Achtergronden gasten 9 juni

299 views

Published on

Radio uitzending 9 juni a.s. van Kunst - O - Foon. Het Kunst- en cultuurprogramma met muzikale intermezzo's voor WeertFM 107.5.

Published in: Entertainment & Humor
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
299
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Achtergronden gasten 9 juni

  1. 1. Omdat we zon bijzondere Kunst - O - Foon hebben zondag gaan we ook op eigen stek zitten.Dat geeft U luisteraar ook de mogelijkheid om onze studio eens in werking te zien. Op Uwgemak kunt U dan eens genieten van radio live, want de koffie staat klaar.Molens en dichters, een ietwat vreemde combinatie. Maar het levenvan auteur Paul Sterk staat wel op zn kop vanaf zijn eerstemolensonnet. Niet alleen de zoektocht naar singer-songwritersmaar ook de ambtelijke molen van de NS heeft zijn leven inbeweging gebracht. En het leven van het Weerter Molenlandschapis verrijkt met een aantal mooie liederen.Erik Fikken heeft de eer gehad om de Klaagzang van deBoonesmolen op muziek te zetten. Op het station galmt het nu nogna en bewuste molen kraakt verder onder deze last aan de voet vanhet verheven sonnet.Erik Fikken, kort en bondig in eigen woorden vervat."Ik ben Erik Fikken. Zanger, liedjesmaker, komiek."Mijn repertoire is een mengeling van een lach en een traan.Teksten dicht bij huis, recht uit het hart. In mijn dialect, in hetNederlands. Inspiratie haal ik uit bluegrass muziek. Vooralmelancholische muziek heeft mijn voorkeur. Daarnaast laat ikme inspireren door collega-artiesten zoals Joss mennen, TonWolter, Ronald en Carien Moonen. Ik heb 2 cds gemaakt metliedjes in het Weerter dialect.; “Erik ” 2006 en “Hallo” 2008.Paul Weelen heeft een heel toepasselijk sonnet toegewezen gekregen. Normaal alleen zingendin het dialect heeft hij na 40 jaar Paul een gunst gedaan en grensgeheimen een sonnet overde Stramproyer Broekmolen in het Nederlands opgepakt.Paul is erg vertrouwd met tekst en muziek en zijn productiegetuigt van grote passie. In eigen woorden.Mijn muziek website is www.paulweelen.nl .Er staat elke week een nieuw liedje op.Ik heb in veel groepen gespeeld: Weerwaas, Ramsj, Toepjoep,Oes de Ef en zon 15 CDs gemaakt. Alles lokaal, nooit iets in hetNederlands, altijd Kerkraads.Grensgeheimen is mijn eerste Nederlandstalig lied in 40 jaar.Ik schrijf muziek, romans, poëzie, musicals, toneel. Ben mede-eigenaar van Uitgeverij TIC,samen met mijn partner Luiz Oliveira.Als zodanig uitgever van Paul Sterk.Ik schrijf ook recensies over toneel voor de kranten.
  2. 2. Ook de Weerter jeugd leeft zich graag uit in muziek. En Martijn Smolenaers zag hier wel eenproject in. Opblaaspop een aandoenlijk popfestival vooramateurbandjes is voor het tweede jaar op het podium. Enwe hebben al heel wat jong talent langs zien komen.Zaterdag 22 juni is de ontknoping in De Beatrix en zullenwe weten wie zich Opblaasband 2013 mag noemen.Onze hoofdact van vandaag is Linda Smeets onderbegeleiding van RobMennen – toetsenist en Frank de Groot - bassist.Linda Smeets, 28 jaarU kunt haar o.a. kennen van: Radio 3 (Rob Stenders, Gerard Ekdom), Radio 2 (DanielDekker), L1, Rowwen Hèze (Saus, De Vrienden Van Amstel Live), She Got Game 3 en XL(Leoni Jansen).Ze stond in grote zalen als Ahoy, Carré, De Heineken Music Hall, het Concertgebouw vanAmsterdam, De Kleine Komedie, etc.Linda schrijft haar eigen nummers. Momenteel werkt zeaan haar tweede album, in de stijl van KT Tunstall,Sheryl Crow, Aimee Mann, Carol King.Linda is te boeken voor huiskamerconcerten, muzikaleopluistering van huwelijksceremonies, concerten metharmonie, bigband en fanfare, studiowerk, etc.In 2006 studeerde ze af aan het Conservatorium van Utrecht voor Lichte Muziek Zang.Naast het optreden geeft ze ook zangles en zette ze de succesvolle