Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Trajnimi i microsoft® office outlook 2007

Per Nxenesit e Gjimnazit

 • Login to see the comments

Trajnimi i microsoft® office outlook 2007

 1. 1. ® Trajnimi i Microsoft Office ® Outlook 2007 Përgatiti me shpejtësi! ARDIT NOVRUZI
 2. 2. Përmbajtja e kursit • Përmbledhje: Një version i ri i Outlook-ut • Mësimi 1: Njihu me Shiritin • Mësimi 2: Gjej komandat e zakonshme • Mësimi 3: Dërgo dhe merr bashkëngjitjet dhe imazhet Çdo mësim përfshin një listë të detyrave të sugjeruara dhe një grup pyetjesh testimi.
 3. 3. Përmbledhje: Një version i ri i Outlook-ut Kujdes! Ka një version të ri të Outlook-ut. Dizajni dhe tiparet e reja do të të ndihmojnë të përfundosh me lehtësi dhe me më shumë efekt detyrat që bën çdo ditë.
 4. 4. Qëllimet e kursit • Zhvendosu përreth në Outlook 2007. • Gjej komandat në Shirit dhe bëj gjërat që bën çdo ditë: lexo dhe dërgo e-postë, puno me caktimet dhe takimet dhe përdor kontaktet e tua. • Dërgo dhe merr imazhet dhe bashkëngjitjet. Sigurohu që marrësit të jenë në gjendje të hapin skedarët e bashkëngjitur që përdorin formatet e reja të skedarit të versionit Microsoft Office 2007.
 5. 5. Mësimi 1 Njihu me Shiritin
 6. 6. Njihu me Shiritin Shiriti Kalendari Kontaktet Shiriti Gjëra për_të_bërë Herën e parë që krijon një mesazh në Outlook 2007 (ose hap një që merr), do të shohësh Shiritin. Është brezi përmes kreut të dritares. Është aty për të ndihmuar të mbarosh detyrat me lehtësi dhe në më pak hapa.
 7. 7. Duke prezantuar Shiritin Baza Ndërfutja Opsionet Formatimi i tekstit Prit Kopjo Ngjit Libri i adresave Brusha e formatimit Këtu është një mesazh i ri e-poste. Shiriti është në krye të dritares. Teksti bazë Për Dërgo Cc… Tema: Microsoft-i hulumtoi me kujdes se si i përdorin njerëzit komandat në Outlook. Si rezultat i këtij hulumtimi, disa komanda të Outlook-ut janë më të dukshme dhe komandat e zakonshme afishohen dhe grupohen në mënyra që i bëjnë ato më të lehta për t’u gjetur dhe përdorur. Shiriti është i dukshëm çdo herë që krijon ose redakton diçka në Outlook.
 8. 8. Një shikim më i detajuar në Shirit Baza Ndërfutja Opsionet Formatimi i tekstit Prit Kopjo Ngjit Libri i adresave Brusha e formatimit Kujtesa e fragmenteve Teksti bazë Për Dërgo Për të ndihmuar të mësosh më mirë se si të përdorësh shiritin, këtu është një udhëzim bazë për sistemimin e tij. Cc… Tema: 1 Skedat: Shiriti përbëhet nga skeda të ndryshme, secila e lidhur me lloje specifike të punës që ti bën në Outlook. 2 Grupet: Çdo skedë ka disa grupe që shfaqin njësi të përafërta së bashku. 3 Komandat: Komanda është një buton, një kuti për të futur informacione ose meny.
 9. 9. Shiriti shfaq atë çfarë të nevojitet Edhe një herë, do të ndeshësh shiritin kur të marrësh veprime të caktuara, siç janë krijimi i mesazheve, futjet e kalendarit ose kontaktet. Shiriti shfaq skedat dhe komandat e përshtatshme për atë që je duke bërë. Skedat në shirit do të ndryshojnë në varësi të zonës së Outlook-ut ku je duke punuar.
 10. 10. Shiriti shfaq atë çfarë të nevojitet Imazhi shfaq disa nga këto ndryshime. 1 Mesazhi i ri shfaq skedat Mesazhi dhe Opsionet. 2 Caktimi i ri shfaq skedën Caktimi. 3 Kontakti i ri shfaq skedën Kontaktet.
 11. 11. Ka më shumë se ajo çfarë sheh Baza Ndërfutja Opsionet Formatimi i tekstit Prit Ngjit Kopjo Libri i adresave Brusha e formatimit Kujtesa e fragmenteve Teksti bazë Dërgo Fonti Hapësira midis karaktereve Imazhi shfaq se për të parë listën e plotë të opsioneve të fontit, duhet të klikosh shigjetën afër grupit Teksti bazë në skedën Mesazhi të një mesazhi të ri e-poste. Një shigjetë e vogël në fund të grupit do të thotë se ka më shumë në dispozicion se ajo që sheh. Ky buton quhet Lëshuesi i kutisë së dialogut.
