SlideShare a Scribd company logo

Testim : Teorema e Pitagores

Testim : Teorema e Pitagores #MesueseAurela

1 of 2
Download to read offline
TEST I MATEMATIKES PËR KLASEN E TETË, ( TEOREMA E PITAGORES)
Ese Dhe Projekte Per Studentet #MesueseAurela
Nr D e t y r a t : Pikë
1.
Trekëndëshi këndrejt përbehet prej dy __________________ dhe nje ________________________. 2
2
2.
Nga sa cm, jan brinjet e trekëndëshit këndrejt nëse perimetri i tijë është: P=24cm
a = ____ cm, b = ____ cm, c = ____ cm.
2
2
2
3.
Plotëso:
____,22
 ba ________2
a , 222
13________  .
2
3
5
4. Sipërfaqja e katrorit mbi hipotenuzë
është S=169cm katror, ndersa sipërfa-
qja e katrorit mbi kateten e madhe është Sc
S = 144cm katror, atëherë ndryshimi i dy
brinjëve të trekëndëshit është: c - b = ? c
b
A. 1cm B. 8cm C. 25cm D. 144cm
15
5.
Plotëso:
a 3 5 1 4b
b 16 3 6b
c 5 20 13
2
3
4
5
6
6.
Perimetri i trapezit është, P = 84cm, a = 34cm, b = 10cm. Njesoni syprinen e trapezit S=?
b
c h c
x
a
20
7.
Sipërfaqja anësore e kubit është 2
196cmS  , Sa cm është diagonalja e kubit D = ?
D
25
* Kriteri për notë: [0-19]=1, [20-39]=2, [40-69]=3, [70-89]=4, [90-100]=5 100
Nxënësi:____________________________ Pikët e fituara ______ Nota ( ), Mësimdhënësi: #MesueseAurela.
Sb
a
222
cba 
TEST I MATEMATIKES PËR KLASEN E TETË, ( TEOREMA E PITAGORES)
Ese Dhe Projekte Per Studentet #MesueseAurela
Nr D e t y r a t : Pikë
1.
Trekëndëshi këndrejt përbehet prej nje __________________ dhe dy ________________________. 2
2
2.
Nga sa cm, jan brinjet e trekendeshit kendrejt nëse perimetri i tijë është: P=30cm
a = ____ cm, b = ____ cm, c = ____ cm.
2
2
2
3.
Plotëso:
____,22
 ba ________2
a , 222
5________  .
2
3
5
4. Sipërfaqja e katrorit mbi hipotenuzë
është S=25cm katror, ndersa sipërfa-
qja e katrorit mbi kateten e vogël është Sc
S = 9cm katror, atëherë shuma e dy
brinjëve të trekëndëshit është: a + c = ? c
b
A. 7cm B. 8cm C. 9cm D. 41cm
15
5.
Plotëso:
a 3 12 1 8a
b 4 12 2 6a
c 20 13
2
3
4
5
6
6.
Perimetri i trapezit është, P = 64cm, a = 24cm, b = 14cm. Njesoni syprinen e trapezit S=?
b
c h c
x
a
20
7.
Sipërfaqja anësore e kubit është 2
256cmS  , Sa cm është diagonalja e kubit D = ?
D
25
* Kriteri për notë: [0-19]=1, [20-39]=2, [40-69]=3, [70-89]=4, [90-100]=5 100
Nxënësi:___________________________ Pikët e fituara ______ Nota ( ), Mësimdhënësi: #MesueseAurela.
Sb
a
222
cba 

Recommended

Vleresimi i nxenesve ne klasat 1-3 te arsimit fillor
Vleresimi i nxenesve ne klasat 1-3 te arsimit fillorVleresimi i nxenesve ne klasat 1-3 te arsimit fillor
Vleresimi i nxenesve ne klasat 1-3 te arsimit fillorValbona Imeraj
 
Regjistri personal i mesuesit per klasat 1-3 te Arsimit fillor
Regjistri personal i mesuesit per klasat 1-3 te Arsimit fillorRegjistri personal i mesuesit per klasat 1-3 te Arsimit fillor
Regjistri personal i mesuesit per klasat 1-3 te Arsimit fillorValbona Imeraj
 
