Successfully reported this slideshow.

De ce adunarea trebuie sa fie separata fata de stat

306 views

Published on

De ce adunarea trebuie sa fie separata fata de stat

Published in: Spiritual
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

De ce adunarea trebuie sa fie separata fata de stat

  1. 1. De ce Adunarea trebuie sa fie separata fata de stat De Aurel Munteanu – Sambata 16 Noi. 2013 1. 2. 3. 4. 5. Pentru ca sunt institutii diferite Au o componenta diferita Se conduc dupa legi diferite Au stapani diferiti Continuitate diferita 1 - Adunarea trebuie sa fie separata fata de stat deoarece sunt institutii diferite: Una tine de viata sociala pe cand cealalalta de viata spirituala . Statul a existat inainte de a lua fiinta Adunarea , avand diferite forme de conducere de-a lungul secolelor : sistem feudal , monarhic , comunist , republica sau sistem dictatorial . Adunarea este o democratie sub Capul Cristos , ce nu isi schimba forma de guvernare si ea prin natura ei nu este legislativa . - 2 - Adunarea trebuie sa fie separata fata de stat deoarece atat staul cat si Adunarea au o componenta diferita : Statul este compus din toti locuitorii unui teritoriu ( F.A. 17.26 ) , este parte laica (ce nu tine de tagma bisericeasca ) si este compus din copiii si adulti . Membrii Adunarii sunt doar persoane mantuite – barbati si femei ( F.A.8.12.) . Intr-un stat te nasti ca locuitor pe cale naturala . Intr-o Adunare intri prin botez in urma nasterii de sus (Ioan 3 . 5 . ) . Membrii unui stat pot avea o diversitate religioasa . Membrilor Adunarii li se cere acelas Duh si unitate doctrinara .
  2. 2. 3 - Atat statul cat si Adunarea se conduc dupa legi diferite : Statul este unul legislativ si isi poate schimba Constitutia sau forma de guvernare dupa bunul sau plac . Adunarea lui Cristos este doar executiva niciodata legislativa ( nu are voie sa dea legi ) . Cristos Domnul este singurul datator de lege . ,,Fiecare adunare nou testamentară este o democraţie sub Cristos, Capul.Contestatarii conceptului de democraţie sub Cristos susţin că Adunarea este o teocraţie. Aceasta este adevărat doar în sensul că Isus Cristos este Capul Adunării, că este singurul Legiuitor. Dar în ce priveşte modul de operare al Adunării, aceasta nu este o teocraţie, ci o democraţie. Într-o teocraţie, Dumnezeu Îşi numeşte reprezentanţii, iar membrii de rând trebuie să li se supună. Aceştia sunt vocea lui Dumnezeu pentru popor. În cazul teocraţiei, autoritatea o deţin doar aceia care sunt sau pretind a fi reprezentanţii lui Cristos pe pământ. Ei formează o clasă superioară, diferită de membrii obişnuiţi.Într-o democraţie, în schimb, fiecare membru este un reprezentant al lui Dumnezeu, un preot al Său. Fiecare poate avea acces la descoperirea voii lui Dumnezeu, şi nimeni nu se ridică deasupra altora, ci toţi sunt egali. Adunarea, atunci, ca întreg, prin contribuţia membrilor ei, află voia lui Cristos pentru o situaţie dată. Cristos se manifestă şi se descoperă pe Sine prin Adunare, nu printr-o clasă specială. De aceea spunem că Adunarea este o democraţie sub Cristos, Capul, şi nu o teocraţie. ” Citat preluat din : Care este Adunarea adevarata de Pugh Curtis .http://www.scribd.com/doc/158762504/Care-esteAdunarea-adevarata - Statul poate decreta legi drepte sau legi inumane . Legile lui Cristos sunt totdeauna bune si drepte . Ca si forma de conducere vor fi total opuse (Mat . 20.25.28. ) : 25. Isus i-a chemat si le-a zis: "Stiti ca domnitorii Neamurilor domnesc peste ele, si mai marii lor le poruncesc cu stapanire.26. Intre voi sa nu fie asa. Ci oricare va vrea sa fie mare intre voi sa fie slujitorul vostru; 27. si oricare va vrea sa fie cel dintai intre voi sa va fie rob. 28. Pentru ca nici Fiul omului n-a venit sa I se slujeasca, ci El sa slujeasca si sa-Si dea viata ca rascumparare pentru multi." 4 - Atat statul cat si Adunarea au stapani diferiti : Statul are stapani temporari cei mai multi fiind tirani si dictatori . Stapanul Adunarii traieste vesnic si stapanirea lui dainuieste din neam in neam ( Ef. 3.21.) . Stapanirile temporare sunt predestinate de Dumnezeu (Rom. 13.1-7. ) . Membrii Adunarii trebuie sa fie cei mai buni cetateni ai statului respectiv , ei trebuie sa isi plateasca taxele si impozitele si sa se supuna legilor statului atata timp cat acestea nu intra in conflict cu legile date de Cristos . Exemple de legi care intra in conflict cu legile lui Cristos : a) Inchinarea la imparat care in antichitate era socotit zeu sau fiu de zeu . b) Botezul pruncilor instaurat prin lege . c) Interzicerea rebotezarii prin lege , etc. .
