SlideShare a Scribd company logo

PROJEKT ...Pogradeci, vendlindja ime

PROJEKT ...Pogradeci, vendlindja ime Gjëja më e shtrenjtë! Vendi ku u lindëm e u rritëm, ku morëm mësimet e fëmijërisë, ku jetuam gëzimet dhe hidhërimet tona. Aty u formuam, hodhëm hapat e parë dhe nisëm rrugën e jetës... Vendlindja është kjo tokë, këta gurë e drurë që në çdo moment na kujtojnë origjinën tonë. Lavdia e të parëve është dritë për pasardhësit! Është thirrja e kohës për të njohur Vendlindjen dhe kushtrimi i të parëve për të dashur atdheun. #MesueseAurela

1 of 23
Download to read offline
#MesueseAurela
PROJEKT ...Pogradeci, vendlindja ime
Gjëja më e shtrenjtë!
Vendi ku u lindëm e u rritëm, ku morëm mësimet e fëmijërisë, ku
jetuam gëzimet dhe hidhërimet tona.
Aty u formuam, hodhëm hapat e parë dhe nisëm rrugën e jetës...
Vendlindja është kjo tokë, këta gurë e drurë që në çdo moment na
kujtojnë origjinën tonë. Lavdia e të parëve është dritë për
pasardhësit! Është thirrja e kohës për të njohur Vendlindjen dhe
kushtrimi i të parëve për të dashur atdheun.
PROJEKT ...Pogradeci, vendlindja ime
#MesueseAurela
Emri i qytetit të Pogradecit lidhet
me historinë e krijimit të qytetit.
Enkelejtët kanë qenë fis që kanë
jetuarbrenda mureve të kalasë së
ndërtuarnë majë të kodrës pranë
qytetit, në pjesën veri-perëndimore
të qytetit. Dikurqyteti kishte
dimensionet e kalasë, ku
momentalisht gjenden vetëm
rrënojat.
Fillimisht rrëzë kodrës e më vonë
deri në atë skaj saqë kalaja e
vjetërnuk përbënte më qendrën e
qytetit. Prania me Maqedoninë dhe
ndikimi i saj në gjuhën dhe kulturën
tonë, bëri që Pogradeci do të
shkruej “Pogda grada”, që do të
thote “nën qytet”. Tashmë qyteti i
ri shtrihej nën kalanë e vjetërilire.

Recommended

Trashegimia natyrore e kulturore ne trevat Shqipetare
Trashegimia natyrore e kulturore ne trevat ShqipetareTrashegimia natyrore e kulturore ne trevat Shqipetare
Trashegimia natyrore e kulturore ne trevat ShqipetareKe Keiss
 
Projekt Gjeografi - Turizmi ne Jug te Shqiperis
Projekt Gjeografi - Turizmi ne Jug te ShqiperisProjekt Gjeografi - Turizmi ne Jug te Shqiperis
Projekt Gjeografi - Turizmi ne Jug te ShqiperisMarinela Abedini
 
Ndotja akustike ne Shqiperi
Ndotja akustike ne ShqiperiNdotja akustike ne Shqiperi
Ndotja akustike ne ShqiperiErvis Leçi
 
Projekt ne guide turistike
Projekt ne guide turistikeProjekt ne guide turistike
Projekt ne guide turistikeAnisa 19
 
Problemet mjedisore
Problemet mjedisoreProblemet mjedisore
Problemet mjedisoreAnida Rroshi
 
Kimia ne mbrojtje te mjedisit
Kimia ne mbrojtje te mjedisitKimia ne mbrojtje te mjedisit
Kimia ne mbrojtje te mjedisitKlarisa Klara
 

More Related Content

What's hot

Pasurite natyrore ne shqiperi
Pasurite natyrore ne shqiperiPasurite natyrore ne shqiperi
Pasurite natyrore ne shqiperiMerkur Sinani
 
MUZIKA DHE KOMPOZITORET SHQIPTARE !!!!
MUZIKA DHE KOMPOZITORET SHQIPTARE !!!!MUZIKA DHE KOMPOZITORET SHQIPTARE !!!!
MUZIKA DHE KOMPOZITORET SHQIPTARE !!!!#MesueseAurela Elezaj
 
