Ba cc w6_lazuli

572 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
572
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
397
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Ba cc w6_lazuli

 1. 1. BaCC: Utopia Week 6 – Lazuli
 2. 2. Lapis Lara Sodaliet Saffier Amazoniet Topaas
 3. 3. Goedemorgen, familie Lazuli die mooi rechtop staat en is opgehouden met datgene waar ze vorige week mee bezig waren… U raadt het al, nog een bijwerking van Villa&Tuin -.-’
 4. 4. Dus zette ik hen allemaal weer aan het werk, en bij het nemen van deze foto kreeg ik een déjà-vu naar de vorige update ;)
 5. 5. Schooltijd!
 6. 6. En werktijd! Lapis, maak alsjeblieft promotie want met nog geen drieduizend simdollars en een hoogzwangere vrouw ga je niet ver komen!
 7. 7. Die hoogzwangere vrouw heeft momenteel een aanval van poetsdrang! En last van Labradoriet die haar overal volgt…
 8. 8. Jà, ik bedoelde: overal! Maar zowel Lara als ikzelf had geen zin om hem van de zetel te jagen.
 9. 9. De kindjes kwamen allemaal met een volledig rood plezierbalkje uit school, en ik had geen idee wat ik eraan moest doen. Topaas ging uit zichzelf naar de schildersezel, dus haar plezier ging in ieder geval een beetje omhoog…
 10. 10. Sodaliet babbelde wat met Judith Draaijingh, een vriendinnetje dat mee uit school kwam…
 11. 11. Amazoniet heb ik in de tuin aan het werk gezet, niet dat het hem ontspande maar hij moest toch iéts te doen hebben…
 12. 12. En Saffier was als enige zo slim om aan de computer te kruipen om sims te spelen. Hoewel ik dus ook slim ben, aangezien ik dat toen ook zat te doen xD
 13. 13. Stommerik die ik toch ben, was ik vergeten dat dit gezin wél een flipperkast bezit! Dus na een paar uurtjes spelen, konden de kinderen dan toch met een groen plezierbalkje aan hun huiswerk beginnen.
 14. 14. Na de poetsdrang volgde voor Lara de vreetbui! :p
 15. 15. De familie Lazuli is het enige gezin waarbij ik erin slaag om hen allemaal samen aan tafel te krijgen. Ja, behalve Lapis op dit moment, want die was nog aan het werk.
 16. 16. Waarvoor hij jammer genoeg geen promotie kreeg vandaag :( Ik degradeerde hem dan maar persoonlijk tot schoonmaker van de hondenmand :p
 17. 17. Labradoriet zelf maakt intussen buiten kennis met een andere hond. Met wie het overigens niet klikte -.-’
 18. 18. En ergens om half vijf ‘s nachts was daar dan toch het moment waar ik al de hele dag op zat te wachten: Lara moest bevallen!
 19. 19. Baby 1: een meisje met exact dezelfde genen als haar broers en zusje. Haar naam is Turkoois.
 20. 20. En baby 2: nog een meisje, maar eindelijk eens eentje met Lara’s bruine haar! Dankzij kleine Aquamarijn is de levenswens van Lara – 6 kinderen zien trouwen – haalbaar. En net op tijd, want mijn namen voor blauwe stenen zijn op :p
 21. 21. Labradoriet doet zijn ochtendgymnastiek… Je ziet écht bijna het verschil niet tussen zijn staart en zijn achterpoot hé! ;)
 22. 22. En ook Saffier is geobsedeerd door de balletbarre. Vanaf het moment dat ik haar even uit het oog verlies, staat ze daar te oefenen. Iets voor haar levenswens binnenkort??
 23. 23. Haar tweelingbroertje neemt ook voldoende lichaamsbeweging, maar dan wel op een iets spannender manier…
 24. 24. Lapis gebruikt tenminste een bed zoals het hoort, alleen jammer dat hij per ongeluk in Topaas’ bed is gaan liggen… Zijn hand staat trouwens alsof hij wil zeggen: “Nu geen paparazzi, a.u.b.!”
 25. 25. Iedereen vertrekt naar school of werk, en Lara ondervindt hoe leuk/zwaar het ook weer is om een tweeling in huis te hebben. Vooral als ze op het idee komen om sàmen een vieze luier te krijgen!
 26. 26. Ze krijgt er zelfs superkrachten door! Zo kan ze bijvoorbeeld door de muur heen de goede cijfers van Amazoniet zien! :p
 27. 27. Antigone van der Wiel kwam weer eens mee uit school… En hoe kan het ook anders, ze liep weer meteen naar de hond. Ze is verrassend goed met dieren, misschien binnenkort een baantje in Camille’s Beestenboel?
