Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Leonardo da vinci

236 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Leonardo da vinci

 1. 1. LEONARDO DA VINCI
 2. 2. BIOGRAFIA <ul><li>Leonardo da Vinci va néixer a Vinci, la Toscana el 15 d'abril de 1452, fou un artista florentí i un home d'un esperit universal, a la vegada, científic, enginyer, inventor, anatomista, pintor, escultor, arquitecte, urbanista, naturalista, músic, poeta, filòsof i escriptor. Els seus primers treballs importants foren realitzats al servei del duc Lluís Maria a Milà. Posteriorment treballà a Roma, Bolonya i Venècia, i passà els últims anys de la seva vida a França. Leonardo de Vinci sovint ha estat descrit com l'arquetip i el símbol de l'home del Renaixement, un geni universal, un filòsof humanista amb una curiositat il·limitada, i una gran força creativa. Ha estat considerat com un dels pintors més destacats de tots els temps i potser la persona més polifacètica i talentosa en un major nombre d'àmbits diferents. </li></ul><ul><li>Leonardo és més conegut com a pintor; dues de les seves obres, La Gioconda i El Sant Sopar . Com a enginyer i inventor, Leonardo desenvolupà idees molt avançades per l'època que vivia, des de l'helicòpter, al carro de combat, el submarí o, fins i tot, l'automòbil. </li></ul><ul><li>Leonardo da Vinci morí a Amboise el de maig de 1519. </li></ul>
 3. 3. 4 pintures importants
 4. 4. LA GIOCONDA
 5. 5. EL SANT SOPAR
 6. 6. L’ADORACIÓ DELS MAGS
 7. 7. L’HOME DE VITRUVI
 8. 8. 3 invents destacats
 9. 9. DISSENY DE L’HELICÒPTER Leonardo es va interessar per el vol i produí un disseny d’helicòpter que el va anomenar la “vis aèria”.
 10. 10. DISSENY DEL SUBMARÍ A Leonardo Da Vinci també li agradava molt al fons del mar, per això mateix va crear un disseny d’automòbil que pogués circular a sota de l’aigua, el qual va anomenar “submarí”.
 11. 11. Finalment, també va Realitzar un disseny de la calculadora per poder calcular càlculs matemàtics i geològics.
 12. 12. Anna Escamilla 4t.B FI

×