Pla estratègic

194 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Pla estratègic

 1. 1. PLA ESTRATÈG Learning Network Company Novembre 2012
 2. 2. Presentació● Learning Network Company, amb més de quinze anys d’experiència, dóna resposta a la formació professional dissenyada des de lempresa i per a lempresa.● Des dels inicis és una empresa d’èxit, que ha crescut de forma imparable fins creuar fronteres. Actualment forma part del grup internacional Beispiel Group, present en més de setze països.● El secret del seu èxit ha sigut preveure les necessitats del mercat i dels clients.
 3. 3. Tendències del mercat● El mercat espanyol necessita augmentar el rendiment i la productivitat i disminuir els costos d’experts externs.● Les empreses s’han adonat que poden aprofitar el coneixement implícit dels seus professionals.● Learning Network Company gestionarà els cursos en que els propis experts de l’organització s’implicaran en la producció i gestió del coneixement.
 4. 4. ObjectiusLearning Network Company es planteja un nou desafiament, oferir: SOLUCIONS DE FORMACIÓ A MIDA
 5. 5. Objectius● Liderar el mercat de les universitats corporatives.● Participació del client final en el disseny, producció i gestió de la formació que rebrà.● Que tots els cursos puguin ser bonificats per mitjà de la Fundació Tripartida per a la formació en lOcupació (FTFE).● Maximitzar la col·laboració amb altres delegacions internacionals del grup● Optimitzar la gestió del temps i els recursos.● Tractar a lempleat com un client intern.
 6. 6. Nou organigramaEl Departament Comercial canvia de nom per Departament de Solucions El nou organigrama de Learning Network Company.
 7. 7. Canvis de funcionsS’hauran de modificar algunes funcions en les següents aspectes:● Línies de negoci: Sagrega la línia de solucions (projectes a mida a partir de tasques de consultoria).● Comercialització: Es forma el personal de vendes en la comercialització de solucions, la venda de cursos de catàleg deixa de comptar per als seus objectius anuals.● Tasques de producció i serveis del Departament dE-learning: Continua amb les tasques de gestió de projectes. A més, assumeix gestió de proveïdors, visites clients, elaboració de propostes, disseny de models de formació comercialitzats (models virtualització del coneixement, model duniversitats corporatives, etc.).
 8. 8. Identificació de tasques interdepartamentalsAccions que s’han dut a terme:● Presentació d’esborrany al director general.● Reunió amb els directors dels altres departaments.● Tornada de document treballat.● Reunió individual amb el director del departament de solucions i projectes.● Iniciar elaboració del document de disseny del departament·
 9. 9. Demandes interdepartamentalsFlux dinformació interdepartamental amb el Departament dE-learning
 10. 10. Demandes interdepartamentals ● Dept. de Solucions i Projectes: Col·laborar en el disseny de propostes d’ elearning, fer aportacions al desenvolupament de negoci per a productes i serveis d’e-learning, gestionar projectes a mida, buscar i seleccionar proveïdors, cobrir la demanda de cursos dofimàtica i idiomes per a integrar-los a la cartera de productes, donar suport a les visites comercials, desenvolupar demostracions de nous productes d’e-learning. ● Dept. dOberts: Moderar congressos, dissenyar i coordinar cursos en obert. ● Dept. de Bonificacions: Elaborar informes per a la Fundació Tripartida per a la Formació i lOcupació (FTFE) per alumne i actualitzar la informació dacompliment en el CRM en un termini de deu dies. ● Dept. dInscripcions: Actualitzar immediatament el CRM amb la informació associada als cursos que surten en paral·lel a la comercialització del catàleg. ● Dept. de Màrqueting: Elaborar articles i presentar ponències en congressos..
 11. 11. Tasques Dept. deLearningTasques del Departament deLearning associades a la reorganització interna:● Dissenyar les propostes comercials de manera tecnicopedagògica.● Gestionar projectes de formació en línia.● Seleccionar i gestionar proveïdors.● Definir una xarxa de contactes internacionals amb les delegacions on es desenvolupen els recursos digitals de Beispiel Group.● Establir el suport tècnic (de la plataforma Moodle i la plataforma pròpia, configuració de SCORM de píndoles multimèdia, configuració deina dautor, errors de claus, etc.).● Elaborar informes i tasques administratives associades.
 12. 12. Accions al Dept. deLearningAccions que es realitzaran al departament:● Traçar un disseny organitzacional nou per al departament.● Redefinir els perfils professionals.● Identificar el nivell competencial dels treballadors en plantilla, per a dissenyar un pla de desenvolupament del talent.● Elaborar un pla estratègic de formació d’e-learning per als tres anys següents.● Col·laborar amb altres delegacions internacionals del grup i integrar recursos clau que hagin creat aquestes delegacions.
 13. 13. Aportacions internesTot nou repte implica la gestió dun canvi, en la que els empleats tenen molt adir. En aquest nou desafiament es dissenya un canal per escoltar al personalde lempresa:● Presentació esquema del nou disseny organitzatiu.● Recull de les intervencions per part del personal.● Presentació del nou del disseny organitzatiu, tenint en compte les aportacions de l’equip (que vagin en consonància amb els objectius establerts).● Obrir un canal a través del que l’equip es pugui expressar a mesura que es vagi desenvolupant el nou disseny i les noves tasques.
 14. 14. Sistema davaluacióDintre del canvi en la de cultura de treball, es deixa lavaluació departamentalbasada en un sistema informal i, es passa a un model basat en indicadors a fide mesurar els costos reals dels projectes i la productivitat del personal. Per taldinformar i formar daquest sistema es realitzarà les següents accions:● Reunió informativa sobre el nou sistema.● Formació adient per a la seva implementació.● Donar un marge d’un mes per a que es puguin expressar incidències i idees que puguin ajudar a la seva millor utilització.

×