SlideShare a Scribd company logo

PROJEKT MATEMATIKE

PROJEKT MATEMATIKE TEMA: Zbatimi i statistikave ne perditshmeri Ne klasen e 10-te ne nje shkolle eshte bere nje studim ne lidhje me notat e mara ne provimet e lendes se Kimise gjate nje viti akademik shkollor . Jane kryer 3 testime ne nivele te ndryshme . Rezultatet ishin keto Testimi i pare: Muaji Tetor Testimi i dyte : Muaji Janar Testimi i trete : Muaji Maj Punoi :#MesueseAurela

1 of 6
Download to read offline
DURRES 2016-2017
LENDA:
MATEMATIKE
TEMA:
Zbatimi
i
statistikave
ne
perditshmeri
Ese Dhe Projekte Per Studentet
Ese Dhe Projekte Per Studentet Ese Dhe P rojekte Per Studentet Ese Dhe P rojekte Per Studentet
Zbatimi i statistikave ne perditshmeri
#MesueseAurela
PROBLEMA
Ne klasen e 10-te ne nje shkolle eshte bere nje studim ne lidhje me notat e mara ne provimet e
lendes se Kimise gjate nje viti akademik shkollor .
Jane kryer 3 testime ne nivele te ndryshme .
Rezultatet ishin keto
Testimi i pare: Muaji Tetor
Testimi i dyte : Muaji Janar
Testimi i trete : Muaji Maj
Rezultatet per testimin e pare ishin te tilla:
 Testimi 1 (Muaji Tetor)

NOTA DENDURIA
4 15
5 12
6 3
7 7
8 1
9 -
10 2
Ne provim moren pjese 40 nxenes nga ku:
1. Nota maximale 10 eshte marre 2 here.
2. Nota minimale 4 eshte marre 15 here.
3. Mesatarja = (15x4+12x5+3x6+7x7+1x8+2x1040)= 5.1
4. Moda eshte 4
5. Amplitude eshte 10-4= 6
NOTA 4 5 6 7 8 9 10
SHPESHTESIA 15 12 3 7 1 - 2
Zbatimi i statistikave ne perditshmeri
#MesueseAurela
 Testimi 1 (Muaji Tetor)
Ne perqindje mund te shprehet:
 Per noten 4
(1540)x100%=37.5%
 Per noten 5 (1240)x100%=32%
 Per noten 6 (340)x100%=8.5%
 Per noten 7 (740)x100=18%
 Per noten 8 (140)x100%=1.5%
 Per noten 9 nuk ekziston
mundesia.
 Per noten 10
(1040)x100%=2.5%
TE SHPREHURA ME HISTOGRAME
TE SHPREHURA ME PERQINDJE
0
2
4
6
8
10
12
14
16
4 5 6 7 8 9 10
38%
32%
8%
18%
2%3%
NR I NXENESVE 40
4 5 6 7 8 10
Zbatimi i statistikave ne perditshmeri
#MesueseAurela
Rezultatet per testimin e dyte ishin te tilla:
 Testimi 2 (Muaji Janar)
NOTA DENDURIA
4 -
5 17
6 4
7 8
8 9
9 1
10 1
Ne provim moren pjese 40 nxenes nga ku:
1. Nota maximale 10 eshte marre 1
here.
2. Nota minimale 5 eshte marre 17
here.
3. Mesatarja eshte
=(5x17+6x4+7x8+8x9+9x1+10x140
)=6.4
4. Moda eshte 5
5. Amplitude eshte 10-5=5
NOTA 4 5 6 7 8 9 10
SHPESHTESIA - 17 4 8 9 1 1
 Testimi 2 (Muaji Janar)
Ne perqindje mund te shprehet:
 Per noten 4 nuk egziston mundesia.
 Per noten 5 (1740)x100%=42.5%
 Per noten 6 (440)x100%=10%
 Per noten 7 (840)x100%=20%
 Per noten 8 (940)x100%=22.5%
 Per noten 9 (140)x100%=2.5%
 Per noten 10 (140)100%=2.5%
TE SHPREHURA ME HIISTOGRAME
TE SHPREHURA ME HISTOGRAME TE SHPREHURA ME PERQINDJE
4 5 6 7 8 9 10
0
17
4
8
9
1 1
NR I NXENESVE 40
4 5 6 7 8 9 10
Zbatimi i statistikave ne perditshmeri
#MesueseAurela
Rezultatet per testimin e trete ishin te tilla:
 Testimi 3 (Muaji Maj)
NOTA DENDURIA
4 1
5 18
6 9
7 3
8 5
9 2
10 2
Ne provim moren pjese 40 nxenes nga ku:
1. Nota maximale 10 eshte marre
2 here.
2. Nota minimale 4 eshte marre
1 here.
3. Mesatarja eshte =
(4x1+5x18+6x9+7x3+8x5+9x2+
10x240)=6.6
4. Moda eshte 5
5. Amplituda eshte 10-4=6
NOTA 4 5 6 7 8 9 10
SHPESHTESIA 1 18 9 3 5 2 2
 Per noten 4 (140)x100%=2.5%
 Per noten 5 (1840)x100%=40%
 Per noten 6 (940)x100%=22.5%
 Per noten 7 (340)x100%=7.5%
 Per noten 8 (540)x100%=17.5%
 Per noten 9 (240)x100%=5%
 Per noten 10 (240)x100%=5%
TE SHPREHURA ME HISTOGRAME TE SHPREHURA ME PERQINDJE
0
2
4
6
8
10
12
14
16
18
4 5 6 7 8 9 10
2%
40%
22%
8%
18%
5%
5%
NR I NXENESVE 40
4 5 6 7 8 9 10
Zbatimi i statistikave ne perditshmeri
#MesueseAurela
Rezultatet per testimin e trete (gjate gjithe vitit ) ishin
te tilla:
Rezutatet nga gjithe viti jane keto:
1. Nota maximale 10 eshte marre 5 here .
2. Nota minimale 4 eshte marre 16 here.
3. Mesatarja e gjithe notave eshte (6.6+6.4+5.13)=6
4. Moda e notave te gjithe vitit eshte 5.
TE KRAHASUARA TE GJITHA REZULTATET ETESTIMEVE
Rezultatet tregojne se klasa 10-te eshte nje klase
me note mesatare 6
dhe
nota qe mbizoteron eshte nota 5
5.1
6.6
6.4
TESTIMI 1 TESTIMI 2 TESTIMI 3