Shqiperia- pasurite kulturore dhe turistike dhe ndikimi i tyre ne zhvillimin ...
Shqiperia- pasurite kulturore dhe turistike dhe ndikimi i tyre ne zhvillimin ...Shqiperia- pasurite kulturore dhe turistike dhe ndikimi i tyre ne zhvillimin ...
Shqiperia- pasurite kulturore dhe turistike dhe ndikimi i tyre ne zhvillimin ...Liil Otr
 
Zemra dhe enët e gjakut (Biologji)
Zemra dhe enët e gjakut (Biologji)Zemra dhe enët e gjakut (Biologji)
Zemra dhe enët e gjakut (Biologji)Fleurati
 
Projekt "Letersi": Katedralja e Parisit - Viktor Hygo
Projekt "Letersi": Katedralja e Parisit - Viktor HygoProjekt "Letersi": Katedralja e Parisit - Viktor Hygo
Projekt "Letersi": Katedralja e Parisit - Viktor HygoAldrin Pashku
 
Letersia dhe artet e tjera
Letersia dhe artet e tjeraLetersia dhe artet e tjera
Letersia dhe artet e tjeraEGLI TAFA
 
Trashegimia natyrore e shqiperise
Trashegimia natyrore e shqiperiseTrashegimia natyrore e shqiperise
Trashegimia natyrore e shqiperisemelissa cani
 
Elementet kimike
Elementet kimike Elementet kimike
Elementet kimike Dritan Baha
 
Figurat e rilindjes sonë kombëtare
Figurat e rilindjes sonë kombëtareFigurat e rilindjes sonë kombëtare
Figurat e rilindjes sonë kombëtareolinuhi
 
Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.
Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.
Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.ronela hasanaj
 
Pasurite natyrore te trevave shqiptare
Pasurite natyrore te trevave shqiptarePasurite natyrore te trevave shqiptare
Pasurite natyrore te trevave shqiptareDarla Evangjeli
 
Balada e murimit
Balada e murimit Balada e murimit
Balada e murimit sara7991
 
Individi perball shtetit ne epoka te ndryshme (epoka moderne)
Individi perball shtetit ne epoka te ndryshme (epoka moderne)Individi perball shtetit ne epoka te ndryshme (epoka moderne)
Individi perball shtetit ne epoka te ndryshme (epoka moderne)Rexhino Kovaci
 
shkrimtaret e brezit te humbur
shkrimtaret e brezit te humburshkrimtaret e brezit te humbur
shkrimtaret e brezit te humburFialdoMema
 
Projekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne Shqiperi
Projekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne ShqiperiProjekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne Shqiperi
Projekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne ShqiperiMarinela Abedini
 

What's hot (20)

Letersia dhe Folklori !!!!
Letersia dhe Folklori !!!!Letersia dhe Folklori !!!!
Letersia dhe Folklori !!!!
 
Pasurite natyrore ne shqiperi
Pasurite natyrore ne shqiperiPasurite natyrore ne shqiperi
Pasurite natyrore ne shqiperi
 
MUZIKA DHE KOMPOZITORET SHQIPTARE !!!!
MUZIKA DHE KOMPOZITORET SHQIPTARE !!!!MUZIKA DHE KOMPOZITORET SHQIPTARE !!!!
MUZIKA DHE KOMPOZITORET SHQIPTARE !!!!
 
Shqiperia- pasurite kulturore dhe turistike dhe ndikimi i tyre ne zhvillimin ...
Shqiperia- pasurite kulturore dhe turistike dhe ndikimi i tyre ne zhvillimin ...Shqiperia- pasurite kulturore dhe turistike dhe ndikimi i tyre ne zhvillimin ...
Shqiperia- pasurite kulturore dhe turistike dhe ndikimi i tyre ne zhvillimin ...
 
