Derivate de fasole

124 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
124
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Derivate de fasole

  1. 1. varietate de alte produse alimentare, multe dintre ele foarte populare în bucătării prestigioase.Toate aceste produse, indiferent de gust, aspect şi textură, sunt foarte hrănitoare. Iată câtevadintre ele.Sosuri (sau paste) de fasole neagră sau galbenă: sunt preparate din fasole neagră, saugalbenă, fermentată, şi apoi sfărâmată, sau făcută piure. Se vând în cutii, borcane sau plicuri,de obicei cu adausuri de oţet, ulei, zahăr, ardei iute sau usturoi. Sunt produse extrem depopulare în bucătăria chineză. Se găsesc şi la noi, în complexul Dragonul Roşu nr. 2, de lângăcomplexul Europa.Tăiţei de celofan: numiţi şi tăiţei transparenţi sau tăiţei de fasole, sunt preparaţi dinamidonul fasolei mung. Fini şi albi, sunt înmuiaţi în apă, sau bulion de carne, înainte de a fifolosiţi, ceea ce-i face lunecoşi şi transparenţi. Sunt folosiţi în supe şi mâncăruri stir-fry. Înbucătăria chinezească, sunt adesea prăjiţi în mult ulei (deep-fry).Sunt folosiţi în Asia centrală şi de Sud-Est, în toate zonele influenţate de bucătăriachinezească. Mai multe amănunte despre tăiţeii asiatici găsiţi aici.
  2. 2. Făina de năut (besan, făină gram): este preparată prin măcinarea fină a boabelor uscate denăut (sau, în India, de chana dal). Este folosită în bucătăria indiană pentru îngroşarea sosurilorşi pentru prepararea aluaturilor.Miso: este o pastă groasă, preparată din fasole soia fermentată. Este folosită să dea gustcaserolelor şi tocanelor şi are gust destul de sărat.
  3. 3. Laptele de soia: este o alternativă pentru laptele de vacă, folositoare veganilor şi celoralergici la produsele lactate. Are un conţinut mare de proteine şi unul de grăsimi similar culaptele semi-degresat, şi este adesea îmbogăţit cu calciu.Sosul de soia: este un lichid de culoare brună, preparat din fasole soia fermentată cu orz saugrâu. Sosul de soia fermentat în mod natural, numit shoyu sau tamari, este considerat superiorca gust, dar şi mai scump, sosurilor de soia comerciale care de obicei conţin zahăr şi alţiaditivi. Mai multe amănunte despre sosurile de soia găaiţi aici.
  4. 4. Tofu: este un produs foarte bogat în proteine, de culoare crem foarte deschisă, preparat dinfasole soia. Tofu tare, vândut adesea sub formă de bucăţi (în apă sau în ambalaje vidate), are otextură oarecum asemănăptoare cu a brânzei feta. Poate fi feliat şi folosit ca substitut de carneîn mâncăruri preparate prin stir-fry, sau în multe alte mâncăruri; deşi este insipid, absoarbefoarte bine alte gusturi şi arome. Tofu mătăsos are o textură mai cremoasă şi este folosit laprepararea dipurilor non-lactate, cu conţinut mic de grăsimi şi a dressingurilor de salatăasemănătoare cu maioneza. mai multe amănunte despre tofu, găsiţi aici.PVT (proteine vegetale texturate): sunt preparate din soia şi au fost prelucrate ca să arate
  5. 5. asemănător cu carnea tocată, sau tăiată bucăţele, şi pot fi folosite în acelaşi fel în care estefolosită carnea tocată de miel sau de vită. PVT sunt de obicei vândute uscate, ambalate însăculeţi, deşi se găsesc şi congelate, în cutii.

×