Wilma 15.04.2013

328 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
328
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Wilma 15.04.2013

 1. 1. Arja Kemppainen 15.04.2013
 2. 2. etunimi.sukunimi@ulvila.fi********
 3. 3. PIKALINKIT
 4. 4. Pikaviestit -sivulla lähetetään viestejähuoltajille ja muille opettajille Wilman sisällä.Viestien lähetys toimii samantyyppisesti kuin sähköpostissa.1. Kaikki käyttäjäryhmät voivat lähettää ja vastaanottaa Wilman viestejä.2. Opettajat voivat lähettää viestejä opettajille, henkilökunnalle ja oppilaidenhuoltajille.3. Huoltajat voivat lähettää viestejä opettajille.
 5. 5. Uusista lukemattomista viesteistäIlmoitetaan heti kirjautumisen jälkeen Wilman etusivulla. Linkistä pääsee Pikaviestit -sivulle, jossa näkyvät sekä luetut että lukemattomat viestit.
 6. 6. Lukemattomat viestit tunnistaa keltaisesta yliviivauksesta.Yksi viesti voi olla myös viestiketju eli keskustelu.
 7. 7. Henkilökohtaisen virkasähköpostin seuraaminen ja viesteihin vastaaminen kuuluu hyvän hallinnon vaatimuksiin.Hyvän hallinnon perusteisiin kuuluvat muun muassa hallintolain (434/2003)8 :ssä säädetty neuvontavelvollisuus ja viranomaisen yleinen velvollisuusvastata asiointia koskeviin kysymyksiin ja tiedusteluihin.
 8. 8. Viestin lähettäminenUusi viestiluodaan Pikaviesti-sivullaklikkaamallaKirjoita uusi viesti -linkkiä.Otsikko ja viestisisältö kirjoitetaan suoraan tekstikenttiin,vastaanottaja valitaan Valitse vastaanottajat -painikkeella..Lähetetyt viestit tallentuvat Pikaviestit -sivun Lähetetyt -välilehdelle
 9. 9. Pikaviestien vastaanottajien valintaValintaruudussa valitaan kerrallaniin huoltajat kuin opettajatkin. Napsauta sanoja Valitse vastaanottaja!
 10. 10. Viesti opettajille ja henkilökunnalleAivan ensimmäiseksi avautuu lista niistäkouluista, joita tunnuksesi koskeeKlikkaa koulun nimeä, jolloin avautuuluettelo koulun luokista ja valmiista hauista.Opettajille:Klikkaa Kaikki opettajatHenkilökunnalle:Klikkaa Koko henkilökunta.Wilmassa "henkilökunta" tarkoittaa niitä, jotka eivätkuulu opetushenkilökuntaan.Yksittäisille opettajille tai muunhenkilökunnan jäsenille: KlikkaaOpettajat ja sitten ko. henkilön nimeä.
 11. 11. Viesti huoltajilleSivun ylälaidassa on linkki Ryhmät,jota klikkaamalla avautuu lista ryhmistä.Ryhmän huoltajille : Klikkaa HuoltajatMuutamille: Klikkaa ryhmän tai luokannimeä, jolloin avautuu opiskelijalista.Klikkaa niitä huoltajia, joille viestilähetetään.Valmiit haut: Oppilaitoksen valmiit hautlöytyvät oppilaitoksen nimeä klikkaamalla.Opiskelija-, opettaja- ja henkilökuntahautovat samassa listassa omien otsikkojensaalla.
 12. 12. Tarkistus:Ikkunan oikeassa laidassa on luettelo niistä,joille viesti on lähtemässä.Vastaanottaja poistetaan sen nimeä klikkaamalla.Kun olet valmis, napsauta OKsivun oikeassa alalaidassaja palaat viestin kirjoitusikkunaan.
 13. 13. Siirrä säilytettävät saapuneet ja lähetetytpikaviestit arkistoon.Poista tarpeettomat pikaviestitniin saapuneista kuin lähetetyistäkin.
 14. 14. Ryhmät -sivulla on luettelo kuluvan jakson opetusryhmistäsi.Jokaisen ryhmän kohdalla on linkit Arviointi ja Poissaolot,joiden kautta syötetään arvosanat ym. opettajan merkinnät.
 15. 15. Napsauttamalla ryhmän nimeä avautuu oppilaslista,Josta näet tarkempia tietoja omien oppilaittesi suorituksista, valinnoistasekä oppimisen ja koulunkäynnin tuesta.Näet myös oppilaan opetussuunnitelman, jonka kautta voit muokata esim.erityisoppilaiden tavoitteita eri aineissa (HOPS).
 16. 16. Näillä sähköisellä lomakkeillaopettajat voivatluoda oppilaalle uusia asiakirjojasekä muokata aikaisempia asiakirjoja.
 17. 17. Kokeet -osiossa on luettelo omien ryhmiesi jo sovituista kokeista.Uudet kokeet merkitään ryhmäsivun kautta.Opettajat voivat merkitä kokeet Wilmaan, jolloin huoltajat näkevät ne hetietusivullaan.Kokeet näkyvät myös muilla opettajilla, jolloin on helppo etsiä sellainenkoepäivä, joka on vapaana kaikilla ryhmän opiskelijoilla. Opettajat näkevät Wilman etusivulla yhteenvedon omien ryhmiensä kokeista eli itse merkitsemistään kokeista. Muiden opettajien merkitsemät kokeet näkyvät ryhmän sivulta. Opettaja näkee siis vain omien ryhmiensä oppilaita koskevat kokeet.
