca atunci cand fratele lui de credinta Mitropolitul Banatului Nicolae Corneanu a fost judecat de B.O.R. pentru ca s-a impartasit in cadrul unei slujbe Greco - catolice , baptistii din Timisoara i-au fost alaturi :
 11. 11. Sursa articolului : Ziare .com :http://www.ziare.com/stiri/frauda/miting-de-sustinere-pentrumitropolitul-corneanu-332418 Ce ar cauta pastorii baptisti timisoreni sa sprijine pe cineva care boteaza bebelusi in vederea mantuirii , daca nu ar fi infratiti de ecumenism ? Ai putea sa ii iei partea mitropolitului daca nu ai recunoaste ca biblica impartasania catolica ?Sunt intrebari care mie cel putin imi ridica mari semne de intrebare . In schimb tacerea pastorilor baptisti nesesizarea lor la probleme de genul acesta si tacerea membrilor de rand imi arata si mai clar apostazia generala a Uniunii baptiste .
 12. 12. Primirea de membri cu botezuri straine in sanul bisericilor baptiste . De-a lungul generatiilor baptistii au avut sloganul :Este un singur Domn , o singura credinta , un singur botez (Ef.4.5.) ! Erau singurii care se puteau lauda cu acest maret verset din Scriptura . Astazi il mai vezi foarte rar , zugravit pe peretii stersi ai bisericilor de tara . Candva era afirmat cu tarie si sustinut de baptistii autentici , astazi din pacate chiar daca ai vrea sail rostesti te-ar mustra constiinta . In biserica mea erau persoane cu botezuri de la Crestini dupa evanghelie , penticostali si un penticostal carismatic . Nu aveam nimic in comun si versetul de mai sus era desfintat din Scriptura . Penticostalii sunt fondati prin 1906 in casa unei femei predicator in str. Azussa in Los Angeles avand radacini in Miscrarea Sfinteniei , Crestinii dupa evanghelie sunt fondati de preotul J.N.Darby in Irlanda si au botez si ordinari anglicane . Aveam in biserica o diversitate de botezuri si crezuri diferite . Asa ca nu mai puteam fi una in doctrina si practica . Eram o biserica divizata . Pentru a cunoaste originile bisericilor de azi , intemeietorii lor , provenienta botezurilor si ordinarile lor , recomand : Biserica ta – cine este întemeietorul ei? : http://www.abaptistvoice.com/Romana/articole/Biserica_ta___cine_este_intemeietorul_ei%5B1%5D.bi s.htm Cand o biserica baptista incepe cu buna stiinta sa primeasca afundare straina nu va fi mult pana cand isi va pierdepuritatea doctrinarasi identitatea. Acest lucru se va intampla incet dar sigur . Stergerea identitatii se muleaza ca o manusa si convine de minune miscarii ecumenice . Acesta este dupa mine punctual final al apostaziei . Pervertirea celor doua randuieli lasate de Domnul : botezul si frangerea painiii . Daca in trecut baptistii erau cei care botezau doar persoane mature , astazi au coborat acest standard pretios de dragul afilierii la miscarea ecumenica . Dupa model american , au inceput sa afunde copiii de la 12 ani in sus , argumentand ca de la aceeas varsta , copiii sunt responsabili si apti pentru a sluji in biserica . Ca si argument invocat pentru aceasta practica , este adus episodul in carea Domnul Isus predica in Templu la varsta de 12 ani . In cartea ,, Care este Adunarea adevarata ? pag 26 . , autorul invoca cateva motive pentru care copiii acestia nu trebuie botezati :
