SlideShare a Scribd company logo

Statistike – Projekt matematike

Statistike – Projekt matematike Ky eshte nje nga projektet me te thjeshte ne statistiken matematike. Ne statistike, problema si keto jane te zakonshme dhe teper te thjeshta. Projekti trajton koncepte matematike si ‘moda’, ‘mesatarja’ etj. #MesueseAurela

1 of 5
Download to read offline
Statistike – Projekt matematike
Statistike – Projekt ne Matematike
Ese Dhe Projekte Per Studentet
Ky eshte nje nga projektet me te thjeshte ne
statistiken matematike.
Ne statistike, problema si keto jane te
zakonshme dhe teper te thjeshta.
Projekti trajton koncepte matematike si ‘moda’,
‘mesatarja’ etj
Statistike – Projekt ne Matematike
Ese Dhe Projekte Per Studentet
Shtatlartesia e klases
Te dhenat jane:
158 160 162 165 167 167 168
168 168 169 170 170 170 172
173 176 176 180 180 180 182
184 185 188 190 190
• Mesorja - Vlera e cila ndodhet ne mesin e gjatesive te renditura. ->
170cm + 172cm/2 = 171cm
• Moda – Vlera e cila haset me shpesh (3 here) jane: ->
168cm, 170cm dhe 1.80cm
• Amplituda – Diferenca e vleres me te madhe me vleren me te vogel eshte: ->
190 – 158 = 32cm
• Mesatarja –
𝟏𝟓𝟖+𝟏𝟔𝟎+𝟏𝟔𝟐+𝟏𝟔𝟓+𝟏𝟔𝟕∗𝟐+𝟏𝟔𝟖∗𝟑+𝟏𝟔𝟗+𝟏𝟕𝟎∗𝟑+𝟏𝟕𝟐+𝟏𝟕𝟑+𝟏𝟕𝟔∗𝟐+𝟏𝟖𝟎∗𝟑+𝟏𝟖𝟐+𝟏𝟖+𝟏𝟖𝟓+𝟖𝟖+𝟏𝟗𝟎∗𝟐
𝟐𝟔
=173,7cm
• Dispersioni Σ2 =
1955,4
26
= 75,2
• Shmangia mesatare katrore σ= √75,2 σ≈ 8,7
m-σ = 173,7 - 8,7= 165cm m+σ = 173,7 + 8,7 =182,4 A= ]165;182,4[
Ne kete interval ndodhen 17 vlera, pra gati 65% e tyre.
xi f (xi) Denduria relative Mesi i klases (x-m) (x-m)2
(x-m)2
* f (xi)
[155-160[ 1 1/26*100= 3,8% 157 157-173,7= -16,7 278,9 278,9*1= 278,9
[160-165[ 2 2/26*100= 7,7% 162 162-173,7= -11,7 136,9 136,9*2= 273,8
[165-170[ 7 7/26*100= 27% 167 167-173,7= -6,7 44,9 44,9*7= 314,3
[170-175[ 5 5/26*100= 19,2% 172 172-173,7= -1,7 2,9 2,9*5= 14,5
[175-180[ 2 2/26*100= 7,7% 177 177-173,7= 3,3 10,9 10,9*2= 21,8
[180-185[ 5 5/26*100= 19,2% 182 182-173,7= 8,3 68,9 68,9*5= 344,5
[185-190] 4 4/26*100= 15,4% 187 187-173,7= 13,3 176,9 176,9*4= 707,6
N=26 Shuma=100% Shuma = 1955,4
Statistike – Projekt ne Matematike
Ese Dhe Projekte Per Studentet
Shtatlartesia e disa klasave te shkolles
Te dhenat jane:
153 158 158 158 158 160 160 160 160 160 162 162 162 162 163 163 163
165 165 165 165 166 167 167 167 167 167 168 168 168 168 168 169 169