 12. 12. Shiriti i veglave të qasjes së shpejtë Baza Ndërfutja Opsionet Formatimi i tekstit Prit Ngjit Kopjo Libri i adresave Brusha e formatimit Kujtesa e fragmenteve Teksti bazë Për Cc… Dërgo Shiriti i veglave të qasjes së shpejtë është një shirit veglash i vogël sipër shiritit. Tema: Është atje për t’i vënë në dispozicion komandat që të duhen dhe që përdor më shpesh. Çfarë është më mirë për shiritin e veglave të qasjes së shpejtë? Se çfarë, kjo varet nga ti. Kjo është, mund të shtosh komandat e tua të parapëlqyera në të me një klikim të thjeshtë me të djathtin.
 13. 13. Shiriti i veglave të qasjes së shpejtë Baza Ndërfutja Opsionet Formatimi i tekstit Prit Ngjit Kopjo Libri i adresave Brusha e formatimit Kujtesa e fragmenteve Teksti bazë Për Cc… Dërgo Tema: Për shembull, përshtatjet që i bën shiritit të veglave të qasjes së shpejtë për mesazhet që dërgon nuk do të shfaqen në shiritin e veglave të qasjes së shpejtë për Kontaktet. Do të shohësh dhe do të përdorësh shirita të ndryshëm të qasjes së shpejtë në varësi të zonës së Outlook-ut që je duke punuar.
 14. 14. Më shumë për opsionet Kutia mbërritëse – Microsoft Outlook Skedari Redaktimi Pamja Shko Veglat Mesazhi Mesazh i ri poste Ndërfutja Veprimet Ndihma Opsionet Formatimi i tekstit Krijo njësi të re të Outlook-ut Në Outlook 2007, ti i vendos opsionet nga disa vendndodhje të ndryshme. Mesazh poste Ruaj Caktim Kërkesë takimi Mbyll Opsionet e redaktorit Opsionet për të shkruar e-postë Nëse dëshiron të ndryshosh parametrat e tu të shkrimit të epostës—për shembull, për ta bërë kontrolluesin e drejtshkrimit të ndalë injorimin e fjalëve me shkronja të mëdha—ti e bën këtë nga kutia e dialogut Opsionet e redaktorit.
 15. 15. Më shumë për opsionet Në Outlook 2007, ti i vendos opsionet nga disa vendndodhje të reja. Kutia mbërritëse – Microsoft Outlook Skedari Redaktimi Pamja Shko Veglat Mesazhi Mesazh i ri poste Ndërfutja Veprimet Ndihma Opsionet Formatimi i tekstit Krijo njësi të re të Outlook-ut Mesazh poste Ruaj Caktim Kërkesë takimi Mbyll Opsionet e redaktorit Nis duke krijuar një mesazh dhe pastaj bëj këtë: 1 Kliko Butoni i Microsoft Office-it 2 Kliko Opsionet e redaktorit. .
 16. 16. Më shumë për opsionet Kutia mbërritëse – Microsoft Outlook Skedari Redaktimi Pamja Shko Veglat Mesazhi Mesazh i ri poste Ndërfutja Veprimet Ndihma Opsionet Formatimi i tekstit Krijo njësi të re të Outlook-ut Mesazh poste Ruaj Caktim Kërkesë takimi Mbyll Opsionet e redaktorit Opsionet për dërgimin e e-postës Kur dërgon një mesazh e-poste, mund të zgjedhësh si ta dërgosh atë mesazh. Ti i vendos këto opsione nga skedat në dispozicion në shirit për mesazhin e hapur. Në Outlook 2007, ti i vendos opsionet nga disa vendndodhje të reja.
 17. 17. Më shumë të reja: Shiriti Gjëra për të bërë Shiriti për të bërë Qershor 2007 Sistemuar sipas: Afati Shtyp një detyrë të re Sot Shiriti Gjëra për të bërë është atje për të ndihmuar të përcjellësh detyrat e ardhshme dhe caktimet. I vendosur në të djathtë të dritares, Shiriti Gjëra për të bërë është i dukshëm kudo që je duke punuar në Outlook.
 18. 18. Më shumë të reja: Shiriti Gjëra për të bërë Shiriti për të bërë Qershor 2007 Sistemuar sipas: Afati Shtyp një detyrë të re Sot Imazhi i përgjigjet disa elementeve të tij kyç: 1 Naviguesi i datës 2 Caktimet e ardhshme të kalendarit 3 Vendi për të futur detyra të reja duke shtypur 4 Lista jote e detyrave I vendosur në të djathtë të dritares, Shiriti Gjëra për të bërë është i dukshëm kudo që je duke punuar në Outlook.
