Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

да ви представя майкъл бонд

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

да ви представя майкъл бонд

 1. 1. Да ви представя: Майкъл Бонд За кого се сещате, когато чуете думата „мече“?
 2. 2. • Така си и знаех: мислите за творението на А. А. Милн – наивното, но много добродушно същество Мечо Пух. Е, да! Ама - не!!! Има и друго мече. Аз ще ви представя новият ми мечешки приятел. Той идва от далечно Тъмно Перу, обича мармалад и е много възпитан. Добре де, понякога се забърква в неприятности, но все пак е много готин. Ако сте попадали на книжките на Майкъл Бонд, вече сте се досетили, че приятелят ми е… мечето – Падингтън.
 3. 3. Майкъл Бонд • Автор на повече от сто книги, Майкъл Бонд е роден в Нюбъри, Бъркшир, през 1926 г. и отраства в Рединг. • На четиринайсет години завършва училище и през следващата година работи в адвокатска кантора, след което постъпва в БиБиСи като инженер. • През войната служи в Кралските военновъздушни сили и в армията. • Първия си разказ написва през 1947 г., докато частта му е разквартирувана в Кайро. Доброто му приемане в списание "Лондонско мнение" подсказва кълновете на успешна бъдеща кариера, но преди изцяло да се посвети на писането, той прекарва дълги, щастливи и плодотворни години като телевизионен оператор в БиБиСи.
 4. 4. „ Направите ли веднъж книгите част от живото си, никога повече няма да се чувствате самотни или да се чудите какво да правите в дъждовен ден. А кое е най-страхотното нещо? Че ще си остане така до края на живота ви!“ Байкъл Бонд, автор на“Мечето Падинтън“
 5. 5. Мечето Падинтън • Малкото уплашено мече се озовава като по поръчка на гара „Падингтън“ в Лондон в същия момент, в който г-н и г-жа Браун очакват малката си дъщеря Джуди. Тъжното животинче, оставило леля си в пансион за пенсионирани мечки в Перу, пътува съвсем само с куфара си през моретата, за да… му се усмихне късметът и да го поканят да живее на „Уиндзор Гардънс“ 32.
 6. 6. Какво се случва с Падингън ли? • Животът на мечето се променя много – не само заради закуската с малмалад в изобилие, но и заради хилядите нови неща, на които се натъква Падингтън. Приключенията му на морския бряг или в областта на рисуването, както и премеждията с ескалатора… и какво ли не още  Просто прочети книгата! Забавлението е гарантирано!
 7. 7. Историите продължават • Вече познавате ПАДНГТН. Мечето, кръстено на лондонска жп гара. Мечето от Тъмно Перу, което обожава мармалад, прави най-изгодните сделки на пазара, печели приятели където мине и най-важното – постоянно се забърква в шантави истории. Затова настъпи моментът да ви разкажа „Отново за Падингтън“.
 8. 8. • Оставайки на „Уиндзор гардънс“ № 32 при семейство Браун, за мечето настъпват хубави дни. Обградено от любов и внимание, то може спокойно да се впусне да изучава света, да научи за традициите в Англия, да пие какао с приятеля си – г-н Грубер и…да празнува истинска Коледа!
 9. 9. • Сметнете ли обаче, че едно тъй необикновено мече като Падингтън може да стои мирно, мнооого се заблуждавате. Опитите му да ремонтира бъдещата си стая, както и да разкрие крадеца на тиквата- рекордьор на г-н Браун, за щастие завършват с добър край, макар и бъркотията да е впечатляваща. И ако да се залепиш с тапети е страховито, още по- ужасяващо е решението на Падингтън да се престори на снежна мечка. Видял сняг за пръв път, малкият перуанец няма никаква представа колко опасно за здравето може да бъде измръзването. Е, всички от семейство Браун го разбраха, стискайки палци меченцето им да оздравее… Какво се случва със старинният фотоапарат или с телескопичният простор за г-жа Бърд ще разберете, докато четете книжката!
 10. 10. • Всеки от нас носи в себе си по един малък Падингтън: понякога палав, понякога любопитен и винаги добър. • А ако се случи да загубим вдъхновението си, трябва просто да си припомним историите за малкото мече от Тъмно Перу, за да открием в тях частичка от себе си!
 11. 11. За да не губим вдъхновението си, може да прочетем още:
 12. 12. Е, това е от мен за моят нов мечешки приятел. Прочетете книгите на Майкъл Бонд и може би, ще се сдобиете с верен приятел Не забравяйте думите на автора от четвъртия слайд 
 13. 13. Източници: http://detskiknigi.com/otnov o-za-paddington/ http://detskiknigi.com/paddi ngton-ot-tamno-peru/ http://issuu.com/valstoeva/d ocs/parvi_juni_den_na_deteto Изображения - https://www.google.bg За Вас събра и подреди: Аничка Петкова ОУ „Иван Вазов“ - Видин

×