Teoria e te nxenit

9,661 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
4 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
9,661
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
4
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Teoria e te nxenit

 1. 1. Teoritë e të nxënit Studim rastiPUNOI: Anida Rroshi
 2. 2. QËLLIMI I STUDIMIT• MËSIMDHËNIA DHE TË NXËNËT E NXËNËSVE GJATË NJË SITUATE SPECIFIKE TË NXËNIES.• EKSPLORIMI DHE APLIKIMI I KONCEPTEVE DHE TEORIVE BAZË TË NXËNIT• REFLEKTIMI GJATË NJË PROCESI MËSIMDHËNIE
 3. 3. KONTEKSTI I STUDIMIT SHKOLLA: GJIMNAZI “SHOTE GALICA” FUSHË KRUJË LËNDA: TIK KLASA: XI KOHA E ZHVILLIMIT: 45 MINUTA VENDI I ZHVILLIMIT: LABORATORI I INFORMATIKËS TEMA: INTERNETI, HISTORIA E ZHVILLIMIT TË TIJ
 4. 4.  AKTIVITETET:• DISKUTIM ME NXËNËSIT• SHPJEGIMI I TEMËS• NDARJA E KLASËS NË GRUPE• DHËNIA E DETYRA VE TË SHTËPISË PROGRAMI LËNDOR: Teknologjia e Informacionit dhe komunikimit, Klasa: XI, Kapitulli 3: Përdorimi i Internetit MATERIALE MËSIMORE: Teksti, Kompjuter, Internet, Videoprojektor, Materiale nga Interneti, Statistika të ndryshme.
 5. 5. OBJEKTIVAT E TEMËS1. TË NJIHEN ME INTERNETIN2. TË NJIHEN ME ZHVILLIMIN E TIJ3. TË NJIHEN ME AVANTAZHET DHE DISAVANTAZHET E INTERNETIT
 6. 6. METODA E PËRDORUR• METODA KONJITIVE: Bazuar në përpunimin e informacionit në mënyrë që nxënësit atë ç’ka mësojnë ta ruajnë në kujtesën afatgjatë. Ruajtja në Grumbullimi Organizimi Përpunimi kujtese • Nxënësit ndërtojnë njohuritë e tyre bazuar në eksperiencat e tyre Fitimi i Mbajta mend Përdorimi njohurive
 7. 7. PLANIFIKIMIDISKUTIM ME NXËNËSIT NË LIDHJE ME KONCEPTIN “INTERNET”NXËNËSVE U DREJTOJ PYETJET SI MË POSHTË:• Kur e keni dëgjuar për herë të parë fjalën Internet?• Kur e keni përdorur për herë të parë internetin?• Çfarë shërbimesh na ofron interneti?
 8. 8. REALIZIMISHPJEGIMI I TEMËSNJIHEN NXËNËSIT KRYESISHT ME: Termin Internet Rolin e tij Historia e zhvillimit Përhapja e internetit në Shqipëri Avantazhet dhe Disavantazhet e përdorimit të internetit
 9. 9. PËRFORCIMINDARJA E KLASËS NË GRUPE• GRUPI I: Avantazhet e Internetit• GRUPI II: Disavantazhet e Internetit• DETYRË SHTËPIE: Shkruani një ese me temë: “ Interneti dhe efektet e përdorimit të tij”
 10. 10. PËRFUNDIMEAnët pozitive të këtyre metodave dhe të formave të nxënit janë tëshumta.• Nxënësit shprehin dëshirë të madhe të punojnë në grupe sepse ndihen të lirë, dëshirojnë të bashkëpunojnë dhe të shprehin idetë e tyre.• Para se ti vlerësojmë ne ata, ata vlerësojnë njëri-tjetrin.• Punën kryesore e bëjnë vetë nxënësit me anë të aktiviteteve, lojrave, punës me grupe.• Nxënësi zotëron më shumë lëndën.• Por ora mësimore shpesh është e shkurtër prej 45 minuta.

×