Successfully reported this slideshow.

Vertebrats1

2,339 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Vertebrats1

 1. 1. CEIP SANT JORDI 3r E.PANIMALS Tutora: Mª Antònia Pol LlompartVERTEBRATS
 2. 2. MAMÍFERS. Com són:● Són animals vertebrats, neixen del ventre de la mare ( vivípars)● Quasi tots tenen el cos cobert de pèl i respiren pels pulmons.● El seu cos està dividit per:- El cap.- El tronc.- Les extremitats.- Cua
 3. 3. MAMÍFERS. Alimentació:Carnívors, mengen carn o insectes.  Lleó Tigre Herbívors, mengen de plantes i herbes. Ovella VacaOmnívors, mengen plantes, carn o insectes. Ratolí Porc senglar.
 4. 4. MAMÍFERS. Reproducció: ● Els mamífers són vivípars, neixen del ventre de la mare.      ● També hi ha que ponen ous,com lornitorinc.    ● Altres com el cangur que tenen una bossa marsupial.
 5. 5. MAMÍFERS. Desplaçament balena cavall ratapinyada Aquàtics (Viuen a laigua) Terrestres Aeri(viuen al terra) (van per laire) Segons com es desplacen poden ser 
 6. 6. OCELLS. Com són:● El seu cos està format per: - Cap. - Tronc. - Extremitats.● La seva columna vertebral va des delcrani fins la cua.● El seu esquelet està format per ossos lleugers.● Del tronc surten dues ales i dues potes i sacaba en una cua.● Tenen el cos recobert de plomes, els hi serveix per no tenir fred i per volar.● Hi ha aus que no volen, com lestruç, la gallina i el pingüí.
 7. 7. OCELLS. Alimentació:Poden ser:● Herbívors, com el colom que menja llavors.  ● Carnívors, com loreneta, les àguiles etc...  ● Trobam ocells carronyaires, és a dir, salimenten danimals que ja són morts, per exemple els voltors.
 8. 8. OCELLS.Reproducció: Desplaçament:   Els Ocells són ovípars, és a dir que Gairebé totes les aus es desplacenneixen per ous. Quan surten de per laire però alguns es desplacenlou vol dir que tenen la suficient per terra.força per trencar la closca.       Les migracions: Quan arriba lhivern algunes aus sen van cap a llocs on puguin trobar menjar i unes temperatures més càlides. Per exemple: loreneta o el puput.
 9. 9. OCELLS. Curiositats: ● Locell que pot viure més anys és el corb. CORB ● Lou més gran és el de lestruç.Els ous del colibrí són els més petits. ● El que tenen millor vista. Làguila daurada,pot detectar una presa a més de 3km. El falcó pelegrí ataca preses situades a més de 8km de distància.   ÀGUILA DAURADA ● Els més ràpids. El més ràpid és el falcó pelegrí,es precipita sobre la presa a 300km per hora. FALCÓ PELEGRÍLàguila daurada a 200km/h. El colom viatger vola a 150km/h.
 10. 10. RÈPTILS. Com són:● Els rèptils són a la terra des delèpoca dels dinosaures.● Salimenten de carn però altressalimenten dinsectes com és el cas delcamaleó.● Tenen les potes curtes excepte lesserps que repten per terra.● Tots es reprodueixen per ous, però no dins laigua, perquè sofegarien.● Els seu cos gairebé sempre està cobert per escates, excepte la tortuga que té una closca.
 11. 11. RÈPTILS. Tipus: Escamosos com els llangardaixos, sargantanes i camaleons    Sargantana Camaleó  Llangardaix Les serps, també son Els cocodrils, són els més grans de escamosos, no tenen potes, la tots el rèptils. Viuen en llocs càlids i seva boca es pot fer molt zones humides (rius dÀfrica, Àsia i gran i per això poden empassar-se Amèrica) les preses.   Les tortugues, tenen el cos recobert per una closca. Poden ser terrestres o aquàtiques. La majoria són herbívores.
 12. 12. RÈPTILS. Alimentació: - Els llangardaixos i els camaleons salimenten dinsectes. - La cobra estreny les seves preses i les mossega, passant el seu verí i alfinal se lempassa sense mastegar. - Els cocodrils són carnivors, mengen per exemple granotes, insectes,peixos, ocells, búfals etc.... - Les tortugues mengen herba i carn.
 13. 13. PEIXOS. Com són:● Viuen a laigua, són aquàtics amb el cos cobert descates i tenen aletes per nedar.● Respiren a través de les brànquies.● Poden viure als rius i al mar.● Es reprodueixen per ous.● Són animals vertebrats però no tenen ossos, tenen espines.
 14. 14. PEIXOSClasses de Peixos: Reproducció:Hi ha peixos daigua salada, són els  que viuen al mar, com la tonyina, la ● Son ovípars.rajada ● La femella pot tenir entre 50 i  TONYINA 100 ous a cada posta, però noPeixos daigua dolça, que són els tots són vius.que viuen als rius com la truita de ● Quan han post els ous, no solenriu. cuidar-los. TRUITA DE RIU  I alguns peixos que neixen al riu ivan al mar quan són adults com elsalmó. SALMÓ
 15. 15. PEIXOS. Alimentació.- Carnívors: Són peixos que cacen invertebrats petits i tambévertebrats més grans. Com el tauró que menja vertebrats més grans o latruita de riu que salimenta dinsectes.   Tauró Truita de riu - Herbívors: peixos que salimenten dalgues o daltres vegetals. Com elpeix pallasso.  Peix pallasso - Omnívors: Peixos que mengen de tot.- També hi ha peixos que salimenten de restes de peixos ferits o morts.
 16. 16. AMFIBIS.Com són: ● Els amfibis poden viure de dues maneres: dins laigua comels peixos o sobre la terra. ● Junt amb els rèptils varen ser els primers vertebratsdel mon. ● Viuen aprop de laigua. ● Tenen la pell nua. ● Quan són larves respiren per les brànquies i dadults pelspulmons i per la pell. ● Tenen metamorfosis, cavien de forma durant la vida. ● Són ovípars. ponen ous a laigua, no tenen closca i a la terrasassecarien. ● Són carnívors, cacen animals vius per menjar com escarabats, papallones, formigues etc...Ho cacen amb la llengua i sho empassen sencers.
 17. 17. AMFIBIS. Classes: ● Granotes y gripaus:- Salimenten dinsectes, gairebé totes viuen enrius i bassals, alguna classe estranya viu als arbres. Granota Gripau- Es desplacen de quatre grapes o saltant amb les potes del darrera.- Les granotes surten de lou i es transformen en capgrossos. ● Salamandres i tritons:- Són amfibis amb cua. Salamandra Tritó- Són allargats, tenen les extremitats i una cua llarga.- Sassemblen als llangardaixos. Viuen més temps a terra. ● Cecílies:- Són amfibis que no tenen extremitats, sassemblenals cucs de terra.  Cecília
 18. 18. AMFIBIS. Reproducció ● Són ovípars, ponen els ous a laigua.Els ous estan envoltats dun líquid que és com una gelatina que elsprotegeix.● Els amfibis es transformen (metamorfosis):

×