 19. 19. Një pamje e re për kalendarin Dita Java Muaji Shfaq javën e punës Kërko në kalendar Qershor 04 - 08, 2007 E hënë E martë Detyrat 9 pd Shfaq detyrat në: Afati Shfaq javën e plotë E mërkurë E enjte Dizajni i kalendarit në Outlook 2007 e bën atë më të lehtë për të parë se çfarë është çfarë. Të zhvendosesh përreth është e thjeshtë, gjithashtu. Imazhi shfaq disa shembuj: 1 Butonat e mëdhenj e bëjnë më të lehtë për të kaluar shpejt midis pamjeve ditore, javore dhe mujore të kalendarit. 2 Butonat Prapa dhe Përpara të lejojnë të shkosh shpejt në ditën, javën ose në muajin tjetër në kalendar.
 20. 20. Një pamje e re për kalendarin Dita Java Muaji Shfaq javën e punës Kërko në kalendar Qershor 04 - 08, 2007 E hënë E martë Shfaq javën e plotë E mërkurë E enjte Detyrat 9 pd Shfaq detyrat në: Afati Imazhi shfaq disa shembuj: 3 Zona Detyrat shfaq detyrat e tua aktuale dhe të ardhshme dhe përcjell gjithashtu përfundimet e tua. Dizajni i kalendarit në Outlook 2007 e bën më të lehtë për të parë se çfarë është çfarë. Zhvendosja përreth është e lehtë, gjithashtu.
 21. 21. Një pamje e re për kontaktet Kontaktet Neziri, Vehbi Hoxha, Erëza Paneli i navigimit Erëza Hoxha Vehbi Neziri Morina, Ilir Gashi, Adelina Adelina Gashi Ilir Morina Kliko Kontaktet për të kaluar në atë zonë të Outlook-ut. Mund të dërgosh kartëvizitat elektronike përmes e-postës. Mund të dëshirosh të përfshish kartëvizitën elektronike si pjesë të nënshkrimit tënd të e-postës. Në Outlook 2007, Kartëvizitat elektronike i bëjnë kontaktet më të lehta për t’u paraqitur dhe përbashkuar.
 22. 22. Një pamje e re për kontaktet Kontaktet Neziri, Vehbi Hoxha, Erëza Paneli i navigimit Erëza Hoxha Vehbi Neziri Morina, Ilir Gashi, Adelina Adelina Gashi Ilir Morina Mund të minimizosh panelin e navigimit nga çdo zonë e Outlook-ut duke klikuar butonin Minimizo panelin e navigimit. Shëno se në këtë imazh, paneli i navigimit është minimizuar për të shfaqur më shumë nga paneli i kontakteve.
 23. 23. Sugjerimet për praktikë 1. Krijo mesazhin dhe shiko shiritin. 2. Hap mesazhin dhe shiko shiritin për mesazhin e marrë. 3. Vendos opsionet e programit, opsionet e redaktorit të e-postës dhe të mesazhit të e-postës. 4. Eksploro Shiritin Gjëra për të bërë dhe shiko se si ta përshtatësh atë. 5. Shiko përreth në kalendarin tënd dhe shiko në kontaktet në pamjen e re të kartëvizitës (opsionale).
 24. 24. Testi 1, pyetja 1 Shiriti do të duket njësoj për një mesazh të ri e-poste dhe një mesazh e-poste të marrë. (Zgjidh një përgjigje.) 1. E saktë. 2. E pasaktë.
 25. 25. Testi 1, pyetja 1: Përgjigjja E pasaktë. Çfarë ka në shirit do të jetë ndryshe sepse nevojat e tua për t’u marrë me mesazhet e reja dhe të marra të e-postës janë të ndryshme.
 26. 26. Testi 1, pyetja 2 Ke kaluar në kalendar dhe je gati të eksplorosh. Për të bërë më shumë vend në dritaren e Outlook-ut për ta parë atë, cilën nga të mëposhtmet mund të bësh nga brenda Outlook-ut? (Zgjidh një përgjigje.) 1. Përdor butonat në krye për të fshehur detajin. 2. Minimizo panelin e navigimit. 3. Ndrysho parametrat e rezolucionit të ekranit.
 27. 27. Testi 1, pyetja 2: Përgjigjja Minimizo panelin e navigimit. Në këtë version të Outlook-ut, mund të minimizosh panelin e navigimit duke klikuar butonin Minimizo panelin e navigimit.
 28. 28. Mësimi 2 Gjej komandat e zakonshme
 29. 29. Gjej komandat e zakonshme Ke të instaluar Outlook 2007 dhe ke mësuar për disa nga mënyrat që ai ndryshon nga versionet e mëparshme. Tani është koha t’i hyjmë punës. A do të jetë e lehtë të bësh gjërat që duhet të bësh në Outlook? Ky mësim do të shfaqë se përgjigja është po.
