Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Shfaqja e organizuar
nga nxenesit e shkolles
me rastin e 28-29 Nentorit.
Pas kaq shume Krenaria e shkolles
kohesh, se do t...
Ismail Qemali nga Triestja mbërriti në Durrës më 21 nëntor 1912. Dy ditë më vonë
karvani u nis për në Vlorë, pasi u vendos...
Klasa e XIf pati nje ide teper
origjinale per kete 100 vjeto
te pavaresise te shtetit
shqiptar.
Kompozimi I tyre zuri vend...
PARAJSA
Profesori i pyet nxënësit se kush donte të shkonte në parajsë të ngrinte
dorën. Vetëm një nxënës nuk e ngriti dorë...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

SI TE KRIJOJME GAZETEN E SHKOLLES ?!

SI TE KRIJOJME GAZETEN E SHKOLLES ?!
CFARE PERFSHIHET TJETER NE KETE GAZETE
Shfaqja e 28-29 nentorit.
Rregullat ne shkolle
Godina e re
Krenaria e shkolles
Stafi i mesueseve
Bashkepunimi me ambasaden franceze
#MesueseAurela

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

SI TE KRIJOJME GAZETEN E SHKOLLES ?!

  1. 1. Shfaqja e organizuar nga nxenesit e shkolles me rastin e 28-29 Nentorit. Pas kaq shume Krenaria e shkolles kohesh, se do te prezantoje shpejti ne gatimin me te godinen e re. Pelqyer. Faqe 4 Faqe 5 Stafi i kualifikur Rregullat i mesueseve ne qe duhen kete shkolle zbatuar ben qe numri nga cdo i nxenesve te nxenes i rritet nga viti shkolles. ne vite. Faqe 6 Faqe 3 Fale bashkepunimit me ambasaden franceze dy nxenesit me mesatare me te larte ne mesime do te kene mundesine te punojne ne france. Faqe 7 2 7 n e n t o r 2 0 1 4 C F A R E P E R F S H I H E T T J E T E R N E K E T E G A Z E T E Shfaqja e 28-29 nentorit. 2 Rregullat ne shkolle 3 Godina e re 4 Krenaria e shkolles 5 Stafi i mesueseve 6 Bashkepunimi me am- basaden franceze 7 Shkolla Jone 25.03.2015 Shkolla jone
  2. 2. Ismail Qemali nga Triestja mbërriti në Durrës më 21 nëntor 1912. Dy ditë më vonë karvani u nis për në Vlorë, pasi u vendos që kuvendi të mbahej atje. Ndërkohë qytete që rrezikoheshin nga pushtimi serb, si Elbasani, Durrësi, Tirana, Kavaja etj., e ngritën flamurin shqiptar para mbajtjes së Kuvendit në Vlorë. Kjo për tu treguar ushtrive të huaja se Shqipëria i kishte shkëputur përfundimisht lidhjet me peran- dorine Osmane dhe se ato po shkelnin në tokën e Shqipërisë së lirë. Ne një at- mosferë të tillë pa pritur ardhjen e të gjithë delegateve me 28 nëntor 1912 u mblodh kuvendi i Vlores. Ai vazhdoi punimet deri më 7 dhjetor .Kryetari Ku- vendit u zgjodh Ismail Qemali. Në këtë kuvend u perfaqësuan pothuajse të gjitha krahinat shqipëtare. Detyra e dytë ishte themelimi i institucioneve qeverisesë të shtetit të ri shqipëtar: qeveria dhe pleqësia. Kryetari qeverisë u zgjodh Ismail Qemali, I cili formoi qeverinë. Kuvendi pranoi qeverinë e krijuar nga Ismil Qemali më 4 dhjetor 1912. Po në të njëjtën ditë ai zgjodhi edhe Pleqësinë. Pleqësia ishte organ që bashkëpunonte me qeverinë, e kontrollonte dhe e keshillonte atë, por nuk kishte të drejtë ta rrëzonte atë. Kryetar i Pleqësisë u zgjodh Vehbi Dibra.Në mbledhjen e fundit Kuvendi diskutoi mbi formën e qeverisjes. U vendos që Shqipëria të ishte Monarki Kushtetuese. Të gjithë delegatët pranuan propozimin e Ismail Qemalit për të shpallur pavarësinë e Shqipërisë dhe nënshkruan dokumentin his- torik. Akti u nënshkrua nga 37 delegatë. Më pas, flamuri kombëtar i Shqipërisë u ngrit përpara njërëzve që ishin mbledhur jashtë shtëpisë ku mbahej Kuvendi. Shpallja e Pavarësisë pati rëndësi të madhe. Ajo i dha fund sundimit pesë-shekullor osman dhe kurorëzoi luftën e bërë prej shqipëtarëve. M b a j t j a e K u v e n d i t t e V l o r e s . D e t y r a e d y t ë P a g e 2 D e t y r a e p a r ë e K u v e n d i t P a v a r e s i a S h k o l l a J o n e
