8.vera

712 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
712
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

8.vera

  1. 1. Dance 4 life campagne strategie 2010 Vera de Ruijter opleiding:Amsterdam Fashion Institute richting Fashion and Branding 4e jaars
  2. 2. Introductie Kernwoorden Dansen is vol energie iets wat je samen doet vol passie en kracht Dans is voor dance4life een metafoor: dans is dynamisch, positief, energiek en een Onderstaande kernwoorden zijn het zeer belangrijk en zullen centraal staan in ‘taal’ die jongeren wereldwijd verbindt. dance4life geeft jongeren de alle marketingtools die worden ingezet. mogelijkheden en middelen om zelf positieve maatschappelijke veranderingen te realiseren. Verbonden worden met elkaar (verbindtenis) staat centraal -Multicultureel -Interactief Samen staan we sterk tegen hiv! -Dynamisch -Verrassend STOP AIDS NOW, AND DANCE FOR LIFE -Energiek -Verbindtenis -Intens -Beleving
  3. 3. Marketingtools Social networks: Hyves/ Facebook Stel je eigen Dance 4 life schoen samen Om de campagne zo helder en compleet mogelijk te maken, worden er diverse marketingtools ingezet. Deze tools zullen elkaar versterken en een zo’n groot Kies je eigen kleur, materiaal, design,print, en soort schoen…. mogelijke groep jongeren aanspreken. en wie weet mag jij je ‘ moves’ showen met jouw eigen designschoenen in in het promofilmpje/ reclame van dance 4 life. Dit fimpje zal te bewonderen zijn in de De website bioscoop, televisie en op de website. De gaafste schoen wordt daadwerkelijk ge- produceerd en zal verkocht worden in de webshop van Dance 4 life. De doelgroep die men aanspreekt met de website is in mijn ogen vrij jong. De site spreekt jongeren tot 20 aan, en niet tot 25 zoals de organisatie wil. De website ziet er vrij ‘ street’ uit, en er gebeurt vrij weinig. De site moet veel interactiever! Veel meer muziek, dans en beweging. Het dance 4 life gevoel is niet aanwezig op de site. Ook moet dance 4 life veel meer kunst en cultuur in zich gaan krijgen om zo een bredere/ internationale doelgroep aan te spreken. Dance 4 life krijgt op deze manier meer diepgang. Verschillende music area’s Op de nieuwe interactieve site, kan je kiezen welke music of dance area je in wil. Deze area’s zijn zeer uitlopend en spreken dus verschillende jongeren uit diverse culturen en met verschillende muziek smaken. De area’s zijn qua layout ook totaal aangepast aan de dans/ muziek die te zien en te beluisteren is. Je komt telkens in een totaal nieuwe wereld. De webshop Meer producten die met dansen te maken hebben in plaats van de geijkte souvenir producten zoals een shirt of mok Happy feet dance -Moderne waaier, met logo dance 4 life en design print bv helemaal vol met 4’tjes Het gaat er bij Dance for Life niet zo zeer om of je goed kan dansen, maar dat je -Design gympen beweegt en met z’n allen een taal spreekt door positief en dynamisch te zijn, en te -Refreshing gezichtsspray genieten ! Daarom worden alleen de voeten gefilmd, waarbij iedereen in zijn eigen -Dance 4 life veters schoen de veters van dance 4 life zal dragen. -Tekstwolkjes clips voor aan de schoenen Voeten met schoeisel uit verschillende culturen, en van verschillende stijlen gym- pen, slippers, nette schoenen, pumps, laarzen en blote voeten. Donkere voeten en blanke voeten etc.
  4. 4. Impressie happy dancing feet
  5. 5. Guerilla marketing Op verschillende hotspots in grote steden zullen vrouwen staan in ‘ sculpturale jurken’. Deze draagbare kunstwerken bestaan helemaal uit condooms.( in de kleu- ren van dance for life) De vrouw kan zich bijna niet bewegen en zal zich op een kunstzinnige manier ontdoen vande condooms, tot er een dansbare jurk overblijft. Een andere optie is dat de jurk bestaat uit verpakte condooms, en dat de vrouw door langslopende mensen ‘ kaal geplukt moet worden’ tot dat ze kan dansen voor haar leven.Dit zal op een spectaculaire wijze gebeuren.Wel moet het de me- nigte zich afvragen waar voor deze actie is, het moet niet meteen duidelijk zijn. Er moet een buzz gecreeerd worden en mensen moeten er over gaan praten. Daarnaast zal een promotiteam condooms uitdelen met daarop informatie over dance 4 life!
  6. 6. Overige ideeen Eigen wereld 3D bril In deze bol, kan je muziek horen die jij wil, en dansen in je eigen ritme. Om het Dance 4 life gevoel bij de doelgroep te versterken, is er via een 3d bril een De muziek is alleen in de bol te horen en maakt de beleving intens en uniek. filmpje op de site te zien waarin de dans letterlijk op je af komt! Verder zal je om je heen in de bol visuals zien van dansende mensen. Zo lijkt het net of je even in een andere wereld ben, met mensen uit diverse culturen.
  7. 7. Inspiratie Sesame Street - Dancing feet Happy Feet Old Style 40’s Tap Dancing

×