 30. 30. Krijo një mesazh të ri Kutia mbëritëse Baza E re Ndërfutja Opsionet Formatimi i tekstit Prit Posta Ngjit Kopjo Brusha e formatimit Kujtesa e fragmenteve Teksti bazë Për Cc… Dërgo Tema: Në një mesazh të ri, së pari orientohu në shirit. Skeda Mesazhi është në krye, me komandat që ka mundësi t’i përdorësh çdo herë që krijon dhe dërgon një mesazh. Është koha të shkruash dhe të dërgosh mesazhin tënd të parë të e-postës duke përdorur Outlook-un e ri. Çfarë të duhet të dish?
 31. 31. Krijo një mesazh të ri Kutia mbëritëse Baza E re Ndërfutja Opsionet Formatimi i tekstit Prit Posta Ngjit Kopjo Brusha e formatimit Kujtesa e fragmenteve Për Cc… Dërgo Teksti bazë Duke përdorur skedat e tjera Nëse ke probleme më gjetjen e komandës ose butonit mund të kesh nevojë të kërkosh në një skedë tjetër. Tema: Për shembull, për të ndërfutur një imazh, në mënyrë që të shfaqet në rresht me tekstin e mesazhit tënd (jo si bashkëngjitje e ndarë), duhet të kalosh në skedën Ndërfut.
 32. 32. Përdor librin e adresave për të shtuar marrësit Baza Ndërfutja Opsionet Formatimi i tekstit Prit Ngjit Kopjo Libri i adresave Brusha e formatimit Kujtesa e fragmenteve Përdor librin e adresave për të shtua emrat në në fushat Për, Cc dhe Bcc. Teksti bazë Për Cc… Dërgo Tema: Do ta gjesh komandën Libri i adresave në skedën Mesazhi.
 33. 33. Shfaq ose fshih fushën Bcc Mesazhi Ndërfutja Opsionet Shfaq Bcc Formatimi i tekstit Shfaq nga Fushat Për Cc… Dërgo Bcc… Tema: Nëse preferon t’i shtypësh adresat e e-postës drejtpërdrejt në kutitë Për dhe Cc, gjithashtu mund të dëshirosh të dish se si mund të shfaqësh fushën Bcc, në mënyrë që të mund të shtypësh emrat këtu, gjithashtu. Imazhi shfaq vendndodhjen e komandës Shfaq Bcc. Siç mund të shohësh, do ta gjesh atë në skedën Opsionet.
 34. 34. Përfshi nënshkrimin tënd Për Për Dërgo Cc… Tema: Të mira, Nita Hoxha Drejtore marketingu Drenica. 612-555-0189 (w) 612-555-1090 (m) Dërgo Cc… Tema: Me gëzime! Nita Për Cc… Dërgo Tema: A dëshiron të përdorësh një nënshkrim personal e-poste në fund të mesazheve të tua të Outlook-ut? Sinqerisht, Nita Hoxha Nënshkrimet e e-postës mund të luajnë një rol në sigurimin e informacioneve të kontaktit, duke e bërë identifikimin ose bashkimin menjëherë të qartë dhe duke të ndihmuar t’i mbyllësh mesazhet me tonin e përshtatshëm.
 35. 35. Përfshi nënshkrimin tënd Mesazhi Ndërfutja Opsionet Libri i adresave Teksti bazë Formatimi i tekstit Kontrollo emrat Emrat Bashkëngjit Kartëvizita skedarin Kalendari Nënshkrim Përfshi Përcill Biznesi personal Nënshkrimet… Mund të modifikosh nënshkrimet ekzistuese ose të krijosh të reja, si edhe të vendosësh një nënshkrim të parazgjedhur. Nis duke klikuar shigjetën nën komandën Nënshkrimi. Imazhi shfaq atë çfarë ndodh më pas: 1 Nëse i ke krijuar nënshkrimet më parë, do t’i shohësh ato të listuara këtu. 2 Për të krijuar nënshkrime të reja, vendos një nënshkrim të parazgjedhur ose modifiko nënshkrimet ekzistuese, kliko Nënshkrimet.
 36. 36. Përdor flamujt dhe përkujtuesit Emrat Bashkëngjit skedarin Përfshi Sot Nesër Për Këtë javë Cc… Dërgo Përcill Tema: Shto përkujtuesin Flamujt dhe përkujtuesit mund të ndihmojnë ty dhe të tjerët që të kujtohesh për të bërë gjërat. Pastro flamurin Shëno me flamur për marrësit Kutia mbërritëse Për të shtuar një flamur, përkujtues ose të dy kur je duke krijuar një mesazh, nis duke klikuar Përcill në grupin Opsione të mesazhit të ri.