Zemra dhe enët e gjakut (Biologji)
Zemra dhe enët e gjakut (Biologji)Zemra dhe enët e gjakut (Biologji)
Zemra dhe enët e gjakut (Biologji)
 
Historia e numrit
Historia e numritHistoria e numrit
Historia e numrit
 
Projekt "Letersi": Katedralja e Parisit - Viktor Hygo
Projekt "Letersi": Katedralja e Parisit - Viktor HygoProjekt "Letersi": Katedralja e Parisit - Viktor Hygo
Projekt "Letersi": Katedralja e Parisit - Viktor Hygo
 
Gazeta e shkolles
Gazeta e shkollesGazeta e shkolles
Gazeta e shkolles
 
Letersia dhe artet e tjera
Letersia dhe artet e tjeraLetersia dhe artet e tjera
Letersia dhe artet e tjera
 
Trashegimia natyrore e shqiperise
Trashegimia natyrore e shqiperiseTrashegimia natyrore e shqiperise
Trashegimia natyrore e shqiperise
 
Elementet kimike
Elementet kimike Elementet kimike
Elementet kimike
 
Figurat e rilindjes sonë kombëtare
Figurat e rilindjes sonë kombëtareFigurat e rilindjes sonë kombëtare
Figurat e rilindjes sonë kombëtare
 
Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.
Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.
Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.
 
Mjedisi dhe njeriu
Mjedisi dhe njeriuMjedisi dhe njeriu
Mjedisi dhe njeriu
 
Pasurite natyrore te trevave shqiptare
Pasurite natyrore te trevave shqiptarePasurite natyrore te trevave shqiptare
Pasurite natyrore te trevave shqiptare
 
Balada e murimit
Balada e murimit Balada e murimit
Balada e murimit
 
Individi perball shtetit ne epoka te ndryshme (epoka moderne)
Individi perball shtetit ne epoka te ndryshme (epoka moderne)Individi perball shtetit ne epoka te ndryshme (epoka moderne)
Individi perball shtetit ne epoka te ndryshme (epoka moderne)
 
shkrimtaret e brezit te humbur
shkrimtaret e brezit te humburshkrimtaret e brezit te humbur
shkrimtaret e brezit te humbur
 
Lojrat popullore
Lojrat populloreLojrat popullore
Lojrat popullore
 
Projekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne Shqiperi
Projekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne ShqiperiProjekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne Shqiperi
Projekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne Shqiperi
 

Viewers also liked

Pyetesor per vjeljen e nevojave psikologjike te nxenesve ne shkolle
Pyetesor per vjeljen e nevojave psikologjike te nxenesve ne shkollePyetesor per vjeljen e nevojave psikologjike te nxenesve ne shkolle
Pyetesor per vjeljen e nevojave psikologjike te nxenesve ne shkolleAnida Ago
 
Roli i psikologut shkollor
Roli i psikologut shkollorRoli i psikologut shkollor
Roli i psikologut shkollorAnida Ago
 
6.6.2014 Projekt: Hartimi i nje pyetesori
6.6.2014           Projekt:     Hartimi i nje pyetesori 6.6.2014           Projekt:     Hartimi i nje pyetesori
6.6.2014 Projekt: Hartimi i nje pyetesori #MesueseAurela Elezaj
 
Sherbimi psikologjik ne shkolle
Sherbimi psikologjik ne shkolleSherbimi psikologjik ne shkolle
Sherbimi psikologjik ne shkolleAnida Ago
 
Durrësi.........Nje vend qe duhet vizituar patjeter !
Durrësi.........Nje vend qe duhet vizituar patjeter ! Durrësi.........Nje vend qe duhet vizituar patjeter !
Durrësi.........Nje vend qe duhet vizituar patjeter ! #MesueseAurela Elezaj
 
Pogradeci
Pogradeci Pogradeci
Pogradeci Ke Keiss
 
Detyrë kursi sociologji
Detyrë kursi sociologjiDetyrë kursi sociologji
Detyrë kursi sociologjirediz
 
Kalaja e Krujes
Kalaja e KrujesKalaja e Krujes
Kalaja e KrujesKe Keiss
 
Punim kerkimor pyetesor - paisjet klimatizuese nga veton sopjani
Punim kerkimor pyetesor - paisjet klimatizuese nga veton sopjaniPunim kerkimor pyetesor - paisjet klimatizuese nga veton sopjani
Punim kerkimor pyetesor - paisjet klimatizuese nga veton sopjaniVeton Sopjani
 
Projekt Elbasani
Projekt ElbasaniProjekt Elbasani
Projekt ElbasaniAnisa Kreka
 
pershkrimi i vendit te origjines (elbasani)
pershkrimi i vendit te origjines (elbasani)pershkrimi i vendit te origjines (elbasani)
pershkrimi i vendit te origjines (elbasani)Dajana Gjini
 
Projekt.histori
Projekt.historiProjekt.histori
Projekt.historibaftjar
 

Viewers also liked (20)

