Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

JavaScript engines

259 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

JavaScript engines

 1. 1. JägerMonkeyMozzila Firefox
 2. 2. JägerMonkey a apărut ca urmașul lui SpiderMonkey,care rula pe linii de cod tractabil foarte rapid, însă pentrucodul netractabil se bloca la interpretor care nu era tocmairapid. Pentru aceste probleme, cei de la Mozzila au folositcodul creat de dezvoltatorii de la WebKit, care era open-source și scris în C++, l-au adaptat la librăriile lor și l-auincorporat în sistem. Pe lângă aceasta, au mai făcut modificări asuprainterpretorului. Au rearanjat spațiul de memorare alframe-urilor stocate și doar prin asta au obținut oîmbunătățire de 3-5% a vitezei.
 3. 3. Google V8Google Chrome
 4. 4. V8 este un motor javascript de înaltăperformanță, open-source, de la Google. Este scrisîn C++ și este utilizat în browserul Google Chrome. V8 conține infrastructura compilatoareCrankshaft care îmbunătățește dramaticperformanța aplicaților JavaScript. Crankshaft are patru mari componente:• un base compiler care generează cod rapid, fără optimizări majore.• un runtime profiler care monitorizează codul în curs de rulare și identifică porțiunile de cod a căror rulare durează mai mult.
 5. 5. • un optimizing compiler care recompilează și optimizează codul identificat mai sus pe baza informațiilor colectate de base compiler.• un deoptimization support care permite compilarea optimizată să fie optimistică, presupunând că o face atunci când se generează cod.
 6. 6. NitroSafari
 7. 7. Este denumirea de marketing a SquirrelFishExtreme, abreviat SFX, o extensie a SquirrelFish. El compilează JavaScript-urile în cod sursănativ eliminând nevoia interpretorului debytecode și prin asta mărind viteza de execuție aJavaScript-urilor. Pentru a-i crește performanța cei de laWebKit au folosit Polymorphic Inline Cache,presupune memorarea anumitor StructuriID șifolosirea lor în caz de repetare la următoarelerulări.
 8. 8. ChakraInternet Explorer 9
 9. 9. Este un motor JavaScript dezvoltat deMicrosoft pentru Internet Explorer 9. Ocaracteristică aparte a versiunii pe 32 biți este căJIT-ul ei compilează pe un CPU core separat,paralel cu browserul. Motorul desre de asemeneacapabil să acceseze GPU-ul, în mod special pentrugrafica 3D și video. Îmbunătățirile aduse browser-ului au fost carăspuns la evoluția browser-elor competitive.Testele SunSpider efectuate la 18 Noiembrie 2009arată ca IE9 este mult mai rapid decât IE8, însămai încet decât Firefox 3.6, Chrome 4 și WebKitNightly.

×