Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Het Oliebollenspel, het mooiste spel tussen verleden en toekomst. Bordspel met vuurwerkgarantie.

Oliebollenspel: bordspel...
Het Oliebollenspel, het mooiste spel tussen verleden en toekomst. Bordspel met vuurwerkgarantie.

Een aantal voorbeeldvrag...
Het Oliebollenspel, het mooiste spel tussen verleden en toekomst. Bordspel met vuurwerkgarantie.

3
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Het oliebollenspel bordspel tussen verleden en toekomst voor jaarwisseling

510 views

Published on

In 2011 kwam het zogeheten Oliebollenspel op de markt. Inmiddels is het spel uitverkocht en dus niet meer nieuw verkrijgbaar. Het Oliebollenspel lijkt op ganzenbord. Het werd los verkocht en bijgevoegd in kerstpakketten door Geschenk met Verhaal, een bedrijf dat maatschappelijk verantwoorde relatiegeschenken ontwikkelt en op de markt brengt.
Van de opbrengst per spel ging 2,50 euro als donatie naar de Voedselbank. Het verhaal achter het Oliebollenspel is dat oliebollen van oudsher werden weggegeven aan de armen. In de Middeleeuwen werd, na een periode van vasten, vanaf 26 december flink gefeest, gegeten en gedronken. Oliebollen waren daarbij belangrijk omdat ze gemaakt waren van houdbare ingrediënten (in de winter waren er toen geen verse producten). Door de calorierijke bestanddelen waren ze een uitstekende brandstof tegen de winterse kou. Op Nieuwjaarsdag werden ze weggegeven aan de armen.

Met het oliebollenspel kun je rond de jaarwisseling via leuke vragen veel van je medespelers te weten komen. Bijzondere belevenissen en gebeurtenissen van het afgelopen jaar maar ook verborgen wensen voor het nieuwe jaar. Uit de antwoorden kunnen soms voorspelbare, maar vaak ook heel verrassende bekentenissen komen. De vragen gaan over verschillende aspecten van het leven: van vrije tijd tot gezondheid en familie.
Dit eindejaarsspel bestaat uit een speelbord met 55 speciale speelkaarten, 6 pionnen en 1 dobbelsteen.

Published in: Entertainment & Humor
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Het oliebollenspel bordspel tussen verleden en toekomst voor jaarwisseling

  1. 1. Het Oliebollenspel, het mooiste spel tussen verleden en toekomst. Bordspel met vuurwerkgarantie. Oliebollenspel: bordspel tussen verleden en toekomst In 2011 kwam het zogeheten Oliebollenspel op de markt. Inmiddels is het spel uitverkocht en dus niet meer nieuw verkrijgbaar. Het Oliebollenspel lijkt op ganzenbord. Het werd los verkocht en bijgevoegd in kerstpakketten door Geschenk met Verhaal, een bedrijf dat maatschappelijk verantwoorde relatiegeschenken ontwikkelt en op de markt brengt. Van de opbrengst per spel ging 2,50 euro als donatie naar de Voedselbank. Het verhaal achter het Oliebollenspel is dat oliebollen van oudsher werden weggegeven aan de armen. In de Middeleeuwen werd, na een periode van vasten, vanaf 26 december flink gefeest, gegeten en gedronken. Oliebollen waren daarbij belangrijk omdat ze gemaakt waren van houdbare ingrediënten (in de winter waren er toen geen verse producten). Door de calorierijke bestanddelen waren ze een uitstekende brandstof tegen de winterse kou. Op Nieuwjaarsdag werden ze weggegeven aan de armen. Met het! oliebollenspel kun je rond de jaarwisseling via leuke vragen veel van je medespelers te weten komen. Bijzondere belevenissen en gebeurtenissen van het afgelopen jaar maar ook verborgen wensen voor het nieuwe jaar.! Uit de antwoorden kunnen soms voorspelbare, maar vaak ook heel verrassende bekentenissen komen. De vragen gaan over verschillende aspecten van het leven: van vrije tijd tot gezondheid en familie. Dit eindejaarsspel bestaat uit een speelbord met 55 speciale speelkaarten, 6 pionnen en 1 dobbelsteen. 1
  2. 2. Het Oliebollenspel, het mooiste spel tussen verleden en toekomst. Bordspel met vuurwerkgarantie. Een aantal voorbeeldvragen zijn: -!!!!! Wie of wat heeft je geïnspireerd dit jaar? -!!!!! Wat had je anders willen doen dit jaar? -!!!!! Van welke muziek heb je dit jaar het meeste genoten? -!!!!! Waar wil je zeker meer tijd voor vrijmaken in het nieuwe jaar? -!!!!! Wat wil je leren in het nieuwe jaar? DOEL VAN HET SPEL Het Oliebollenspel is een bordspel geschikt voor 2 tot 6 personen vanaf 8 jaar. Via leuke vragen kom je veel over je medespelers te weten: bijzondere belevenissen van het afgelopen jaar en verborgen wensen voor het nieuwe jaar. Ken je de ander goed of kun je iemand goed inschatten, dan heb je een voorsprong, maar geluk speelt ook een belangrijke rol. De speler die als eerste Gelukkig Nieuwjaar bereikt is de winnaar. SPELVERLOOP Gooi de dobbelsteen en ga zoveel stappen vooruit als je hebt gegooid. Gooi je een zes, dan mag je nog een keer gooien. Als je met je pion op een oliebol komt, pakt de speler rechts van je een oliebolkaart (verleden) en leest deze voor. Kom je op een oranje cijfer, dan pakt de speler rechts van je een vuurpijlkaart (toekomst). De voorlezer kiest de vraag die jij moet beantwoorden. Je kunt de vragen op drie manieren beantwoorden: vertellen, tekenen of uitbeelden. De voorlezer kiest één manier en de speler voert de opdracht uit. Wordt er een joker-kaart getrokken, dan mag de speler zelf een vraag bedenken en bepalen wie deze moet beantwoorden. MANIEREN OM DE VRAAG TE BEANTWOORDEN Vertellen. De speler beantwoordt de vraag en je bepaalt zelf hoe serieus of luchtig je de vraag wilt beantwoorden. Wil je meer diepgang in het spel, dan kunnen de andere spelers doorvragen en vragen ter verduidelijking stellen. Tekenen of uitbeelden. Bijvoorbeeld: Wat was dit jaar je lievelingssport? Begin het te tekenen of uit te beelden. Als het geraden wordt, mag de persoon die het goede antwoord raadt hetzelfde aantal stappen vooruit als de speler. Als die persoon vervolgens op een oliebol of een oranje cijfer komt, heeft dit verder geen gevolgen. 2
  3. 3. Het Oliebollenspel, het mooiste spel tussen verleden en toekomst. Bordspel met vuurwerkgarantie. 3

×