 13. 13. ,, Tot mai multe adunări botează copii cu vârste din ce în ce mai mici, invocând faptul că acei copii susţin că s-au pocăit şi au crezut în Cristos. Deşi Dumnezeu poate să mântuiască pe cineva la o vârstă fragedă, credem că botezarea unui copil este greşită din următoarele motive: 1. Membralitatea în adunare implică şi dreptul de a vota şi responsabilitatea de a lua parte la luarea deciziilor, iar un copil nu este încă pregătit pentru aşa ceva (judecarea unui caz de excludere pentru adulter este un exemplu în acest sens); 2. Experimentarea pocăinţei şi a credinţei este deseori superficială în cazul copiilor. Mulţi din cei botezaţi de când erau copii recunosc că nu au fost mântuiţi atunci, ci, dacă au fost mântuiţi, aceasta s-a întâmplat mai târziu. A boteza pe cineva nemântuit nu poate produce decât pagube. Înseamnă ca acel tânăr să trăiască cu iluzia că a fost mântuit, şi toată viaţa să încerce să mimeze spiritualitatea autentică. Dacă mai târziu renunţă la viaţa de credincios, va aduce o pată mărturiei adunării, şi va fi arătat ca exemplu negativ. De multe ori, astfel de persoane vor dezvolta o aversiune faţă de adunare şi de mesajul Scripturii. Dacă, prin mila lui Dumnezeu, acel tânăr va fi mântuit mai târziu, atunci el trebuie botezat (botezul său din copilărie nu este valabil, căci prima condiţie pentru botez este mântuirea candidatului). Privind spre Noul Testament, observăm că acesta nu se adresează niciodată copiilor în calitate de membrii în adunare. Dacă Dumnezeu mântuieşte cu adevărat un copil, şi viaţa sa o dovedeşte, el va fi mântuit şi peste câţiva ani, când va fi suficient de matur şi de responsabil pentru a face parte din adunare. Din moment ce botezul nu este spre mântuire, credem că este mai înţelept şi spre binele tuturor ca adunările să amâne primirea ca membri a celor ce au o vârstă fragedă. “ Daca toate felurile de jertfe intalnite in V.T. prezinta tipuri ,figuri si umbre ale adevaratei jertfe care a fost Isus Cristos ,credem ca atat painea si vinul din randuiala Nou Testamentala ,trebuie sa arate simbolistic si comemorativ ,tot spre Acela care s-a jertfit. Stim ca in noaptea in care a fost vandut Domnul Isus a luat o paine .Si dup ace a multumit lui Dumnezeu a frant-o si a zis :Luati mancati; acesta este trupul Meu care se frange pentru voi;faceti lucru acesta spre pomenirea Mea.(1 Cor.11.23,24.). Noaptea aceea la care face aluzie Pavel era noaptea in care intreg poporul evreu trebuia sa jertfeasca mielul pascal. In toate cele opt zile ale sarbatorii nu se folosea altfel de paine dacat azimi(Ex.12.15.) Conform imprejurarilor putem trage lesne concluzia ca painea despre care ne vorbeste Pavel in 1 Cor.11.23., a fost o azima.Azima nu continea drojdie(aluat).
 14. 14. Aluatul in N.T. peste tot ilustreaza pacatul-fatarnicia: “Mai intai de toate paziti-va de aluatul Fariseilor care este fatarnicia”-Luc.12.1b. Daca frangem o paine facuta cu aluat (drojdie) ,noi prezentam figurativ un trup al Domnului Isus ,plin cu pacat.Aceasta practica nu ar fi regasita in nici o jerfa vechi testamentala, care ar simboliza in vre-un fel pe Isus Cristos . La fel se intampla si cu vinul daca il inlocuim cu must,sampanie sau suc de struguri.Odata schimbate elementele folosite la frangerea painii ilustram figurativ un alt tip de Cristos.Un Cristos in al carui sange si carne gasim (ilustram ) pacatul ,nu poate fi de ajutor nimanui pentru salvare , am fi gasiti tot morti in pacatele noastre si in ziua de la urma am fi condamnati pentru totdeauna . Doar alegand corect elementele, vestim moartea Domnului Isus in imagini si putem predica o evanghelie corecta. A frange o paine de la magazin dospita si coapta cu drojdie si a bea must ( asa cum practica biserica mea ) este o practica care nu o poti argumenta din evanghelii si cu atat mai putin din celelalte epistole ale Noului Testament. Introducerea semnului crucii . Semnul crucii este un semn precrestin introdus de paganii antici in bisericile decazute . Cele