Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Els animals - Ángel Nielfa

367 views

Published on

Medi Natural

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Els animals - Ángel Nielfa

 1. 1. Els animals
 2. 2. Els animals Els animals es poden cassificar en dos grups:vertebrats i invertebrats. Els animal vertebrats comparteixen un tret comú:tenen un esquelet format per ossos. Formen el grup d'animals mes nombrós del planeta.
 3. 3. imatges invertebra vertebrats
 4. 4. Vertebrats. Els mamífers Els mamífers i els ocells són animals vertebrats de temperatura constant,és a dir,la temperatura exterior no altera la temperatura del seu cos. Tots dos grups respiren per pulmons. Però els mamífers i els ocells tenen altres caracteristíques que els diferencien. Els mamífers ● Tenen la pell recoberta de pèl. ● Tenen reproducció sexual i son vivípars.Neixen del ventre de la mare. ● Quan són petits mamen.S'alimenten de la llet que produeix les mamelles de la mare. ● Les extremitats dels mamífers estan adaptades al medi en què viuen.La majoria són terrestres i tenen quatre potes,com el gos i la vaca.N'hi ha que viuen a l'aigua i tenen ales i d‘altres que poden volar com els ratpenats.
 5. 5. Imatges
 6. 6. Vertebrats. Els ocells Els ocells ● Tenen la pell recoberta de plomes. ● Són ovípars.Neixen d'ous amb closca que els pares coven posant-s'hi a sobre i donant-los escalfor. ● Quan són petits,els pares en tenen cura fins que poden volar ● Tenen bec.La forma depén del que mengen ● Els ocells tenen ales i volen.N'hi ha que conserven les ales però no poden volar,com la gallina i l'estruç.Alguns tenen les ales convertides en aletes per nedar,és el cas dels pingüins.
 7. 7. Imatges
 8. 8. Observem els becs dels ocells Els becs dels ocells són diferents segons la seva alimentació. ● Bec corb i molt fort en els ocells carnívors per esquinçar la carn. ● Bec pla per els ocells aquàtics per agafar i tallar l'herba. ● Bec curt i fot en els ocells granívors per triturar els grans. ● Bec curt d'ampla abertura en els ocells insectívors que s'alimenten en ple vol. ● Bec llarg i fi per poder introduir-lo per petits orificis en els ocells que capturen insectes en els seus nius. ● Bec llarg,punxegut i esmolat en els ocells piscívors per a atrapar els peixos.
 9. 9. imatges
 10. 10. Els rèptils Els réptils són animals de temperatura variable,és a dir,que la temperatura del cos varia d'acord amb la temperatura exterior. Respiren per pulmons.Tenen la pell recoberta d'escates dures.Tenen reproduccio sexual i són ovípars. Neixen d'ous amb closca que els rèptils no coven,a diferencia dels ocells. Els reptils no tenen cura de les cries.
 11. 11. Les tortugues Tenen el tronc protegit per una closca de la qual cosa surten: el cap ,les potes i la cua. N'hi ha de terrestres i d'aquàtiques. Les potes de les tortugues d'aigua s'han transformat en aletes.
 12. 12. imatges
 13. 13. Els cocodrils Tenen els cos dividit en: cap,tronc, quatre potes curtes i una cua molt musculosa. Tenen la pell recoberta d'escates gruixudes i viuen prop de l'aigua.
 14. 14. imatges
 15. 15. Els llangardaixos i les sargantanes Tenen el cos dividid en: cap,tronc, quatre potes curtes i una cua llarga. Són terrestres i tenen la pell recoberta d' escates petites i primes.
 16. 16. Imatges
 17. 17. serps El cos és cilindric i allargat i no tenen potes. Es desplacen ondulant el cos. N'hi ha de terrestres, com els escurçors, i d'aquàtiques,com la cobra d'aigua.