EVIDENCË PËR VLERËSIMIN E VAZHDUESHËM PËRMES VËZHGIMEVE
EVIDENCË PËR VLERËSIMIN E VAZHDUESHËM PËRMES VËZHGIMEVEEVIDENCË PËR VLERËSIMIN E VAZHDUESHËM PËRMES VËZHGIMEVE
EVIDENCË PËR VLERËSIMIN E VAZHDUESHËM PËRMES VËZHGIMEVE#MesueseAurela Elezaj
 
Kurrikula me baze kompetencat
Kurrikula me baze kompetencatKurrikula me baze kompetencat
Kurrikula me baze kompetencatValbona Imeraj
 
Teste matematika 1
Teste matematika 1Teste matematika 1
Teste matematika 1Treisi Isi
 
Karriera dhe menaxhimi i karrieres - Besfort Haziri
Karriera dhe menaxhimi i karrieres - Besfort HaziriKarriera dhe menaxhimi i karrieres - Besfort Haziri
Karriera dhe menaxhimi i karrieres - Besfort HaziriBesfort N Haziri - Prishtine
 

More Related Content

What's hot

Modele testesh per kl i
Modele testesh per kl iModele testesh per kl i
Modele testesh per kl iAberi Kajo
 
Rregulla e thjeshtë e treshit
Rregulla e thjeshtë e treshitRregulla e thjeshtë e treshit
Rregulla e thjeshtë e treshitAdelina Fejzulla
 
Ndërtimi i bazës së të dhënave në programin Access
Ndërtimi i bazës së të dhënave në programin AccessNdërtimi i bazës së të dhënave në programin Access
Ndërtimi i bazës së të dhënave në programin AccessRexhino Kovaci
 
Menaxhimi i klases ne nje ore mesimore
Menaxhimi i klases ne nje ore mesimoreMenaxhimi i klases ne nje ore mesimore
Menaxhimi i klases ne nje ore mesimoreRiza Haxhiu
 
METODOLOGJIA E MËSIMDHËNIES BASHKËKOHORE
METODOLOGJIA E MËSIMDHËNIES BASHKËKOHOREMETODOLOGJIA E MËSIMDHËNIES BASHKËKOHORE
METODOLOGJIA E MËSIMDHËNIES BASHKËKOHORE#MesueseAurela Elezaj
 
Matematicienë të shquar
Matematicienë të shquarMatematicienë të shquar
Matematicienë të shquarKlea Vyshka
 
Koncepti dhe modeli i zhvillimit teorik ne metodat shkencore
Koncepti dhe modeli i zhvillimit teorik ne metodat shkencoreKoncepti dhe modeli i zhvillimit teorik ne metodat shkencore
Koncepti dhe modeli i zhvillimit teorik ne metodat shkencoresenad640
 
Pyetje dhe pergjigje ne gjuhen shqipe
Pyetje dhe pergjigje ne gjuhen shqipePyetje dhe pergjigje ne gjuhen shqipe
Pyetje dhe pergjigje ne gjuhen shqipe#MesueseAurela Elezaj
 
Syprina e katërorit dhe drejtkëndëshit
Syprina e katërorit dhe drejtkëndëshitSyprina e katërorit dhe drejtkëndëshit
Syprina e katërorit dhe drejtkëndëshitAdelina Fejzulla
 
Perqindja thyesa dhjetore-numri dhetor
Perqindja thyesa dhjetore-numri dhetorPerqindja thyesa dhjetore-numri dhetor
Perqindja thyesa dhjetore-numri dhetorTefik Rika
 
Teste klasa 5 tremujori 3
Teste klasa 5 tremujori 3Teste klasa 5 tremujori 3
Teste klasa 5 tremujori 3Aberi Kajo
 
Kundrinori i drejtë
Kundrinori i drejtëKundrinori i drejtë
Kundrinori i drejtëAlush Kryeziu
 
Funksione matematikore
Funksione matematikoreFunksione matematikore
Funksione matematikoreKlea Vyshka
 
Projekti ..gjuha amtare, simbl i nje kombi
Projekti ..gjuha amtare, simbl i nje kombiProjekti ..gjuha amtare, simbl i nje kombi
Projekti ..gjuha amtare, simbl i nje kombiMarsida Mezja
 

What's hot (20)

Modele testesh per kl i
Modele testesh per kl iModele testesh per kl i
Modele testesh per kl i
 
Rregulla e thjeshtë e treshit
Rregulla e thjeshtë e treshitRregulla e thjeshtë e treshit
Rregulla e thjeshtë e treshit
 