mai multe marturii pe aceasta tema gasim in Religie tainica a babilonului :http://aurelmunteanu.wordpress.com/category/video/video-religia-tainica-a-babilonului/ Scriptura nu promoveaza inchinarea facuta cu degetele si ucenicii primelor secole nu stiau de o astfel de practica . Cuvantul cruce in limba romana , provine din latinescul crux , care era echivalentul lui stauron din limba greaca a Noului Testament . In limba greaca a Noului Testament termenul este stauron - care tradus insemna un stalp vertical . Detalii pe acest subiect gasiti in articolul : Stauron sau cruce ? :http://aurelmunteanu.wordpress.com/2011/12/14/stauron-sau-cruce/ Bisericile baptiste in trecut nu foloseau acest insemn al zeului Soare ,dar secolul trecut l-au pus mai intai pe turlele bisericilor apoi l-au coborat pe perete in spatele amvonului . In perioada interbelica copiii pocaitilor erau aspru pedepsiti de popii ordodocsi pentru ca erau invatati de parinti sa nu isi faca semnul crucii deoarece era idolatrie si inchinare manuala si nu una in Duh si adevar asa cum o cerea Sfanta Scriptura .
 15. 15. In ,,Acatistul Sfintei Cruci ” gasim inchinarea la materie si la astrul solar : Condacul 1: O, de trei ori fericita si preacinstita Cruce, tie ne inchinam credinciosii si te marim, veselindu-ne de dumnezeiasca ta inaltare. Icosul al 4-lea: In chipul soarelui s-a aratat Crucea in lume, si toti de luminare umplandu-se si ca si catre o stea alergand, o vad pe aceasta ca pe o pricinuitoare de bunatati, in mainile cele sfinte inaltata, pe care laudand-o au zis:Bucura-te, raza Soarelui celui gandit;“ Sursa :http://www.crestinortodox.ro/acatiste/acatistul-sfintei-cruci-67184.html Astazi acest semn idolatru , este unanim acceptat de toate bisericile baptiste din Uniune ca element de decor. Nu cunosc nici un caz in care baptistii sa inceapa sa isi faca semnul pe frunte , abdomen si umeri dar stiu ca mai multi pastori baptisti au luat apararea unui renumit pastor penticostal ( Vladimir Pustan )cand acesta a predicat si si-a facut semnul crucii intr-un templu de idoli . Pozitiile pastorilor baptisti si argumentele in favoarea semnului crucii le gasiti in articolul : ,, Copilasilor paziti-va de idoli ! Amin?1Ioan 5.21.“ postat aici : http://aurelmunteanu.wordpress.com/2011/11/29/copilasilor-paziti-va-de-idoli-amin-1ioan-5-21/ Introducerea semnului crucii este idolatrie si cei identificati ca inchinatori la idoli ii gasim ,, afara “ – Apoc. 22.15. . Acceptarea iconografiei . Acceptarea iconografiei nu s-a realizat brusc .Iconografia a fost implementata pe parcursul a zeci de ani si mai intai copiii de la scoala duminicala au avut parte de ea . Iconografia s-a infiltrat subtil prin carti de colorat pentru cei mici , biblii cu ilustratii si povestioare cu Isus si desene animate gen Cartea Cartilor. Eu nu cred ca primii crestini impartaseau adevarul Scripturii copiilor lor prin desene care sa reprezinte pe Isus Domnul sau pe Dumnezeu…ci le citeau din biblie si le explica pe intelesul copiilor. Ei nu foloseau imagini ale Dumnezeirii deoarece paganii aveau zeitati scluptate , pictate sau gravate . Cand copiii au devenit maturi si membrii in biserica ei nu au mai privit cu prejudecati chipuri ce erau identificate caingeri cu pene ,sfintii apostoli sau cu Domnul Isus . Mai intai au trebuit sa fie obisnuiti cu ideea ca Dumnezeu a purtat un chip uman ,avea barba , era cam blond , avea parul mai lung , ochii
