Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Luther king

351 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Luther king

 1. 1. ÀLEX SÁNCHEZ CRISTIAN RUIZ 2013-2014 RELIGIÓ
 2. 2. ÍNDEX 1. 2. 3. 4. Què és el Premi Nobel? Biogràfia Frases famoses Opinió personal
 3. 3. PREMI NOBEL Aquest premi s'atorga "a la persona que hagi treballat més o millor en favor de la fraternitat entre les nacions, l'abolició o reducció dels exèrcits existents i la celebració i promoció de processos de pau", segons el testament del propi Nobel. Aquest premi es lliura a l'Ajuntament d'Oslo, a la capital de Noruega pel Comitè Nobel Noruec del Parlament Noruec.
 4. 4. BIOGRÀFIA Atlanta 15 de Gener de 1929Memphis el 4 d’Abril de1968. Pastor baptista nord-americà, defensor dels drets civils. Fill d'un ministre baptista, Martin Luther King va estudiar teologia a la Universitat de Boston. Des de jove va prendre consciència de la situació de segregació social i racial que vivien els negres del seu país, i especialment els dels estats meridionals. Convertit en pastor baptista, el 1954 es va fer càrrec d'una església a la ciutat de Montgomery, Alabama.
 5. 5. Molt aviat va donar mostres del seu carisma i de la seva ferma decisió de lluitar per la defensa dels drets civils amb mètodes pacífics, inspirant-se en la figura de Mahatma Gandhi i en la teoria de la desobediència civil d'Henry David Thoreau. Poc després d'arribar a Montgomery va organitzar i va dirigir un massiu boicot de gairebé un any contra la segregació als autobusos municipals.
 6. 6. La fama de Martin Luther King es va estendre ràpidament per tot el país i de seguida va assumir la direcció del moviment pacifista nord-americà, primer a través de la Southern Cristian Leadership Conference i més tard del Congress of Racial Equality. Així mateix, com a membre de l'Associació per al Progrés de la Gent de Color, va obrir un altre front per aconseguir millores en les seves condicions de vida.
 7. 7. El 1960 va aprofitar una seguda espontània d'estudiants negres a Birmingham, Alabama, per iniciar una campanya d'abast nacional. En aquesta ocasió, Martin Luther King va ser empresonat i posteriorment alliberat per la intercessió de John Fitgerald Kennedy, llavors candidat a la presidència dels Estats Units, però va aconseguir per als negres la igualtat d'accés a les biblioteques, els menjadors i els estacionaments.
 8. 8. En l'estiu de 1963, la seva lluita va aconseguir un dels seus moments culminants quan va encapçalar una gegantesca marxa sobre Washington, en què van participar unes duescentes cinquanta mil persones, davant les quals va pronunciar un dels seus més bells discursos per la pau i la igualtat entre els éssers humans. Ell i altres representants d'organitzacions antiracistes van ser rebuts pel president Kennedy, qui es va comprometre a agilitar la seva política contra el segregacionisme a les escoles i en la qüestió de la desocupació, que afectava de manera especial a la comunitat negra.
 9. 9. MORT DE MARTIN LUTHER KING Memphis, Tennessee El 4 d'abril de 1968, el líder de color i Premi Nobel de la Pau, reverend Martin Luther King és abatut d'un tret al cap per un franctirador mentre saluda els seus seguidors des del balcó del motel Lorraine, acompanyat pels seus col · laboradors entre els quals es troba el reverend Jesse Jackson.
 10. 10. FRASES *Si no pots volar, corre. Si no pots còrrer, camina. Si no pots caminar, gateja. Però facis el que facis, sempre endavant. *Si sapigués que el mòn s’acaba demà, jo avui , plantaria un arbre. * Hem après a volar com els pardals, a nadar com els peixos; però no hem après el senzill art de viure entre germans.
 11. 11. OPINIÓ PERSONAL Nosaltres em aprés molt sobre aquesta persona, ja que només l’haviem sentit anomenar. Ara que em fet aquest treball sabem moltes coses més d’ell. Va ser una gran persona que va dedicar molt temps a fer coses per les altres persones, però desgraciadament només va durar 39 anys.

×