 37. 37. Përdor flamujt dhe përkujtuesit Përcill për veten tënde Emrat Bashkëngjit skedarin Përfshi Sot Nesër Për Këtë javë Cc… Dërgo Përcill Tema: Shto përkujtuesin Pastro flamurin Shëno me flamur për marrësit Kutia mbërritëse Supozojmë se i dërgon një mesazh një kolegu që të thotë “Do ta përcjell me ty nesër.” Për t’u siguruar që të mbash mend ta bësh atë, shëno me flamur mesazhin për veten tënde duke klikuar Përcill dhe pastaj duke klikuar Nesër. Mesazhi është shënuar me flamur dhe i është shtuar listës tënde Gjëra për të bërë në Detyra. Ai gjithashtu shfaqet si një njësi në shiritin tënd Gjëra për të bërë.
 38. 38. Përdor flamujt dhe përkujtuesit Përcill për marrësin Emrat Bashkëngjit skedarin Përfshi Sot Nesër Për Këtë javë Cc… Dërgo Përcill Tema: Shto përkujtuesin Pastro flamurin Shëno me flamur për marrësit Kutia mbërritëse Gjithashtu mund të bashkëngjitësh një flamur përcjelljeje për marrësit e tu duke përdorur komandën Shëno me flamur për marrësit, të theksuar në imazh. Para se të dërgosh mesazhin, specifiko se kur dëshiron që marrësi të përkujtohet të përcjellë me ty. Siç e shfaq imazhi, mesazhi i marrë do të përfshijë një flamur dhe ikonën e ziles. Për sa kohë që marrësi e mban mesazhin në kutinë e postës së tij ose të saj, përkujtuesi do të afishohet në orën që specifikon.
 39. 39. Përgjigjju mesazhit E-posta nuk ka të bëjë vetëm me dërgimin… Mesazhi Përgjigju Përgjigjju Paso të gjithëve Përgjigju Hiq Zhvendos në dosje Veprimet Krijo rregull Veprime tjera Blloko dërguesin E-posta e padëshiruar …por gjithashtu me marrjen dhe përgjigjen. Nga: Për: Cc Tema: Kur përgjigjesh nga një mesazh i hapur, do të përdorësh butonat në grupin Përgjigju në skedën Mesazhi të shiritit. Do të shënosh se ajo çfarë është në shirit në një mesazh të marrë është ndryshe nga ajo çfarë është në të për një mesazh të ri poste.
 40. 40. Uh! Duhet ta kthesh prapa këtë mesazh? Posta Të gjitha dosjet e postës Të gjitha njësitë e postës Mesazhi Kutia mbërritëse Kutia dërguese Njësitë e dërguara Njësitë e dërguara Hiq Zhvendos në dosje Krijo rregull Veprime tjera Blloko dërguesin Veprimet Nga: Redakto mesazhin Kërko njësitë e dërguara Për: Kthe prapa këtë mesazh Sistemuar sipas: Data Cc Tema: Ridërgo këtë mesazh Ruaj bashkëngjitjet Nëse je duke përdorur Microsoft Exchange Server për epostën tënde, mund të jesh në gjendje të kthesh prapa mesazhin që sapo dërgove. Nëse vepron para se marrësi të lexojë mesazhin, kthimi prapa do të lejojë t'i dërgosh versionin e korrigjuar atij personi dhe të shmangësh sikletin e mundshëm. Sapo ke dërguar një mesazh dhe kuptove se një detaj i rëndësishëm është gabim.
 41. 41. Uh! Duhet ta kthesh prapa këtë mesazh? Posta Të gjitha dosjet e postës Të gjitha njësitë e postës Mesazhi Kutia mbërritëse Kutia dërguese Njësitë e dërguara Njësitë e dërguara Hiq Zhvendos në dosje Krijo rregull Veprime tjera Blloko dërguesin Sapo ke dërguar një mesazh dhe kuptove se një detaj i rëndësishëm është gabim. Veprimet Nga: Redakto mesazhin Kërko njësitë e dërguara Për: Kthe prapa këtë mesazh Sistemuar sipas: Data Cc Tema: Ridërgo këtë mesazh Ruaj bashkëngjitjet Këtu është se çfarë të bësh: 1 Në panelin e navigimit, kliko Njësitë e dërguara për të kaluar në atë dosje. 2 Në dosjen Njësitë e dërguara, kliko dy herë mesazhin që dëshiron të kthesh prapa për ta hapur atë.