 16. 16. albastrii si purta o coroana de spini .Orice desen din povestioare care avea semnalmentele de mai sus era identificat usor ca Isus . Fiind crescuti de mici si obisnuiti cu minciuna pentru ei a doua porunca din decalognu mai are nici o insemnatate :,,7. Sa n-ai alti dumnezei afara de Mine. 8. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri …… “ . Domul Isus era din ceruri era chiar Dumnezeu si de aceea este interzis sa ii facem portret . Di pacate foarte multi astazi , identifica pe Isus Domnul si in persoana actorului Robert Powell actorul principal din productia lui Franco Zeffirelli- ,, Isus din Nazareth" . Aproape nici o publicatie baptista cu ilustrate , nu este ocolita de aceasta figura emblematica a lui ,, Isus “ . Acelas lucru il gasim in clipuri crestine , melodii video pe YouTube sau evanghelizari gen ,, Proiectul Isus “ . Oare ne trebuie portrete cu Isus , ne trebuie ceva palpabil inaintea ochilor ? Nu chiar Biblia ne indeamna sa mergem prin credinta ? Atunci de ce avem nevoie de iconografie ?Robert Powell s-a declarat ateu convins , el isi traieste o viata fara Dumnezeu . De ce trebuie noi sa-l privim si sani-L imaginam pe Cristos ? Este o fereastra catre cer sau este un pod ce ne inlesneste accesul vizual spre Cuvant? Tinerea binecuvantarii pruncilor sisarbatoarea roadelor . Un alt motiv pentrui care am parasit biserica baptista , a fost acela ca biserica tinea ritualuri si sarbatori ne poruncite de Cristos Domnul . Argumentul adus pentru ritualul binecuvantari bebelusilor era ca : binecuvantarea era poarta de intrare in comunitatea bisericeasca si astfel copiii devin apartinatori ai noului popor al lui Dumnezeu care este biserica . Aceasta idee este foarte asemanatoare cu una inventata in reforma de Jan Calvin si numita ,, Teologia legamantului “ . Pe cat este de
 17. 17. asemanatoare pe atat este si de falsa deoarece aceasta invatatura sugereaza ca niste persoane moarte spiritual devin apartinatori bisericii dupace sunt supuse unui ritual omenesc (chiar fara voia lor ! ) . Aceasta nu este altceva decat vechea cale a bisericii catolice ! La noi in tara din cate stiu, aceasta practica a fost introdusa in perioada comunista cand erau obligati de partid , sa tina programul de inchinare doar 2 ore Duminica dimineata . A fost introdusa de pastori , dupa model american ca sa mareasca numarul orelor de program din dorinta de partasie.Oricat de nemiloase erau autoritatile pe vremea aceea ,s-au lasat induplecate sub pretext ca ortodocsi boteaza pe ai lor ,pe cand pocaitii ii binecuvanteaza. Cand a venit revolutia, unii mai nonconformisti au propus sa revina asupra acestei hotarari de compromis si sa se renunte la aceasta practica pentru ca acum se pot aduna 24 din 24 de ore .Dar era prea tarziu si traditia era inradacinata puternic , odata cu ea smulgeai si oameni,asa ca au pastrato.Acum in a doua sau a treia generatie ar fi o erezie sa incerci sa vorbesti impotriva acestei practici ,cu atat mai mult sa incerci sa revii la ce a fost candva.Argumente impotriva acestui ritual gasiti in : Binecuvantarea copiilor :http://adunareaharulsuveran.wordpress.com/2012/03/28/binecuvantareacopiilor-de-george-vladu/ Binecuvântarea copiilor mici :http://aurelmunteanu.wordpress.com/2010/01/21/binecuvantareacopiilor-mici/ Sarbatoarea roadelor din cate stiu nu are o explicatie concreta in lumea baptista . Unii incearca sa te faca sa crezi ca daca iudeii tineau sarbatoarea secerisului si aduceau ca jertfa la Templu primii snopi de grau , trebuie sa aducem si noi din roadele campului la biserica ca semn de multumire .Altii te intreaba in loc de raspuns ca : ,, Ce este gresit sa aduci Domnului darurile tale si sa Ii multumesti? “ . Raspunsul meu este ca perioada darurilor aduse Domnului sa incheiat si