  3. 3. Klasa e XIf pati nje ide teper origjinale per kete 100 vjeto te pavaresise te shtetit shqiptar. Kompozimi I tyre zuri vendin e trete ne konkursin e zhvill- uar ne shkollen tone. Rinder- timi I hartes se Shqiperise dhe shqiponjes me temina kuq e zi ishte idea e nje nxenese te talentuar , pik- erisht Aba Kruja e cila e shpjegon si me poshte frymezimin e saj: mjekët kryejnë rreth 200 radiografi të pacientit, thuajse sa herë që bisturia prej trupin. Kjo bëhet për të siguruar që kirurgu po operon në vendin e dëmtuar të shtyllës kurrizore për të hequr qendrën e një disku të dëmtuar të ruazës. Duke bërë një të çarë të vogël në pjesën e poshtme të shtyllës kurrizore, kirurgët zëvendësojnë pjesën e diskut me kockë të zhvilluar në laborator, pastaj Një grup mjekësh në qëndrën mjekësore të universitetit Duke në Karolinën e veriut thotë se tani po u ofron pacientëve me dhimbje në shtyllën kurrizore një metodë të re kirugjike, që është një hapje shumë e vogël, pa prekur aspak fijet muskujve dhe ato nervore. Mjekët thonë se pas një operimi të tillë pacienti e merr veten shumë shpejt. Gjatë këtij lloj operacioni, vendosin vidën për ta lidhur me diskun tjetër. Operacioni me këtë metodë të re zgjat jo më shumë se një orë ose sa 1 e treta e kohës që nevojitet me mënyrën e deritanishme të operimit kur pacienti qëndron në spital për disa ditë. Rreth 3 orë pas operimit me metodën e re kirurgjike, kjo paciente hedh hapin e parë dhe pas 6 orësh është gati për të shkuar në shtëpi. pajisja që po ndërtohet në CERN, e cila do të vihet në punë për herë të parë gjatë këtij viti, do të jetë në gjendje të krijojë “vrima krimbi” të vogla në hapësirë, të cilat mund të lejojnë disa forma të limituara udhëtimi në kohë. Në rast se rezulton e vërtetë, ngjarja do të shënojë rastin e parë në historinë njerëzore kur është mundur të krijohet makina e kohës. Në rast se kthimi prapa në kohë është i mun- dur, teorikisht do të jetë i mundur vetëm kthimi në çastin kur është krijuar makina, që do të thotë se udhëtuesit kohorë të së ardhmes do të kenë mundësi të na vizitojnë. Siç sugjeron artikulli i kësaj jave i revistës “New Scientist“, ky vit - pra 2012-a - mund të bëhet viti zero për udhëtarët e kohës. Sipas teorisë së dy matematikanëve rusë ekzistojnë kushtet. Dy matematikanë rusë kanë sugjeruar se thërrmuesi gjigant i atomeve që po ndërtohet në CERN, Qendra Evropi- ane për Kërkimet Nukleare, pra- në Gjenevës, është në gjendje të kri- jojë kushtet për të udhëtuar prapa dhe përpara në kohë. Në thelb, Irina Aref‘eva dhe Igor Voloviç besojnë se V e p r i m t a r i t e s h k o l l o r e m e r a s t i n e 1 0 0 v j e t o r i t M e t o d ë e r e o p e r i m i n ë s h t y l l ë n k u r r i z o r e A m u n d t ë u d h ë t o j m ë n ë k o h ë ? P a g e 3S h k o l l a j o n e Caption describing picture or graphic.
  4. 4. PARAJSA Profesori i pyet nxënësit se kush donte të shkonte në parajsë të ngrinte dorën. Vetëm një nxënës nuk e ngriti dorën dhe profesori e pyeti: -Pse nuk do të shkosh në parajsë? -Se mami më ka thënë, sa të mbaroj mësimin, të shkoj në shtëpi. DY SHOQE Dy gra diskutojnë me njëra-tjetrën. -Nesër hajde te shtëpia ime për darkë. Kur të arrish, bjeri ziles me hundë dhe hape derën me bërryl. -Më fal, po pse duhet t’i bëj gjithë këto budallallëqe?-pyet tjetra. -Pse, kështu duarbosh do të vish ti? Një prift merr një barbon në rrugë dhe vendos ta bëjë të krishterë. Me kalimin e kohës, i bindur që shpirti i tij u pastrua , vendos që ta pagëzojë. Në cermoninë e rastit e kap nga qafa dhe ia fyt kryet në një kazan me ujë. Pasi e nxorri e pyet? -Hë, a e pe Krishtin? Tjetri, i trazuar keq i përgjigjet: -Jo! I habitur, prifti e bën rishtazi ritualin dhe prapë e pyet: -Tani besoj se e pe, apo jo? -Jo. Kund jo! I nxehur prifti e kap gjithë inat dhe ia pllandos kryet në ujin e bekuar: -Hë pra, e pe apo jo? Tjetri i marrëzyer ia pret mezi duke u ngopur me frymë: -Po ju, e keni të sigurt që e keni të mbytur këtu apo ia fusni kot? QENI QË LEH S’TË HA Ishin dy shokë dhe po shkonin rrugës së një fshati, kur papritmas përpara iu del një qen që u afrohej dhe u lehte. Njëri prej tyre u frikësua nga qeni. Tjetri e pa dhe i tha: -Mos ki frikë. Qeni që leh, s’të ha. Tjetri iu përgjigj: -Unë e di, po a e di qeni? M e s a z h s e n s i b i l i z u e s p e r n d e r g j e g j e s i m i n m j e d i s o r BINJAKËT -Je e gëzuar që ke një vëlla binjak? -Jo, sepse kur dikush nga ne bën faj, babi na rreh të dyve për të mos gabuar. HUMOR

    Be the first to comment

    Login to see the comments

SI TE KRIJOJME GAZETEN E SHKOLLES ?! CFARE PERFSHIHET TJETER NE KETE GAZETE Shfaqja e 28-29 nentorit. Rregullat ne shkolle Godina e re Krenaria e shkolles Stafi i mesueseve Bashkepunimi me ambasaden franceze #MesueseAurela

Views

Total views

18,892

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

9

Actions

Downloads

86

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×