Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Anjalan mysteeri

1,019 views

Published on

Pelillisyyden hyödyntäminen oppimisessa -verkostoseminaarin rastisuunnistuspelin briiffaus 12.11.2015 KSAOn luonnonvara- ja biotalousalan toimipisteessä Anjalassa. Kohderyhmänä pilotissa ammatilliset opettajat eri aloilta.

Published in: Education
  • Be the first to comment

Anjalan mysteeri

  1. 1. Anjalan mysteeri 12.11.2015 Anjalan Ankkapurha
  2. 2. Mitä se on? Se on peli, se on mysteeri, se on tairetta.
  3. 3. Miten sitä pelataan? Suunnistetaan rastilta toiselle annettujen koordinaattivihjeiden perusteella. Koordinaatit/paikat jaetaan QR-koodien avulla. Rasteilla on piilotettuna tehtävätaulu, jonka tehtävävihjeet on jaettu QR-koodeina. Peliin sisältyy paikan historiaa myötäilevä kuvitteellinen kehyskertomus. Pelaamiseen tarvitaan älypuhelin tai tabletti, jossa on dataliittymä (vähintään 1kpl per tiimi). Sovelluksina hyödynnetään QR-koodinlukijaa ja Instagramia. Pelirastit tässä versiossa perustuvat Grafeteen karttapohjaan. scavenger hunt = a game in which players are required to collect an assortment of miscellaneous items: usually played outdoors
  4. 4. No mitä nyt tehdään? Jakaudutaan 2 hengen tuplaopetiimeihin. Arvotaan jokaiselle ensimmäinen rasti. Jaetaan pelikartan ja ensimmäisen rastin QR-koodi. Tiimi miettii taktiikkansa ja valmistautuu peliin, joka alkaa lounaan jälkeen. Pelissä rastilta toiselle siirtyminen suoritetaan jalkaisin.
  5. 5. Hyväksytty pelisuoritus Vaadittava pelisuoritus sisältää jokaisen rastin (12 kpl) QR- koodien ratkomisen, kuvaustehtävän (12 kpl) tekemisen ja pelitiimin ideointitehtävän tekemisen (1 kpl). 
 Rastit sijaitsevat eri puolilla Anjalaa, kävelymatkan sisällä. Voittajaksi selviää tuplaopetiimi, joka nopeimmin ratkaisee mysteerin arvoituksen. Pelin luonne on kuitenkin yhteisöllinen ja samalla toteutetaan myös yhteinen tuotos, joten pelkkä mysteerin ratkaiseminen ei riitä, vaan myös kuvaus- ja ideointitehtävät tulee olla tehtynä.
  6. 6. Sovellettavissa myös Ingressiin Anjalan mysteerin rastit sijaitsevat samoissa paikoissa kuin suositun Ingress- paikkatietopelin portaalit, joten peli on periaatteessa sovitettavissa myös sen yhteyteen.
  7. 7. Mitä odotettavissa? Odotettavissa on pelin flowhun / immersioon uppoutumista. Tarkoituksena on saattaa ajatukset pois tavanomaisesta toiminnasta ja saada aikaan ehkä jotain ideoitakin.
  8. 8. Anjalan mysteerin takana Mauri Laakso (fasilitointi, konsepti) Anne Lindberg (tarina, casting, konsepti) Kimmo Markkanen (tarina, runovihjeet, konsepti) Ari Rapo (valokuvat, QR-koodit, konsepti) Pelin suunnittelu tehtiin Osaaja luo uutta 2 -hankkeen pelillisen oppimisen työpajassa. Pedagogisesti ja toiminnallisesti konsepti on siirrettävissä mihin tahansa substanssialaan tai tilanteeseen. Ideana oli mallintaa kevyesti toteutettavaa ulkoiluhenkistä rastisuunnistusta, joka on siirrettävissä erilaisiin ympäristöihin.
  9. 9. Ja nyt pelaamaan siitä!

×