Ekklesia Noului Testament nu are nimic de - aface cu darurile si sarbatorile evreiesti . Simbolistica sarbatorilor evreiesti au fost implinite in Cristos !Acum dar , de ce vrem sa pazim zile , luni , vremi si ani? Stiti ce le-a scris Pavel , galatenilor cand si ei aveau aceste inclinatii ? Le-a spus :ma tem sa nu ma fi ostenit degeaba pentru voi ! Adoptarea sarbatorilor ortodoxe. Oficial baptistii recunosc ca au doar 5 sarbatori : ,, Baptiştii sărbătoresc Duminica - ziua Învierii Domnului ca zi de închinare săptămânală. De asemenea, baptiştii celebrează sărbătorile anuale legate de evenimentele principale ale mântuirii: Naşterea Mântuitorului, Botezul Domnului, Moartea şi Învierea Domnului Isus Hristos, Înălţarea Domnului şi PogorâreaDuhuluiSfânt. “
 18. 18. Sursa :http://cristianet.fr/index.php?option=com_content&task=view&id=141&Itemid=50 Neoficial insa , nimeni din miscarea baptista nu o sa recunoasca pe fata ca tine sarbatori si obiceiuri ortodoxe . Totusi acestea se tin la aceeasi data stabilita de calendarul orthodox .Craciunul ,Boboteaza , Pastile , Rusaliile sunt numai cateva exemple de sarbatori pagane . Chiar daca Craciunul ortodox este numit la baptisti ,, Nasterea Domnului “ este aceeasi inchinare idolatra deoarece nasterea Domnului Isus nu a fost pe 25 Decembrie . Atunci a fost nascut Zeul Mitras si saturnaliile romane stau marturie ! Date cu privire la Craciun si nasterea Domnului Isus gasiti in : Ar trebui crestinii sa sarbatoreasca Craciunul? : http://www.abaptistvoice.com/Romana/articole/craciunul[1].sar.htm Părăsind Crăciunul :http://www.slideshare.net/aurelomnou/parasind-craciunul Baptistii tin Botezul Domnului pe 6 Ianuarie de Boboteazaortodoxa .Cum au fixat aceasta data , daca Scriptura nu o stabileste ? Pai din traditie! Domnul Isus nu a fost botezat iarna cand evreii aveau clima umeda si rece . Biblia nu da amanunte cu privire la acest aspect . Insa ortodoxia arata clar originea sarbatorii lor : ,,Sarbatoarea crestina a luat locul unei festivitati pagane, celebrarea zeului Dionysos, cand aveau loc o serie de ospete si manifestari orgiastice.Si la romani se mai pastreaza amintirea manifestarilor specifice cultului zeului Dionysos, zi in care femeile maritate se aduna in grupuri de 10-30 de persoane la o gazda. Dupa ce mancau si beau din belsug spunand ca se iordanesc (sinonim pentru betie), cantau, jucau, chiuiau, ieseau pe drum unde insfacau barbatii iesiti intamplator in calea lor, ii ridicau si ii duceau cu forta la rau sau la lac sub amenintarea ca-i arunca in apa. Acestia se rascumparau cu un dar, de obicei cu o vadra de vin (10 litri). Dadeau ce li se cereau numai sa scape de iordanite.” Citat preluat de aici : http://www.ziare.com/social/biserica/botezul-domnului-de-la-dezmatul-iordanitului-la-sfintit-1210075 Baptistii tin Invierea Domnului odata cu Pastele ortodox . Cei plecati la munca peste hotare ce locuiesc in tari catolice sau protestante tin sarbatoarea odata cu traditia poporului respectiv. La fel si baptistii basarabenii de peste Prut , tin sarbatoarea dupa traditia si calendarul Iulian . Aceasta sarbatoare a ,, Invierii “ nu este alta decat renasterea Soarelui din solstitiul de iarna . Detalii despre originea acestei sarbatori si obiceiurile ei gasiti in : ,,Copilasilor, paziti-va de idoli!” : http://www.abaptistvoice.com/Romana/articole/copilasilor.htm In toata aceasta aceasta perioada de la Paste pana la Inaltare , baptistii unde frecventam , se salutau cu Cristos a inviat si cantau de 3 ori , inainte de fiecare program imnul ortodox ,, Canonul Invierii “ : Hristos a inviat din morti!
