Reciclarea

5,271 views

Published on

Sunt prezentate avantajele reciclarii, metode de reciclare a hartiei, plasticului care pot fi aplicate de elevi

Published in: Education
0 Comments
2 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
5,271
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
78
Comments
0
Likes
2
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Reciclarea

 1. 1. Principalele tipuri de materiale care se pot recicla sunt: - produsele din beton şi ciment, - baterii, - compuşi biochimici, - dispozitive electronice, - metale feroase şi neferoase, - sticlă, hârtie, plastic, - materiale textile şi cherestea.În funcţie de clasa de material reciclabil diferă şimetoda prin care acestea se reciclează.
 2. 2. Reciclarea este procesul de refolosire a materialelor şi produselor vechi pentrucrearea unora noi, fără a apela la materii prime noi, reducând astfel consumul de energie necesar extragerii materiilor prime, respectiv distrugerii deşeurilor.Reciclarea ajută la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.
 3. 3. "Nimic nu se pierde, nimic nu se cistigă, totul se transformă" (Lavoisier)
 4. 4. Cum să reciclăm hârtia ?Pasul 1 – adunăm hârtiile pe care nu le mai putem folosi la împachetat sau scris ;Pasul 2 – strivim cutiile de carton pentru a ocupa cât mai puţin spaţiu ;Pasul 3 – le depozităm într-un loc special amenajat pentru colectarea hârtiei ;
 5. 5. Cum să reciclăm plasticul ?Pasul 1 : - spalăm obiectele din plasticPasul 2 : - le strivim pentru a ocupa cât mai puţin spaţiuPasul 3 : - le depozităm în locuri special amenajate pentru colectarea plasticului
 6. 6. Efectele reciclării :- reducerea cantităţii de energie şi de materii primenecesare fabricării de noi produse ;- redă circuitului economic importante cantităţi dematerie primă ;- reduce cantităţile depozitate la rampele de gunoaiesau la incineratoare ;-reduce riscurile asupra sănătăţii noastre şi amediului , cauzate de deversarea improprie a unordeşeuri periculoase ;- reduce poluarea aerului şi a apei .
 7. 7. GÎNDEŞTE ÎNAINTE DE A ARUNCA LUCRURILE CARE NU-ŢI MAI TREBUIE!Unii dintre noi cred că este normal să arunce pe jos sticle de plastic, ambalaje deciocolată sau îngheţată, pungi de snacks-uri sau doze de aluminiu după ce auconsumat produsele, însă aceasta nu dovedeşte decît lipsa de preocupare faţă demediul în care trăim. De aceea pentru a-l meţine curat şi sănătos trebuie să urmămnişte reguli:1. Nu arunca nimic la întîmplare: pe trotuare şi străzi, în parcuri şi grădini, în ape şi pemarginea apelor, pe marginea şoselelor, şi oriunde te recreezi în natură! Chiar dacă nugăseşti imediat un coş de gunoi asta nu înseamnă că nu este de datoria ta să ai grijăunde arunci.2. Învaţă sistemul de marcare şi identificare a ambalajelor pentru a putea recunoaşteuşor materialele din care sînt confecţionate ambalajele care se pot recicla.3. Ajută-ţi familia să sorteze pe categorii gunoiul pe care îl produceţi. Foloseşte sacimenajeri de culori diferite sau cutii de carton marcate astfel încît familia ta să ştie undesă pună deşeurile de hîrtie şi carton, sticlele de plastic, dozele de aluminiu, sticlaobişnuită şi resturile organice.4. Respectă indicaţiile de pe containerele de colectare selectivă şi nu amestecamaterialele între ele. Încearcă pe cît poţi să turteşti recipienţii înainte de a-i introduce încontainer pentru a mări cantitatea de deşeuri colectate şi transportate.5. Nu depozita deşeurile lîngă sau pe container, chiar dacă acestea sunt deja pline.Sună-ţi operatorul din localitate şi informează-l despre situaţia existentă.6. Promovează conceptul de colectare selectivă în cercul de prieteni şi la locul în care îţidesfăşori activitatea!
 8. 8. Brad de crăciun realizat din sticle de plastic reciclate.
 9. 9. sticle
 10. 10. Confectionat din materiale reciclate…
 11. 11. Sticle de plastic reciclate

×