Saranda
Saranda Saranda
Saranda
 
Pyetesor per vjeljen e nevojave psikologjike te nxenesve ne shkolle
Pyetesor per vjeljen e nevojave psikologjike te nxenesve ne shkollePyetesor per vjeljen e nevojave psikologjike te nxenesve ne shkolle
Pyetesor per vjeljen e nevojave psikologjike te nxenesve ne shkolle
 
Roli i psikologut shkollor
Roli i psikologut shkollorRoli i psikologut shkollor
Roli i psikologut shkollor
 
6.6.2014 Projekt: Hartimi i nje pyetesori
6.6.2014           Projekt:     Hartimi i nje pyetesori 6.6.2014           Projekt:     Hartimi i nje pyetesori
6.6.2014 Projekt: Hartimi i nje pyetesori
 
Sherbimi psikologjik ne shkolle
Sherbimi psikologjik ne shkolleSherbimi psikologjik ne shkolle
Sherbimi psikologjik ne shkolle
 
Durrësi.........Nje vend qe duhet vizituar patjeter !
Durrësi.........Nje vend qe duhet vizituar patjeter ! Durrësi.........Nje vend qe duhet vizituar patjeter !
Durrësi.........Nje vend qe duhet vizituar patjeter !
 
Pogradeci
Pogradeci Pogradeci
Pogradeci
 
Berati qytet
Berati qytetBerati qytet
Berati qytet
 
Detyrë kursi sociologji
Detyrë kursi sociologjiDetyrë kursi sociologji
Detyrë kursi sociologji
 
Kalaja e Krujes
Kalaja e KrujesKalaja e Krujes
Kalaja e Krujes
 
KALAJA E ELBASANIT...
KALAJA E ELBASANIT...KALAJA E ELBASANIT...
KALAJA E ELBASANIT...
 
Berati
BeratiBerati
Berati
 
Punim kerkimor pyetesor - paisjet klimatizuese nga veton sopjani
Punim kerkimor pyetesor - paisjet klimatizuese nga veton sopjaniPunim kerkimor pyetesor - paisjet klimatizuese nga veton sopjani
Punim kerkimor pyetesor - paisjet klimatizuese nga veton sopjani
 
Projekt Elbasani
Projekt ElbasaniProjekt Elbasani
Projekt Elbasani
 
Saranda
SarandaSaranda
Saranda
 
pershkrimi i vendit te origjines (elbasani)
pershkrimi i vendit te origjines (elbasani)pershkrimi i vendit te origjines (elbasani)
pershkrimi i vendit te origjines (elbasani)
 
Projekt.histori
Projekt.historiProjekt.histori
Projekt.histori
 
Durresi
DurresiDurresi
Durresi
 
ESSE...QYTETI ANTIK DURRESI
ESSE...QYTETI ANTIK DURRESI ESSE...QYTETI ANTIK DURRESI
ESSE...QYTETI ANTIK DURRESI
 
Turizmi, 10 arsyet per te vizituar shkodren
Turizmi, 10 arsyet per te vizituar shkodrenTurizmi, 10 arsyet per te vizituar shkodren
Turizmi, 10 arsyet per te vizituar shkodren
 

Similar to PROJEKT ...Pogradeci, vendlindja ime

Pogradeci : Vlersimi i potencialit turistik
Pogradeci : Vlersimi i potencialit turistik Pogradeci : Vlersimi i potencialit turistik
Pogradeci : Vlersimi i potencialit turistik Fatjon Cane
 
Guide turistike
Guide turistikeGuide turistike
Guide turistikesara7991
 
Projekt ne informatik regis a" power point"
Projekt ne informatik regis a" power point"Projekt ne informatik regis a" power point"
Projekt ne informatik regis a" power point"NA XXXXXXXXXXXXX
 
Bukurite e natyres shqiptare
Bukurite e natyres shqiptareBukurite e natyres shqiptare
Bukurite e natyres shqiptareMegi Braka
 
turizmi ne shqiperi
 turizmi ne shqiperi turizmi ne shqiperi
turizmi ne shqiperi manomano46
 