 19. 19. Cu moartea pe moarte calcand Si celor din mormanturi Viata daruindu-le. La 40 de zile dupa Paste , baptistii sarbatoresc ,, Inaltarea “ , o alta sarbatoare neporuncita de Cristos dar randuita de ortodoxie . Aceasta are radacini si practici pur pagane . In popor se numeste Ispas sau Mosii de Ispas : ,, Tot in Ziua de Ispas oamenii isi luau masuri de aparare impotriva sufletelor ratacitoare, care, neputandu-se inalta la ceruri, "se stricau", adica deveneau strigoi sau moroi, spirite malefice terifiante, periculoase pentru comunitate. Astfel, in noaptea premergatoare Ispasului, oamenii culegeau plante cu proprietati apotropaice (alun, leusten, nuc, paltin), impodobeau cu ele casa, gospodaria si mormintele, le purtau in san sau se incingeau cu ele.In unele zone, ziua de Ispas era considerata si o sarbatoare a campului, a holdelor si a fanului.” Citat preluat de aici :http://jurnalul.ro/calendar/mosii-de-ispas-si-simbolistica-cifrei-patruzeci613716.html Cu o saptamana inainte de Paste , baptistii predica si tin intrarea triumfala a Domnului in Ierusalim . Acesta este semnalul ca incepe saptamana patimilor .La fel ca ortodocsi , urmatoarea duminica dupa Paste , in toate bisericile baptiste se predica despre Toma necredinciosulla fel pe 20 Iulie se predica despre Ilie tisbitul , pe 15 August , despre Maria – mama Domnului Isus . Unirea bisericii cu statul . ,, Adunările nu pot fi cu adevărat libere faţă de stat sau de instituţii religioase decât dacă sunt independente. A face parte dintr-un cult recunoscut de stat, dintr-o Uniune sau Convenţie de biserici înseamnă a renunţa la autonomie. O adunare nu poate fi considerată liberă sau autonomă dacă altcineva îi plăteşte păstorii, îi emite autorizaţia de funcţionare, îi impune un statut de organizare sau îi deţine titlul de proprietate al clădirii în care se întruneşte. “ Citat preluat din : Care este Adunarea adevarata de Pugh Curtis : pag.51. http://www.scribd.com/doc/158762504/Care-este-Adunarea-adevarata
 20. 20. Sprijin financiar de la guvern pentru bisericile baptiste din U.B.R. . Acest aspect s- a produs dupa iesirea mea din biserica baptista .In Statutul Cultului Baptist din Romania , a stat multi ani scris , urmatoarele : ,,Baptiştii din Romania nu acceptă subvenţii de la stat pentru activitatea religioasă şi pentru salarizarea personalului de cult. Ei cred că este datoria liber consimţită a fiecărui credincios să contribuie la susţinerea spirituală şi materială a bisericii de care aparţine.“ Sursa :http://cristianet.fr/index.php?option=com_content&task=view&id=141&Itemid=50 Acest punct de vedere este unul corect si de bun simt . Din pacate aceasta pozitie biblica a fost parasita in urma cu 4ani , mai precis in anul 2009 . Citat preluat din : ,, CLARIFICARI ADUSE DE CATRE CONDUCEREA CULTULUI CRESTIN BAPTIST DIN ROMANIA FATA DE SCRISOAREA DESCHISA ADRESATA DE FRATELE PAUL NEGRUT BISERICILOR DIN UNIUNE “ : ,,2. Afirmatia ca discutarea acceptarii subventiilor de la stat a fost propusa de Presedintele Cultului nu este adevarata. Discutarea problemei a avut loc la solicitarea Secretariatului de Stat pentru Culte in mai multe randuri deoarece mai multe biserici din Uniune au acceptat deja bani de la stat in ultimii ani. Decizia a fost luata de catre Consiliului Uniunii ca raspuns la aceste solicitari desi Conducerea Cultului nu a facut nici o cerere pentru obtinerea de subventii din partea statului! 