169 169 169 169 169 170 170 170 170 170 170 170 170 170 170
170 170 171 172 172 172 172 172 172 173 173 173 173 173 174
174 174 175 175 175 175 176 176 176 178 178 178 178 178 179 180 180
180 180 180 182 182 182 183 184 184 185 186 186 188 190 190 192
192 195 204
• Mesorja - Vlera e cila ndodhet ne mesin e gajtesive te renditura eshte. -> 170+170/2=170cm
• Moda – Vlera e cila haset me shpesh (12 here)eshte: -> 170cm
• Amplituda – Diferenca e vleres me te madhe me vleren me te vogel eshte: -> 204 – 153 = 57cm
• Mesatarja –
"153 + 158 ∗ 4 + 160 ∗ 5 + 162 ∗ 4 + 163 ∗ 3 + 165 ∗ 4 + 166 + 167 ∗ 5 + 168 ∗ 5 + 169 ∗ 7 + 170 + 12 + 171 +
172 ∗ 6 + 173 ∗ 5 + 174 ∗ 3 + 175 ∗ 4 + 176 ∗ 3 + 178 ∗ 5 + 179
+5 ∗ 180 + 3 ∗ 182 + 183 + 184 ∗ 2 + 186 ∗ 2 + 188 + 190 ∗ 2 + 192 ∗ 2 + 195 + 204" = 172.3
100
• Dispersioni Σ2 =
8474
100
= 84,74
• Shmangia mesatare katrore σ= √84,74 σ≈9,2
m-σ = 172.3 - 9,2= 163,1 m+σ = 172.3 + 9,2 =181,5 B=[163,1; 181,5]
Ne kte interval ndodhen 67 vlera, pra 67% e tyre.
xi f (xi) Denduria relative Mesi i
klases
(x-m) (x-m)2 (x-m)2* f (xi)
[150-155[ 1 1 /100*100= 1% 152 152-172.3= -20,3 412,1 412,1*1 = 412,1
[155-160[ 4 4 /100*100= 4% 157 157-172.3= -15,3 234,1 234,1*4 = 936,4
[160-165[ 12 12/100*100= 12% 162 162-172.3= -10,3 106,1 106,1*12=1273,2
[165-170[ 22 22/100*100= 22% 167 167-172.3= -5,3 28,1 28,1*22= 618,2
[170-175[ 27 27/100*100= 27% 172 172-172.3= -0,3 0,1 0,1*27= 2,7
[175-180[ 13 13/100*100= 13% 177 177-172.3= 4,7 22,1 22,1*13= 287,3
[180-185[ 11 11/100*100= 11% 182 182-172.3= 9,7 94,1 94,1*11= 1035,1
[185-190[ 4 4 /100*100= 4 % 187 187-172.3= 14,7 216,1 216,1*4 = 864,4
[190-195[ 4 4 /100*100= 4% 192 192-172.3= 19,7 388,1 388,1*4 = 1552,4
[195-200[ 1 1 /100*100= 1% 197 197-172.3= 24,7 610,1 610,1*1 = 610,1
[200-205] 1 1 /100*100= 1% 202 202-172.3= 29,7 882,1 882,1*1 = 882,1
N=100 Shuma=100% Shuma= 8474
Statistike – Projekt ne Matematike
Ese Dhe Projekte Per Studentet
0
1
2
3
4
5
6
7
[155-160[ [160-165[ [165-170[ [170-175[ [175-180[ [180-185[ [185-190]
Nr i nxenesve 1 2 7 5 2 5 4
1
2
7
5
2
5
4
AxisTitle
Klasa
0
5
10
15
20
25
30
[150-155[ [155-160[ [160-165[ [165-170[ [170-175[ [175-180[ [180-185[ [185-190[ [190-195[ [195-200[ [200-205]
1
4
12
22
27
13
11
4 4
1 1
Klasat
Nr i nxenesve