 28. 28. Sodaliet is een kleine Lapis, hij doet niets liever dan aan de piano zitten. Ik hoopte dan ook op een Kenniswens voor hem…
 29. 29. Al laat ik een dobbelsteen over de levenswensen beslissen, dus gebeurt er niet altijd wat ik zelf in gedachten had…
 30. 30. Zoals in het geval van Sodaliet – ahum, heb ik het ooit gehad over dat ik dacht dat hij een grote neus zou krijgen? – die eindigde met de Romantiekwens en graag Rockgod wil worden. Blijft in ieder geval in de muziek, was die piano toch niet voor niets ;)
 31. 31. En net als bij de Vijvermannetjes vorige week, heeft ook Sodaliet een geadopteerd zusje dat even oud is. Gelukkige verjaardag, Topaas!!
 32. 32. Voor Kennissim Topaas – die Gameontwerpster wil worden – was het ongelooflijk moeilijk om een juiste look te vinden. Al bedenk ik me net dat ze elfenoortjes heeft… Dus waarschijnlijk zal ze later deze update nog wel wat van uiterlijk veranderen, ik bedenk het nu maar pas terwijl ik dit schrijf ;)
 33. 33. Kijk! Topaas’ pyjama matcht niet alleen met alle andere kleuren van het huis, hij past ook nog eens perféct bij het behangpapier van haar slaapkamer!
 34. 34. Eindelijk promotie voor Lapis!
 35. 35. Labradoriet is een lekker sociale hond, er kan geen dier voorbijlopen of hij wil het gaan besnuffelen. Met deze weerwolf klikte het blijkbaar.
 36. 36. De volgende ochtend moest ik Amazoniet vroeg uit z’n bed trommelen, meneer was namelijk vergeten zijn huiswerk te maken. En zeggen dat ik eerst Saffier wakkeer maakte, omdat zijn huiswerk op hààr bureau mag!
 37. 37. Romantieksims die uit zichzelf voor hun babyzusjes gaan zorgen, waar gaat de wereld naartoe? :p
 38. 38. Kindjes naar school, Lara zorgt voor de baby’s, en Lapis moet toch pas om 21u gaan werken, dus heeft hij de hele dag tijd om punten te sprokkelen voor nóg een promotie.
 39. 39. Al mag er af en toe ook wel wat tijd gemaakt worden voor ontspanning! Zowel Lapis als Lara heeft nu alweer de wens om nog een kindje te krijgen. En mijn hart zegt ‘ja’, maar het is nu al zo druk… Dus als het van mij afhangt komt er voorlopig geen zevende kindje. Ik hoop alleen dat de ACR wil meewerken… -.-’
 40. 40. En terwijl hun ouders gezellig liggen te rollebollen, doen de twee tieners de huishoudelijke klusjes. Again: waar gaat de wereld naartoe?? :p
 41. 41. Toen besefte ik pas hoe weinig ik eigenlijk ga kijken wanneer er kindjes met een goed rapport van de schoolbus stappen. Saffier staat echt zo te wijzen van: “Kijk eens, dat heb ík gedaan!” :D
 42. 42. En allemansvriendinnetje Judith Draaijingh kwam weer eens met één van de tweeling mee uit school. Ik weet niet meer met wie, want zowel met Amazoniet als met Saffier zocht ze spontaan contact!
 43. 43. Lapis bewijst nog maar eens dat plassen echt wel speelterrein voor tieners zijn! Ik geloof dat het merendeel van Utopia zowat alle punten voor speelsheid heeft, de laatste weken amper een sim gezien die niét van de trapleuning gleed of in de plassen begon te springen.
 44. 44. Verjaardag! Turkoois was de oudste van de tweeling, dus zij mag als eerste opgroeien.
 45. 45. Klein deugnietje, nog voordat ik iets aan haar kon veranderen was ze al naar buiten gekropen om – net als haar grote broer – de plassen te gaan verkennen!
 46. 46. Lapis was al naar zijn werk vertrokken, en aangezien hij het grootste deel van de babytijd met zijn kleine zusjes heeft doorgebracht, mocht Sodaliet de kaarsjes voor Aquamarijntje uitblazen.