Recommended

provimi i lirimit 2018 matematike
provimi i lirimit 2018 matematikeprovimi i lirimit 2018 matematike
provimi i lirimit 2018 matematikeaulenc gjini
 
Projekt matematike
Projekt matematikeProjekt matematike
Projekt matematikeSejda Meça
 
Kequshqyerja dhe semundjet
Kequshqyerja dhe semundjetKequshqyerja dhe semundjet
Kequshqyerja dhe semundjetSindi_haka
 
roli i elementeve kimike ne organizmin e njeriut
roli i elementeve kimike ne organizmin e njeriutroli i elementeve kimike ne organizmin e njeriut
roli i elementeve kimike ne organizmin e njeriutmikaela basha
 
Hekuri ,elementi kimik me vlere...
Hekuri ,elementi kimik me vlere...Hekuri ,elementi kimik me vlere...
Hekuri ,elementi kimik me vlere...Xhesiana Muka
 
Projekt historie
Projekt historieProjekt historie
Projekt historieS Gashi
 

More Related Content

What's hot

Prodhimi i energjise
Prodhimi i energjiseProdhimi i energjise
Prodhimi i energjiseroberto1723
 
Problemet e arsimit e shkolles sot
Problemet e arsimit e shkolles sotProblemet e arsimit e shkolles sot
Problemet e arsimit e shkolles sotGenti Mustafaj
 
Projekt "Letersi": Katedralja e Parisit - Viktor Hygo
Projekt "Letersi": Katedralja e Parisit - Viktor HygoProjekt "Letersi": Katedralja e Parisit - Viktor Hygo
Projekt "Letersi": Katedralja e Parisit - Viktor HygoAldrin Pashku
 
Lidhja e matematikes me lendet e tjera
Lidhja e matematikes me lendet e tjeraLidhja e matematikes me lendet e tjera
Lidhja e matematikes me lendet e tjeraolinuhi
 
Te ushqyerit shendetshem
Te ushqyerit shendetshemTe ushqyerit shendetshem
Te ushqyerit shendetshemDarla Evangjeli
 
Matematika ne jeten e perditshme
Matematika ne jeten e perditshmeMatematika ne jeten e perditshme
Matematika ne jeten e perditshmeAna Ana
 
Trashegimia natyrore kombetare
Trashegimia natyrore kombetareTrashegimia natyrore kombetare
Trashegimia natyrore kombetareKlevis Balla
 
Projekt gjeografi
Projekt gjeografiProjekt gjeografi
Projekt gjeografiKleo Jaupaj
 
