Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Verbin aikamuodot

1,751 views

Published on

Verbin aikamuodot. Vertailu suomen kielen ja englannin kielen välillä. HUOM. KORJATTU VERSIO

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Verbin aikamuodot

  1. 1. VERBIEN AIKAMUODOT - nykyinen ja tuleva aika Liisa is eating a banana. She eats bananas every day. She will eat the bananas Liisa on syömässä banaania. Hän syö joka päivä banaaneja. Hän syö banaanit huomenna.
  2. 2. VERBIEN AIKAMUODOT - mennyt aika Liisa ate bananas. She has eaten all bananas. She had eaten the bananas before I came home. Liisa söi banaanit. Hän on syönyt kaikki banaanit. Hän oli syönyt kaikki banaanit, ennen kuin tulin kotiin.
  3. 3. PREESENS Mitä tapahtuu NYT! Mitä tapahtuu tulevaisuudessa. Mitä yleensä tapahtuu. syö ei syö syödään ei syödä Jouluna syödään pipareita.
  4. 4. IMPERFEKTI Mitä tapahtui? Viittaa yleensä johonkin tiettyyn aikaan menneisyydessä. Tapahtuma päättyi jo. söi ei syönyt syötiin ei syöty Minä en syönyt eilen yhtään piparia.
  5. 5. PERFEKTI Mitä on tapahtunut? Viittaa johonkin asiaan, joka on tapahtunut joskus menneisyydessä. Tapahtuma ei ole vielä päättynyt. on syönyt ei ole syönyt on syöty ei ole syöty Minä olen syönyt pipareita 1-vuotiaasta alkaen.
  6. 6. PLUSKVAMPERFEKTI Mitä oli tapahtunut ennen kuin… Minä olin syönyt kaikki piparit Ennen kuin sinä ehdit maistamaan yhtäkään. oli syönyt ei ollut syönyt oli syöty ei ollut syöty

×