 47. 47. Jep, volledige kopie van de mama hoor! Turkoois heeft tenminste nog Lapis’ neus, maar Aquamarijn is helemaal Lara 
 48. 48. Gelukkig kan een make-over wel één en ander doen! Eindelijk een tweeling die ik makkelijk uit elkaar kan houden: Aquamarijn is degene met het bruine haar…
 49. 49. En Turkoois die met het zwarte haar! Ik vind haar net een klein Chineesje, komt waarschijnlijk door die bleke huid en Lara’s spleetogen ;) Na de make-over vond ik hen er al een stuk schattiger uitzien!
 50. 50. En kleine ondernemertjes die ze zijn, kropen ze meteen achter elkaar aan naar buiten, om in de plassen te gaan spetteren.
 51. 51. Aquamarijntje… Je bent nog iets te klein om nu al aan schóól te denken, schat :p
 52. 52. Nu ik toch bezig was met make-overen… Ik had jullie toch beloofd dat ik van Topaas een elfje zou maken? Wel, bij deze heb ik dat maar meteen gedaan! Denk dat ze niet blauwer dan dit kan worden… :p
 53. 53. Al vraag ik me toch af of dat wel comfortabel douchet, met die vleugels die door het douchescherm heen steken -.-’
 54. 54. Precies hier zette ik m’n spel op pauze! Ik ben zelf niet zo gek op onweer, maar dit was té mooi om er geen foto van te nemen!
 55. 55. Bij gebrek aan Lapis, die nog steeds aan het werk was, nam Sodaliet maar weer eens de vrijwillige taak op zich om Turkooisje in haar wiegje te gaan leggen – zó jammer dat hij Romantiekwens heeft, hij zou een geweldige Familiesim zijn!
 56. 56. Een nieuwe dag, en Saffier groet ‘s morgens de dingen! Ze heeft van zichzelf al een komiek gezichtje, maar als ze het dan ook nog eens in die plooi gaat trekken… Ja, dan kom ik niet meer bij van het lachen!
 57. 57. Goedemorgen, Turkoois! Da’s ook weer eens wat anders hé, door een elfje uit bed gehaald worden? :p
 58. 58. In ieder geval leuker dan als elf in de schoolbus te moeten stappen… Amai m’n vleugels!!
 59. 59. Ik bedacht me net dat ik nog steeds niet had uitgeprobeerd hoe honden reageren wanneer ze door een peuter geknuffeld worden. Wel, Labradoriet lijkt het in ieder geval best gezellig te vinden :D
 60. 60. Zo, da’s er al eentje minder die moet leren lopen! Lara heeft natuurlijk het geluk dat ze niet moet werken, en dus de hele tijd thuis is voor haar kinderen.
 61. 61. Maar ook Lapis hoeft vandaag niet te werken, en aangezien zijn baan toch niets met een levenswens te maken heeft, is het nu even belangrijker om zijn dochter te leren praten dan om promotie te halen.
 62. 62. Al denk ik dat hij soms toch liever met zijn neus in de boeken zou willen zitten -.-’
 63. 63. Met een populatie van over de 500, kon ik eindelijk de andere diensten bellen! Te beginnen met de Koppelende Zigeunerin voor Sodaliet – al lijkt Amazoniet haar ook wel interessant te vinden ;)
 64. 64. Alleen hebben de Lazuli’s lang niet genoeg geld voor een behoorlijke date, wat bleek toen Nada Stelling uit de lucht kwam gevallen! Voor de mensen met een minder goed geheugen: ze is de vriendin van Emma Doorn, met wie ze later deze week gaat samenwonen _O-
 65. 65. Ik wou Emma geen verdriet doen, dus hebben Sodaliet en Nada gewoon een tijdje gezellig met elkaar gepraat, en als vrienden leek het wel te klikken – check de zigeunerin op de achtergrond: “Hà, dat komt ervan als je mij niet voldoende betaalt!”
 66. 66. Tweeling aan de visvijver, het blijft toch zo’n schattig beeld…
 67. 67. En de hele familie- op te peuters na – aan de eettafel! Ik blijf dit een geweldig gerecht vinden: bij de koelkast staat het als ‘zalm’, maar het is toch eerder een menu van McDonalds of zo (goh, nu krijg ik daar zin in en het is nog maar 9u ‘s morgens… - .-’)
 68. 68. Bij de familie Lazuli zorgt iedereen voor iedereen! Deze keer is het Topaas die Aquamarijn leert praten.
 69. 69. …Saffier?! Wat doe jij daar in die commode?! Bleek dat ze eigenlijk wou gaan schaken, maar op één of andere manier is ze hier terechtgekomen… Gelukkig maar dat er moveobjects bestaat!