 42. 42. Uh! Duhet ta kthesh prapa këtë mesazh? Posta Të gjitha dosjet e postës Të gjitha njësitë e postës Mesazhi Kutia mbërritëse Kutia dërguese Njësitë e dërguara Njësitë e dërguara Hiq Zhvendos në dosje Krijo rregull Veprime tjera Blloko dërguesin Sapo ke dërguar një mesazh dhe kuptove se një detaj i rëndësishëm është gabim. Veprimet Nga: Redakto mesazhin Kërko njësitë e dërguara Për: Kthe prapa këtë mesazh Sistemuar sipas: Data Cc Tema: Ridërgo këtë mesazh Ruaj bashkëngjitjet Këtu është se çfarë të bësh : 3 Në mesazhin e hapur, kliko Veprime të tjera në grupin Veprimet dhe kliko Kthe prapa këtë mesazh.
 43. 43. Gjej kohën dhe kujtohu të bësh gjërat Caktimi Ndërfutja Outlook-u nuk është vetëm për e-postën. Formatimi i tekstit Shfaq si Ruaj & Mbyll Fto pjesëmarrësit Veprimet Caktimi Planifikimi Shfaq Përkujtuesi I zënë 15 minuta Kurrë 0 minuta Tema: 5 minuta Vendndodhja: 10 minuta Koha e nisjes: 30 minuta Koha e mbarimit: Është gjithashtu për organizimin e kohës tënde, të cilën e bën në kalendar. 1 orë 15 minuta 2 orë 3 orë Ku krijon ose hap një njësi në kalendarin tënd, do të shohësh se shiriti shfaq grupet dhe komandat e përshtatshme për të ndihmuar të menaxhosh kohën tënde.
 44. 44. Gjej kohën dhe kujtohu të bësh gjërat Caktimi Ndërfutja Formatimi i tekstit Shfaq si Ruaj & Mbyll Fto pjesëmarrësit Veprimet Caktimi Planifikimi Shfaq Përkujtuesi I zënë 15 minuta Kurrë Kur krijon ndonjë tip të futjes së kalendarit, përkujtuesi vendoset automatikisht. 0 minuta Tema: 5 minuta Vendndodhja: 10 minuta Koha e nisjes: 30 minuta Koha e mbarimit: 1 orë 15 minuta 2 orë 3 orë Për të ndryshuar kohën e përkujtuesit për një caktim: 1 Në skedën Caktimi, kliko shigjetën për të hapur listën Përkujtuesi dhe pastaj përzgjidh kohën. 2 Sapo të kesh bërë ndryshimin, kliko Ruaj dhe mbyll në të majtë të shiritit.
 45. 45. Dëshiron të krijosh një takim? Fto të tjerët Caktimi Ndërfutja Caktimi është vetëm për veten tënde. Formatimi i tekstit Shfaq si Ruaj & Fto Mbyll pjesëmarrësit Caktimi Planifikimi Takimi Ndërfutja Përkujtuesi I zënë 15 minuta Formatimi i tekstit Kalendari Hiq Anulo ftesën Paso Veprimet Caktimi Kur të tjerët të jenë të përfshirë, krijo një takim. Planifikimi Shfaq Për 1 Në skedën Caktimi, kliko Fto pjesëmarrësit. 2 Butoni Për dhe kutia shfaqen. Shtyp emrat drejtpërdrejt në kuti ose kliko butonin Për për të shtuar të ftuarit duke përzgjedhur nga lista.
 46. 46. Dëshiron të krijosh një takim? Fto të tjerët Caktimi Ndërfutja Formatimi i tekstit Shfaq si Ruaj & Fto Mbyll pjesëmarrësit Caktimi Planifikimi Takimi Ndërfutja Përkujtuesi I zënë 15 minuta Formatimi i tekstit Caktimi është vetëm për veten tënde. Kur të tjerët të jenë të përfshirë, krijo një takim. Kalendari Hiq Anulo ftesën Paso Veprimet Caktimi Planifikimi Shfaq Për 3 Sapo të futësh të gjitha detajet e takimit, kliko Dërgo për t’ia dërguar ftesën pjesëmarrësve të tjerë të takimit.
 47. 47. Puna me një kontakt Kontakti Ndërfutja I përgjithshëm Detajet Veprimet Emri i plotë... Kompania Pozita: Ruaj si skedar: Formatimi i tekstit Certifikatat Të gjitha fushat Kur hap ose redakton një kontakt, do të përdorësh butonat në grupin Shfaq për të shfaqur ose fshehur më shumë informacione për kontaktin. Interneti E-posta Për shembull, nëse dëshiron të shënosh ditëlindjen ose përvjetorin e një kontakti, kliko butonin Detajet dhe pastaj përzgjidh datën e përshtatshme afër Ditëlindja ose Përvjetori.
 48. 48. Sugjerimet për praktikë 1. Përdor Libri i adresave dhe Bcc. 2. Kontrollo drejtshkrimin dhe gramatikën. 3. Shiko nënshkrimet. 4. Shto një flamur për të përcjellë. 5. Përgjigjju mesazhit; kthe prapa mesazhin (fakultative). 6. Planifiko një caktim dhe vendos përkujtuesin. 7. Krijo një kontakt të ri. 8. Redakto kartëvizitën.
