Multiplicacions3

1,877 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
1,877
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
465
Actions
Shares
0
Downloads
33
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Multiplicacions3

 1. 1. UNITAT DIDÀCTICA 3. Cada dia aprenem més. TORNA ENRERA
 2. 2. CONÈIXER ELEMENTS MATEMÀTICS MANEJAR ELEMENTS MATEMÀTICS DESENVOLUPAR PROCESOS DE RAONAMENT OBTINDRE INFORMACIÓ SOLUCIONAR PROBLEMES US D’ESTRATÈGIES CALCULAR REPRESENTAR INTERPRETAR INDUÏR DEDUÏR ARGUMENTAR APLICAR ALGORITMES SEGURETAT I CONFIANÇA ENVERS ELS ELEMENTS MATEMÀTICS APLICACIÓ ACTIVA EN CONTEXTOS QUOTIDIANS US RESPONSABLE DELS RECURSOS COMPETENCIA MATEMÀTICA UD-3: CADA DIA APRENEM MÉS. QUÈ HEM D’ACONSEGUIR?
 3. 3. SESSIONS
 4. 4. JOC DE MULTIPLICAR UD-3: CADA DIA APRENEM MÉS. SESSIÓ 1   OBJECTIUS DEL JOC:          Memorització de les taules de multiplicar fins el 5.   MATERIAL:          Joc de cartes fet a casa:          20 cartes de color groc de l’1 al 5 (4 de cada).           20 cartes de color blau de l’1 al 10 (2 de cada) amb el signe x .   REGLES:          2 o 4 (dues parelles) jugadors .          Es fan dos munts: cartes grogues  i cartes blaves.          Es destapen una carta de cada munt i s’han de multiplicar.          Qui primer endevina el resultat de la multiplicació es queda amb les dues cartes.          Si un jugador s’equivoca, ha de ser l’altre qui ho descobreixi.          Guanya el que té més cartes quan han acabat els munts.   OBSERVACIONS:          És un joc de rapidesa en les taules de multiplicar.
 5. 5. JOC DELS TRIANGLES DE MULTIPLICAR UD-3: CADA DIA APRENEM MÉS. SESSIÓ 1   OBJECTIUS DEL JOC:          Memoritzar les taules de multiplicar.   MATERIAL:          24 triangles de línies vermelles (taules fins al 4).          24 triangles de línies blaves (taules del 5, 6 i 7).          24 triangles de línies verdes (taules del 8, 9 i 10). Es poden utilitzar els tres grups junts o per separat.   REGLES:          De 3 a 4 jugadors .          Se reparteixen tots els triangles entre els jugadors, boca avall.          Per començar se destapa un triangle i es posa al centre de la taula.          Els jugadors, per torns, han de posar un triangle que tengui un costat que sigui el resultat d’un problema de multiplicar, o un problema de multiplicar al costat d’una solució.          Si no pot formar parella passa el torn al jugador següent.          Guanya el primer que se queda sense triangles.   OBSERVACIONS:          A mesura que avança el joc augmenta l’oportunitat de fer parelles i la dificultat.          Poden començar jugant amb els triangles vermells (taules 2, 3 i 4).          Després utilitzar els triangles vermells i blaus (taules fins al 7).          Finalment tots els triangles junts (totes les taules).
 6. 6. UD-3: CADA DIA APRENEM MÉS. SESSIÓ 3
 7. 7. JOC BINGO DE MULTIPLICAR UD-3: CADA DIA APRENEM MÉS. SESSIÓ 5   OBJECTIUS DEL JOC:          Practicar amb les taules de multiplicar.   MATERIAL:          26 cartrons amb els resultats de les multiplicacions.          2 daus de nombres de l’1 al 10.          312 fitxes (botons, mongetes...).   REGLES:          Grup classe .          Es reparteix un cartronet i 12 fitxes a cada fillet de la classe.          El professor tira els dos daus i llegeix en veu alta els números que han sortit.          Els jugadors fan mentalment la multiplicació i, en cas de tenir el nombre resultant, el tapen amb un fitxa.          Quan un jugador ha completat una línia canta “línia”.          Es continua jugant fins que un dels jugadors ha completat el cartró i canta “bingo”.          Guanya el primer que completa el cartró.   OBSERVACIONS:          És un joc útil per treballar la memorització de les taules de multiplicar.
 8. 8. JOC DOBLE LLUITA MULTIPLICANT UD-3: CADA DIA APRENEM MÉS. SESSIÓ 5   OBJECTIUS DEL JOC:          Associar quantitat i grafia.          Sumar dues quantitats.          Comparar els resultats de les sumes i adonar-se de quina és més gran.   MATERIAL:          Baralla de cartes espanyoles o altres.   REGLES:          De 2 a 4 jugadors .          Es reparteixen totes les cartes, de manera que tots els jugadors tenguin el mateix nombre de cartes.          Cada jugador posa les seves cartes, boca avall, en dos munts.          Diuen “un, dos i tres” i tots els jugadors, simultàniament, giren dues cartes, una de cada munt.          Cada jugador suma les quantitats de les seves cartes.          El jugador que ha tirat la suma més alta se les emporta totes i  les posa en un altre munt boca amunt.          En cas d’empat, lluita, cada un es queda les seves cartes.          Es segueix el mateix procés fins acabar totes les cartes. Guanya el jugador que al final ha arreplegat més cartes.   OBSERVACIONS:          Abans de jugar a DOBLE LLUITA poden començar jugant a LLUITA .          Cada fillet utilitza les seves estratègies per comparar les quantitats.          També se’ls pot demanar que cantin en veu alta la suma de les seves cartes.          Aquest joc també es podria utilitzar amb la resta o la multiplicació, DOBLE LLUITA RESTANT o DOBLE LLUITA MULTIPLICANT, seguint les mateixes normes.