 70. 70. En ik wou jullie nog iets laten zien: het lijkt wel degelijk in het spel te zitten om met een peuter in je armen de trapleuning af te glijden, Topaas bewijst het hier nog eens! :D
 71. 71. De volgende ochtend slaagde Saffier erin om een enorme vis te vangen en daarmee ook een bronzen onderscheiding te krijgen, terwijl ik er dan weer in slaagde om daar een spectaculaire foto van de maken ;)
 72. 72. Logica: het is hartje zomer, en dààr is de pinguïn -.-’
 73. 73. Nu beide peuters kunnen lopen en praten, heb ik dan toch maar een tekentafel gekocht waarmee ze elkaar beter kunnen leren kennen. Vreemd genoeg hadden ze echt nog geen énkele relatiescore met elkaar…
 74. 74. Ik zei daarnet toch al dat het hartje zomer was? Wel, Lapis heeft daar geen rekening mee gehouden en is toch gaan trainen… Hij krijgt de twijfelachtige eer om mijn eerste oververhitte sim ooit te zijn ;)
 75. 75. Dus schraapte ik al het eerder verdiende geld bijeen en bouwde een klein zwembadje waarin meneer toch een béétje zou kunnen afkoelen! Al was dat nog maar het begin…
 76. 76. Amazoniet en Saffier genieten van de laatste momenten van hun kindertijd…
 77. 77. En Sodaliet heeft dan toch een meisje gevonden dat nog vrij is! Nikki kennen jullie misschien nog van bij de familie Doorn, ik ga nog wachten met haar aan Sodaliet te koppelen totdat ik weet of het klikt tussen Jasper en Judith Draaijingh die binnenkort tiener wordt.
 78. 78. Ook in dit huishouden is de huisvrouw te enige die zich met de hond bezighoudt… Wat een hondenleven hé, Labradoriet!
 79. 79. Oeps… Te lang in de zon gespeeld! Oftewel: iedereen had zin om te verbranden vandaag!
 80. 80. Het gaf wel niet meteen het mooiste uitzicht voor hun verjaardag, natuurlijk…
 81. 81. Al lijkt het me vooral erg pijnlijk… Ik stuurde de tweeling meteen na het opgroeien weer het zwembad in, maar daar wilden ze niet blijven zitten… Tijd voor make-overs dus!
 82. 82. De knapste van de twee: Saffier! Een Familiesim die 20 puppy’s of kittens wil laten opgroeien. En op één of andere manier was zij opeens weer op normale temperatuur.
 83. 83. Amazoniet – ook een Familiesim, maar hij wil Commissaris Held worden – had dat geluk echter niet. Hij is de hele nacht knalrood blijven ronddolen. Al was hij niet de enige die pijn leek te hebben…
 84. 84. Arme Aquamarijn! Op de grond in slaap vallen is al niet aangenaam, maar zij steekt dan ook nog eens door de muur! _O-
 85. 85. Voor iemand die het grootste deel van haar kindertijd aan de balletbarre heeft doorgebracht, was Saffier toch niet al te mager… Tijd voor het échte werk: fitnessen maar!
 86. 86. Al mag er ook wel eens tijd gemaakt worden voor de toekomst… Met deze knapperd misschien?? :p
 87. 87. Lapis en Lara zijn natuurlijk allang van ‘t straat, maar hun kinderwens… die blijft. Vandaar dat ze minstens één keer per dag spontaan samen in bed duiken! Een kind is er nog niet van gekomen…
 88. 88. En oververhitte Amazoniet… Die slijt de rest van de voormiddag in het zwembed! Arme jongen…
 89. 89. Ooh, Saffier! Zo roddelen over één van mijn favoriete simmetjes! Ga in de hoek staan, nu! - Volgens mij stond ze al in een hoek, ze was natuurlijk zo slim om de kleine badkamer uit te kiezen om haar gesprek met Sietse verder te zetten :p -
 90. 90. Hoera, Amazoniet is eindelijk van zijn oververhitting af! Hij is nog steeds verbrand, maar zijn temperatuurbalkje staat gelukkig weer in het groen.
 91. 91. Die avond kwamen we bij de laatste verjaardagen van deze update: eerst Turkoois.