zangschool Zang en Co inDen Haag, Voorburg en Weert (Limburg) op.Rob Mennen, toetsenist/pianist.De liefde voor muziek zat er al vroeg in. Op mijn zesde ben ik begonnen met pianospelen; alstiener deed ik ervaring op in de hafabra-wereld tijdens mijn lidmaatschap aan het NationaalJeugd Harmonie Orkest. Als klarinettist van dit orkest heb ikruim vijf jaar aan radio- en tv-opnames door heel Nederlandmeegewerkt en tournees door Spanje, Bulgarije, Duitsland ende VS ondernomen.Na mijn studie aan het Maastrichts conservatorium, waar ikhet hoofdvak Schoolmuziek als ook het keuzevak piano(klassiek) beide Cum Laude heb afgesloten, heb ik mij viadiverse bands op de lichte muziek toegelegd. In de coverbandNo Tuxedo was ik 15 jaar de vaste toetsenist. Als tweededirigent/pianist was ik verbonden aan diverse koren in geheelLimburg. Hierna ben ik mij meer en meer gaan specialiserenop het gebied van begeleiding van solisten, ensembles maarook harmonie- en fanfare-orkesten.Tevens ben ik nauw betrokken bij de muzikale productie van verschillende schoolmusicals en-uitvoeringen, waaronder Grease, Kruimeltje en het Euro-Songfestival. Vocalisten/Musiciwaar ik mee samenwerk of samengewerkt heb zijn o.a. Mario Feltman, Dewi, Joes Boonen,Schintaler, Lori Spee, Jack Vinders, Gé Reinders, Ben Verdellen, Beppie Kraft, Treble, Suzan
  3. 3. Seegers, Renee van Wegberg, Anita Meijer, Karin Bloemen, Brigitte Heitzer, Martin Hurkens,Laura Lynn, Christof en Lindsay, Jan Vayne, Sophie Velthuizen, Ben Cramer, DesireeManders, Pussycat, Gé Titulaer, Stef Bos, Arwin van der Kluft, Joke van der Hoek, JoepReijnen, Fanny Drenthe, Geralt van Gemert, Linda Smeets, en René Schuman en Angeleye.In groepsverband hebben we in voorprogrammas gespeeld van o.a. Marco Borsato, RowwenHèze, Margriet Eshuis, Boris, De Dijk, Lois Lane en De Kast. Door deze ervaringen kan ikmijzelf specialist noemen in muzikale begeleiding en ben ik veelzijdig en flexibel inzetbaar opdit gebied.Frank de Groot op bas.Op 11 jarige leeftijd is Frank „gerekruteerd” door delokale harmonie St. Joseph 1880 te Weert om als saxofonist lid te worden van devereniging. De interesse voor dit instrument was reeds door eenklasgenootgewekt. Zo een indrukwekkend instrument moest er komen. Opdeze manier werdende eerst stappen in de wondere wereld van de muziek gezet. Op 15jarigeleeftijd, mede door invloeden van vrienden op de middelbare school,werd deinteresse voor de basgitaar aangewakkerd. Rock muziek veroverdezijn hart snelen de drang om deze muziek zelf te gaan maken was hiervan hetlogische gevolg.Na en reis door een diversiteit aan muziekstijlen en een keur aanbands enartiesten begeleiding kan Frank zich tot op vandaag nog steeds nietbeperkentot een stijl. Belangrijk is echter dat er een fijne bas groove in gespeeld kanworden.In de column van Riya Geboers van Bibliocenter Weert zullen wel een paar spannende notennaar voren komen. Want het is tenslotte juni de maand van het spannendeboek. In haar telkens weer verrassende boekenlijst die trouwens te vindenis op de openingspagina van http://www.bibliocenter.nl/ is er altijd vanalles te beleven. En ze kan het bijzonder smakelijk ten tonele voeren. Wezijn dan ook erg verguld met een heuse Kunst - O - Foon top 5 en een linknaar mijn blog. Ben ik toch wel trots op.Dus wat let U om ook eens persoonlijk met ons team Kunst - O - Foon kennis te maken. Dedeuren van onze studio worden geopend als U links op de bel met WeertFM drukt. Het enigeobstakel wat U dan nog moet slechten is de lift voor U. Alhoewel dat alleen maar gemakkelijkis.Zondag tussen 11.00 en 12.00 uur ook live te horen via WeertFM 107.5 en voor Nederweert94.4 FM. Natuurlijk zijn we ook wereldwijd te ontvangen via internet www.WeertFM.nl enuitzending gemist is vanaf maandag ook te vinden op de site.

×