40 HANET E SHQIPERISE
40 HANET E SHQIPERISE40 HANET E SHQIPERISE
40 HANET E SHQIPERISEMarjan DODAJ
 
Kulturat ne shqiperi, prepared by ornela spiropali, xhuia limani, kejsi ruci
Kulturat ne shqiperi, prepared by ornela spiropali, xhuia limani, kejsi ruci Kulturat ne shqiperi, prepared by ornela spiropali, xhuia limani, kejsi ruci
Kulturat ne shqiperi, prepared by ornela spiropali, xhuia limani, kejsi ruci Georgina Dimova
 
Apartamente dhe prona per shitje ne Sarande. Saranda Seafront Residence
Apartamente dhe prona per shitje ne Sarande. Saranda Seafront Residence  Apartamente dhe prona per shitje ne Sarande. Saranda Seafront Residence
Apartamente dhe prona per shitje ne Sarande. Saranda Seafront Residence Albania Property - Albania Real Estate
 
Guide turistike
Guide turistikeGuide turistike
Guide turistikesara7991
 
Guide turistike kukes
Guide turistike kukesGuide turistike kukes
Guide turistike kukesGenti Germizi
 
guide turistike per ballkanin
guide turistike per ballkaninguide turistike per ballkanin
guide turistike per ballkaninThjesht Ai
 

Similar to PROJEKT ...Pogradeci, vendlindja ime (20)

Pogradeci : Vlersimi i potencialit turistik
Pogradeci : Vlersimi i potencialit turistik Pogradeci : Vlersimi i potencialit turistik
Pogradeci : Vlersimi i potencialit turistik
 
Guide turistike
Guide turistikeGuide turistike
Guide turistike
 
Apartamente per shitje ne Sarande - Saranda Sea Resort
Apartamente per shitje ne Sarande - Saranda Sea ResortApartamente per shitje ne Sarande - Saranda Sea Resort
Apartamente per shitje ne Sarande - Saranda Sea Resort
 
Berati
Berati Berati
Berati
 
Projekt ne informatik regis a" power point"
Projekt ne informatik regis a" power point"Projekt ne informatik regis a" power point"
Projekt ne informatik regis a" power point"
 
Pogradeci
PogradeciPogradeci
Pogradeci
 
Bukurite e natyres shqiptare
Bukurite e natyres shqiptareBukurite e natyres shqiptare
Bukurite e natyres shqiptare
 
turizmi ne shqiperi
 turizmi ne shqiperi turizmi ne shqiperi
turizmi ne shqiperi
 
Shkodra
ShkodraShkodra
Shkodra
 
40 HANET E SHQIPERISE
40 HANET E SHQIPERISE40 HANET E SHQIPERISE
40 HANET E SHQIPERISE
 
Kulturat ne shqiperi, prepared by ornela spiropali, xhuia limani, kejsi ruci
Kulturat ne shqiperi, prepared by ornela spiropali, xhuia limani, kejsi ruci Kulturat ne shqiperi, prepared by ornela spiropali, xhuia limani, kejsi ruci
Kulturat ne shqiperi, prepared by ornela spiropali, xhuia limani, kejsi ruci
 
Apartamente dhe prona per shitje ne Sarande. Saranda Seafront Residence
Apartamente dhe prona per shitje ne Sarande. Saranda Seafront Residence  Apartamente dhe prona per shitje ne Sarande. Saranda Seafront Residence
Apartamente dhe prona per shitje ne Sarande. Saranda Seafront Residence
 
Guide turistike
Guide turistikeGuide turistike
Guide turistike
 
Shiten Apartamente ne Sarande - Saranda Sunset Residence
Shiten Apartamente ne Sarande - Saranda Sunset ResidenceShiten Apartamente ne Sarande - Saranda Sunset Residence
Shiten Apartamente ne Sarande - Saranda Sunset Residence
 
Apartamente per shitje ne Sarande. Saranda Sunset Residence
Apartamente per shitje ne Sarande. Saranda Sunset Residence Apartamente per shitje ne Sarande. Saranda Sunset Residence
Apartamente per shitje ne Sarande. Saranda Sunset Residence
 
Guide turistike kukes
Guide turistike kukesGuide turistike kukes
Guide turistike kukes
 
Gjirokastra
GjirokastraGjirokastra
Gjirokastra
 
Rezi
ReziRezi
Rezi
 
SCUTARI LICEO II C
SCUTARI LICEO II CSCUTARI LICEO II C
SCUTARI LICEO II C
 
guide turistike per ballkanin
guide turistike per ballkaninguide turistike per ballkanin
guide turistike per ballkanin
 