3. Cu ocazia votului din Consiliul Uniunii numai 3 dintre cei aproape 40 de membri prezenti la sedinta au votat sa nu se accepte nici un fel de subventii de la stat. Toti ceilalti membri (adica peste 90%) au votat sa se accepte subventii de la stat pentru anumite cauze. Singura diferenta dintre acestia a fost ca, cei mai multi au fost de acord ca sa fie incluse in aceste finantari si subventii pentru reparatii si constructii de cladir “ Sursa materialului de mai sus o gasiti aici :http://mariuscruceru.files.wordpress.com/2010/01/clarificarifata-de-scrisoarea-deschisa-a-fratelui-paul-negrut.pdf Fratele , Raul Enyedi a concluzionat foarte bine aspectul sprijinului financiar acordat de stat : ,,Acceptarea de sprijin financiar din partea Statului este un semn clar al apostaziei şi al încetării unei adunări de a mai aparţine lui Cristos, căci înseamnă că Mireasa lui Cristos a comis adulter spiritual cu Statul, cerându-i acestuia sprijin, ajutor sau protecţie.
 21. 21. La fel cum Israelul vechi testamentar a fost lepădat de Iehova ca soţie pentru că a apelat la ajutorul altor împăraţi, în loc de a depinde de El, fiind acuzată de adulter pentru aceasta, orice adunare a lui Cristos care acceptă sprijinul financiar al Statului se face vinovată de adulter spiritual. Marea prostituată din Apocalipsa 17 şi 18, care reprezintă creştinismul apostat, este descrisă ca având relaţii adultere cu „împăraţii pământului”. Cheltuielile unei adunări nu sunt cheltuieli publice! Este de neconceput pentru orice creştin adevărat să accepte ca adunarea din care face parte să primească sprijin financiar de la autorităţi sau ca slujitorii adunării să fie salariaţi ai Statului! Mai mult, „bugetul de stat reprezintă contribuţia bănească atât a credincioşilor cât şi a necredincioşilor *a ateilor, agnosticilor, cât şi a celor de alte religii+. Nu este etic faţă de societate să acceptăm bani care vin de la persoane ce nu doresc susţinerea financiară a adunării noastre sau care ni se împotrivesc.” (Semnele apostaziei, de Raul Enyedi) Implicarea clerului in politica . Dupa Revolutia din ’89mai multi pastori baptisti au intrat in politica servind interesele partidului si nu ale Imparatiei lui Cristos.Unii au canditat la primariile locale , altii ca parlamentari sau senatori din partea mai multor formatiuni politice . Primul pastor implicat in politica si suspectat de legaturi cu masoneria Clubului Rotary, a fost Petru Dugulescu . Pe site - ul Camerei Deputatilor in Curriculum Vitae , la sectiunea : Activitate profesională scrie urmatoarele : - i s-a acordat diploma şi medalia Paul Harris Fellow" din partea clubului "Rotary"; a ţinut cursuri la Westminster Methodist Hall din Londra şi la alte universităţi şi cluburi "Rotary" din SUA. Sursa : Petru DUGULESCU - Curriculum Vitae – Camera Deputatilor : http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=96&cam=2&leg=1996&pag=0&idl=1 -Doru Popa – fost primar Arad (PSD) Ben-Oni Ardelean senator liberal de Timiş -Beni Lup -Nicodim Bulzesc / Dinu - http://www.nicodim-bulzesc.eu/