 18. 18. Imatges
 19. 19. Obserbem el creixement dels llangardaixos i les serps Els llangardaixos i les serps,per créixer van format noves escates sobre les antigues.Quan les noves estan formades,l'animal es despren de les velles fregant el cos contra les roques i el troncs dels arbres ,com si es tractes d'una funda o despulla.
 20. 20. Imatges
 21. 21. Els amfibis ● Viuen prop de l'aigua. ● Tenen la pell nua. ● El adults respiren per pulmons i a traves de la pell. ● Les seves extremitats son potes . En alguns casos,entre els dits de les potes s'estén una menbrana que els permet nedar. ● Tenen reproducció sexual i són ovípars, és a dir, neixen d'ous. Ponen els ous a l'aigua,perquè no tenen closca i a terra ferma s'assecarien.
 22. 22. Imatge
 23. 23. Els peixos ● Viuen dins de l'aigua, ja sigui al mar,als rius o als llacs. ● Tenen la pell recoberta d'escates superposades,com les teules d'una teulada. ● Respiren per brànquies,que retenen l'oxigen dissolt en l'aigua quan les travessa. ● Tenen reproducció sexual i són ovípars, és a dir,neixen d'ous sense closca que abandonen a l'aigua.
 24. 24. imatges
 25. 25. Metamorfosi de la granota
 26. 26. Els artròpodes Els insectes,com l'abella, la formiga i la papallona. El cos está dividit en cap,tòrax i abdomen. Tenen sis potes ,dues antenes i, alguns,tenen un parell d'ales o dos i volen. Són animals terrestres. Els aràcnids, com la aranya i la paparra. El seu cos es divideix en cefalotòrax que engloba el cap i el tòrax, tenen vuit potes i un parell de pinces situades al davant del cap i són terrestres. Els crustacis, com el llangostí, la gamba i l'escamarla. El seu cos es divideix en cefalotòrax i abdomen, tenen dues antenes,deu potes i les dues primeres transformades en pinces. Solen ser animals aquàtics. Els miràpodes com el cent peus està dividit en cap i tronc,tenen més de 10 potes i dues antenes al cap.
 27. 27. Mol.luscs ● Els gastròpodes. Tenen una conquilla externa formada per una sola peça enrotllada en espiral. ● Les bivalves. Tenen la conquilla externa formada per dues peces o valves que es poden obrir i tancar. ● Els cefalòpodes. Tenen la conquilla interna,que dona consistencia al cos però no els protegeix.
 28. 28. imatges
 29. 29. Equinoderms Els equinoderms són animals marins que tenen una coberta dura sota la pell per plaques que acaben en una espina.
 30. 30. Anèl.lids La sangonera és un anèl.lid paràsit que es fixa al cos dels vertebrats i els xucla la sang.
 31. 31. Esponges Les esponges tenen forma de sac. El cos es tou i té molts forats. S'alimenta filtrant l'aigua.
 32. 32. Meduses Les meduses tenen forma de paraigua i neden amb la boca i els tentacles cap avall.
 33. 33. Anèmones Les anèmones es fixen al fons amb els tentacles cap amunt.
 34. 34. Coralls Els coralls viuen dins d'una estructura de calç que fabriquen ells mateixos.
 35. 35. imatges
 36. 36. La serp de banyes
 37. 37. Viu a ´´Tanzània`` (Àfrica), medeix uns 60 centimetres -depenent de la forma-, té com unes mini crestes que els diuen banyes per aixó és diu aixi. Els cientifics diuen que la classifiquen en ´´mena de perill crític`` (dues maneres de dir que estan en extinsió i que són perilloses.) PD:No permeten tenir-les en els zoos. És un rèptil força perillós. N‘hi ha molt poques a l‚Àfrica. Gràcies! Informació sobre la serp amb banyes
 38. 38. Imatges sobre la serp de banyes
 39. 39. Angel Nielfa Lama presents: La serp amb banyes fi

×