 92. 92. En Aquamarijn vond dit het juiste moment om een dutje te gaan doen in Labradoriets mand -.-’
 93. 93. Maar uiteindelijk kon ook zij opgroeien – waarop Lapis en Lara prompt weer de wens kregen om nog een kindje te krijgen… :p
 94. 94. Aquamarijn is echt een mini-Lara, al geloof ik toch dat ze de lippen van Lapis heeft. Laten we ervan genieten nu ze nog klein en schattig is… Check trouwens op de achtergrond de taart waarvan de vlammen nooit doven :p
 95. 95. En Turkoois, die ik eindelijk een kapsel heb kunnen geven dat goed bij haar paste (als peuter liep het spel de hele tijd vast als ik haar wou make-overen). Heb je wel eens een kind zó begerig naar een stuk taart zien kijken?! :D
 96. 96. En toen nam Lara de telefoon, en belde naar… *als je nog weet welk tekstballonnetje Lapis drie slides geleden boven zijn hoofd had, kan je het wel raden zeker ;)*
 97. 97. Sodaliet!! Da’s niet vriendelijk tegenover je kleine zusje! Hoe ben jij misschien ooit begonnen met pianospelen?!
 98. 98. De volgende dag ondernam Turkoois een wraakpoging op Sodaliet, door zich bijna op zijn hoofd te laten neerglijden :p
 99. 99. Amazoniet en Saffier brachten hun ochtend weer door op hun favoriete plekje: de balletbarre :p
 100. 100. En moeder en dochter kloon zaten in dezelfde zetel hetzelfde boek te lezen.
 101. 101. Tot dan uiteindelijk de blauwe auto van het adoptiebureau de straat in kwam gereden, met daarin hun nieuwe peutertje!
 102. 102. Kijk toch eens wat een vrolijk lachend gezichtje, zo blij dat ze een nieuwe familie krijgt! Ik ben toch nog eens heel diep gaan zoeken naar namen van blauwe stenen, en heb dit meisje uiteindelijk Kyaniet genoemd ;)
 103. 103. En Kyaniet is duidelijk vanaf het eerste moment een papa’s kindje, iets wat de maatschappelijk werkster heel grappig lijkt te vinden ;)
 104. 104. En dit is ze na een blauwe make-over! Laat me nu eigenlijk gedacht hebben dat ze lichtbruin haar had, toen het make- overscherm opensprong bleek het rood te zijn!
 105. 105. En na nog wat quality time met mama, was het grote broer Amazoniet die de taak op zich nam om Kyaniet te leren lopen!
 106. 106. Eindelijk nog eens iemand die zich bekommert om de hond! Ik had Turkoois eigenlijk naar binnen gestuurd omdat ze het te warm begon te krijgen, alleen wou ze maar niet rustig zijn…
 107. 107. Tja, en dan krijg je dus zoiets… Speelse sims zijn leuk om te zien, maar niet als ze oververhit raken door op hun bed te springen. En dat was dan nog maar het begin van alle miserie… -.-’
 108. 108. Ik heb haar inderdaad laten zwemmen om wat af te koelen, maar ze had geen zin om in het zwembad te blijven en wou liever gaan slapen.
 109. 109. Om dan onderweg naar haar bed rechtopstaand in slaap te vallen…
 110. 110. En wanneer ze dan eindelijk in haar bed lag, er weer uitkomen om op de grond flauw te vallen!
 111. 111. Dus na een stuk of vijf waarschuwingen, was daar de maatschappelijk werkster weer… En deze keer keek ze niet zo vrolijk als toen ze vanochtend Kyanietje kwam brengen…
 112. 112. Gelukkig is Lapis een Familiesim, en dankzij zijn wensbonuspunten kreeg hij nog een tweede kans. Maar inderdaad, Lapis, ik zou me ook ergeren als ik niks aan die oververhitting van mijn dochtertje kon doen!
 113. 113. De oplossing was – letterlijk dan – kinderlijk eenvoudig! Ik kocht een limonadekraampje en liet Aquamarijn limonade verkopen aan haar tweelingzusje. Na twee glaasjes was Turkoois al niet meer oververhit!
 114. 114. En na nog even rustig in de zetel een boekje leren, was ze zelfs weer helemaal beter! :D
 115. 115. Om deze – toch wel spannende – laatste avond af te sluiten, toch nog een leuke foto: wat krijg je in een gezin met vier Familiesims? Een peuter die na één dag al kan lopen én praten! Ofwel is Kyaniet natuurlijk een wonderkind ;)
 116. 116. En daarmee laat ik jullie voor deze keer. De familie Lazuli is duidelijk weer een stuk uitgebreid tegenover het begin van de update, maar het is er dan ook zo gezellig! Nu over naar een volgende – iets véél kleinere – familie: de Lalasa’s! Tot daar!! :D Lapis Lara Sodaliet Saffier Amazoniet Topaas Aquamarijn Turkoois Kyaniet

×