Andrea X Erin S 01

494 views

Published on

Historia de la informática

Published in: Technology, Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
494
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
12
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Andrea X Erin S 01

 1. 1. HISTÒRIA I EVOLUCIÓ DELS ORDINADORS
 2. 2. 1ª generació 2ª generació Ordinadors 3ª generació 4ª generació 5ª generació
 3. 3. Els primers ordinadors El primers aparells que s'assemblen als ordinadors moderns daten de mitjans del segle XX. Eren de la mida d'una gran habitació, i consumien l'energia equivalent a la de centenars d‘ordinadors personals (PC) actuals.
 4. 4. Generacions Els avencos que s’han fet al llarg de l’història del ordinadors són molts, i es divideixen en cinc generacions.
 5. 5. Primera generació d’ordinadors Aquests ordinadors utilitzaven tubs de buit per tal de processar l'informació. Els encarregats o operadors introduïen les dades i els programes en un codi especial mitjançant unes targetes perforades.
 6. 6. L’Eniac L' ENIAC era una màquina gegant considerada la primera computadora de propòsit general totalment digital, és a dir, executava processos i operacions mitjançant instruccions en llenguatge màquina, a diferència d'altres computadores contemporànies de processos analògics. Va ser un computador mil cops més ràpid que els seus precedents electromecànics.
 7. 7. La segona generació Comencen a substituïr les vàlvules de buit a partir del 1960. No és aquest, però, l'unic avenç d'aquest període: també s'amplien les memòries internes, es redueix la mida dels ordinadors, es generalitza el concepte d'arquitectura modificable.
 8. 8. Tercera generació S'implementen altres tecnologies de transistors, i també d'altres circuits, de manera que es progressa considerablement en qüestió de reducció de mides i augment de la velocitat de càlcul. També s'avança molt en software
 9. 9. Quarta generació És a la quarta generació quan es produeix la revolució del micrprocessador. La mida dels ordinadors es redueix a una desena part, les velocitats es multipliquen per 10, 50, 100.. apareix la tecnologia LSI, que permet que grans quantitats de memòria s'acumulin en espais petits.
 10. 10. Quarta generació INTEL produeix en aquesta època el primer microprocessador. Apareix d'questa manera el primer ordinador personal: l'ALTAIR 8800, basat en el xip 8080 d'intel. Apareix tambe l'empresa Apple. Al 1981, IBM comença a vendre el primer PC, i d'aquesta manera continua l'evolució fins avui dia.
 11. 11. Cinquena generació La cinquena generació arriba avui dia, donats els múltiples projectes d'investigació sobre IA (Intel·ligència Artificial) i sistemes experts. Potser ben aviat les noves tecnologies començaran a desbancar les actuals…

×