Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Exemples de poemes amb monosíl·labs

3,971 views

Published on

Resultats dels poemes escrits amb monosíl·labs pels alumnes de cicle inicial de primària amb l'orientació de Arantza Fernández de Viana

Published in: Education, Technology, Business
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Exemples de poemes amb monosíl·labs

 1. 1. TREBALL A L’AULA Presentació RESULTATS DELS TREBALLS DELS ALUMNES Març 2009 CURS Cicle Inicial de Primària PROFESSOR/A Arantza Fernández de Viana ESCOLA CEIP Àngel BaixerasCom citar el document:Aprendretextos. (2010). Resultats dels treballs dels alumnes.Document no publicat. Disponible en www.aprendretextos.com
 2. 2. Em fa mal el cos AI TINC MAL AL CAP AI TINC MAL AL DIT AI TINC MAL AL CUL AI TINC MAL AL NAS AI TINC MAL AL PEU AI TINC MAL AL A MA AI AM FA MAL AL TOT AL COS
 3. 3. El nen Un nen te mal de cap i no pot anar al parc fi
 4. 4. L’ós del bosc El os del bosc te fam i bol un plat de mel es el mes bo del mon el os del bosc ja no te fam
 5. 5. El gos I El gos El gos es tan gros com un os i es fa amic dun os que es tan gros com el gos i els dos fan un joc amb flors.
 6. 6. Al fons del mar AL FONS DEL MAR Al fons del mar lla un peix viu. Al bosc lla un llop fort I cau un llamp al cau del llop I el peix fa xip xip xap.
 7. 7. El cuc i el sol EL CUC I EL SOL ES DIUAN POL I SAC I ES BAN AL BOSC. AL BOSC SURT LA SERP I FA POR AL CUC I AL SOL.
 8. 8. El gos II UN GOS VA ANA AL PAR C I VA FE UN PET
 9. 9. Comentari 1. Comentari sobre els treballs dels nens La restricció de treballar amb paraules monosil·làbiques va ser compresa pels alumnes, amb algunes excepcions com “am fa” i “amic” comentada i corregida entre els propis alumnes. Alguns dʼells van imitar la forma dʼeruga proposada pel model, altres van preferir fer rodolins. Es tracta, per tant, dʼuna activitat que es pot realitzar amb nens des de primer de primària. 2. Què aprenen els nens amb els poemes i els jocs de llenguatge? Els poemes i jocs de llenguatge fan prendre consciència de la musicalitat de les paraules, de la seva estructuració rítmica, de la seva estructura. Els nens i nenes són sensibles a la repetició i amb els jocs de llenguatge descobreixen aquestes propietats. Poden arribar, inclús com els nens dʼaquesta classe, a descriure les regles de construcció del poema (paraules amb una síl·laba) i adonar-se de la disposició gràfica (en fila). Poden també arribar a descobrir els palíndroms (“es poden llegir cap endarrere i cap endavant”) i aplicar el model en les seves pròpies produccions.

×