 49. 49. Testi 2, pyetja 1 Për të nisur një mesazh të ri, ti përdor shiritin. (Zgjidh një përgjigje.) 1. E saktë. 2. E pasaktë.
 50. 50. Testi 2, pyetja 1: Përgjigjja E pasaktë. Ti krijon një mesazh ashtu siç ke bërë gjithmonë.
 51. 51. Testi 2, pyetja 2 Cila në vijim të lejon të shfaqësh ose fshehësh shpejt fushën Bcc në një mesazh? (Zgjidh një përgjigje.) 1. Libri i adresave. 2. Shiriti i veglave të qasjes së shpejtë. 3. Butoni Shfaq Bcc në skedën Opsionet.
 52. 52. Testi 2, pyetja 2: Përgjigjja Butoni Shfaq Bcc në skedën Opsionet. Mësimi i fundit përshkruante se si në Outlook, ke shumë opsione. Ke qasje në një buton nga një skedë, në mënyrë specifike për opsionet e mesazhit, skeda Opsionet.
 53. 53. Testi 2, pyetja 3 Sapo ke dërguar një mesazh fyes dhe dëshiron ta kthesh prapa atë. Cili është hapi i parë? (Ti tashmë e di se je duke përdorur Microsoft Exchange Server-in.) (Zgjidh një përgjigje.) 1. Nga dritarja kryesore e Outlook-ut, kliko Kthe prapa këtë mesazh në menynë Veprimet. 2. Gjej vendndodhjen dhe hap mesazhin në dosjen Njësitë e dërguara. 3. Gjej vendndodhjen dhe përzgjidh mesazhin në dosjen Njësitë e dërguara.
 54. 54. Testi 2, pyetja 3: Përgjigjja Gjej vendndodhjen dhe hap mesazhin në dosjen Njësitë e dërguara. Do ta hapësh mesazhin nga Njësitë e dërguara dhe pastaj do të përdorësh komandën në shirit: Kliko Veprime të tjera në grupin Veprimet dhe kliko Kthe prapa këtë mesazh.
 55. 55. Mësimi 3 Dërgo dhe merr bashkëngjitjet e imazhet
 56. 56. Dërgo dhe merr bashkëngjitjet dhe imazhet Dërgimi dhe marrja e skedarëve të bashkëngjitur në Outlook 2007 është e lehtë. Kur merr imazhe të bashkëngjitura ose skedarë të Microsoft Office-it, do të jesh në gjendje të përdorësh paraafishuesin e bashkëngjitjes për t’i paraafishuar këto bashkëngjitje pikërisht në panelin e leximit të Outlook-ut. Dhe nëse po dërgon imazhe, shiriti do të ndihmojë t’i dërgosh ato në mënyrën që dëshiron.
 57. 57. Përfshi një bashkëngjitje Mesazhi Bashkëngjit skedarin Ndërfutja Opsionet Bashkëngjit Kartëvizita Kalendari njësinë Formatimi i tekstit Nënshkrimi Përfshi Ashtu siç ke bërë gjithmonë, do të fillosh duke krijuar një mesazh të ri. Pastaj do të përdorësh komandën Bashkëngjit skedarin në shirit. Përfshirja e një dokumenti ose imazhi të bashkëngjitur me mesazhin tënd është më e lehtë se kurrë.
 58. 58. Përfshi një bashkëngjitje Mesazhi Bashkëngjit skedarin Ndërfutja Opsionet Bashkëngjit Kartëvizita Kalendari njësinë Formatimi i tekstit Nënshkrimi Përfshi Imazhi e shfaq atë në skedën Ndërfutja. Ku do të gjesh Bashkëngjit skedarin Përfshirja e bashkëngjitjes është një aktivitet i zakonshëm, kështu do të gjesh Bashkëngjit skedarin në skedën Mesazhi dhe në skedën Ndërfutja.
 59. 59. Përfshi një bashkëngjitje Mesazhi Bashkëngjit skedarin Ndërfutja Opsionet Bashkëngjit Kartëvizita Kalendari njësinë Formatimi i tekstit Nuk mund të bashkëngjitësh gjithçka Nënshkrimi Përfshi Kjo sjellje është e pandryshuar nga versionet e mëparshme. Megjithatë, mund të jesh i interesuar të dish se disa nga tipat e skedarëve që bllokoheshin më parë tani lejohen dhe disa tipa të rinj i janë shtuar listës së të bllokuarve. Outlook-u do të bllokojë tipa të caktuar të skedarëve të bashkëngjitur.