Ndërtimi i bazës së të dhënave në programin Access
Ndërtimi i bazës së të dhënave në programin AccessNdërtimi i bazës së të dhënave në programin Access
Ndërtimi i bazës së të dhënave në programin Access
 
Menaxhimi i klases ne nje ore mesimore
Menaxhimi i klases ne nje ore mesimoreMenaxhimi i klases ne nje ore mesimore
Menaxhimi i klases ne nje ore mesimore
 
METODOLOGJIA E MËSIMDHËNIES BASHKËKOHORE
METODOLOGJIA E MËSIMDHËNIES BASHKËKOHOREMETODOLOGJIA E MËSIMDHËNIES BASHKËKOHORE
METODOLOGJIA E MËSIMDHËNIES BASHKËKOHORE
 
TRANSMETIMI I NXEHTËSISË
TRANSMETIMI I NXEHTËSISËTRANSMETIMI I NXEHTËSISË
TRANSMETIMI I NXEHTËSISË
 
Matematicienë të shquar
Matematicienë të shquarMatematicienë të shquar
Matematicienë të shquar
 
BIZNES PLAN
BIZNES PLANBIZNES PLAN
BIZNES PLAN
 
Koncepti dhe modeli i zhvillimit teorik ne metodat shkencore
Koncepti dhe modeli i zhvillimit teorik ne metodat shkencoreKoncepti dhe modeli i zhvillimit teorik ne metodat shkencore
Koncepti dhe modeli i zhvillimit teorik ne metodat shkencore
 
Pyetje dhe pergjigje ne gjuhen shqipe
Pyetje dhe pergjigje ne gjuhen shqipePyetje dhe pergjigje ne gjuhen shqipe
Pyetje dhe pergjigje ne gjuhen shqipe
 
Syprina
SyprinaSyprina
Syprina
 
Syprina e katërorit dhe drejtkëndëshit
Syprina e katërorit dhe drejtkëndëshitSyprina e katërorit dhe drejtkëndëshit
Syprina e katërorit dhe drejtkëndëshit
 
Perqindja thyesa dhjetore-numri dhetor
Perqindja thyesa dhjetore-numri dhetorPerqindja thyesa dhjetore-numri dhetor
Perqindja thyesa dhjetore-numri dhetor
 
Teste klasa 5 tremujori 3
Teste klasa 5 tremujori 3Teste klasa 5 tremujori 3
Teste klasa 5 tremujori 3
 
Kundrinori i drejtë
Kundrinori i drejtëKundrinori i drejtë
Kundrinori i drejtë
 
Funksione matematikore
Funksione matematikoreFunksione matematikore
Funksione matematikore
 
Test ne abetare
Test ne abetareTest ne abetare
Test ne abetare
 
Projekti ..gjuha amtare, simbl i nje kombi
Projekti ..gjuha amtare, simbl i nje kombiProjekti ..gjuha amtare, simbl i nje kombi
Projekti ..gjuha amtare, simbl i nje kombi
 
Kuptimi i temperaturës
Kuptimi i temperaturës  Kuptimi i temperaturës
Kuptimi i temperaturës
 
Syprina e paralelogramit
Syprina e paralelogramitSyprina e paralelogramit
Syprina e paralelogramit
 

Viewers also liked

Viewers also liked (20)

Plan ditor
Plan ditor Plan ditor
Plan ditor
 
Rubrika : Autorë
Rubrika : AutorëRubrika : Autorë
Rubrika : Autorë
 
Pitagora
PitagoraPitagora
Pitagora
 
Pune me projekt pitagora
Pune me projekt pitagoraPune me projekt pitagora
Pune me projekt pitagora
 
Trekendeshat dhe simbolet
Trekendeshat dhe simboletTrekendeshat dhe simbolet
Trekendeshat dhe simbolet
 
Pyetësor për matjen e BULIZMIT ne shkolle
Pyetësor për matjen e BULIZMIT ne shkolle Pyetësor për matjen e BULIZMIT ne shkolle
Pyetësor për matjen e BULIZMIT ne shkolle
 
6.6.2014 Projekt: Hartimi i nje pyetesori
6.6.2014           Projekt:     Hartimi i nje pyetesori 6.6.2014           Projekt:     Hartimi i nje pyetesori
6.6.2014 Projekt: Hartimi i nje pyetesori
 
