Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

EL MEU PARE ÉS ELECTRICISTA

330 views

Published on

OFICI DELS PARES I MARES

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

EL MEU PARE ÉS ELECTRICISTA

 1. 1. EL MEU PARE ÉS…
 2. 2. FA FEINA A COBRA ÉS UNA MULTINACIONAL, AIXÒ VOL DIR QUE FAN FEINA PER TOT EL MÓN. A MAÓ HI HA UNA DELEGACIÓ D’AQUESTA GRAN EMPRESA ON HI FAN FEINA 20 PERSONES QUE ES DESPLACEN PER TOTA L’ILLA.
 3. 3. LA MEVA FEINA CONSISTEIX EN: - FER LÍNIES ELÈCTRIQUES NOVES PER A QUÈ TOTHOM PUGUI TENIR ELECTRICITAT. - MANTENIR I ARRENJAR LES LÍNIES ELÈCTRIQUES.
 4. 4. QUINES COSES FUNCIONEN AMB L’ELECTRICITAT?
 5. 5. I QUE ES L’ELECTRICITAT? L’ELECTRICITAT ÉS EL MOVIMENT D’UNA SÈRIE DE BOLLETES MINÚSCULES, QUE ES DIUEN ELECTRONS. ELS ELECTRONS SÓN TAN PETITS QUE NO ELS PODEM VEURE, PERÒ EN ELS CABLES N’HI HA MILIONS. AQUESTS ELECTRONS ES MOUEN DES D’UN EXTREM DEL CABLE, ON N’HI HA MOLTS, CAP A L’ALTRE EXTREM DEL CABLE, ON N’HI HA POCS. COM VAN CORRENT PEL CABLE PODEN MOURE COSES, PER EXEMPLE EL MOTOR D’UNA RENTADORA, O D’UNA JOGUINA, JA QUE ENCARA QUE SIGUIN PETITONES SÓN MOLTÍSSIMES. LA PART DE DINS DEL CABLE ESTÀ FORMAT PER MOLTS FILS DE COURE. AQUESTS FILS SÓN COM UNA CARRETERA PELS ELECTRONS. LA PART DE FORA ÉS DE PLÀSTIC, PER PROTEGIR-NOS D’UNA ENRAMPADA.
 6. 6. COM ES PRODUEIX L’ELECTRICITAT? ES POT PRODUIR DE DIVERSES MANERES: CENTRAL COMBINADA: ELECTRICITAT PRODUÏDA PER GASOIL I VAPOR.
 7. 7. CENTRAL FOTOVOLTAICA: ELECTRICITAT PRODUÏDA PEL SOL.
 8. 8. CENTRAL EÒLICA: ELECTRICITAT PRODUÏDA PEL VENT.
 9. 9. CENTRAL HIDROELÈCTRICA: ELECTRICITAT PRODUIDA PER L’AIGUA.
 10. 10. COM HO FEIM PER A QUÈ L’ELECTRICITAT QUE ES PRODUEIX ARRIBI A CASA VOSTRA O A L’ESCOLA?
 11. 11. L’ELECTRITAT ÉS PERILLOSA, NO ÉS UN JOC. NOLTROS PER FER FEINA ANAM BEN PREPARATS.

×