Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

El cos humà

4,412 views

Published on

Projecte de treball sobre el COS HUMÀ

Published in: Technology
 • Be the first to comment

El cos humà

 1. 1. EL COS HUMÀEL COS HUMÀ CEIP MARE DE DÉU DE NÚRIACEIP MARE DE DÉU DE NÚRIA P5P5
 2. 2. EL COS HUMÀEL COS HUMÀ QUÈ EN SABEM ? Pluja d'idees → Què saben del tema abans d'iniciar-ne l'estudi i abans de buscar nova informació. JULIA M.  TENIM OSSOS. IZAN  TENIM COR. FA PUM, PUM, PERQUÈ RESPIRA. JUDIT  QUAN CORREM MOLT EL COR VA MÉS RÀPID. NÚRIA  TENIM CERVELL. ENS SERVEIX PER MOURE’NS I PER PENSAR. EDIT  TENIM VENES. SÓN DE COLOR BLAU. ERIKA  N’HI HA DE VERMELLES. MARC R  TENIM SANG A LES VENES. TAMBÉ TENIM VENES DE COLOR LILA. IRINA  TENIM PULMONS. SERVEIXEN PER RESPIRAR. RESPIRAR ÉS AGAFAR AIRE I TREURE’L. JAUME  TRAIEM AIRE PER LA BOCA I PEL NAS. JULIA M.  AGAFEM AIRE, VA ALS PULMONS I EL TRAIEM PEL NAS I PER LA BOCA. JUDIT  SI NO RESPIRESSIM ENS MORIRÍEM. MARTÍ  SI ENS TAPEM EL NAS, LA BOCA I LES ORELLES ENS OFEGUEM. TENIM MÚSCULS, SÓN PER FER FORÇA, PER ABRAÇAR ... JUDIT  TENIM BRAÇOS PER ESCRIURE, PER PINTAR, NEDAR, PER AGAFAR COSES... A LA CAMA HI TENIM “L’ESPINILLA”, SI T’HI TIREN UNA PUNTADA FA MOLT MAL. HI HA OSSOS. JÚLIA C.  ELS ULLS SÓN DUES BOLES. CLARA  TENIM DENTS. SERVEIXEN PER MASTEGAR EL MENJAR. DESPRÉS EL MENJAR VA A L’ESTÓMAC. DESPRÉS VA A LES CAMES, ALS PEUS ... MARTÍ  L’ESTÓMAC HO TRITURA TOT. ERIKA  SI ES TRENCA UNA VENA ENS SURT SANG. IZAN  AIXÒ ENS PASSA QUAN ENS FEM MAL. JÚLIA M.  SI ENS TRENQUEM UN OS FA MOLT MAL. AIXÒ LI VA PASSAR A LA IAIA DE LA JÚLIA M., TAMBÉ A LA CANDE, A LA IAIA DE L’EDIT, AL PARE DE LA NÚRIA... EDIT  SI TENIM MOLT FRED ENS PODEM REFREDAR I AGAFAR MAL D’ORELLA.
 3. 3. EL COS HUMÀEL COS HUMÀ QUÈ ENS AGRADARIA SABER ? L’ERIKA, VOL SABER PER QUÈ A LA IAIA LI FA MAL A L’ESQUENA? LA JÚLIA M, VOL SABER PERQUÈ ENS POSEM MALALTS. A LA JUDIT, LI AGRADARIA SABER A QUINES PARTS DEL COS TENIM OSSOS, N’HI HA A LES GALTES DEL CUL? L’IZAN, VOL SABER PER QUÈ DE VEGADES TENIM MAL DE CAP. LA JÚLIA CARBONELL ENS DIU QUE EL SEU AVI ES VA MORIR, VOL SABER PERQUÈ ENS MORIM. LA CLARA, VOL SABER COM ENS REFREDEM. TAMBÉ ENS AGRADARIA SABER DE QUÈ S’ENCARREGUEN ELS PULMONS. QUÈ FEM ? DEMANEM ALS PARES QUE ENS AJUDIN A TROBAR INFORMACIÓ. CONSULTEM ELS LLIBRES SOBRE EL COS HUMÀ QUE HEM PORTAT A L’ESCOLA. FEM JOCS A L’ORDINADOR. BUSQUEM INFORMACIÓ A INTERNET. GUIÓ L’ESQUELET ESTÀ FORMAT PER OSSOS. ELS OSSOS I ELS MÚSCULS. ELS SENTITS. EL COR. EL CERVELL I ELS NERVIS PER ON RESPIREM? COM NAIXEM. ON VA EL MENJAR? CONSELLS PER TENIR EL COS SA. PRIMERS AUXILIS AL METGE PODEM TROBAR INFORMACIÓ A…
 4. 4. EL COS HUMÀEL COS HUMÀ L’ESQUELET ESTÀ FORMAT PER OSSOS.