 60. 60. Përfshi imazhin në rresht me tekstin Mesazhi Ndërfutja Opsionet Imazhi Ilustrimet Në Outlook, është e lehtë të dërgosh imazhe në trupin e mesazheve të tua të e-postës në vend që t’i dërgosh si skedarë të bashkëngjitur ndarazi. Për ta bërë këtë: 1 Kliko komandën Imazhi në skedën Ndërfutja. 2 Ashtu siç shfaqen në ilustrim, do të shohësh një imazh në trupin e mesazhit.
 61. 61. Përfytyro këtë: skedat që shkojnë e vijnë Mesazhi Ndërfutja Përshtat Opsionet Stilet e imazhit Diskutimi i imazheve siguron një mundësi për të shpjeguar diçka më tepër për shiritin: Formatimi i tekstit Sistemo Disa skeda shfaqen vetëm kur bën detyra specifike. Për shembull, kur ti: 1 Përzgjedh një imazh që ke ndërfutur në mesazh… 2 …do të shohësh se Veglat e imazhit shfaqen në shirit. 3 Skeda Formatimi përfshin komandat që mund të përdorësh për të redaktuar imazhin para se ta dërgosh atë.
 62. 62. Paraafisho bashkëngjitjet para se t’i hapësh ato Në Outlook 2007, mund të marrësh bashkëngjitje. Kutia mbërritëse Kërko në kutinë mbërritëse Sot Dërguar: Për:: Mesazhi Mesazhi 25V_B8.vsd (219 KB) 25V_B8.vsd (219 KB) 25V_A6.vsd (219 KB) 25V_A6.vsd (219 KB) Disa skedarë të bashkëngjitur mund të paraafishohen menjëherë nga paneli i rishikimit. Supozo që dikush të dërgon dy diagrame të Microsoft Office Visio® si bashkëngjitje, por ty të intereson vetëm ai që shfaq dhomën e re të trajnimit në ndërtesën tënde. Si mund të vendosësh shpejt se cilin skedar të hapësh ose të ruash në diskun tënd të ngurtë?
 63. 63. Paraafisho bashkëngjitjet para se t’i hapësh ato Kutia mbërritëse Kërko në kutinë mbërritëse Sot Dërguar: Për:: Mesazhi Mesazhi 25V_B8.vsd (219 KB) 25V_B8.vsd (219 KB) 25V_A6.vsd (219 KB) Ashtu siç e shfaq imazhi, paraafishimi i bashkëngjitjes mund të jetë përgjigja jote. 25V_A6.vsd (219 KB) Paraafishimi i bashkëngjitjes të lejon të afishosh paraafishimet e tipave të caktuar të skedarit pikërisht nga paneli i leximit të Outlook-ut. Mund ta bësh këtë pa qenë nevoja të hapësh skedarët e bashkëngjitur. Për të afishuar një bashkëngjitje, kliko ikonën e saj. Paraafishimi i bashkëngjitjes shfaqet në panelin e leximit.
 64. 64. Sugjerimet për praktikë 1. Bashkëngjit një skedar në mesazh dhe dërgoja atë vetes. 2. Ndërfut një imazh në linjë me tekstin e mesazhit tënd. 3. Paraafisho bashkëngjitjen. 4. Shiko se cilët paraafishues ke të instaluar (fakultative).
 65. 65. Testi 3, pyetja 1 Si e përfshin imazhin në rresht me tekstin e mesazhit tënd? (Zgjidh një përgjigje.) 1. Përdor formatin e skedarit të tekstit të pasuruar. 2. Përdor komandën Skedari në skedën Ndërfutja. 3. Përdor Imazhi nga komanda Skedari në skedën Ndërfutja.
 66. 66. Testi 3, pyetja 1: Përgjigjja Përdor komandën Imazhi nga skedari në skedën Ndërfutja.
 67. 67. Testi 3, pyetja 2 Ke marrë një mesazh me dy bashkëngjitje imazhi JPEG. Cila është mënyra më e shpejtë për të përcaktuar nëse dëshiron t’i ruash bashkëngjitjet? (Zgjidh një përgjigje.) 1. Hap mesazhin dhe kliko dy herë çdo ikonë të bashkëngjitjes. 2. Kliko ikonat e bashkëngjitjes në panelin e leximit. 3. Kliko me të djathtin ikonën e bashkëngjitjes dhe kliko Hap.
 68. 68. Testi 3, pyetja 2: Përgjigjja Kliko ikonat e bashkëngjitjes në panelin e leximit. Klikimi i ikonave të bashkëngjitjes do të lejojë të shohësh një paraafishim të imazheve, një nga një, pikërisht në panelin e leximit. Kjo teknikë do të punojë për tipat e tjerë të bashkëngjitjes po ashtu: Prezantimet e PowerPoint-it, dokumentet e Word-it ose librat e punës të Excel-it, për të përmendur disa.

×