Successfully reported this slideshow.

Treballalumini

1,127 views

Published on

Published in: Education, Business, Travel
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Treballalumini

 1. 1. REDUCCIÓ DE L'ÚS DEL PAPER D'ALUMINI
 2. 2. L'alumini L'alumini és un metall molt abundant a la terra. L'extracció i purificació és complexa amb grans impactes mediambientals.
 3. 3. Components del alumini L'alumini s'extrau majoritàriament d'una roca anomenada Bauxita . Es una mena de fang endurit de color granatós, que només conté un 50% d'alumini. La resta són òxids de ferro, que li donen un color rogenc i altres minerals.
 4. 4. Els greus impactes mediambientals de l'extracció dels fangs de la bauxita
 5. 5. 1 Tala de boscos i selves per iniciar l'extracció minera a cel obert.
 6. 6. 2 Els residus tòxics: per cada tona de bauxita tractada químicament per convertir-la en alumini, es generen 650 kg de fangs tòxics. Sovint no són descontaminades i van a parar als rius i a les aigües subterrànies.
 7. 7. 3 Cal fer servir milers de litres d'aigua en aquest procés. Aquesta aigua també acaba contaminada amb fluor i altres productes secundaris molt tòxics, com la fluoramina.
 8. 8. 4 També es generen vapors de quitrà, òxids de sofre i fluorurs tòxics que acabaran contaminant l'atmosfera
 9. 9. 5 Les industries transformadores dels països poc desenvolupats no disposen de sistemes prou eficients per evitar la contaminació del sòl i de les aigües superficials.
 10. 10. 6 Les multinacionals traslladen les fàbriques metal·lúrgiques a altres països que no disposen de normatives mediambientals i on els governs no tenen cura de la contaminació ni dels ecosistemes naturals.
 11. 11. 7 Aquestes explotacions mineres sovint desplacen les poblacions indígenes que veuen com les seves terres de conreu desapareixen i es converteixen en immenses extensions de fangs vermells improductius i tòxics.
 12. 12. 8 L'energia consumida en el procés de transformació de la bauxita en alumini és també molt considerable
 13. 13. Per evitar aquest impacte negatiu sobre el mediambient El nostre institut ja va optar fa uns anys per l'eliminació de la venda de refrescos en llaunes, ja que el millor a fer front d'aquesta problemàtica és o bé el reciclatge o bé la reducció del consum d'alumini.
 14. 14. No fer servir paper d'alumini Sí fer servir el Boc'n Roll Ara proposem a la comunitat educativa de fer un altre pas més en aquesta direcció. Amb un nombre considerable d'escoles de la nostra zona educativa ens afegim, a la recomanació de NO fer servir el paper d'alumini com a embolcall dels entrepans dels alumnes i professors.
 15. 15. PROU PAPER D'ALUMINI, SI US PLAU!! Campanya d'eliminació d'ús de l'alumini Entre les activitats previstes durant aquest curs en el programa del medi ambient, i gràcies a la col·laboració del consell comarcal de l'Urgell, procedirem a la supressió del paper d'alumini en els entrepans de l'alumnat i professorat del centre.
 16. 16. FET PER: EDUARD EROLES GUIXÉ 3r ESO A

×