Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Bezienswaardigheden Berlijn

615 views

Published on

Een powerpoint gemaakt voor een project.
Plaatjes en beschrijving van toeristische bezienswaardigheden in Berlijn.

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Bezienswaardigheden Berlijn

 1. 1. De SpreeDwars door Berlijn loopt een rivier, de Spree. De Spreedeelt de stad in tweeën. In het midden van de rivier ligt eeneilandje. Op dat eilandje liggen veel musea, het heetdaarom die Museumsinsel, het museumeiland.
 2. 2. Kaart BerlijnOp de kaart op de volgende bladzijde zie je goedhoe de Spree door Berlijn loopt. Ook staan er eenaantal bezienswaardigheden op.Opdracht:Welke bezienswaardigheden kun je vinden?En welke ken je al?
 3. 3. Das Brandenburger TorDe Brandenburger Tor is de enigebewaard gebleven stadspoort inBerlijn.Vroeger was dit de stadsgrens vanBerlijn.De eerste poort stond er sinds 1734.De huidige poort werd gebouwd in1788.De opdracht voor de BrandenburgerTor werd gegeven door dekoning, Friedrich Wilhelm II, alsherinnering aan de bezetting vanNederland door een Pruisisch leger in1787.Op de Brandenburger Tor staat eenbeeld van een wagen met vierpaarden. Zo’n beeld wordt eenQuadriga genoemd.
 4. 4. Der Reichstag Der Reichstag is het parlementsgebouw van Duitsland. Het werd gebouwd tussen 1884 en 1894. De glazen koepel op het dak werd gebouwd in 1991, na de hereniging van Duitsland. Op de voorgevel staat de tekst ‘Dem Deutschen Volke’ (voor het Duitse volk).
 5. 5. Der Fernsehturm De Fernsehturm werd gebouwdDe Fernsehturm (televisietoren) is het tussen 1965 en 1969 in dehoogste gebouw van Berlijn. De toren toenmalige DDR.is 368 meter hoog, dat is hoger dan De toren staat bij de Alexanderplatz.bijvoorbeeld de Eiffeltoren.
 6. 6. Der Berliner Dom De Berliner Dom is het belangrijkste kerkgebouw van Berlijn. Het gebouw werd tussen 1895 en 1905 gebouwd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte de Dom zwaar beschadigd. Na de oorlog is het gebouw gerestaureerd en in 1992 heropend. In de kerk kun je graven bezoeken van de familie Hohenzollern, de koninklijke familie van Pruisen.
 7. 7. Die MauerNa de Tweede Wereldoorlog was Duitslandverdeeld in twee helften, oost en west.In 1961 begon de regering van Oost-Duitsland met het bouwen van eenmuur, tussen Oost en West. In Berlijn liep demuur dwars door de stad heen, door stratenen gebouwen heen.
 8. 8. Een kaart van hoe de muur door de stad liep
 9. 9. De muur liep langs de Brandenburger Tor
 10. 10. In 1989 viel de Muur. Duitsland (en ook Berlijn) werd weerherenigd.Het grootste gedeelte van de muur werd gesloopt. Maar er zijn ookstukken die bewaard bleven. In Berlijn kom je overal van diestukken muur tegen.Zoals hier, bij de Potsdamer Platz.
 11. 11. Checkpoint CharlieTen tijde van de Berlijnse muurwaren er op bepaalde plekken inde stad controleposten. Op dieplekken was er een doorgang inde muur.Eén van de bekendstecontroleposten is CheckpointCharlie. Het was de overgangtussen de russische sektor (oost)en de amerikaanse sector (west).Alleen buitenlanders mochtendoor deze post reizen.Checkpoint Charlie ligt aan deFriedrichstrasse. Er is nu eenmuseum en een kopie van decontrolepost.
 12. 12. Alles op een rijtjeJe hebt met de volgende bezienswaardigheden inBerlijn kennisgemaakt:- De Spree- Das Brandenburger Tor- Der Reichstag- Der Fernsehturm- Der Berliner Dom- Die Mauer- Checkpoint Charlie

×