Te drejtat e femijeve
Te drejtat e femijeveTe drejtat e femijeve
Te drejtat e femijeve22062002
 
Hebrenjtë në Shqipëri
Hebrenjtë në ShqipëriHebrenjtë në Shqipëri
Hebrenjtë në ShqipëriDonikaLici
 
Projekti me instrumente muzike
Projekti me instrumente muzikeProjekti me instrumente muzike
Projekti me instrumente muzikeS Gashi
 
Projekt Fizik - Elektriciteti
Projekt Fizik - ElektricitetiProjekt Fizik - Elektriciteti
Projekt Fizik - ElektricitetiMarinela Abedini
 
iliada analize , Analize e Iliades
iliada analize , Analize e Iliadesiliada analize , Analize e Iliades
iliada analize , Analize e Iliadesssuseree34b8
 
turizmi ne shqiperi
 turizmi ne shqiperi turizmi ne shqiperi
turizmi ne shqiperi manomano46
 
Matematik Fillimi i nje biznesi
Matematik Fillimi i nje biznesiMatematik Fillimi i nje biznesi
Matematik Fillimi i nje biznesiAdmin Nuriu
 
Funksioni
FunksioniFunksioni
Funksionikoralda
 
Thënie të arta për matematiken
Thënie të arta për matematikenThënie të arta për matematiken
Thënie të arta për matematikenFaton Hyseni
 

What's hot (20)

Prodhimi i energjise
Prodhimi i energjiseProdhimi i energjise
Prodhimi i energjise
 
Problemet e arsimit e shkolles sot
Problemet e arsimit e shkolles sotProblemet e arsimit e shkolles sot
Problemet e arsimit e shkolles sot
 
Projekt "Letersi": Katedralja e Parisit - Viktor Hygo
Projekt "Letersi": Katedralja e Parisit - Viktor HygoProjekt "Letersi": Katedralja e Parisit - Viktor Hygo
Projekt "Letersi": Katedralja e Parisit - Viktor Hygo
 
Letersia dhe Folklori !!!!
Letersia dhe Folklori !!!!Letersia dhe Folklori !!!!
Letersia dhe Folklori !!!!
 
Lidhja e matematikes me lendet e tjera
Lidhja e matematikes me lendet e tjeraLidhja e matematikes me lendet e tjera
Lidhja e matematikes me lendet e tjera
 
Te ushqyerit shendetshem
Te ushqyerit shendetshemTe ushqyerit shendetshem
Te ushqyerit shendetshem
 
Matematika ne jeten e perditshme
Matematika ne jeten e perditshmeMatematika ne jeten e perditshme
Matematika ne jeten e perditshme
 
Trashegimia natyrore kombetare
Trashegimia natyrore kombetareTrashegimia natyrore kombetare
Trashegimia natyrore kombetare
 
Projekt gjeografi
Projekt gjeografiProjekt gjeografi
Projekt gjeografi
 
Mjedisi
MjedisiMjedisi
Mjedisi
 
Te drejtat e femijeve
Te drejtat e femijeveTe drejtat e femijeve
Te drejtat e femijeve
 
Hebrenjtë në Shqipëri
Hebrenjtë në ShqipëriHebrenjtë në Shqipëri
Hebrenjtë në Shqipëri
 
Projekti me instrumente muzike
Projekti me instrumente muzikeProjekti me instrumente muzike
Projekti me instrumente muzike
 
Projekt Fizik - Elektriciteti
Projekt Fizik - ElektricitetiProjekt Fizik - Elektriciteti
Projekt Fizik - Elektriciteti
 
iliada analize , Analize e Iliades
iliada analize , Analize e Iliadesiliada analize , Analize e Iliades
iliada analize , Analize e Iliades
 
turizmi ne shqiperi
 turizmi ne shqiperi turizmi ne shqiperi
turizmi ne shqiperi
 
Matematik Fillimi i nje biznesi
Matematik Fillimi i nje biznesiMatematik Fillimi i nje biznesi
Matematik Fillimi i nje biznesi
 
Funksioni
FunksioniFunksioni
Funksioni
 
Thënie të arta për matematiken
Thënie të arta për matematikenThënie të arta për matematiken
Thënie të arta për matematiken
 
Energjia Diellore
Energjia DielloreEnergjia Diellore
Energjia Diellore
 

More from #MesueseAurela Elezaj

Lexim Jashtë klase: "Prici i vogel"
Lexim Jashtë klase:  "Prici i vogel"Lexim Jashtë klase:  "Prici i vogel"
Lexim Jashtë klase: "Prici i vogel"#MesueseAurela Elezaj
 
Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...
Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...
Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...#MesueseAurela Elezaj
 
Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona
Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona
Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona #MesueseAurela Elezaj
 
Hamleti, model i analizës së veprës
Hamleti, model i analizës së veprës Hamleti, model i analizës së veprës
Hamleti, model i analizës së veprës #MesueseAurela Elezaj
 
Struktura për hartimin e planit edukativ
Struktura për hartimin e planit edukativStruktura për hartimin e planit edukativ
Struktura për hartimin e planit edukativ#MesueseAurela Elezaj
 
ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.
ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.
ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.#MesueseAurela Elezaj
 
Menaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFON
Menaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFONMenaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFON
Menaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFON#MesueseAurela Elezaj
 

More from #MesueseAurela Elezaj (20)

Lexim Jashtë klase: "Prici i vogel"
Lexim Jashtë klase:  "Prici i vogel"Lexim Jashtë klase:  "Prici i vogel"
Lexim Jashtë klase: "Prici i vogel"
 
Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...
Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...
Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...
 
Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona
Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona
Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona
 
Projekt : Fizike
Projekt : Fizike Projekt : Fizike
Projekt : Fizike
 
Hamleti, model i analizës së veprës
Hamleti, model i analizës së veprës Hamleti, model i analizës së veprës
Hamleti, model i analizës së veprës
 
Struktura për hartimin e planit edukativ
Struktura për hartimin e planit edukativStruktura për hartimin e planit edukativ
Struktura për hartimin e planit edukativ
 
" Hamleti"
" Hamleti"" Hamleti"
" Hamleti"
 
Statistike – Projekt matematike
Statistike – Projekt matematike Statistike – Projekt matematike
Statistike – Projekt matematike
 
ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.
ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.
ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.
 
Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!
Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!
Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!
 
Studim rasti - mosha 5 – 9 vjeç
Studim rasti - mosha 5 – 9 vjeçStudim rasti - mosha 5 – 9 vjeç
Studim rasti - mosha 5 – 9 vjeç
 
Shkëmbinjtë sedimentarë
Shkëmbinjtë sedimentarëShkëmbinjtë sedimentarë
Shkëmbinjtë sedimentarë
 
Plan ditor
Plan ditor Plan ditor
Plan ditor
 
Testim : Teorema e Pitagores
Testim : Teorema e Pitagores Testim : Teorema e Pitagores
Testim : Teorema e Pitagores
 
Rubrika : Autorë
Rubrika : AutorëRubrika : Autorë
Rubrika : Autorë
 
UJERAT Lumenjtë/Liqenet
UJERAT Lumenjtë/LiqenetUJERAT Lumenjtë/Liqenet
UJERAT Lumenjtë/Liqenet
 
Gazeta
Gazeta Gazeta
Gazeta
 
Menaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFON
Menaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFONMenaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFON
Menaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFON
 
Reviste : Te famshem
Reviste : Te famshem Reviste : Te famshem
Reviste : Te famshem
 
Bulizmi ne shkolle...!!!!
Bulizmi ne shkolle...!!!!Bulizmi ne shkolle...!!!!
Bulizmi ne shkolle...!!!!
 

