Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Noms: Albert Puiggròs
Ismael Nevado
Assignatura: Religió
1.Què celebrem?
2.La Vella Quaresma
3.La Pasqua cristiana
4.Festa
5.Tradicions
Els primers cristians celebraven la resurrecció de Jesús
el mateix dia que la Pasqua jueva, fins que l'any 325 el
Primer C...
Durant els dies de carnaval, el rei Carnestoltes i
la vella Quaresma mantenen una lluita; la vella
Quaresma acaba guanyant...
La Pasqua ocupa el lloc central de la fe cristiana pel
seu paper fonamental i per la seva dimensió
simbòlica excepcional: ...
La Pasqua és un període de joia i alegria generalitzada:
els cristians celebren que Jesucrist ha ressuscitat i
alhora s'in...
Diumenge de Rams, Pasqua Florida i Pasqua
Granada són les tres parts d'aquest període que va
així des de l'entrada de la p...
Al Principat de Catalunya és tradició que el padrí o l'avi
regalin la mona al seu fillol i néts el Diumenge de
Pasqua , en...
You’ve finished this document.
Download and read it offline.
Upcoming SlideShare
Pasqua
Next
Upcoming SlideShare
Pasqua
Next
Download to read offline and view in fullscreen.

Share

Pasqua Albert i Ismael

Download to read offline

  • Be the first to like this

Pasqua Albert i Ismael

  1. 1. Noms: Albert Puiggròs Ismael Nevado Assignatura: Religió
  2. 2. 1.Què celebrem? 2.La Vella Quaresma 3.La Pasqua cristiana 4.Festa 5.Tradicions
  3. 3. Els primers cristians celebraven la resurrecció de Jesús el mateix dia que la Pasqua jueva, fins que l'any 325 el Primer Concili de Nicea va separar amb dues festes tot mantenint el caràcter mòbil de la diada, fixant-la al diumenge següent de la lluna plena posterior a l'equinocci de primavera(21 de març). Aquest fet determina la mobilitat d'altres festes, com la de l'Ascensió, que se celebra quaranta dies després del diumenge de Pasqua, la Pentecosta, deu dies després de l'Ascensió, la festa de Corpus, així com la data del diumenge de Rams, inici de la Setmana Santa.
  4. 4. Durant els dies de carnaval, el rei Carnestoltes i la vella Quaresma mantenen una lluita; la vella Quaresma acaba guanyant i s'abandonen les lleis del rei Carnestoltes; els banquets, la festa boja i el desordre donen pas al dejuni, l'ordre i la calma. Segons la tradició, els menjars abundants es canvien per un règim de sopes amb oli, verdura i aigua. Només els diumenges es podia menjar peix.
  5. 5. La Pasqua ocupa el lloc central de la fe cristiana pel seu paper fonamental i per la seva dimensió simbòlica excepcional: amb ella s'acaben la Setmana Santa i la Quaresma i comença el Temps de Pasqua, el qual culmina amb l‘ascenció de Crist i l'afirmació de la nova aliança.
  6. 6. La Pasqua és un període de joia i alegria generalitzada: els cristians celebren que Jesucrist ha ressuscitat i alhora s'inicien els ritus primaverals que celebren l'arribada del bon temps i la renovació de la natura després de l'hivern . La festa religiosa de la Pasqua Florida es celebra diumenge, dilluns i dimarts de Pasqua amb una gran profusió d'aplecs, pancaritats i romiatges. La resta de festes incloses dins aquest cicle són festes que exalten l'element vegetal, fan al·legoria de la fecunditat i de l'abundància i expressen la necessitat de protecció. Efectivament, durant la Pasqua, els arbres, les flors i els brancatges són protagonistes de moltes diades. Diumenge de Rams,
  7. 7. Diumenge de Rams, Pasqua Florida i Pasqua Granada són les tres parts d'aquest període que va així des de l'entrada de la primavera fins al solstici d'estiu: Rams representa la verdor, la Pasqua Florida la floració i Pasqua Granada, la fructificació.
  8. 8. Al Principat de Catalunya és tradició que el padrí o l'avi regalin la mona al seu fillol i néts el Diumenge de Pasqua , en principi després de missa, tot i que actualment no sempre es va a la missa. El Dilluns de Pasqua era tradició que es reunissin dues o tres famílies o un grup d'amics i que anessin a menjar a algun indret la mona plegats, en un àpat en el qual no hi mancava el conill a la brasa, la paella i, sobretot, el vi.

Views

Total views

1,108

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

166

Actions

Downloads

2

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×