More from #MesueseAurela Elezaj

Lexim Jashtë klase: "Prici i vogel"
Lexim Jashtë klase:  "Prici i vogel"Lexim Jashtë klase:  "Prici i vogel"
Lexim Jashtë klase: "Prici i vogel"#MesueseAurela Elezaj
 
Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...
Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...
Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...#MesueseAurela Elezaj
 
Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona
Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona
Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona #MesueseAurela Elezaj
 
Hamleti, model i analizës së veprës
Hamleti, model i analizës së veprës Hamleti, model i analizës së veprës
Hamleti, model i analizës së veprës #MesueseAurela Elezaj
 
Struktura për hartimin e planit edukativ
Struktura për hartimin e planit edukativStruktura për hartimin e planit edukativ
Struktura për hartimin e planit edukativ#MesueseAurela Elezaj
 
ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.
ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.
ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.#MesueseAurela Elezaj
 
Menaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFON
Menaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFONMenaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFON
Menaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFON#MesueseAurela Elezaj
 

More from #MesueseAurela Elezaj (20)

Lexim Jashtë klase: "Prici i vogel"
Lexim Jashtë klase:  "Prici i vogel"Lexim Jashtë klase:  "Prici i vogel"
Lexim Jashtë klase: "Prici i vogel"
 
Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...
Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...
Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...
 
Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona
Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona
Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona
 
Projekt : Fizike
Projekt : Fizike Projekt : Fizike
Projekt : Fizike
 
Hamleti, model i analizës së veprës
Hamleti, model i analizës së veprës Hamleti, model i analizës së veprës
Hamleti, model i analizës së veprës
 
Struktura për hartimin e planit edukativ
Struktura për hartimin e planit edukativStruktura për hartimin e planit edukativ
Struktura për hartimin e planit edukativ
 
" Hamleti"
" Hamleti"" Hamleti"
" Hamleti"
 
Statistike – Projekt matematike
Statistike – Projekt matematike Statistike – Projekt matematike
Statistike – Projekt matematike
 
ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.
ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.
ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.
 
Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!
Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!
Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!
 
Studim rasti - mosha 5 – 9 vjeç
Studim rasti - mosha 5 – 9 vjeçStudim rasti - mosha 5 – 9 vjeç
Studim rasti - mosha 5 – 9 vjeç
 
Shkëmbinjtë sedimentarë
Shkëmbinjtë sedimentarëShkëmbinjtë sedimentarë
Shkëmbinjtë sedimentarë
 
Plan ditor
Plan ditor Plan ditor
Plan ditor
 
Testim : Teorema e Pitagores
Testim : Teorema e Pitagores Testim : Teorema e Pitagores
Testim : Teorema e Pitagores
 
Rubrika : Autorë
Rubrika : AutorëRubrika : Autorë
Rubrika : Autorë
 
UJERAT Lumenjtë/Liqenet
UJERAT Lumenjtë/LiqenetUJERAT Lumenjtë/Liqenet
UJERAT Lumenjtë/Liqenet
 
Gazeta
Gazeta Gazeta
Gazeta
 
Menaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFON
Menaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFONMenaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFON
Menaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFON
 
Reviste : Te famshem
Reviste : Te famshem Reviste : Te famshem
Reviste : Te famshem
 