Recommended

Projekt Kimi - Historiku i shkences se Kimise
Projekt Kimi - Historiku i shkences se KimiseProjekt Kimi - Historiku i shkences se Kimise
Projekt Kimi - Historiku i shkences se KimiseIris Sakej
 
Trapezi dhe delltoidi
Trapezi dhe delltoidi Trapezi dhe delltoidi
Trapezi dhe delltoidi Besjona Jusufi
 
Matematika dhe Mjekesia
Matematika dhe MjekesiaMatematika dhe Mjekesia
Matematika dhe MjekesiaMehmet Emiri
 
Matematika ne jeten e perditshme
Matematika ne jeten e perditshmeMatematika ne jeten e perditshme
Matematika ne jeten e perditshmeAna Ana
 
Pune me projekt statistika
Pune me projekt statistikaPune me projekt statistika
Pune me projekt statistikaArnold Beqiri
 
Projekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshme
Projekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshmeProjekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshme
Projekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshmesidorelahalilaj113
 

More Related Content

What's hot

Bazat e Statistikes
Bazat e StatistikesBazat e Statistikes
Bazat e Statistikesguestc49863
 
Plani i biznesit i nje kafeneje
Plani i biznesit i nje kafenejePlani i biznesit i nje kafeneje
Plani i biznesit i nje kafenejearlind133
 
Teatri ne Shqiperi
Teatri ne ShqiperiTeatri ne Shqiperi
Teatri ne ShqiperiKlevi Hoxha
 
Trekendeshat mat. 9.3
Trekendeshat mat. 9.3Trekendeshat mat. 9.3
Trekendeshat mat. 9.3Stiven Baci
 
Dieta E Balancuar Dhe Energjia E Nevojshme-Organizem I Shendetshem
Dieta E Balancuar Dhe Energjia E Nevojshme-Organizem I ShendetshemDieta E Balancuar Dhe Energjia E Nevojshme-Organizem I Shendetshem
Dieta E Balancuar Dhe Energjia E Nevojshme-Organizem I ShendetshemArenoardReno
 
Shnderrimet Gjeometrike
Shnderrimet GjeometrikeShnderrimet Gjeometrike
Shnderrimet GjeometrikeErgi Nushi
 
Programi i zhvillimit te brendshem profesional 2015- 2016
Programi i zhvillimit te brendshem profesional 2015- 2016 Programi i zhvillimit te brendshem profesional 2015- 2016
Programi i zhvillimit te brendshem profesional 2015- 2016 Valbona Imeraj
 
Balada e murimit
Balada e murimit Balada e murimit
Balada e murimit sara7991
 
Trupat gjeometrik
Trupat gjeometrikTrupat gjeometrik
Trupat gjeometrikEsmer Alda
 
Statistike dhe probabilitet
Statistike dhe probabilitetStatistike dhe probabilitet
Statistike dhe probabilitetMelissa Cani
 
Konceptet baze te probabilitetit
Konceptet baze te probabilitetitKonceptet baze te probabilitetit
Konceptet baze te probabilitetitMenaxherat
 
-funksionet-kuadratik-eksponencial-dhe-logaritmik-pdf
-funksionet-kuadratik-eksponencial-dhe-logaritmik-pdf-funksionet-kuadratik-eksponencial-dhe-logaritmik-pdf
-funksionet-kuadratik-eksponencial-dhe-logaritmik-pdfVieni Dapaj
 
Ushtrime nga lenda e statistikes
Ushtrime nga lenda e statistikesUshtrime nga lenda e statistikes
Ushtrime nga lenda e statistikeskulla 2010
 
Paraqitjet grafike
Paraqitjet grafikeParaqitjet grafike
Paraqitjet grafikeMenaxherat
 

What's hot (20)

Bazat e Statistikes
Bazat e StatistikesBazat e Statistikes
Bazat e Statistikes
 
Obeziteti
ObezitetiObeziteti
Obeziteti
 
Plani i biznesit i nje kafeneje
Plani i biznesit i nje kafenejePlani i biznesit i nje kafeneje
Plani i biznesit i nje kafeneje
 
Teatri ne Shqiperi
Teatri ne ShqiperiTeatri ne Shqiperi
Teatri ne Shqiperi
 
Trekendeshat mat. 9.3
Trekendeshat mat. 9.3Trekendeshat mat. 9.3
Trekendeshat mat. 9.3
 
Dieta E Balancuar Dhe Energjia E Nevojshme-Organizem I Shendetshem
Dieta E Balancuar Dhe Energjia E Nevojshme-Organizem I ShendetshemDieta E Balancuar Dhe Energjia E Nevojshme-Organizem I Shendetshem
Dieta E Balancuar Dhe Energjia E Nevojshme-Organizem I Shendetshem
 
Shnderrimet Gjeometrike
Shnderrimet GjeometrikeShnderrimet Gjeometrike
Shnderrimet Gjeometrike
 