 18. 18. Uuden kokeen merkitseminen1) Avaa Ryhmät-sivu. Klikkaa jonkin ryhmän nimeä eli otsikkoriviä.2) Klikkaa ryhmän oman sivun ylälaidassa näkyvää Kokeet-välilehteä.3) Koenäkymä avautuu kuluvalta viikolta. Siirry Seuraava-linkistä sille viikolle, jolla aiotpitää kokeen.4) Taulukosta näkyy tämän opetusryhmän oppilaille jo merkityt kokeet.
 19. 19. 5) Lisää oma kokeesi klikkaamalla Lisää koe - painiketta. Lisätietoja -kohtaan voi syöttää koealueen, kokeessa sallitut välineet ym. oppilaiden tarvitsemaa tietoa.
 20. 20. Wilman aloitussivulla ryhmien alla näkyy opettajan oma luokka. Tässä osiossa opettaja merkitsee mm. oppilaanpoissaolot, kurinpidolliset merkinnät ja aktiivisuusmerkinnät. Opettaja näkee myös huoltajien ilmoituksen oppilaiden poissaoloista.
 21. 21. Perusopetuslaki26Opetuksen järjestäjän tulee seurata perusopetukseen osallistuvan oppilaanpoissaoloja ja ilmoittaa luvattomista poissaoloista oppilaan huoltajalle.Oppivelvollisen huoltajan on huolehdittava siitä, että oppivelvollisuus tuleesuoritettua. (13.6.2003/477) Poissaolojen seurantaan liittyvä toimenpideohjeistus valmistellaan osana koulun opetussuunnitelmatyötä. Sen tavoitteet ja keskeiset periaatteet kuvataan opetussuunnitelman oppilashuoltoa koskevassa osassa.
 22. 22. Huoltaja näkee Wilmassa opettajan merkinnät ja voi antaapoissaoloselvitykset.Huoltaja saa halutessaan tiedon uusista merkinnöistämatkapuhelimeensa tai sähköpostiinsa.Huoltajat näkevät opettajan merkinnät välittömästi Wilmassa.Merkinnässä näkyy myös sen kirjanneen opettajan lyhenne, joten huoltajavoi tarvittaessa ottaa yhteyttä suoraan ko. opettajaan.Poissaolon selvittämiseksi huoltajan tarvitsee vain valita poissaolon syyvalmiista, koulun antamista vaihtoehdoista ja kirjoittaa tarvittaessa lyhyttarkennus.Opettaja näkee Wilmassa listan huoltajien selvittämistä poissaoloista.
 23. 23. Poissaolomerkinnät tehdään oppituntia klikkaamalla. Tunnin kohdalle tulee kertaklikkauksella ns. oletuspoissaolo. Eri luokituksia voi selata klikkaamalla samaa oppituntia useamman. Jos poissaolosta on ilmoitettu etukäteen, tulee oletusluokitukseksi se, mitä on ilmoitettu, esim. "sairaana".
 24. 24. Koko päivän poissaolot Poissaololuokitus merkitään opiskelijan nimen kohdalle, ja se kopioidaan päivän muille tunneille Tee merkinnät tunneille -painikkeella. Jos opiskelijan nimellä on valmiiksi jokin taustaväri, on poissaolosta ilmoitettu etukäteen. Tällöin poissaolomerkinnät voi tehdä vetämällä luokitus nimen kohdalta oppituntien yli. Merkinnät tulee kuitenkin tehdä jokaiselle oppitunnille, jotta poissaolojen tuntimääriä voidaan seurata.
 25. 25. POISSAOLOLUOKITUS
 26. 26. KURINPIDOLLISET JA - merkitään samalla tavalla kuin poissaolot
 27. 27. Mistä meidän koulussavoi saadaaktiivisuusmerkinnän?
 28. 28. SEURANTAOpettajat pääsevät seuraamaan merkintöjäjoko Opiskelijat -sivun kautta (luokanopettajat, ryhmänohjaajat)tai Ryhmät -sivun kautta (aineenopettajat).Myös huoltajat voivat seurata merkintöjä.
 29. 29. Jokaisen koulun Wilmaan oikeutetun pitää olla tietoinen koulun tiedotteista!Tiedotteilla luodaan koulun yhtenäistä toimintakulttuuria! Vaikuta koulusi tiedotteisiin!
 30. 30. Opiskelijat näkymässäon ensimmäisenä oma valvontaluokkasi,jota klikkaamalla pääset tarkastelemaan opiskelijoidenpoissaoloja, valintoja, työjärjestystä ja arvosanoja.
 31. 31. Wilmassa Ilmoitusasetukset-sivullavoit valita itse, millä välineellä, milloin ja mistä aiheistahaluat vastaanottaa ilmoituksia.Ilmoitusten ajankohta:joko välittömästi tai koottuna tietyltä aikaväliltä.Ilmoitustapa:tekstiviesti tai sähköpostiIlmoituksen sisältö:Ilmoituksen voi saada uusista pikaviesteistä ja tiedotteista.
 32. 32. • PIKAVIESTIT• Lue päivittäin!• POISSAOLOT• Merkitse poissaolot päivittäin!• KOKEET• Ilmoita ajoissa!• TIEDOTTEET• Tarkista päivittäin uudet tiedotteet!• TUKI• Pidä tuen kaavakkeet ajan tasalla!

×