Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
David Perales, Monika
Naidenova
Religió
PASQUA
 Què és la Pasqua ?
 Història :
 La Pasqua en cultures antigues
-Els misteris eleusins
 Pasqua jueva
 Pasqua cristian...
La Pasqua és un terme
religiós que procedeix del
llatí páscae, i aquest prové
del grec paskha format a
partir del hebreu p...
Segons l'historiador i novel·lista
Robert Graves, a Els mites grecs
(1955), el laberint del Minotaure, a
Cnosos, no era un...
Els jueus començaren a celebrar
l'època del pas de l'hivern a la
primavera per commemorar el seu
èxode de l'Egipte (aproxi...
Els primers cristians celebraven la
resurrecció de Jesús el mateix dia
que la Pasqua jueva, fins que
l'any 325 el Primer C...
El Temps de Pasqua, Temps pasqual o
Cinquantena Pasqual és un període
de l'any litúrgic que compren els 50
dies que van de...
You’ve finished this document.
Download and read it offline.
Upcoming SlideShare
Pasqua Albert i Ismael
Next
Upcoming SlideShare
Pasqua Albert i Ismael
Next
Download to read offline and view in fullscreen.

Share

Pasqua: David i Monika

Download to read offline

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

Related Audiobooks

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
  • Be the first to like this

Pasqua: David i Monika

  1. 1. David Perales, Monika Naidenova Religió PASQUA
  2. 2.  Què és la Pasqua ?  Història :  La Pasqua en cultures antigues -Els misteris eleusins  Pasqua jueva  Pasqua cristiana -Temps de Pasqua
  3. 3. La Pasqua és un terme religiós que procedeix del llatí páscae, i aquest prové del grec paskha format a partir del hebreu pésakh (que significa "pas"). En el context cultural occidental, la Pasqua representa tant una important festivitat religiosa com la celebració de l'arribada de la primavera.
  4. 4. Segons l'historiador i novel·lista Robert Graves, a Els mites grecs (1955), el laberint del Minotaure, a Cnosos, no era un vertader laberint amb parets, sinó que era un dibuix del patró de la dansa ritual cretenca en mosaic sobre un paviment. Aquesta dansa es ballava a Itàlia (i sembla haver estat introduïda a Bretanya a finals del tercer mil·lenni abans de la nostra era per immigrants neolítics provinents d'Àfrica del nord.
  5. 5. Els jueus començaren a celebrar l'època del pas de l'hivern a la primavera per commemorar el seu èxode de l'Egipte (aproximadament el 1250 a.C.). Els sacerdots jueus, en lloc de lluitar contra l'ús goi (gentil) egipci, preferiren ajuntar aquesta setmana amb la seua pròpia festa d'independència i donar-li un no significat, relacionant-la amb la seua eixida d'Egipte. El pa no fermentat vindria a recordar l'eixida amb presses en la que faltà temps per fer fermentar el pa. El Péssah jueu s'origina en la història narrada a la Bíblia (Èxode 12.5-14), de què el déu Jahvé "passà" de llarg i no matà als primogènits israelites en Egipte).
  6. 6. Els primers cristians celebraven la resurrecció de Jesús el mateix dia que la Pasqua jueva, fins que l'any 325 el Primer Concili de Nicea va separar ambdues festes tot mantenint el caràcter mòbil de la diada, fixant-la al diumenge següent de la lluna plena posterior a l'equinocci de primavera(21 de març). Aquest fet determina la mobilitat d'altres festes, com la de l'Ascensió, que se celebra quaranta dies després del diumenge de Pasqua, la Pentecosta, deu dies després de l'Ascensió, la festa de Corpus, així com la data del diumenge de Rams, inici de la Setmana Santa.
  7. 7. El Temps de Pasqua, Temps pasqual o Cinquantena Pasqual és un període de l'any litúrgic que compren els 50 dies que van des del diumenge de Pasqua fins a la Pentecosta (que en grec vol dir "cinquantè", és a dir, set setmanes i un dia, el cinquantè). És un temps d'especial alegria i festivitat en que es pretén aprofundir l'abast del misteri de la Resurrecció. Durant la primera setmana (l'octava de Pasqua) s'allarguen les festivitats de la Pasqua Florida, i el període engloba les celebracions de l'Ascensió de Jesús i de la davallada de l'Esperit Sant sobre els Apòstols.

Views

Total views

602

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

153

Actions

Downloads

2

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×