Syprina
SyprinaSyprina
Syprina
 
Programi i zhvillimit te brendshem profesional 2015- 2016
Programi i zhvillimit te brendshem profesional 2015- 2016 Programi i zhvillimit te brendshem profesional 2015- 2016
Programi i zhvillimit te brendshem profesional 2015- 2016
 
Balada e murimit
Balada e murimit Balada e murimit
Balada e murimit
 
Trupat gjeometrik
Trupat gjeometrikTrupat gjeometrik
Trupat gjeometrik
 
Statistike dhe probabilitet
Statistike dhe probabilitetStatistike dhe probabilitet
Statistike dhe probabilitet
 
Konceptet baze te probabilitetit
Konceptet baze te probabilitetitKonceptet baze te probabilitetit
Konceptet baze te probabilitetit
 
-funksionet-kuadratik-eksponencial-dhe-logaritmik-pdf
-funksionet-kuadratik-eksponencial-dhe-logaritmik-pdf-funksionet-kuadratik-eksponencial-dhe-logaritmik-pdf
-funksionet-kuadratik-eksponencial-dhe-logaritmik-pdf
 
Forcat e fërkimit-Francika Qerimi
Forcat e fërkimit-Francika QerimiForcat e fërkimit-Francika Qerimi
Forcat e fërkimit-Francika Qerimi
 
Ushtrime nga lenda e statistikes
Ushtrime nga lenda e statistikesUshtrime nga lenda e statistikes
Ushtrime nga lenda e statistikes
 
reshjet atmosferike DIANA GJINI
 reshjet atmosferike DIANA GJINI reshjet atmosferike DIANA GJINI
reshjet atmosferike DIANA GJINI
 
Paraqitjet grafike
Paraqitjet grafikeParaqitjet grafike
Paraqitjet grafike
 
Projekt edukimi fizik
Projekt edukimi fizikProjekt edukimi fizik
Projekt edukimi fizik
 
Plan biznesi
Plan biznesiPlan biznesi
Plan biznesi
 

More from #MesueseAurela Elezaj

Lexim Jashtë klase: "Prici i vogel"
Lexim Jashtë klase:  "Prici i vogel"Lexim Jashtë klase:  "Prici i vogel"
Lexim Jashtë klase: "Prici i vogel"#MesueseAurela Elezaj
 
Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...
Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...
Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...#MesueseAurela Elezaj
 
Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona
Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona
Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona #MesueseAurela Elezaj
 
Hamleti, model i analizës së veprës
Hamleti, model i analizës së veprës Hamleti, model i analizës së veprës
Hamleti, model i analizës së veprës #MesueseAurela Elezaj
 
Struktura për hartimin e planit edukativ
Struktura për hartimin e planit edukativStruktura për hartimin e planit edukativ
Struktura për hartimin e planit edukativ#MesueseAurela Elezaj
 
ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.
ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.
ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.#MesueseAurela Elezaj
 
Menaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFON
Menaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFONMenaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFON
Menaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFON#MesueseAurela Elezaj
 

More from #MesueseAurela Elezaj (20)

Lexim Jashtë klase: "Prici i vogel"
Lexim Jashtë klase:  "Prici i vogel"Lexim Jashtë klase:  "Prici i vogel"
Lexim Jashtë klase: "Prici i vogel"
 
Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...
Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...
Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...
 
Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona
Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona
Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona
 
Projekt : Fizike
Projekt : Fizike Projekt : Fizike
Projekt : Fizike
 
Hamleti, model i analizës së veprës
Hamleti, model i analizës së veprës Hamleti, model i analizës së veprës
Hamleti, model i analizës së veprës
 
Struktura për hartimin e planit edukativ
Struktura për hartimin e planit edukativStruktura për hartimin e planit edukativ
Struktura për hartimin e planit edukativ
 
" Hamleti"
" Hamleti"" Hamleti"
" Hamleti"
 
ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.
ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.
ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.
 
Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!
Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!
Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!
 