 22. 22. -Ionel Tutac - onsilier judeţean PDL -http://timisoaraevanghelica.wordpress.com/2012/06/13/ioneltutac-se-lauda-alesii-baptisti-din-timis-pe-listele-pdl/ -Marius Dugulescu - http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=96&cam=2&leg=2008 In anul 2012 , alti opt credinciosi baptisti au fost angrenati in lupta pentru obtinerea unui fotoliu de parlamentar la alegerile din 9 decembrie. Pentru postul de senator candideaza Dorel Popa in judetul Arad, si Ben Oni Ardelean in judetul Timis. Pentru Camera Deputatilor candideaza: Florica Chereches in judetul Bihor, Orest Onofrei in judetul Suceava, Iosif Blaga in judetul Hunedoara, si Mihaita Bojin, Ovidiu Ciuhandu si Marius Dugulescu in judetul Timis. Sursa : Candidaţi baptişti şi penticostali pentru Parlamentul României - Stiri Crestine.ro http://www.pasi.ro/stiri-si-evenimente/candidati-baptisti-si-penticostali-pentru-parlamentulromaniei.html Datorita implicarii clerului in politica , in multe biserici baptiste se tin campanii electorale de la amvon . Pastorii fac politica si politicienii fac religie ! Ca definitie politica este arta compromisului . A spune ca faci politica fara a nu te compromite este o utopie . In politica tu esti doar reprezentantul partidului dintr - un anumit teritoriu si nu faci ce vrei tu , nu propui sau nu votezi ce vrei tu ci , ce vrea grupul de interese ce te – a propulsat si ce te sustine . Tu reprezinti partidul , programul si viziunea acestuia de guvernare . Nu reprezinti pe Cristos si legile Sale . In ultimii ani s –a vazut cat de bine am fost condusi atat de fostul partid comunist actualmente – Partidul Social Democrat , Partidul Conservator , de Partidul National Liberal sau de Partidul Democrat Liberal . Toate aceste partide au dus tara la ruina atat din punct de vedere economic cat si moral . Zilnic aproape auzi de certuri intre partide sau de membridenuntati la D.N.A. pe motiv de dare sau luare de mita , inselaciune , trafic de influenta , excrocherii bancare sau delapidare de fonduri . Nu poti sa fii predicator sau copil al lui Dumnezeu , sa te unesti cu toti acestia si sa nu ai mustrari de constiinta . Nu poti sa slujesti la doi stapani lui Cristos si partidului .
 23. 23. Acestea au fost motivele pentru care am parasit Biserica Baptista Emanuel din Filiasi . Toate aceste motive nu le – am inteles de prima data . Le– am descoperit treptat .Daca le stiam de la inceput si Domnul mi – ar fi deschis ochii din prima zi as fi stat departe de baptisti si de invataturile lor .In timp mi s – au deschis ochii si am inceput sa cercetez fiecare lucru in parte si fiecare practica .Cerecetam si comparam cu ce gaseam in Biblie .Ce nu se potrivea cu Scriptura le puneam deoparte si le cercetam mai amanuntit .In felul acesta am format lista de mai sus . In timp la motivele mele pot fi adaugate si altele deoarece apostazia lucreaza ca un aluat . Biserica baptista nu este ocolita de ereziile moderne si de liberalismul carismatic care infloreste in diferitele biserici ce compun Alianta Evanghelica Romana . Cu siguranta apostazia va fi si mai evidenta in decursul vremi . Reforma nu se va mai putea face deoarece nimeni nu se poate lupta cu sistemul . Toti care vor incerca sa faca schimbari vor fi infranti si vor esua lamentabil . Oricum eu sunt incredintat ca Domnul va purta de grija alesilor Sai si chiar daca unii dintre ei sunt inselati temporar , El nu va ingadui sa fie inselati pentru totdeauna ! El le va deschide ochii si nu ii va lasa sa bâjbâie in intuneric . Chiar daca or sa o faca , aceasta le va sluji de experienta si vor avea de invatat deoarece : ,, stim ca toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, si anume spre binele celor ce sunt chemati dupa planul Sau" !

×