Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Detyre Kursi: HP ne kohet e zhvillimit dhe si eshte sot.

Eshte nje projekt gjithashtu dhe nje detyre kursi e vlefshme per maketing. Une shpresoj qe juve tu pelqeje dhe te dilni mire me mesime. Faleminderit!

 • Login to see the comments

 • Be the first to like this

Detyre Kursi: HP ne kohet e zhvillimit dhe si eshte sot.

 1. 1. Detyre Kursi Tema: Kompania Hewlett-Packard Dhe disa nga shitjet e tyre Punoi :
 2. 2. Kompania Hewlett-Packard stiluar si hp eshte nje firme amerikane e cila prodhon laptop, tableta , CD etj. Ajo fillimisht eshte ndertuar ne vitin 1940 dhe eshte kompania me e madhe ne bote per nga shitjet. Eshte gjetur ne garazhdin e krijuesve ne Palo Alto, Kaliforni. Krijuesit quhen Bill Hewlett dhe Dave Packard. Faqja e tyre eshte HP.com.
 3. 3. Kompania me pare shiste gjera elektronike jo si keto te sotmet. Qe ne vitin 1940 deri ne vitin 1990 kompania shiste si pershembull: gjeneratorë sinjal,, oshiloskop, sportelet e frekuencave, termometra, standardet kohore, mates vale etj. Logoja ne vitet 40
 4. 4. HP u partnerizua me Sony dhe Yokogawa Eletronics kompanite ne japoni per te shpikur gjera te reja elektronike. Produktet nuk kishin ndonje sukses te madh dhe shitjet e hp-se kishin vlera jashtemase te medha ne Japoni. HP dhe Yokogawa krijuan emer te ri si: Yokogawa- Hewlett-Packard.
 5. 5. Ne vitet 1984 hp prodhoi dhe printerat me laser dhe inkjet per kompjutera. Ato u bene shume te suksesshme si produkte “multifuction” dhe perdoreshin per faks, fotokopje, printim dhe skanim. HP gjithashtu prodhoi dhe printerin e famshem LaserJet si tek komponentet e Canon-it qe e coi tek teknologjia shpikur nga Xenon. HP transformoi nga HP3000 tek HP9000 (kompjuteri i pare personal) Garazhdi ku eshte ndertuar firma HP
 6. 6. Palm.Inc dhe HP do te benin kontrate qe hp te blinte firmen Palm. Inc per 1.2 milion US$ dhe thuhej qe firma Palm.Inc te bliheshe nga Dell, HTC ,RIM ose HP. Ne 1 korrik 2010 vendimi i Palm ishte final. Qe hp- ja te drejtonte ekosistemin. Dhe ate dite hp- ja shfaqi tableten e pare quajtur TouchPad.
 7. 7. 1996-2000 Radhitja 1996 1997 1998 1999 2000 1 Compaq Compaq Compaq Compaq Compaq 2 IBM IMB IMB Dell Dell 3 Packard Bell Dell Dell IMB HP 4 Apple HP HP HP IBM 5 HP Packard Bell Packard Bell Packard Bell NEC
 8. 8. 2001-2005 Radhitja 2001 2002 2003 2004 2005 1 Dell HP Dell Dell Dell 2 Compaq Dell HP HP HP 3 IMB IBM IBM Lenovo Lenovo 4 NEC Fujitsu Fujitsu Fujitsu Acer 5 Toshiba Toshiba Acer Acer Toshiba
 9. 9. 2006-2012 Radhitja 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 1 Dell HP HP HP HP HP HP 2 HP Dell Dell Acer Acer Lenovo Lenovo 3 Acer Acer Acer Dell Dell Dell Dell 4 Lenovo Lenovo Lenovo Lenovo Lenovo Acer Acer 5 Toshiba Toshiba Toshiba Toshiba Asus Asus Asus
 10. 10. Te Ardhurat e Tyre Të ardhurat US$ 112.298 billion (2013) Të ardhurat operative US$ 7.131 billion (2013) Të ardhurat neto US$ 5.113 billion (2013) Totali i aktiveve US$ 105.676 billion (2013) Totali i kapitalit US$ 27.269 billion (2013)
 11. 11. Shitjet e tyre HP EliteBook Eshte nje laptop dhe perdoret me shume per biznes dhe per “mobilestation” i krijuar nga kjo firme. Seria EliteBook e cila eshte cilesuar si “Probook” eshte shpikir ne vitin 2008
 12. 12. HP Netbook Mini 1000 HP Netbook Mini ishte nje linje e laptopeve te vegjel te krijuar nga Hewlett- Packard. Ata permbanin Sisteme si Linux, Windows XP dhe Windows 7. Ndryshe nga laptopet e tjere, ata nuk kane drajv te lexojne DVD/CD. Gjithsesi HP nuk shet lexues te CD/DVD. Keta laptope perdoren me shume per te shkruajtur dokumente, Per te programuar dhe per qejf. Ata jane me cmim te ulet dhe s’eshte shume i specializuar.
 13. 13. HP Deskjet Deskjet eshte nje gjenerate per printera inkjet te ndertuara nga Hewlett- Packard. Keta printera kane qe ne cilesine e thjeshte deri ne cilesine profesionale dhe nje nga printerat profesional eshte Designjet.Printeri i prodhuar me bashkepunimn e Apple quhet OfficeJet
 14. 14. HP LaserJet LaserJet eshte nje gjenerate qe permban printera Elektrofotografike Printera laser te pridhuara nga firma Hewlett-Packard. HP LaserJet ka qene printeri i pare desktop.

×