Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

L'alimentació

667 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

L'alimentació

 1. 1. din emQ uè hu i? Universitat d’Alacant Mª José Gómez Alba Cuadrado
 2. 2. Per què és important tenir una alimentació sana?• Quan arribem a casa tots els dies després de l’escola, segur que de camí molts ens preguntem:- Que haurà hui de dinar a casa?I possiblement no sempre ens agrade el que trobem, però…Per què és necessarimenjar de tot?
 3. 3. stre noE l os … c ita ss ce ne
 4. 4. Composició de la piràmide La piràmide es compon de 6 grups.GRUP 1 GRUP DELS HIDRATS PÀ, CEREALS, PASTA, ARRÒSGRUP 2 GRUP DELS VEGETALS VEGETALSGRUP 3 GRUP DE LES FRUITES FRUITESGRUP 4 GRUP DELS LÀCTIS LLET, FORMATGE, IOGURT, I DERIVATS DE LA LLETGRUP 5 GRUP DE LES CARN, PESCAT, OUS, PROTEÏNES FRUITS SECS I LLEGUMSGRUP 6 GRUP DE LES GRASSES, DOLÇOS I CALORIES OLIS.
 5. 5. Grup 1. Hidrats de carboni Son els cereals, el pa, la pasta i l’arròs. Aporten hidrats de carboni, minerals i proteïnes. Constitueixen la base de l’alimentació S’han de menjar de 6 a 11 racions diàries.
 6. 6. Grup 2. Els vegetals Procedeixen de les plantes. Aporten minerals, vitamines i fibra. Son baixos en grasses i calories. S’han de menjar de 3 a 5 racions diàries.
 7. 7. Grup 3. Les fruites Procedeixen de les plantes. Proporcionen carbohidrats complexos, vitamines, minerals i fibra. S’han de menjar de 2 a 4 racions diàries.
 8. 8. Grup 4. Grup dels lactis. Son aliments d’origen animal Proporcionen proteïnes, grasses, minerals i vitamines. S’han de menjar de 2 a 3 racions diàries. Son la llet, els iogurts, el formatge…
 9. 9. Grup 5. Grup de les proteïnes Procedeixen dels animals i dels vegetals. Son aliments rics en proteïnes però també proporcionen vitamines i minerals. S’han de menjar de 2 a 3 racions diàries.
 10. 10. Grup 6. Grup de les calories. Olis i grasses d’origen animal i vegetal i els sucres. Es recomana un consum molt moderat d’aquest grup.
 11. 11. Desprès d’haver vist tots els grups…… que conclusions hastret?
 12. 12. Moltes gràcies per la vostra atenció!!!

×