 9. 9. UD-3: CADA DIA APRENEM MÉS. SESSIÓ 7
 10. 10. UD-3: CADA DIA APRENEM MÉS. SESSIÓ 9
 11. 11. JOC NO M’HO CREC UD-3: CADA DIA APRENEM MÉS. SESSIÓ 10   OBJECTIUS DEL JOC:          Treballar el concepte de múltiple.          Memorització de les taules de multiplicar.   MATERIAL:          Baralla de cartes formades per múltiples fins a 100.   REGLES:          De 2 a 4 jugadors .          Es cartegen els dos jocs de cartes i es reparteixen entre tots els jugadors.          Si es tracta de la baralla dels múltiples de 3, el jugador que té la carta del número 3 la col·loca al mig de la taula, boca avall, i diu “tres”.          A continuació el següent jugador col·loca un 6 damunt el 3 i diu “sis”.          Així, successivament, es van col·locant la sèrie de cartes dels múltiples de 3.          Si un jugador no té la carta necessària, tractarà de substituir-la per una altra esperant que ningú descobreixi l’engany.          Si un dels companys pensa que la carta que ha col·locat no és la que ha dit, diu “No m’ho crec !”. Es destapa la carta. Si el dubte es confirma, el jugador mentider es queda amb totes les cartes que hi ha a la taula i les afegeix a les que té a la mà.          Si el dubte no es confirma, l’acusador és el que es queda amb totes les cartes.          La partida continua fins que un jugador es queda sense cartes i guanya.        OBSERVACIONS:
 12. 12. JOC DE LA SALUT UD-3: CADA DIA APRENEM MÉS. SESSIÓ 10   OBJECTIUS DEL JOC:          Ser capaç de trobar el terme que falta de la suma, resta o multiplicació.   MATERIAL:          Una baralla de cartes espanyoles o altres amb números de l’1 al 10.   REGLES:          3 jugadors .          El grup decideix si juguen sumant, restant o multiplicant.          Es reparteixen les cartes entre dos dels jugadors. Cadascun col·loca les seves cartes en un munt cap per avall.          Quan el tercer jugador diu “Salut ! ” , cada jugador aixeca la carta del damunt del seu munt i la mostra a l’altre, de manera que cada jugador veu la carta de l’altre i no la seva.          El tercer jugador, mirant les dues cartes, diu el resultat de l’operació que han decidit, suma, resta o multiplicació.          Els dos jugadors han d’endevinar el nombre de la seva carta (que no veu).          El primer que ho endevina es queda amb les dues cartes.          Guanya el jugador que ha reunit més cartes.   OBSERVACIONS:          El joc permet reforçar les taules de multiplicar. No té estratègia, però els agrada jugar-hi.
 13. 13. JOC MULTIPLICACIONS EQUIVALENTS UD-3: CADA DIA APRENEM MÉS. SESSIÓ 10   OBJECTIUS DEL JOC:          Fer grups de cartes equivalents, multiplicacions que tenen el mateix resultat.   MATERIAL:          28 cartes amb multiplicacions (també les podeu trobar comercialitzades).   REGLES:          De 2 a 4 jugadors .          Es reparteixen totes les cartes.          El primer jugador tira una carta al mig de la taula i diu el resultat de l’operació indicada (per exemple, si és 3 x 8 diu 24).          Els altres jugadors, seguint el torn del joc, han de tirar una carta equivalent. És a dir, que el producte sigui igual al que hi ha damunt la taula. Hi ha un total de quatre cartes equivalents de cada.          Si un jugador no pot tirar, perd el seu torn.          S’emporta les quatre cartes equivalents el qui completa el grup i ell mateix torna a començar una nova jugada.          Guanya el que aconsegueix tenir més cartes.   OBSERVACIONS:          A mesura que els fillets juguen, troben estratègies. Per exemple tirar aquella carta de la qual en tens altres d’equivalents i, així, fer passar als altres jugadors.          És un joc per practicar les taules de multiplicar com el BINGO DE MULTIPLICAR.
 14. 14. UD-3: CADA DIA APRENEM MÉS. SESSIÓ 11
 15. 15. UD-3: CADA DIA APRENEM MÉS. REFORÇ I APLIACIÓ
 16. 16. UD-3: CADA DIA APRENEM MÉS SESSIÓ 12 AVALUACIÓ SUMATIVA Activitats d’avaluació Càlcul de les possibilitats de la combinació d’elements donats. Estimació de productes. Càlcul de productes. Càlcul de productes per la unitat seguida de ceros Indicació de la multiplicació que representa una quadrícula donada. Autoavaluació de la unitat. Indicació de productes com a suma i com a multiplicació. Indicació dels factors i el productes de multiplicacions donades. Càlcul de productes. Indicació de multiplicacions a partir de la seva representació en quadrícules. Compleció de productes. Descomposició de factors. Aplicació de la propietat distributiva en el càlcul de multiplicacions. Indicació de l’operació més adient per a resoldre problemes donats.
 17. 17. AMB AQUESTA UNITAT VULL ACONSEGUIR UNA ESCOLA PER A TOTS ON TOTS CAMINEM PLEGATS PER DESENVOLUPAR LES COMPETÈNCIES PERSONALS DE CADA ALUMNE

×