Studim rasti - mosha 5 – 9 vjeç
Studim rasti - mosha 5 – 9 vjeçStudim rasti - mosha 5 – 9 vjeç
Studim rasti - mosha 5 – 9 vjeç
 
Shkëmbinjtë sedimentarë
Shkëmbinjtë sedimentarëShkëmbinjtë sedimentarë
Shkëmbinjtë sedimentarë
 
Plan ditor
Plan ditor Plan ditor
Plan ditor
 
Testim : Teorema e Pitagores
Testim : Teorema e Pitagores Testim : Teorema e Pitagores
Testim : Teorema e Pitagores
 
Rubrika : Autorë
Rubrika : AutorëRubrika : Autorë
Rubrika : Autorë
 
UJERAT Lumenjtë/Liqenet
UJERAT Lumenjtë/LiqenetUJERAT Lumenjtë/Liqenet
UJERAT Lumenjtë/Liqenet
 
Gazeta
Gazeta Gazeta
Gazeta
 
Menaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFON
Menaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFONMenaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFON
Menaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFON
 
Reviste : Te famshem
Reviste : Te famshem Reviste : Te famshem
Reviste : Te famshem
 
Bulizmi ne shkolle...!!!!
Bulizmi ne shkolle...!!!!Bulizmi ne shkolle...!!!!
Bulizmi ne shkolle...!!!!
 
Detyre me skicim !!!!
Detyre me skicim !!!!Detyre me skicim !!!!
Detyre me skicim !!!!
 