PROJEKT MATEMATIKE

 • 1. DURRES 2016-2017 LENDA: MATEMATIKE TEMA: Zbatimi i statistikave ne perditshmeri Ese Dhe Projekte Per Studentet Ese Dhe Projekte Per Studentet Ese Dhe P rojekte Per Studentet Ese Dhe P rojekte Per Studentet
 • 2. Zbatimi i statistikave ne perditshmeri #MesueseAurela PROBLEMA Ne klasen e 10-te ne nje shkolle eshte bere nje studim ne lidhje me notat e mara ne provimet e lendes se Kimise gjate nje viti akademik shkollor . Jane kryer 3 testime ne nivele te ndryshme . Rezultatet ishin keto Testimi i pare: Muaji Tetor Testimi i dyte : Muaji Janar Testimi i trete : Muaji Maj Rezultatet per testimin e pare ishin te tilla:  Testimi 1 (Muaji Tetor)  NOTA DENDURIA 4 15 5 12 6 3 7 7 8 1 9 - 10 2 Ne provim moren pjese 40 nxenes nga ku: 1. Nota maximale 10 eshte marre 2 here. 2. Nota minimale 4 eshte marre 15 here. 3. Mesatarja = (15x4+12x5+3x6+7x7+1x8+2x1040)= 5.1 4. Moda eshte 4 5. Amplitude eshte 10-4= 6 NOTA 4 5 6 7 8 9 10 SHPESHTESIA 15 12 3 7 1 - 2
 • 3. Zbatimi i statistikave ne perditshmeri #MesueseAurela  Testimi 1 (Muaji Tetor) Ne perqindje mund te shprehet:  Per noten 4 (1540)x100%=37.5%  Per noten 5 (1240)x100%=32%  Per noten 6 (340)x100%=8.5%  Per noten 7 (740)x100=18%  Per noten 8 (140)x100%=1.5%  Per noten 9 nuk ekziston mundesia.  Per noten 10 (1040)x100%=2.5% TE SHPREHURA ME HISTOGRAME TE SHPREHURA ME PERQINDJE 0 2 4 6 8 10 12 14 16 4 5 6 7 8 9 10 38% 32% 8% 18% 2%3% NR I NXENESVE 40 4 5 6 7 8 10
 • 4. Zbatimi i statistikave ne perditshmeri #MesueseAurela Rezultatet per testimin e dyte ishin te tilla:  Testimi 2 (Muaji Janar) NOTA DENDURIA 4 - 5 17 6 4 7 8 8 9 9 1 10 1 Ne provim moren pjese 40 nxenes nga ku: 1. Nota maximale 10 eshte marre 1 here. 2. Nota minimale 5 eshte marre 17 here. 3. Mesatarja eshte =(5x17+6x4+7x8+8x9+9x1+10x140 )=6.4 4. Moda eshte 5 5. Amplitude eshte 10-5=5 NOTA 4 5 6 7 8 9 10 SHPESHTESIA - 17 4 8 9 1 1  Testimi 2 (Muaji Janar) Ne perqindje mund te shprehet:  Per noten 4 nuk egziston mundesia.  Per noten 5 (1740)x100%=42.5%  Per noten 6 (440)x100%=10%  Per noten 7 (840)x100%=20%  Per noten 8 (940)x100%=22.5%  Per noten 9 (140)x100%=2.5%  Per noten 10 (140)100%=2.5% TE SHPREHURA ME HIISTOGRAME TE SHPREHURA ME HISTOGRAME TE SHPREHURA ME PERQINDJE 4 5 6 7 8 9 10 0 17 4 8 9 1 1 NR I NXENESVE 40 4 5 6 7 8 9 10
 • 5. Zbatimi i statistikave ne perditshmeri #MesueseAurela Rezultatet per testimin e trete ishin te tilla:  Testimi 3 (Muaji Maj) NOTA DENDURIA 4 1 5 18 6 9 7 3 8 5 9 2 10 2 Ne provim moren pjese 40 nxenes nga ku: 1. Nota maximale 10 eshte marre 2 here. 2. Nota minimale 4 eshte marre 1 here. 3. Mesatarja eshte = (4x1+5x18+6x9+7x3+8x5+9x2+ 10x240)=6.6 4. Moda eshte 5 5. Amplituda eshte 10-4=6 NOTA 4 5 6 7 8 9 10 SHPESHTESIA 1 18 9 3 5 2 2  Per noten 4 (140)x100%=2.5%  Per noten 5 (1840)x100%=40%  Per noten 6 (940)x100%=22.5%  Per noten 7 (340)x100%=7.5%  Per noten 8 (540)x100%=17.5%  Per noten 9 (240)x100%=5%  Per noten 10 (240)x100%=5% TE SHPREHURA ME HISTOGRAME TE SHPREHURA ME PERQINDJE 0 2 4 6 8 10 12 14 16 18 4 5 6 7 8 9 10 2% 40% 22% 8% 18% 5% 5% NR I NXENESVE 40 4 5 6 7 8 9 10
 • 6. Zbatimi i statistikave ne perditshmeri #MesueseAurela Rezultatet per testimin e trete (gjate gjithe vitit ) ishin te tilla: Rezutatet nga gjithe viti jane keto: 1. Nota maximale 10 eshte marre 5 here . 2. Nota minimale 4 eshte marre 16 here. 3. Mesatarja e gjithe notave eshte (6.6+6.4+5.13)=6 4. Moda e notave te gjithe vitit eshte 5. TE KRAHASUARA TE GJITHA REZULTATET ETESTIMEVE Rezultatet tregojne se klasa 10-te eshte nje klase me note mesatare 6 dhe nota qe mbizoteron eshte nota 5 5.1 6.6 6.4 TESTIMI 1 TESTIMI 2 TESTIMI 3