PROJEKT MATEMATIKE
PROJEKT MATEMATIKE PROJEKT MATEMATIKE
PROJEKT MATEMATIKE
 

PROJEKT ...Pogradeci, vendlindja ime

 • 3. Gjëja më e shtrenjtë! Vendi ku u lindëm e u rritëm, ku morëm mësimet e fëmijërisë, ku jetuam gëzimet dhe hidhërimet tona. Aty u formuam, hodhëm hapat e parë dhe nisëm rrugën e jetës... Vendlindja është kjo tokë, këta gurë e drurë që në çdo moment na kujtojnë origjinën tonë. Lavdia e të parëve është dritë për pasardhësit! Është thirrja e kohës për të njohur Vendlindjen dhe kushtrimi i të parëve për të dashur atdheun.
 • 6. Emri i qytetit të Pogradecit lidhet me historinë e krijimit të qytetit. Enkelejtët kanë qenë fis që kanë jetuarbrenda mureve të kalasë së ndërtuarnë majë të kodrës pranë qytetit, në pjesën veri-perëndimore të qytetit. Dikurqyteti kishte dimensionet e kalasë, ku momentalisht gjenden vetëm rrënojat. Fillimisht rrëzë kodrës e më vonë deri në atë skaj saqë kalaja e vjetërnuk përbënte më qendrën e qytetit. Prania me Maqedoninë dhe ndikimi i saj në gjuhën dhe kulturën tonë, bëri që Pogradeci do të shkruej “Pogda grada”, që do të thote “nën qytet”. Tashmë qyteti i ri shtrihej nën kalanë e vjetërilire.
 • 7. Kalaja e Pogradecit është e vendosur në majën e kodrës, në pjesënperëndimore të qytetit të Pogradecit, me lartësi 205 m mbi nivelin e liqenit tëOhrit. Ka filluar të banohej që në shekullin V para Krishtit, ndërsa nëshekullin IV para Krishtit u pajis me mure mbrojtëse. Ka pasur një vjetërsibanimi prej 1400 vjetësh, duke qenë një kala iliro- shqiptare e hershme.
 • 8. Liqeni dhe Pogradeci sinonim për njeri tjetrin,..
 • 9. Ky destinacion i preferuar për pushuesit
 • 15.  - Pogradeci prej kohesh eshte quajtur qyteti i luleve Pogradec Shetitore dhe i gjelberimit, tradite kjo e ruajtur me fanatizem edhe ne ditet e sotme. Ju mund te shetisni ne shetitoren "1 Maji", pergjate plazhit te qytetit, te shijoni peisazhin e mrekullueshem te "liqerit qe dremit" , te pini dicka nen freskine e hijeve te pemeve dhe ne mbremje te beheni pjese e xhiros tradicionale pogradecare. Nese deshironi ju mund te vizitoni piken turistike te Drilonit, 4 km nge qyteti i Pogradecit, me burimet e saj te paster dhe peisazhin qe te mahnit.
 • 16.  LUNDRIMI - Ne PogradecLUNDRIMI - Ne Pogradec pergjate bregut te Liqenit, nepergjate bregut te Liqenit, ne plazhet kryesore ju mund teplazhet kryesore ju mund te merrni me qera varka temerrni me qera varka te ndryshme per te lundruar. Jundryshme per te lundruar. Ju mund te zgjidhni nje varke memund te zgjidhni nje varke me drejtues apo te lundroni vete.drejtues apo te lundroni vete. Gjithashtu ne portin e qytetitGjithashtu ne portin e qytetit ndodhet edhe nje anije qe jundodhet edhe nje anije qe ju shetit perreth Liqenit te Ohrit.shetit perreth Liqenit te Ohrit.
 • 17. Bukurite e Pogradecit Bazilika e vjeter e krishtere e Linit Ura e Golikut
 • 18. E reja dhe e vjetra, modernja dhe tradicionalja ne kete qytet bashkjetojne prane e prane, pa cenuar njera-tjetren.
 • 19. POGRADECI, QYTETI MË I DASHUR PËR FËMIJËT  Të gjithë i bën “zap” liqeni dheTë gjithë i bën “zap” liqeni dhe në mbrëmje i mbledh si atanë mbrëmje i mbledh si ata zogjtëzogjtë  Parku i Madh e i moçëm në bregParku i Madh e i moçëm në breg të tij, me lodrat dhe kënaqësitëtë tij, me lodrat dhe kënaqësitë e pa fund që u ofron për pushime pa fund që u ofron për pushim dhe argëtim.dhe argëtim.  Prindërit e kanë mendjen tëPrindërit e kanë mendjen të fjetur, se rreth e rrotull nuk kafjetur, se rreth e rrotull nuk ka trafik makinash e pinë të qetëtrafik makinash e pinë të qetë aty pranë ndonjë birrë eaty pranë ndonjë birrë e kuvendojnë mes tyre, po rrallëkuvendojnë mes tyre, po rrallë për fëmijët, se “tani që luajnë tëpër fëmijët, se “tani që luajnë të qetë e nuk kanë bërë ndonjëqetë e nuk kanë bërë ndonjë prapësi, nuk është nevoja t’iprapësi, nuk është nevoja t’i thërrasim në mes tonë”, thotëthërrasim në mes tonë”, thotë