Statistike – Projekt matematike

 • 2. Statistike – Projekt ne Matematike Ese Dhe Projekte Per Studentet Ky eshte nje nga projektet me te thjeshte ne statistiken matematike. Ne statistike, problema si keto jane te zakonshme dhe teper te thjeshta. Projekti trajton koncepte matematike si ‘moda’, ‘mesatarja’ etj
 • 3. Statistike – Projekt ne Matematike Ese Dhe Projekte Per Studentet Shtatlartesia e klases Te dhenat jane: 158 160 162 165 167 167 168 168 168 169 170 170 170 172 173 176 176 180 180 180 182 184 185 188 190 190 • Mesorja - Vlera e cila ndodhet ne mesin e gjatesive te renditura. -> 170cm + 172cm/2 = 171cm • Moda – Vlera e cila haset me shpesh (3 here) jane: -> 168cm, 170cm dhe 1.80cm • Amplituda – Diferenca e vleres me te madhe me vleren me te vogel eshte: -> 190 – 158 = 32cm • Mesatarja – 𝟏𝟓𝟖+𝟏𝟔𝟎+𝟏𝟔𝟐+𝟏𝟔𝟓+𝟏𝟔𝟕∗𝟐+𝟏𝟔𝟖∗𝟑+𝟏𝟔𝟗+𝟏𝟕𝟎∗𝟑+𝟏𝟕𝟐+𝟏𝟕𝟑+𝟏𝟕𝟔∗𝟐+𝟏𝟖𝟎∗𝟑+𝟏𝟖𝟐+𝟏𝟖+𝟏𝟖𝟓+𝟖𝟖+𝟏𝟗𝟎∗𝟐 𝟐𝟔 =173,7cm • Dispersioni Σ2 = 1955,4 26 = 75,2 • Shmangia mesatare katrore σ= √75,2 σ≈ 8,7 m-σ = 173,7 - 8,7= 165cm m+σ = 173,7 + 8,7 =182,4 A= ]165;182,4[ Ne kete interval ndodhen 17 vlera, pra gati 65% e tyre. xi f (xi) Denduria relative Mesi i klases (x-m) (x-m)2 (x-m)2 * f (xi) [155-160[ 1 1/26*100= 3,8% 157 157-173,7= -16,7 278,9 278,9*1= 278,9 [160-165[ 2 2/26*100= 7,7% 162 162-173,7= -11,7 136,9 136,9*2= 273,8 [165-170[ 7 7/26*100= 27% 167 167-173,7= -6,7 44,9 44,9*7= 314,3 [170-175[ 5 5/26*100= 19,2% 172 172-173,7= -1,7 2,9 2,9*5= 14,5 [175-180[ 2 2/26*100= 7,7% 177 177-173,7= 3,3 10,9 10,9*2= 21,8 [180-185[ 5 5/26*100= 19,2% 182 182-173,7= 8,3 68,9 68,9*5= 344,5 [185-190] 4 4/26*100= 15,4% 187 187-173,7= 13,3 176,9 176,9*4= 707,6 N=26 Shuma=100% Shuma = 1955,4
 • 4. Statistike – Projekt ne Matematike Ese Dhe Projekte Per Studentet Shtatlartesia e disa klasave te shkolles Te dhenat jane: 153 158 158 158 158 160 160 160 160 160 162 162 162 162 163 163 163 165 165 165 165 166 167 167 167 167 167 168 168 168 168 168 169 169 169 169 169 169 169 170 170 170 170 170 170 170 170 170 170 170 170 171 172 172 172 172 172 172 173 173 173 173 173 174 174 174 175 175 175 175 176 176 176 178 178 178 178 178 179 180 180 180 180 180 182 182 182 183 184 184 185 186 186 188 190 190 192 192 195 204 • Mesorja - Vlera e cila ndodhet ne mesin e gajtesive te renditura eshte. -> 170+170/2=170cm • Moda – Vlera e cila haset me shpesh (12 here)eshte: -> 170cm • Amplituda – Diferenca e vleres me te madhe me vleren me te vogel eshte: -> 204 – 153 = 57cm • Mesatarja – "153 + 158 ∗ 4 + 160 ∗ 5 + 162 ∗ 4 + 163 ∗ 3 + 165 ∗ 4 + 166 + 167 ∗ 5 + 168 ∗ 5 + 169 ∗ 7 + 170 + 12 + 171 + 172 ∗ 6 + 173 ∗ 5 + 174 ∗ 3 + 175 ∗ 4 + 176 ∗ 3 + 178 ∗ 5 + 179 +5 ∗ 180 + 3 ∗ 182 + 183 + 184 ∗ 2 + 186 ∗ 2 + 188 + 190 ∗ 2 + 192 ∗ 2 + 195 + 204" = 172.3 100 • Dispersioni Σ2 = 8474 100 = 84,74 • Shmangia mesatare katrore σ= √84,74 σ≈9,2 m-σ = 172.3 - 9,2= 163,1 m+σ = 172.3 + 9,2 =181,5 B=[163,1; 181,5] Ne kte interval ndodhen 67 vlera, pra 67% e tyre. xi f (xi) Denduria relative Mesi i klases (x-m) (x-m)2 (x-m)2* f (xi) [150-155[ 1 1 /100*100= 1% 152 152-172.3= -20,3 412,1 412,1*1 = 412,1 [155-160[ 4 4 /100*100= 4% 157 157-172.3= -15,3 234,1 234,1*4 = 936,4 [160-165[ 12 12/100*100= 12% 162 162-172.3= -10,3 106,1 106,1*12=1273,2 [165-170[ 22 22/100*100= 22% 167 167-172.3= -5,3 28,1 28,1*22= 618,2 [170-175[ 27 27/100*100= 27% 172 172-172.3= -0,3 0,1 0,1*27= 2,7 [175-180[ 13 13/100*100= 13% 177 177-172.3= 4,7 22,1 22,1*13= 287,3 [180-185[ 11 11/100*100= 11% 182 182-172.3= 9,7 94,1 94,1*11= 1035,1 [185-190[ 4 4 /100*100= 4 % 187 187-172.3= 14,7 216,1 216,1*4 = 864,4 [190-195[ 4 4 /100*100= 4% 192 192-172.3= 19,7 388,1 388,1*4 = 1552,4 [195-200[ 1 1 /100*100= 1% 197 197-172.3= 24,7 610,1 610,1*1 = 610,1 [200-205] 1 1 /100*100= 1% 202 202-172.3= 29,7 882,1 882,1*1 = 882,1 N=100 Shuma=100% Shuma= 8474
 • 5. Statistike – Projekt ne Matematike Ese Dhe Projekte Per Studentet 0 1 2 3 4 5 6 7 [155-160[ [160-165[ [165-170[ [170-175[ [175-180[ [180-185[ [185-190] Nr i nxenesve 1 2 7 5 2 5 4 1 2 7 5 2 5 4 AxisTitle Klasa 0 5 10 15 20 25 30 [150-155[ [155-160[ [160-165[ [165-170[ [170-175[ [175-180[ [180-185[ [185-190[ [190-195[ [195-200[ [200-205] 1 4 12 22 27 13 11 4 4 1 1 Klasat Nr i nxenesve