 5. 5. EL COS HUMÀEL COS HUMÀ ELS OSSOS I ELS MUSCULS Els ossos i els músculs són els encarregats del moviment del cos. ELS OSSOS Els ossos són durs i poc flexibles. Tenen tres funcions: 1- Donar forma al cos. 2- Protegir òrgans delicats com el cervell, el cor i els pulmons. 3- Fan possible que puguem moure’ns. El conjunt dels ossos forma l' ESQUELET. ELS MÚSCULS Els músculs són la carn del cos. Són allargats, s’uneixen als ossos mitjançant unes fibres anomenades tendons. Hi ha músculs que es mouen sense que nosaltres ens ho proposem. N'és un exemple el cor.
 6. 6. EL COS HUMÀEL COS HUMÀ ELS SENTITS TENIM CINC SENTITS: 1. LA VISTA ALS ULLS 2. L’OíDA A L’ORELLA 3. EL GUST A LA LLENGUA 4. L’OLFACTE AL NAS 5. EL TACTE A LA PELL
 7. 7. EL COS HUMÀEL COS HUMÀ EL COR ÉS EL MOTOR DEL NOSTRE COS. BATEGA I BOMBEJA LA SANG QUE LES VENES DISTRIBUEIXEN PER TOT EL COS. LA SANG PORTA L’ALIMENT I L’OXÍGEN A TOTES LES CÈL·LULES DEL NOSTRE COS.
 8. 8. EL COS HUMÀEL COS HUMÀ EL CERVELL I ELS NERVIS EL CERVELL ÉS DELICAT I TOU. ÉS DINS EL CRANI, QUE EL PROTEGEIX. CONTROLA ELS PENSAMENTS, ELS SENTIMENTS I TOTS ELS MOVIMENTS. ENVIA I REP MISSATGES A TRAVÉS DELS NERVIS. ELS NERVIS TRANSPORTEN MISSATGES IGUAL QUE UN CABLE ELÈCTRIC CONDUEIX L’ELECTRICITAT.
 9. 9. EL COS HUMÀEL COS HUMÀ PER ON RESPIREM? ELS PULMONS NECESSITEM L’AIRE PER VIURE. RESPIREM PEL NAS I PER LA BOCA. L’AIRE VA ALS PULMONS. QUAN INSPIREM L’AIRE, LES COSTELLES S’APUGEN I ELS PULMONS S’OMPLEN D’AIRE NET. QUAN EXPIREM LES COSTELLES S’ABAIXEN I EXPULSEM L’AIRE.
 10. 10. EL COS HUMÀEL COS HUMÀ COM NAIXEM LES PERSONES NAIXEM DE LA PANXA DE LA MARE: SÓM VIVÍPARS. ELS NADONS S’ALIMENTEN DE LA LLET QUE MAMEN DE LA MARE: SOM MAMÍFERS.
 11. 11. EL COS HUMÀEL COS HUMÀ ON VA EL MENJAR ? PER CREIXER I TENIR ENERGIA CAL MENJAR. EL PROCÉS QUE FA EL COS PER PAIR L’ALIMENT S’ANOMENA DIGESTIÓ. TRITUREM ELS ALIMENTS AMB LES DENTS I ELS QUEIXALS. LA SALIVA AJUDA A EMPASSAR-LOS. A L’ESTÓMAC L’ALIMENT PASSA AL BUDEL PRIM. ELS ALIMENTS QUE PODEM APROFITAR PASSEN A LA SANG I EL PORTEN A TOT EL COS. LA RESTA DEL MENJAR PASSA AL BUDELL GROS ON ES CONVERTEIX EN UNA MASSA SÒLIDA QUE EXPULSEM QUAN ANEM AL WC.
 12. 12. EL COS HUMÀEL COS HUMÀ LA HIGIENE: -DUTXAR-SE. -RENTAR-SE LES DENTS. -RENSATR-SE LES MANS ABANS DE MENJAR. EL DESCANS: - DORMIR LES HORES QUE NECESSITEM. L’ALIMENTACIÓ: - MENJAR SA I VARIAT. L’EXERCICI: - FER ESPORT.
 13. 13. EL COS HUMÀEL COS HUMÀ
 14. 14. EL COS HUMÀEL COS HUMÀ
 15. 15. EL COS HUMÀEL COS HUMÀ
 16. 16. PODEM TROBAR INFORMACIÓ A: www.ediba.com Jclic EL COS / Jclic EL COS HUMÀ http://clic.xtec.cat/db/act_ca.jsp?id=3484 http://www.unamadecontes.cat/demo/show_video/88 “L’AVIA LOLA I EL REFREDAT” “EL PARE SENSE VEU” http://www.unamadecontes.cat/demo/show_video/91 http://www.edu365.cat/infantil/cos/index.htm EL COS HUMÀEL COS HUMÀ

×