Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Programa de ma simfonic 02 [11-12]

260 views

Published on

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Programa de ma simfonic 02 [11-12]

  1. 1. Dissabte 1, d’octubre de 2011, a les 19.00 hCARMINA BURANA DE L’AMOR I DEL VIJohann Sebastian Bach (1685-1750) CARMINA BURANA DE L’AMOR DEL VIJesu, meine FreudeJohn Cage (1912-1992)4’33’’Carl Orff (1895-1982)Carmina Burana I. Fortuna Imperatrix Mundi V. Coeur d’amours 1. O Fortuna 15. Amor volat undique 2. Fortune plango vulnera 16. Dies, nox et omnia II. Primo vere 17. Stetit puella 3. Veris leta facies 18. Circa mea pectora 4. Omnia sol temperat 19. Si puer cum puellula 5. Ecce gratum 20. Veni, veni, venias 21. In trutina III. Uf dem anger 22. Tempus est iocundum 6. Tanz 23. Dulcissime 7. Floret silva nobilis 8. Chramer, gip die varwe mir VI. Blanziflor et Helena 9. Swaz hie gat umbe 24. Ave formossisima 10. Were diu werlt alle min VII. Fortuna Imperatrix Mundi IV. In taberna 25. O Fortuna 11. Estuans interius 12. Olim lacus colueram 13. Ego sum abbas 14. In taberna quando sumusXimena Agurto, sopranoJordi Domènech, contratenorCésar San Martín, barítonCor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida (Xavier Puig, director)Cor Lieder Càmera (Xavier Pastrana, director)Rubén Gimeno, directorTrobaràs més informació sobre les obres, els compositors i els intèrpretsa les Impressions des del quart faristol, al nostre web www.osvalles.comAmb la col·laboració especial deCatalunya Música enregistra aquest concert.Per tornar-lo a sentir, consulteu la programació a: www.catmusica.cat CONCERT SIMFÒNIC 02
  2. 2. Sabies que...Per Pere Andreu Jariod… John Cage amb 4’33’’ va voler donar protagonisme als espectadors? RecomanacionsEl compositor nord-americà considerava en relació amb aquesta peça que“el públic, en diàleg amb l’ambient, és música, crea l’obra”. I en relació al Nicholls, David John Cagesilenci deia: “Fins al dia que em mori hi haurà sons. I continuaran després de Turner Publicaciones.la meva mort. No ens hem de preocupar pel futur de la música”. Madrid, 2009.… aquesta és l’obra més coneguda de Cage? Carl OrffL’estrena va ser al Maverick Concert Hall de Woodstock (Nova York), Carmina Burana Gundula Janowitz (soprano)l’any 1952. En aquella ocasió, el pianista David Tudor va ser l’intèrpret Gerhard Stolze (tenor)d’aquesta composició que es divideix en tres parts, de 30’’, 2’23’’ i 1’40’’, Dietrich Fischer-Dieskau (baríton)respectivament. Orquestra i Cor de l’Òpera Alemanya de Berlín... Carmina Burana té l’origen en un còdex medieval del segle XIII? Eugen Jochum (director) CD Deutsche GrammophonEl títol, pronunciat accentuant la primera síl·laba a Carmina, significa (1996)“Cançons de Bura”, que és el nom llatí que rebia la regió de Beuern(Baviera). El nom el va posar J. A. Schmeller, bibliotecari de la Cort de Carl OrffMunic, en l’edició que va publicar l’any 1847. Els manuscrits havien estat Carmina Buranadescoberts uns anys abans, el 1803. Sheila Armstrong (soprano) Gerald English (tenor) Thomas Allen (baríton)... els textos són una crítica a la societat en general i especialment a les Orquestra i Cor de la Simfònicaclasses poderoses? de LondresEs parla dels plaers terrenals, de l’amor carnal i del gaudi de la natura. A André Previn (director)l’hora de compondre Carmina Burana, Orff va ser influït per la música de CD EMI (1999)Stravinsky, especialment per Les Noces. És una de les obres més populars Carl Orffdel segle XX, especialment el primer número, gràcies sobretot a l’ús que Carmina Buranase n’ha fet tant en la publicitat com al cinema (Excalibur, entre d’altres). Kathleen Battle (soprano) Frank Lopardo (tenor)... Orff va estrenar la cantata l’any 1937? Thomas Allen (baríton) Orquestra FilharmònicaVa ser en una producció escenificada per Otto Wälterlin a l’Òpera de de BerlínFrankfurt. Orff havia començat a treballar-hi dos anys abans amb l’ajuda Cor Shin-Yu del Japódel poeta Michel Hofmann, que en va preparar el llibret, a partir d’una Seiji Ozawa (director)selecció de 24 poemes d’un total de 300. El músic alemany desconeixia les DVD Philips (2004)melodies originals del còdex, que no van ser desxifrades ni transcrites finsa la dècada del 1950.

×