Djemtë e rrugës Pal
Djemtë e rrugës PalDjemtë e rrugës Pal
Djemtë e rrugës Pal
 
PROJEKT MATEMATIKE
PROJEKT MATEMATIKE PROJEKT MATEMATIKE
PROJEKT MATEMATIKE
 
Previsioni Fallaci 20090904
Previsioni Fallaci 20090904Previsioni Fallaci 20090904
Previsioni Fallaci 20090904
 
Dita e nje nxenesi
Dita e nje nxenesiDita e nje nxenesi
Dita e nje nxenesi
 
Pitagora
PitagoraPitagora
Pitagora
 
Interpretimi i nje endrre sipas frojdit dhe jungut
Interpretimi i nje endrre sipas frojdit dhe jungutInterpretimi i nje endrre sipas frojdit dhe jungut
Interpretimi i nje endrre sipas frojdit dhe jungut
 
Terapia e lojes ekosistemike
Terapia e lojes ekosistemikeTerapia e lojes ekosistemike
Terapia e lojes ekosistemike
 
Terapia dhe psikologu online
Terapia dhe psikologu onlineTerapia dhe psikologu online
Terapia dhe psikologu online
 
UNE DHE EUROPA
UNE DHE EUROPA UNE DHE EUROPA
UNE DHE EUROPA
 
Këshillim psikologjik
Këshillim psikologjikKëshillim psikologjik
Këshillim psikologjik
 
Reviste : Te famshem
Reviste : Te famshem Reviste : Te famshem
Reviste : Te famshem
 
Pyetjet dhe përgjigjet në letërsi shqiptare
Pyetjet dhe përgjigjet në letërsi shqiptarePyetjet dhe përgjigjet në letërsi shqiptare
Pyetjet dhe përgjigjet në letërsi shqiptare
 
Sjelljet e femijeve
Sjelljet e femijeveSjelljet e femijeve
Sjelljet e femijeve
 

More from #MesueseAurela Elezaj

Lexim Jashtë klase: "Prici i vogel"
Lexim Jashtë klase:  "Prici i vogel"Lexim Jashtë klase:  "Prici i vogel"
Lexim Jashtë klase: "Prici i vogel"#MesueseAurela Elezaj
 
Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...
Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...
Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...#MesueseAurela Elezaj
 
Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona
Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona
Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona #MesueseAurela Elezaj
 
Hamleti, model i analizës së veprës
Hamleti, model i analizës së veprës Hamleti, model i analizës së veprës
Hamleti, model i analizës së veprës #MesueseAurela Elezaj
 
Struktura për hartimin e planit edukativ
Struktura për hartimin e planit edukativStruktura për hartimin e planit edukativ
Struktura për hartimin e planit edukativ#MesueseAurela Elezaj
 
ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.
ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.
ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.#MesueseAurela Elezaj
 
Menaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFON
Menaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFONMenaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFON
Menaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFON#MesueseAurela Elezaj
 

More from #MesueseAurela Elezaj (20)

Lexim Jashtë klase: "Prici i vogel"
Lexim Jashtë klase:  "Prici i vogel"Lexim Jashtë klase:  "Prici i vogel"
Lexim Jashtë klase: "Prici i vogel"
 
Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...
Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...
Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...
 
Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona
Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona
Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona
 
Projekt : Fizike
Projekt : Fizike Projekt : Fizike
Projekt : Fizike
 
Hamleti, model i analizës së veprës
Hamleti, model i analizës së veprës Hamleti, model i analizës së veprës
Hamleti, model i analizës së veprës
 
Struktura për hartimin e planit edukativ
Struktura për hartimin e planit edukativStruktura për hartimin e planit edukativ
Struktura për hartimin e planit edukativ
 
" Hamleti"
" Hamleti"" Hamleti"
" Hamleti"
 
Statistike – Projekt matematike
Statistike – Projekt matematike Statistike – Projekt matematike
Statistike – Projekt matematike
 
ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.
ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.
ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.
 
Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!
Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!
Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!
 
