Some ja tiedon tuottaminen

771 views

Published on

Sosiaalinen media oppimisen tukena. Anne Rongas etäluennoi Rovaniemelle 30.9.2010.

Published in: Education
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
771
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Some ja tiedon tuottaminen

  1. 1. Sosiaalinen media ja oppijat tiedon tuottajina
  2. 2. Tiedon rakentaminen yhdessä "Tiedon rakentaminen muistuttaa parhaimmillaan tutkimusryhmän toimintaa. [...] yhdessä ryhmä kykenee etsimään ratkaisuja ongelmiin, joita opiskelijat eivät yksin kykenisi ratkaisemaan." Esim. kollektiivinen miellekartta. Lidblom-Ylänne, S. & Lonka, K. & Slotte, V. (2001). Aiotko opiskelijaksi. Edita, Helsinki.
  3. 3. Yhteinen kirjoittaminen ja julkaisu "Sosiaalinen media on prosessi, jossa yksilöt ja ryhmät rakentavat yhteisiä merkityksiä sisältöjen, yhteisöjen ja verkkoteknologian avulla." Erkkola, Jussi-Pekka: Sosiaalisen median käsitteestä. Lopputyö. Medialaboratorio, Esim. wikiin TaiK 2008. tuotettu pienoisnäytelmä.
  4. 4. Tuotosten säilöminen ja jakaminen Tekninen ja fyysinen oppimisympäristö sulautuvat yhteen. Esim. oppituntikeskustelun muistiinpanot kurssiwikiin. Joutsenvirta, T. & Kukkonen, A. toim. (2009): Sulautuva opetus - uusi tapa opiskella ja opettaa. Palmenia sarja, Gaudeamus, Helsinki.
  5. 5. Yhteinen ihmettely ja prosessointi "Opiskelija voi päästä entistä parempiin tuloksiin jakamalla mielipiteensä toisten kanssa, heijastelemalla näkemyksiään ja saamalla vahvistusta siitä, että hän on ymmärtämässä asioiden luonnetta ja merkitystä." Esimerkiksi verkkokeskustelu. Kauppila, R. A. (2007). Ihmisen tapa oppia. Johdatus sosiokonstruktivistiseen oppimis- käsitykseen. PS-Kustannus, Jyväskylä.

×