  3. 3. 5 - Statul si Adunarea vor avea continuitate diferita : Primul va avea finalitate in ultima zi a omenirii . Dupa rapire , Adunarea va avea un statut aparte langa Mirele ei in ceruri . Miliardele de locuitori ne mantuiti ai tuturor statelor vor petrece vesnicia ,, afara " unde este plansul si scrasnitul dintilor . Este biblic ca Adunarea sa fie separata fata de stat ? - Da. Pentru ca prin definitie ekklesia este formata din cei chemati afara .... . Pentru ca nu avem nici un exemplu in Biblie ca Adunarea era in subordinea vre-unui guvern si ca acesta isi exersa autoritatea in Ekklesia lui Cristos Isus . Pentru ca in istorie Adunarile au fost separate de stat , chiar si cele apostaziate pana la domnia imparatului Constantin al Romei (sec.4 ) . El a fost primul imparat pagan care a recunoscut biserica crestina ca religie oficiala si a unit biserica decazuta cu statul si s- a intitulat capul bisericii catolice . Avem principii in Scriptura care sa arate ca Adunarea trebuie sa fie separata de stat ? - - - Da . Daniel 2.44. – sugereaza ca Imparatia lui Dumnezeu nu va trece sub domnia altui popor. Ioan 18.36. – Imparatia Mea nu este din lumea aceasta . Matei 22.21. Dati lui Dumnezeu ce este a lui Dumnezeu si lui Cezar ce este al lui Cezar . In Vechiul Legamant , poporul lui Dumnezeu nu trebuia sa incheie aliante politice sau militare cu alte popoare deoarece regele tarii respective era socotit el insusi dumnezeu ( legaminte cu asirieni , cu sirienii , babilonienii sau egiptenii ) . Iudeii nu trebuiau sa colaboreze nici chiar cu regatul israelit format din cele 10 semintii pentru ca aveau imparati necredinciosi si aveau proprii dumnezei la Dan si Berseba ( 2Cron . 19.2. si 1Imp. 22. 48-49 . ) . Nimeni nu poate sluji la doi stapani ! (Matei 6.24. ) . Ce se intampla daca biserica este unita cu statul ? - Domnul Isus Cristos nu ii mai este singurul Cap si datator de lege . Un trup cu doua capete este un monstru . Biserica aceasta nu va mai fi niciodata autonoma . Ca sa fi recunoscut de stat trebuie sa inaintezi un statut si trebuie sa iti fie aprobat de guvern . Acest statut este foarte asemanator cu al unui partid politic . Pentru aceasta trebuie
  4. 4. - - - sa ai un anumit numar de membrii pe plan national si pe plan local trebuia sa ai 20 plus 1 membrii (la baptisti ma refer ) . Daca nu ai 21 de membrii nu poti sa fii biserica din puncut de vedere al statului Roman , esti filiala altei biserici mai mari . Totdeauna va fi o lupta permanenta intre cele doua institutii care sa primeze . De obicei partea religioasa are in sange instinctul de a supune masele laice si de as exersa autoritate peste ele , sub diferite forme . Au fost perioade in comunism de exemplu cand statul a incercat subjugarea bisericii si in mare parte i-a reusit .A organizat-o in culte subordonate ministerului Cultelor si culturii , pastorii aveau carnet pentru a putea sa predice si multi dintre ei erau informatori ai militiei politice . Unirea bisericii cu statul duce si la alocarea de fonduri din partea guvernului sau a primariilor catre biserica . Acest lucru in primul rand este ne biblic deoarece fiecare membru al bisericii trebuie sa is finanteze propria religie .In al doi-lea rand este un lucru imoral ca biserica sa primeasca bani de la guvern deoarece sunt banii contribuabilului stransi din taxe si impozite . Sunt multi care sunt necrestini , liberi cugetatori si chiar atei care nu doresc ca banul lor sa mearga in fondul unui cult religios . Ei poate prefera ca banul lor sa fie directionat spre spitale , orfelinate sau azile de batrani si nu spre biserica indiferent de denominatie . Istoria sta marturie si vedem cum in diferite perioade istorice biserica a influentat statul pentru a duce razboaie religioase ,, de increstinare prin RUG si SABIE a altor popoare " . Acest model de unire a bisericii decazute cu statul va dainui pana in Necazul cel mare , dupa rapirea celor in Cristos si doar guvernul lui Anticrist ii va pune punct ( Ap. 17 . 16-18 .) . Aceasta biserica decazuta (ale carei radacini sunt din Cetatea cea mare –Ierusalim – Ap.17.18. ) si unita cu statul , este comparata in Apocalipsa cu o femeie curva ce sade pe ape mari (Ap.17.1. ) , pe o fiara cu 7 capete si 10 coarne (Ap.17.3. ) . Apele sunt noroade , gloate , neamuri si limbi (v.15. ) si cele 10 coarne care sunt 10 imparati (v.12.) . Doar acesti 11 presedinti vor ucide sistemul religios fals unit cu statul :16. Cele zece coarne pe care le-ai vazut si fiara vor uri pe curva, o vor pustii si o vor lasa goala. Carnea i-o vor manca si o vor arde cu foc. 17. Caci Dumnezeu le-a pus in inima sa-I aduca la indeplinire planul Lui: sa se invoiasca pe deplin si sa dea fiarei stapanirea lor imparateasca, pana se vor indeplini cuvintele lui Dumnezeu. 18. Si femeia pe care ai vazut-o este cetatea cea mare, care are stapanire peste imparatii pamantului." Tu din ce sistem religios faci parte , separat sau unit cu statul?

×