Studim rasti - mosha 5 – 9 vjeç
Studim rasti - mosha 5 – 9 vjeçStudim rasti - mosha 5 – 9 vjeç
Studim rasti - mosha 5 – 9 vjeç
 
Shkëmbinjtë sedimentarë
Shkëmbinjtë sedimentarëShkëmbinjtë sedimentarë
Shkëmbinjtë sedimentarë
 
UJERAT Lumenjtë/Liqenet
UJERAT Lumenjtë/LiqenetUJERAT Lumenjtë/Liqenet
UJERAT Lumenjtë/Liqenet
 
Gazeta
Gazeta Gazeta
Gazeta
 
Menaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFON
Menaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFONMenaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFON
Menaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFON
 
Bulizmi ne shkolle...!!!!
Bulizmi ne shkolle...!!!!Bulizmi ne shkolle...!!!!
Bulizmi ne shkolle...!!!!
 
Detyre me skicim !!!!
Detyre me skicim !!!!Detyre me skicim !!!!
Detyre me skicim !!!!
 
Letersia dhe Folklori !!!!
Letersia dhe Folklori !!!!Letersia dhe Folklori !!!!
Letersia dhe Folklori !!!!
 
Derivati dhe zbatimet
Derivati dhe zbatimet Derivati dhe zbatimet
Derivati dhe zbatimet
 
ESE QYTETI ANTIK …Durresi !!
ESE QYTETI ANTIK …Durresi !!ESE QYTETI ANTIK …Durresi !!
ESE QYTETI ANTIK …Durresi !!
 

Testim : Teorema e Pitagores

 • 1. TEST I MATEMATIKES PËR KLASEN E TETË, ( TEOREMA E PITAGORES) Ese Dhe Projekte Per Studentet #MesueseAurela Nr D e t y r a t : Pikë 1. Trekëndëshi këndrejt përbehet prej dy __________________ dhe nje ________________________. 2 2 2. Nga sa cm, jan brinjet e trekëndëshit këndrejt nëse perimetri i tijë është: P=24cm a = ____ cm, b = ____ cm, c = ____ cm. 2 2 2 3. Plotëso: ____,22  ba ________2 a , 222 13________  . 2 3 5 4. Sipërfaqja e katrorit mbi hipotenuzë është S=169cm katror, ndersa sipërfa- qja e katrorit mbi kateten e madhe është Sc S = 144cm katror, atëherë ndryshimi i dy brinjëve të trekëndëshit është: c - b = ? c b A. 1cm B. 8cm C. 25cm D. 144cm 15 5. Plotëso: a 3 5 1 4b b 16 3 6b c 5 20 13 2 3 4 5 6 6. Perimetri i trapezit është, P = 84cm, a = 34cm, b = 10cm. Njesoni syprinen e trapezit S=? b c h c x a 20 7. Sipërfaqja anësore e kubit është 2 196cmS  , Sa cm është diagonalja e kubit D = ? D 25 * Kriteri për notë: [0-19]=1, [20-39]=2, [40-69]=3, [70-89]=4, [90-100]=5 100 Nxënësi:____________________________ Pikët e fituara ______ Nota ( ), Mësimdhënësi: #MesueseAurela. Sb a 222 cba 
 • 2. TEST I MATEMATIKES PËR KLASEN E TETË, ( TEOREMA E PITAGORES) Ese Dhe Projekte Per Studentet #MesueseAurela Nr D e t y r a t : Pikë 1. Trekëndëshi këndrejt përbehet prej nje __________________ dhe dy ________________________. 2 2 2. Nga sa cm, jan brinjet e trekendeshit kendrejt nëse perimetri i tijë është: P=30cm a = ____ cm, b = ____ cm, c = ____ cm. 2 2 2 3. Plotëso: ____,22  ba ________2 a , 222 5________  . 2 3 5 4. Sipërfaqja e katrorit mbi hipotenuzë është S=25cm katror, ndersa sipërfa- qja e katrorit mbi kateten e vogël është Sc S = 9cm katror, atëherë shuma e dy brinjëve të trekëndëshit është: a + c = ? c b A. 7cm B. 8cm C. 9cm D. 41cm 15 5. Plotëso: a 3 12 1 8a b 4 12 2 6a c 20 13 2 3 4 5 6 6. Perimetri i trapezit është, P = 64cm, a = 24cm, b = 14cm. Njesoni syprinen e trapezit S=? b c h c x a 20 7. Sipërfaqja anësore e kubit është 2 256cmS  , Sa cm është diagonalja e kubit D = ? D 25 * Kriteri për notë: [0-19]=1, [20-39]=2, [40-69]=3, [70-89]=4, [90-100]=5 100 Nxënësi:___________________________ Pikët e fituara ______ Nota ( ), Mësimdhënësi: #MesueseAurela. Sb a 222 cba 