S.XX

296 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
296
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
19
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

S.XX

  1. 1. S.XX Anna i Teresa
  2. 2. Descobriment de la SUPERPROCUCTIVITAT. L'any 1911 Heike Onnes descobreix la superconductivitat. El físic holandès Onnes descobreix la superconductivitat en observar que el mercuri no presenta resistència elèctrica per sota de 4,2 K (-269 ° C). La superconductivitat és un fenomen que presenten alguns conductors que no ofereixen resistència al flux de corrent elèctric. S'introdueix la CADENA DE MUNTATGE. L'industrial Henry Ford el 1914 introdueix a la seva fàbrica a la tècnica de la cadena de muntatge, i comença a utilitzar peces intercanviables per als automòbils. EL DISSENY DEL AUTOGIR. 1.923 Juan de la Cierva dissenya l'autogir. L'enginyer espanyol Juan de la Cierva inventa el autogir, una aeronau equipada amb un motor i una hèlix convencionals, i un rotor de grans dimensions que no està connectat al motor sinó que gira automàticament amb el moviment d'avanç. El DESCOBRIMENT DE LA PENICILINA. El 1928 es descobreix la penicil·lina. El bacteriòleg britànic Alexander Fleming descobreix que la floridura Penicillium produeix una substància que té un efecte antibiòtic. No obstant això, van transcórrer uns altres deu anys fins que la penicil·lina va poder produir-se en grans quantitats.
  3. 3. El DESCOBRIMENT DE PLUTÓ. El 1930 es descobreix Plutó gràcies als treballs Clyde William Tombaugh descobreix, l'existència del qual havia estat predita per l'astrònom nord-americà el 1905. El PERFECCIONAMENT DE L'EQUIP DE BUSSEIG. L'oceanògraf Jacques Yves Cousteau i l'enginyer francès Émile Gagné perfeccionen l'equip de respiració dels bussos, una bombona d'aire comprimit connectat a la màscara de la cara a través d'una vàlvula per regular la pressió. Aquest sistema allibera el bus i li permet major mobilitat i més temps d'immersió. El PRIMER TREN TALGO. El 1942 es desenvolupa el primer tren TALGO fruit de les relacions del seu creador, Alejandro Goicoechea i José Luis Oriol, es desenvolupava així un tren més lleuger, més ràpid que es va introduir des d'Espanya a tot el món.
  4. 4. El COMENÇAMENT DE L'ERA ESPACIAL. El 1957 la Unió Soviètica llança el primer satèl·lit artificial. La Unió de Repúbliques Socialistes Soviètiques llança el primer satèl·lit artificial, l'Sputnik 1. Aquest aconsegueix adquirir i transmetre informació sobre l'atmosfera terrestre i marca el començament de l'era espacial. El PRIMER COSMONAUTA. El 1961 arriba el primer home a l'espai. El cosmonauta soviètic Iuri A. Gagarin és el primer home que viatja a l'espai. El vol, a bord de la nau Vostok, té una durada d'1 hora i 48 minuts. Amstrong TREPITJA LA LLUNA. El 1969, el 20 de juliol, un home trepitja la Lluna. L'astronauta nord- americà Neil Alden Armstrong, com a comandant de la missió lunar Apol·lo 11, és la primera persona que trepitja la Lluna. El seu company Edwin E. Aldrin és el segon home en posar un peu a la Lluna.
  5. 5. APPLE CREA UN ORDENADOR CAPAÇ DE CREAR GRÀFICS EN COLOR. El 1977, Apple llança el Apple II. La companyia nord-americana Apple Computer, fundada per Steve Jobs i Stephen Wozniak el 1976, llança el Apple II, un ordinador personal capaç de generar gràfics en color. Això suposaria una revolució notable per al món de la informàtica. SONY I PHILIPS LLANCEN EN PRIMER CD. El 1979 es llança al mercat el primer disc compacte. La companyia holandesa Philips i la japonesa Sony presenten els primers discos compactes. Són sistemes d'emmagatzematge d'informació la superfície està recoberta d'un material que reflecteix la llum.
  6. 6. El HUBBLE ES POSA EN ÒRBITA. El 1990 es llança el telescopi espacial Hubble. Es llança el telescopi espacial Hubble, el primer observatori en òrbita d'ús general, desenvolupat en un marc de cooperació entre l'Agència Espacial Europea (ESA) i la NASA. Els virus I LOVE YOU ES INTRODUÏT A LA XARXA. Un virus amb el nom de I love you es propaga pels ordinadors de milions d'usuaris particulars, empreses i institucions d'arreu del món. S'activa en obrir un document adjunt a un correu electrònic enviat a través del programa Microsoft Outlook. El virus infecta nombrosos arxius de l'ordinador, sobretot els d'imatge i so, i inicia un mecanisme de replicació retransmesos adreces electròniques de l'agenda de l'usuari.

×