Informatica1

313 views

Published on

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
313
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
6
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Informatica1

 1. 1. Anna Ló pez 4tB LA XARXA D'INTERNET
 2. 2. Índex Tot va començar... Qué és internet? Xarxa informàtica Adreça IP P rotocols TCP/IP. Què és l’hipertext? Q uè significa html ? Què és un navegador? Converses en línia Correu electrònic
 3. 3. El 29 d'octubre de 1969 es va crear el ARPANET, el primer node. Però durant la dècada dels 90, la xarxa es va expandir, i a l'agost de 1991 es va comercialitzar el projecte World wide Web . Tot va començar... Un dels primers models d'ordinador.
 4. 4. Què és Internet? Internet és una xarxa pública I global que serveix per unir els ordinadors de cada lloc del món; permet transferir dades, comunicar-se, penjar I extreure informació, etc..
 5. 5. X arxa informàtica Una xarxa informàtica és un grup interconnectat d’ordinadors. Les xarxes es classifiquen segons el nivell en què es du a terme la comunicació. Així per exemple hi ha xarxes a nivell físic, xarxes informàtiques virtuals que corren sobre internet, etc. Hi ha dues grans maneres de classificar els nivells, el model OSI i el model TCP/IP.
 6. 6. A dreça IP D'acord amb les normes d’Internet, una adreça IP és un nombre que identifica un sistema operatiu connectat a Internet. Cada adreça IP ha de ser única en tota la xarxa. L’adreça IP està composta per un nombre binari de 32 bits. Hi ha tres classes d'adreces IP . · La classe A: està dedicada als governs de tot el món. ·La classe B es per a les petites empreses ·La classe C, per a tots els altres usuaris.
 7. 7. P rotocols TCP/IP. TCP/IP és un conjunt de protocols que cobreixen els diversos nivells del model OSI . Aquests protocols són utilitzats per tots els ordinadors connectats a internet, de manera que aquests puguin comunicar-se entre si. TCP/IP és compatible amb qualsevol sistema operatiu i amb qualsevol tipus de maquinari.
 8. 8. Q uè és l’hipertext ? L'hipertext és un sistema d'organització de la informació basat en la possibilitat de moure's per dins d'un text i cap a textos diferents per mitjà de paraules clau. Un hipertext consta dels elements següents: · Els nodes són les parts de l'hipertext que contenen informació accessible per a l'usuari. · Els enllaços són les unions o vincles que s'establixen entre nodes i faciliten la lectura seqüencial o no seqüencial pels nodes del document. · Els ancoratges són els punts d'activació dels enllaços.
 9. 9. Q uè significa html ? Són les sigles de HyperText Markup Language. És usat per descriure l’estructura i el contingut en forma de text, així com per complementar el text amb objectes com ara imatges. Per crear un document html, s’escriu el contingut desitjat al Bloc de notas , i després, al nom del fitxer, s’escriu l’extensio .html . Ara, quan s’obri el document, el visor serà internet explorer (com a exemple de programa)
 10. 10. Què és un navegador? Un navegador és un programa que permet visualizar la informació que conté una pàgina web. El navegador interpreta el códig HTML. La funcionalitat bàsica d’un navegador web es permitir la visualització de documents de text, posiblement amb recursos multimedia incorporats. Els documents poden estar ubicats en l’ordinador de l’usuari, però també poden estar en qualsevol dispositiu que estigui conectat a l’ordinador de l’usuari a través d’Internet.
 11. 11. Converses en línia Windows Live Messenger Facebook Connecta 2000 Gadu-Gadu Skype Google talk Internet Relay Chat Jabber Meetro Pichat Team Speak Yahoo Messenger
 12. 12. Correu electrònic Els més usats: Gmail Yahoo Hotmail Windows Mail Terra

×